山东省枣庄市滕州一中2020届高三上学期10月阶段检测英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省枣庄市滕州一中2020届高三上学期10月阶段检测英语试题 WORD版含解析 山东省 枣庄市 滕州 一中 2020 届高三 上学 10 阶段 检测 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、滕州一中高三年级10月单元检测英语试题考生须知:本试题卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题),满分为150分,考试时间为120分钟。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What will the woman probably do today?A. Go camping.B. Review lessons.C. Take an exam.【答案】B【解析】【原文】M: The w
2、eather is so nice today. Lets go camping in the mountain.W: Id like to, but the coming exam is scheduled for next week and I have to prepare for it in the library.2.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the most expensive item?A. The washing machine.B. The fridge.C. The bed.【答案】C【解析】【原文】W: How much did you pay
3、for this new fridge?M: Oh it was a little over a thousand dollars, plus tax. It was much more expensive than our washing machine, but not nearly as much as our bed!3.【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where are the speakers?A. In the office.B. At home.C. In the supermarket.【答案】B【解析】【原文】W: Well, dinner is ready. I wo
4、nder why Tom hasnt come back yet.M: I just asked him to go to the supermarket after work. He should be on the way back home.W: Let me call him to ask.4.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers mainly talking about?A. The mans change .B. The mans childhood.C. The mans favorite movies.【答案】A【解析】【原文】M: W
5、ell, when I was a teenager, I would go there whenever there was a new movie, but I seldom go to the cinema anymore.W: How come?M: I dont like all these new science fiction movies, not to mention violence ones!5.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What do we know about Mrs. William?A. She is in her thirties.B. She had
6、 her daughter at the age of 25.C. She looks younger than she is.【答案】C【解析】【原文】W: Do you know that Mrs. William is already 45?M: Really? I cant believe it. She seems like a young lady who is in her thirties.W: You will be more surprised when you see her 25-year-old daughter.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听
7、下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What happened to the speakers?A. They had difficulty getting a map.B. They lost their way.C. They were given the wrong directions.7. What will th
8、e woman do?A. Drive the car.B. Blame the man.C. Call her sister.【答案】6. B 7. A【解析】【原文】W: Are you sure this is the right street?M: No, I have no idea where we are.W: Well, I think we must have got lost.M: Its not my fault. Your sisters directions dont make sense.W: What? Dont blame others. The routes
9、seemed easy to understand for me.M: Well, then, why dont you drive if you are so much better at it than I am?W: OK. This cant beat me. Pull over.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What does the man do?A. A sportsman.B. A tour guide.C. A sports writer.9. What does the woman think of the mans job?A
10、. Tiring.B. Great.C. Boring.【答案】8. C 9. B【解析】【原文】W: What do you do for a living?M: Im a sports writer, working with a sports magazine.W: A sports writer? That must be a lot of work.M: It is. Every day, I take a lot of pictures.W: How interesting! Then you travel a lot to watch exciting sports events
11、?M: Youre right. More than half the year, I am out traveling around the country. And I also drive a lot.W: Do you go abroad often?M: Not really. But I do sometimes go abroad to report on overseas sports events.W: What an exciting job! I wish I could be more like you.M: Why not?听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播
12、放相关音频,请去附件查看】10. What is the weather like now?A. Warm and sunny.B. Chilly and snowy.C. Cold and cloudy.11. How will the man go to work?A. On foot.B. By bus.C. By car.12. What is the woman trying to persuade the man to do?A. Listen to the forecast.B. Wear warm clothes.C. Go out for lunch.【答案】10. C 11
13、. C 12. B【解析】【原文】W: What a cold day! The weatherman says there will be a snowstorm today. Youd better wear warm clothes, dear.M: I dont believe the weatherman anymore. Last week he said there would be clear skies but it rained all week.W: All right. Go ahead and catch cold. You can see that its over
14、cast. In the winter, that always means that its going to snow.M: It doesnt make any difference. Felix is driving me to the office. I dont have to go outside.W: But you may go out for lunch.M: By that time, this storm will have blown over. Look! Its partly sunny already.W: No, its partly cloudy. Here
15、 are your overcoat and boots.M: Thank you. And heres Felix. See you tonight.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. Whats the mans plan for this summer?A. Working at musical festivals.B. Doing a market survey.C. Staying with his family.14. Where will the woman probably work this summer?A. In a restau
16、rant.B. In a hotel.C. On a farm.15. How long will the woman work every day?A. 4 hours.B. 5 hours.C. 6 hours.16. Where did the woman get the job information?A. From her friend.B. From a magazine.C. From her parents.【答案】13. C 14. A 15. B 16. B【解析】【原文】W: So, what are you going to do this summer?M: Well
