山东省泰安肥城市2020届高三英语适应性训练试题(三)(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省 泰安 肥城市 2020 届高三 英语 适应性 训练 试题 解析
- 资源描述:
-
1、山东省泰安肥城市2020届高三英语适应性训练试题(三)(含解析)注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号等填写在答题卡和试卷指定位置上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AThere are various kinds of apartments
2、for university students to choose from. And here are some recommendations.Brandon OaksLocated on the Milledge Road Extension, Brandon Oaks is composed of two-bedroom, two-bath apartments with decks or patios. Each apartment also features an energy-efficient heat pump, air conditioning, an electric r
3、ange, a full-size refrigerator, a dishwasher, washer and dryer and carpeting throughout.Floors: Varies Elevators: No Capacity: 180 Gender: CoedBrown HallBrown Hall features spacious single and suite-style rooms on the Health Sciences Campus. Students choosing to live in Brown Hall can take advantage
4、 of living in Athens trendy Normaltown neighborhood while still enjoying an on-campus, community lifestyle free from the trouble of monthly bills. Rooms feature 17-position adjustable beds. Brown Hall is open for mid-year breaks, as well as winter break and spring break.Floors: 4 Elevators: Yes Capa
5、city: 130 Gender: Coed Boggs HallConstructed in 1961, Boggs Hall houses first-year residents only. The rooms in Boggs Hall are traditional doubles, home to two students per room. Each room is equipped with a sink and community bathrooms are located on every floor. Rooms feature 17-position adjustabl
6、e beds.Floors: 3 Elevators: No Capacity: 160 Gender: CoedSoule HallSoule Hall is the oldest residence hall at the university and is the only hall reserved for non-freshman women. Soule Halls residents live in double or single rooms with private or shared bathrooms. Rooms feature 17-position adjustab
7、le beds.Floors: 3 Elevators: No Capacity: 90 Gender: Female1. Which place is suitable for students to stay during their vacations?A. Brandon Oaks.B. Brown Hall.C. Boggs Hall.D. Soule Hall.2. What do Boggs Hall and Soule Hall have in common?A. They are both equipped with sinks.B. They were constructe
8、d at the same year.C. They can house both men and womenD. They share the same number of floors.3. From which is the text probably taken?A. A university textbook.B. A travel brochure.C. An accommodation guide.D. A hotel advertisement.【答案】1. B 2. D 3. C【解析】这是一篇说明文。文章主要推荐了几个适合大学生的公寓。【1题详解】细节理解题。根据文章中Br
9、own Hall部分的介绍中“Brown Hall is open for mid-year breaks, as well as winter break and spring break.”可知,Brown Hall在年中假期,寒假及春季假期都开放,所以适合学生在假期住。故选B项。【2题详解】细节理解题。根据Boggs Hall部分的介绍中“Floors: 3”及Soule Hall部分的介绍中“Floors: 3”可知,Boggs Hall和Soule Hall的共同点是都有三层。故选D项。【3题详解】推理判断题。第一段“There are various kinds of apartm
10、ents for university students to choose from. And here are some recommendations.(有很多种类的公寓可供大学生选择。这儿是一些推荐。)”是文章的主题句,总领下文,结合全文内容可知,文章主要推荐了几个适合大学生的公寓,由此可推测出,文章最有可能出自住宿指南。故选C项。B On a Wednesday afternoon in the Eager Road of Oceola Township, Michigan, when a car showed no sign of movement at a stop sign,
11、majority of the motorists honked wildly.Annoyed by the inconvenience the car was causing, the motorists simply drove around the car and left.Fortunately, a 16-year-old motorist, Max Greenwood of Howell High had the heart to hop off his truck and find out whats really going on. Because of his action,
12、 Max was able to inspire two other women to rush over the stopped car and help out the driver.As it turned out, the driver of the stopped car was distressed. Initially, the three did not have a clue about the drivers alarming situation. When the driver gathered enough strength to share what happened
13、, Max and the two women quickly assisted him.“He told the women he thought his blood sugar was low.He got progressively worse. One of the women gave him a Coke to help his sugar levels, but I could tell it wasnt helping, so I called 911.”Max said.Thanks to the quick thinking and actions of Max and t
14、he two women, help arrived within a few minutes and the driver was transported to a hospital. According to the first medical responders, the man was suffering from a type of medical episode that must be aided immediately.It is horrible to think what could have happened if Max did not concern himself
15、 with the reason why the car was not moving and simply minded his own business. Max may just be a 16-year-old student in the eyes of some people. But for the man he has saved, he surely is a modern hero with a golden heart. May his story inspire us to share a bit of our time to help the people we cr
16、oss paths with! In this day and age, when a lot of kids dont think about anyone but themselves, he stepped up and it made a difference.4. How did most motorists react to the stopped car?A. They got off to find out what was up.B. They waited impatiently for the driver.C. They felt annoyed and bypasse
17、d the car.D. They blamed the driver for the inconvenience.5. What happened to the driver of the stopped car?A. He didnt notice the traffic signals.B. His car broke down at the crossing.C. He was exhausted and fell asleep.D. He was attacked by a sudden illness.6. What can we know about Max Greenwood?
