山东省枣庄市2015英语阅读理解一轮选练(1)(答案).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省 枣庄市 2015 英语 阅读 理解 一轮 答案
- 资源描述:
-
1、山东省枣庄市2015英语阅读理解一轮选练(1)(答案)阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 The Taj Mahan (泰姬陵) is a love story,a sad and beautiful one.If it didnt exist,we would easily imagine that the story of its construction was simply a fairy tale.Three hundred years ago,there lived an Indian emperor called Shah Jahan
2、.His wife was a beautiful and bright woman whom he loved greatly.Her title was Mumtazl Mahan:its shortened form Taj Mahan,means “pride of the palace”.In the year 1630 this beloved wife of the emperor died.He was so brokenhearted that he thought of giving up his throne.He decided out of his love for
3、his wife,to build her the most beautiful tomb that had ever been seen.He summoned the best artists and architects from India,Turkey,Persia and Arabia and finally,the design was complete.It took more than twenty thousand men working over a period of 18 years to build the Taj Mahan,one of the most bea
4、utiful buildings in the world. The building itself stands on a marble.Platform 29 meters square and 67 meters high.Towers rise from each of the four corners.The Taj itself soars another 61 meters into the air.It is an eightsided building made of white marble.The emperor planned to build an identical
5、 tomb of black marble for himself on the other side of the river connected by a silver bridge.However his son put him into a prison in the palace before he could finish,and for the rest of his life,he could only gaze across river at the tomb of his beloved wife.1.The whole passage tells us about_.A.
6、a beautiful fairy taleB.the story of the Taj MahanC.white and black marble tombs made for two emperorsD.the love story of emperor Shah Jahan and his wife2.Which of the following statements is NOT true about the Taj Mahan? A.It was completed quickly owing to the efforts of the best artists and worker
7、s.B.A lot of people took part in the building work. C.It is a magnificent building.D.It is a tomb for the emperors beloved wife.3.The emperors own tomb was designed to be_.A.61 meters high B.eightsidedC.blackcolored D.whitecolored4.The emperor_.A.died soon after Taj Mahan diedB.was killed by his son
8、C.was beloved by his peopleD.died after 16481.After school I couldnt help sharing what had happened in the morning with our headmaster.(完形填空倒数第二段第一句)放学后,我禁不住地与校长分享今天上午的事。(1)She couldnt help smiling.她禁不住地笑了起来。(2)She couldnt help envying Helen.她不由地妒忌海伦。(3)He knows nothing about it,so he cant help to d
9、o any of your work.他什么也不知道,所以不能帮你的工作。 2.The next morning,however,I found out that almost everyone had forgotten this matter except Willard Franklin.(完形填空第三段第一句)第二天早晨,我却发现除了Willard Franklin,其他人都忘记了这件事。(1)The restaurant is open every day except Monday.这家饭店除星期一外,每天都营业。(2)I can answer all the questions
10、except for the last.除了最后一个,我可以回答所有的问题。(3)There will be five of us for dinner,besides John. 除约翰外还有我们五个人要一起吃饭。 (4)Everyone was there but him.除了他之外,所有的人都在。3.If it didnt exist,we would easily imagine that the story of its construction was simply a fairy tale.(阅读理解第一段第二句) 如果(泰姬陵)不存在,我们就会把它的修建故事轻易地想象成一个简单
11、的神话故事。(1)Imagine that you are in London.想象一下你正在伦敦吧。(2)I cant imagine that anyone cares what I do.我想不出谁会关心我的所作所为。(3)I imagine hell be there.我猜他会到那儿去。答案-1.B2.A3.C4.D 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。【广东省2012届高三考前冲刺卷(二)】AIn the past decade the popularity of rock climbing has greatly increased,and so
12、has the number of injuries.It has been estimated that rock climbing is now enjoyed by more than 9 million people in the US each year.Study findings revealed a 65 percent increase in the number of patients that were treated in US emergency departments for rock climbingrelated injuries between 1991 an
13、d 2008.The study,published in the online issue of the American Journal of Preventive Medicine,found that about 40,000 patients were treated in US emergency departments for rock climbingrelated injuries between 1991 and 2008.The most common types of rock climbingrelated injuries were fractures (骨折) a
14、nd sprains (扭伤)The ankle was the most common body part to be injured (40 percent)Climbers in the study ranged in age from 2 to 74,with an average age of 26.The study also found that women took up a quarter of the injuries.Falls were the primary reason for injury with over threequarters of the injuri
15、es occurring as the result of a fall.The severity of fallrelated injuries had a lot to do with the height of the fall.Patients who were injured after falling from a height over 20 feet were 10 times more likely to be treated than patients who were injured falling from 20 feet or lower.“We found that
16、 the climbers who fell from heights higher than 20 feet took up 70 percent of the patients treated for a rock climbingrelated injury,” explained the study author Lara McKenzie,PhD,director at the Center for Injury Research and Policy at Nationwide Hospital.“This trend,combined with the fact that roc
17、k climbers have a higher hospitalization rate than other sports and recreational injuries,demonstrates the need to increase injury prevention efforts for climbers.”26Which body part is most likely to get injured for a climber?AThe arm. BThe ankle.CThe knee. DThe hand.27How many women climbers in Ame
18、rica got injured while climbing a rock between 1991 and 2008?AAbout 40,000. BAbout 30,000.CAbout 20,000. DAbout 10,000.28The severity of climbersfallrelated injures is mainly related to _.Athe height of the fallBthe climbers ageCthe climbers health conditionsDthe climbers climbing experience29The un
19、derlined word “demonstrates” in the last paragraph can be replaced by “_”Ademands BpreventsCproves Ddescribes30The purpose of the passage is to _.Ashow that rock climbingrelated injuries have increasedBtell readers rock climbing is an adventurous sportCwarn readers of the danger of rock climbingDcal
20、l on doctors to increase injury prevention efforts26B细节理解题。根据第二段“The ankle was the most common body part to be injured (40 percent)”可知踝关节是最容易受伤的部位,因此答案是B。27D推理判断题。第二段首句说从1991到2008年间,美国大约有4万人因为爬山时受伤而接受治疗,本段最后一句又提到“women took up a quarter of the injuries”,可知答案是D。28A细节理解题。根据第三段“The severity of fallrela
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
三年级上册语文阅读课件-19.威尔逊出游 l西师大版 (共11张PPT).ppt