17、, Im probably going on holiday with my parents, but I really hope I can get a summer job in a market. What about you?W: Im going to Scotland for the summer.M: For the whole summer?W: Yes. Im going to work in the mountains with my best friend.M: Really? That sounds great!W: Yes. The work wont be very
18、 interesting. Itll be mostly cooking, cleaning and working on reception and selling drinks. But our hours are eight till ten in the morning and six till nine in the evening. So well have plenty of time during the day to go for a walk in the open air.M: I wish I could get a job like that. How did you
19、 find out about it?W: I read about it in a magazine called Summer Work Round Britain. It tells you about all kinds of different jobs in different places. You can work on farms picking fruits, or at hotels near the sea. You can even get work at music festivals.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. In
20、which country is the speaker now?A. America.B. England.C. Australia.18. When was The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry published?A. In 2007.B. In 2012.C. In 2014.19. What award has the speaker won?A. The Man Booker Prize.B. The Commonwealth Book Prize.C. The Tinniswood Award.20. What will the speake
21、r do next?A. Introduce her works.B. Answer questions.C. Visit the library.【答案】17. A 18. B 19. C 20. B【解析】【原文】W: Hello, Im Rachel Joyce. Im so happy to be here today at the Claremont Library. Ive traveled all the way from England, and its truly wonderful to visit the United States! This is the first
22、stop on my book tour. Im off to Australia next! Before I take any questions, let me tell you a bit about myself. My new novel, The Love Song of Miss Queenie Hennessy, was published in 2014. The book is a companion to my first novel. The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry, which follows a man named Ha
23、rold Fry as he goes in search of his old friend, Queenie Hennessy, in hopes of saying goodbye before she dies. The novel was published in 2012. It was almost chosen for the Commonwealth Book Prize and the Man Booker Prize. The Love Song of Miss Queenie Hennessy is Queenies side of the story as she w
24、aits for Harold. Ive also written many radio plays for BBC Radio Four, and in 2007, I won the Tinniswood Award for my radio play To Be a Pilgrim. I have also won the UK National Book Award for New Writer of the Year. Now, Ill take questions from the audience.第二部分:阅读理解(共两节,满分35分)第一节:(共10小题;每小题2.5分,满分
25、25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。AIn many developed countries, people who have high degrees begin to work longer than those who dont. About 65% of American men aged 6274 with a professional degree are in the workforce (劳动人口), compared with 32% of men who only finish high school. This
26、 gap is part of a deepening divide between the well-educated wealthy and the unskilled poor. Rapid technological advance has raised the incomes of the highly skilled while squeezing those of the unskilled. The consequences, for individuals and society, are profound .The world is facing an astonishin
27、g rise in the number of old people, and they will live longer than ever before. Over the next 20 years the global population of those aged 65 or more will almost double, from 600 million to 1.1 billion. The experience of the 20th century, when greater longevity (长寿) translated into more years in ret
28、irement rather than more years at work, has persuaded many observers that this shift (变化) will lead to slower economic growth, while the swelling (渐增的) ranks of pensioners will create government budget problems.Policies are partly responsible. Many European governments have abandoned policies that u
29、sed to encourage people to retire early. Even the better-off must work longer to have a comfortable retirement. But the changing nature of work also plays a big role. Pay has risen sharply for the highly educated, and those people continue to reap (获得) rich rewards into old age because these days th
30、e educated elderly are more productive than the preceding (先前的) generation. Technological change may well reinforce (强化) that shift: the skills that complement (补充) computers, from management know-how to creativity, do not necessarily decline with age.21. What is the common phenomenon in the workfor
31、ce in rich countries?A. Younger people are replacing the elderly.B. People with no college degree cannot find any job.C. Well-educated people tend to work longer.D. Unemployment rates are decreasing year after year.22. In view of the experience of the 20th century, many observers predict that _.A. t
32、here will be more competition in the job marketB. government budgets will decreaseC. more people will try to receive higher educationD. economic growth will slow down23. According to the text, what is the result of policy changes in European countries?A. Unskilled workers may choose to retire early.