18、A. He is a hero worth admiring.B. He is just a small child of honesty.C. He is familiar with the driver.D. He knows much about the first aid.7. What does the story mainly convey?A. Love and devotion.B. Selflessness and responsibility.C. Bravery and generosity.D. Warm-heart and profession.【答案】4. C 5.
19、 D 6. A 7. B【解析】这是一篇夹叙夹议文。主要记叙了16岁的Max Greenwood和另外两名妇女没有只顾自己,帮助了一位在路上突发疾病的司机的故事,他的故事告诉了我们无私和责任的重要性。【4题详解】细节理解题。根据第一段中Annoyed by the inconvenience the car was causing, the motorists simply drove around the car and left.可知被汽车造成的不便惹恼了,司机们干脆绕过汽车离开了。由此可知,大多数司机对停下的车感到恼火,绕过了汽车。故选C。【5题详解】细节理解题。根据第三段中As it
20、turned out, the driver of the stopped car was distressed.可知结果,那辆停了下来的车的司机很痛苦。以及第四段中He told the women he thought his blood sugar was low. He got progressively worse.可知他告诉这些女性,他认为自己的血糖很低。他的情况越来越糟。由此可知,那辆停了的车的司机突然生病了。故选D。【6题详解】推理判断题。根据最后一段中Max may just be a 16-year-old student in the eyes of some peopl
21、e. But for the man he has saved, he surely is a modern hero with a golden heart.可知在某些人眼里,Max可能只是个16岁的学生。但对于他所拯救的人来说,他无疑是一个有着金子般心肠的现代英雄。结合上文Max帮助了生病的司机,由此可推知,Max Greenwood是一个值得钦佩的英雄。故选A。【7题详解】推理判断题。根据最后一段中May his story inspire us to share a bit of our time to help the people we cross paths with! In t
22、his day and age, when a lot of kids dont think about anyone but themselves, he stepped up and it made a difference.可知愿他的故事激励我们分享一点我们的时间来帮助与我们相遇的人!在这个时代,很多孩子只关心自己,不为别人着想,他挺身而出,改变了一切。结合文章主要记叙了16岁的Max Greenwood和另外两名妇女没有只顾自己,帮助了一位在路上突发疾病的司机的故事,他的故事告诉了我们无私和责任的重要性。由此可推知,这个故事主要传达了无私和责任。故选B。CEveryone loves
23、a holiday! A littletime offfor some much-neededR & R(rest and relaxation) can be exactly the thing torefresh. That said, if youre struggling to think of your nextdestination,then look no further. Dont waste time debating, let yourblooddecide.Everybody has alineage (宗系). Recently finding out more abo
24、ut our family origins has become popular. By the start of 2019, 26 million people had taken anancestryDNA test at home, according to a report by MIT Technology Review. They believe by 2021 this number will have risen to 100 million.This trend has been noticed by opportunistictravel operators. Some a
25、re looking to provide a service that both allows people to trace theirheritageby literally going back to theirrootsand travel to the destinations where their ancestorsoriginatedfrom.Airbnb, an online lodging marketplace, recently partnered with 23andMe, a DNA testing and analysis company, to offer r
26、ecommendations that encourage travelers towalk in the footstepsof theirforefathers. And they arent the only ones. The Shelbourne hotel in Dublin has its own advisor. Hellen Kelly offers consultations to help gueststracetheir Irishorigin using official records. This allows them to fill in the blankso