33、B. Even wealthy people must work longer to live comfortably in retirement.C. People may be able to use computers to do more complicated work.D. More and more people have to go abroad to hunt for jobs.【答案】21. C 22. D 23. B【解析】这是一篇说明文。文章主要讲述了在许多发达国家,拥有高学历的人比没有高学历的人工作时间更长。快速的技术进步提高了高技能人员的收入,同时也挤压了非技术人员
34、的收入。【21题详解】细节理解题。根据第一段的In many developed countries, people who have high degrees begin to work longer than those who dont.可知,在许多发达国家,拥有高学历的人比没有高学历的人工作时间更长。C. Well-educated people tend to work longer.(高学历的人趋向于工作更长时间)符合以上说法,故选C项。【22题详解】细节理解题。根据第二段的The experience of the 20th century, when greater longe
35、vity (长寿) translated into more years in retirement rather than more years at work, has persuaded many observers that this shift (变化) will lead to slower economic growth, while the swelling (渐增的) ranks of pensioners will create government budget problems.可知,20世纪的经验让许多观察人士相信,这种转变将导致经济增长放缓,而养老金的领取者队伍的不
36、断壮大将带来政府预算问题。D. economic growth will slow down(经济增长会减慢)符合以上说法,故选D项。【23题详解】细节理解题。根据第三段的Many European governments have abandoned policies that used to encourage people to retire early. Even the better-off must work longer to have a comfortable retirement.可知,许多欧洲政府放弃了过去鼓励人们提前退休的政策。即使是更富裕的人也必须工作更长时间才能享受
37、舒适的退休。B. Even wealthy people must work longer to live comfortably in retirement.(为了在退休时过得舒适,即使是富裕的人也必须工作更长时间)符合以上说法,故选B项BReducing plastic waste isnt easy because the cheap material is found in almost every household item. Now, a delicious and nutritious solution has come up to help reduce our depend
38、ence on this environmental hazard.David Christian, the co-founder of Evoware, says the idea of creating the biodegradable (生物降解的) products came from concern at the countrys high pollution rate. Indonesia is home to four of the worlds worst polluted rivers. Since single-use packaging is a large contr
39、ibutor to the problem, Evoware decided to deal with that first.After investigating various materials, the company settled on seaweed. Unlike corn, commonly used for biodegradable containers, seaweed does not require resources like water or large amounts of space. Since Indonesian farmers already har
40、vest more seaweed than they can sell, its easy for the company to find the material.Though they will not reveal their production process, Evoware says the seaweed packaging contains no chemicals and is safe to consume. The company has also invented single-use cups, which can break down 30 days after
41、 theyre thrown away.While replacing plastic with the seaweed products may seem appealing to most of us, it is a hard-sell in Indonesia. According to Christian, The awareness to reduce single-use plastic is still very low. This makes our bioplastic unnecessary.” Also a factor is the cost, which is hi
42、gher than using plastic. Hopefully, Evoware will succeed in convincing Indonesians and people worldwide that switching to their products will be helpful to protecting our beautiful planet.24 What problem did Evoware decide to deal with first?A. Ways to clean the four worst polluted rivers.B. What nu
43、tritious materials for people to use.C. How to deal with single-use packaging.D. Means to contribute to the countrys economy.25. Why did Evoware choose seaweed?A. It didnt require much space and was easy to get.B. It could be found everywhere in his country.C. It was most commonly used for packaging
44、.D. It grew thickly in most of the polluted rivers.26. What can we infer from Christians words?A. Their seaweed products have won government support.B. Sometimes its hard to get people to reduce the use of plastics.C. Their new products have received worldwide popularity.D. The cost of making seawee
45、d products will be lowered soon.27. What does the underlined word hard-sell in Paragraph 5 refer to?A. Something lasting long.B. Something hard to accept.C. Something easy to get.D. Something commonly seen.【答案】24. C 25. A 26. B 27. B【解析】这是一篇说明文。文章讲述了因为塑料制品污染环境,科学家们研发了海草产品取代塑料制品。【24题详解】细节理解题。根据第二段的Si
46、nce single-use packaging is a large contributor to the problem, Evoware decided to deal with that first.可知,因为一次性包装袋是印尼河流污染的重要原因之一,于是Evoware决定从解决一次性包装袋的问题开始。C. How to deal with single-use packaging.(如何解决一次性包装袋)符合以上说法,故选C项。【25题详解】细节理解题。根据第三段的seaweed does not require resources like water or large amoun
47、ts of space. Since Indonesian farmers already harvest more seaweed than they can sell, its easy for the company to find the material.可知,Evoware选择海草的原因是,海草对水和空间要求不大,而且印尼渔民收获的海草卖不完,公司很容易就能找到这种材料。A. It didnt require much space and was easy to get.(它不需要很多空间而且容易获得)符合以上说法,故选A项。【26题详解】推理判断题。根据最后一段的The awar
48、eness to reduce single-use plastic is still very low. This makes our bioplastic unnecessary.可知,印尼人减少使用一次性塑料制品的意识还不够,生物塑料对他们来说可有可无。故推测,有时候让人们减少塑料的使用比较困难,因为他们在这方面没有足够的意识。B. Sometimes its hard to get people to reduce the use of plastics.( 有时候让人们减少塑料的使用比较困难)符合以上推测,故选B项。【27题详解】词义猜测题。根据划线部分所在句子While repla
49、cing plastic with the seaweed products may seem appealing to most of us, it is a hard-sell in Indonesia.可知,虽然使用海草产品代替塑料制品对我们来说很有吸引力,但在印尼却是一个hard-sell。结合句意,尤其是while和appealing to可推测划线部分的意思是“很难接受的东西”。B. Something hard to accept.(难以接受的东西)符合以上猜测,故选B项。CRoughly the size of a soda can, sitting on a bookshel
50、f, a relatively harmless device (设备) may be turning friends away from your home. The elephant in your living room is your Internet-connected camera, a device people are increasingly using for peace of mind in their homes. But few stop to think about the effect these devices may have on house guests.
51、 Should you tell your friends, for instance, that theyre being recorded while you all watch the big game together?“Its certainly new territory, especially as home security cameras become easier to fix,” says Lizzie Post, president of the Emily Post Institute, Americas distinguished manners advisors.
52、 “I think it will be very interesting to see what manners appear in terms of whether you tell people you have a camera or not, and whether guests have a right to ask that it be turned off, if its not a security issue.” Post wants to make clear that shes not talking about legal rights, but rather per
53、sonal preference.When it comes to security cameras, Post says its a hosts responsibility to make sure guests feel comfortable within their home. If the host casually acknowledges that there is a camera in the room by telling a story about it, that may be enough to provide an opening for a guest to s
54、ay if they are uncomfortable.However, if a contractor (合约工) is working in your home, you dont need to tell them that there are cameras watching. Then again, the camera can also work in contractors favor. “If anything does go wrong while theyre in the house, they dont want to be blamed for it,” she s
55、ays. “In fact, the camera could be the thing that proves that they didnt steal the $20, or knock the vase off the table.”28. The visitors are concerned that the security camera may_.A. threaten their healthB. spoil their peace of mindC. disturb their privacyD. affect their preference29. How can the
56、home security camera benefit contractors working in your home?A. It can prevent the accidents happening.B. It can prove their innocence.C. It can record their working progress.D. It can make their work more enjoyable.30. Whats the authors attitude towards the security camera?A. Negative.B. Pessimist
57、ic.C. Favorable.D. Objective.【答案】28. C 29. B 30. D【解析】这是一篇议论文。人们越来越多地在家里使用安全摄像头这种设备来获得内心的平静,但很少有人会停下来考虑这些设备可能对住客产生的影响。文章列举了不同人对于安全摄像头的不同看法。【28题详解】推理判断题。根据第二段的I think it will be very interesting to see what manners appear in terms of whether you tell people you have a camera or not, and whether guest
58、s have a right to ask that it be turned off, if its not a security issue.(我认为,如果不是安全问题,看看你是否告诉别人你有相机,以及客人是否有权要求关掉相机,这将是一件非常有趣的事情)可推测,参观者担心安全摄像头可能会干扰他们的隐私。故选C项。【29题详解】细节理解题。根据最后一段的In fact, the camera could be the thing that proves that they didnt steal the $20, or knock the vase off the table.(事实上,相机
59、可以证明他们没有偷那20美元,也没有把花瓶从桌子上摔下来)可知,家庭安全摄像头可以通过证明在家工作的合约工的无辜而使他们受益。B. It can prove their innocence.(它可以证明他们的无辜)符合以上说法,故选B项。【30题详解】推理判断题。根据文章内容,尤其是第二段的Post wants to make clear that shes not talking about legal rights, but rather personal preference.(Post想说明的是它不是在谈论法律权利而是个人偏好)和最后一段的she says. “In fact, the
60、 camera could be the thing that proves that they didnt steal the $20, or knock the vase off the table.”(她说:“事实上,相机可以证明他们没有偷那20美元,也没有把花瓶从桌子上摔下来。”)可知,作者采用第三方观点对安全摄像头进行论述,并没有说明自己支持还是反对安全摄像头,因此作者的态度是客观的。故选D项。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余诜项.The world is a colorful landscape
61、of different languages, skin colors, and different cultures. Its important to have a good understanding of different cultures in order to become a well-rounded person_31_One way is to read books written by authors from a particular culture. Reading works by authors who have a close relationship with
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-371037.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