27、f their Irish ancestry, she told Good Morning America. The Conte Club, a luxury travel company, offers customtravels based on DNA tests. “These experiences are aboutexploringdeeper into who we really are,” says Conte Club CEO Rebecca Fielding in an article in the Cond Nast Traveller. “It might be th
28、e most meaningful trip we can take.”So next time you think of going on vacation, why not take a DNA test first? Once you know how far your family has come, take the time to holiday back.8. Whats the purpose of the author to write the text?A. To advise peopleto take a trip.B. To persuade people to ta
29、ke a DNA test.C. To introduce some famous travel operators.D. To encourage people to take ancestry travels.9. What does the underlined words “this trend” in paragraph 3 refer to?A. More people take time off for holidays.B. More people trace their family origins.C. More people take anancestryDNA test
30、.D. More people find out their travel destinations.10. What does paragraph 4 mainly focus on?A. Clubs providing luxury custom travels.B. Hotels offering travelling consultations.C. Companies offering DNA testing and analysis.D. Travel operators providing services to trace theroots.11. What does Rebe
31、cca Fielding think of the ancestry travel?A. Significant.B. Relaxing.C. Popular.D. Inspiring.【答案】8. D 9. B 10. D 11. A【解析】本文是说明文。你为什么不回到故乡去看看呢这是寻根游背后的理念。许多人选择追根溯源,以追寻家族史为目的,访问他们的祖先曾经生活过的地方。本文介绍“寻根游”这一最新旅游趋势,它以越来越多的人希望通过研究他们的DNA来了解自己的过去,追寻祖先的足迹为基础,鼓励人们进行“寻根游”。【8题详解】推理判断题。根据第一段的That said, if youre str
32、uggling to think of your nextdestination,then look no further. Dont waste time debating, let yourblooddecide.(也就是说,如果你正在努力想你的下一个目的地,那么就不要再看了。不要浪费时间辩论,让你的血决定)可推断,文章的写作目的是鼓励人们进行“寻根游”。故选D。【9题详解】词句猜测题。根据第二段首句Everybody has alineage (宗系). Recently, finding out more about our family origins has become popu
33、lar. (每个人都有血统。最近,了解更多关于我们的家庭出身信息变得很受欢迎),接下来举例说明,故划线词指代的“这一趋势”指的是上文提到的“更多的人追溯他们的家庭出身。”这一越来越受欢迎的趋势。故选B。【10题详解】主旨大意题。根据第四段首句Airbnb, an online lodging marketplace, recently partnered with 23andMe, a DNA testing and analysis company, to offer recommendations that encourage travelers towalk in the footste
34、psof theirforefathers.(一家在线住宿市场Airbnb最近与一家DNA测试和分析公司23and Me合作,提供建议,鼓励旅行者追根溯源)以及下文的介绍的都柏林的Shelbourne酒店和康特俱乐部提供的“寻根游”可推断,本段主要介绍了提供追根溯源服务的旅游运营者。故选D。【11题详解】推理判断题。根据倒数第二段的“These experiences are aboutexploringdeeper into who we really are,” says Conte Club CEO Rebecca Fielding in an article in the Cond N
35、ast Traveller. “It might be the most meaningful trip we can take.”可知,康特俱乐部首席执行官丽贝卡菲尔丁在康德纳斯特旅行者一篇文章中说,这些经历是关于深入探索我们的真实身份。它可能是我们能做的最有意义的旅行。因此推断丽贝卡菲尔丁认为“寻根游”是有重大意义的。故选A。DThis year, German environmentalists collected 1.75 million signatures for a “save the bees” law requiring an immediate change toward
36、organic farming. But to create healthy ecosystems worldwide, people in communities across the globe will need to take similar action based on sympathy for insects and not only for bees and butterflies. The environmentalists presented immediate, science-based actions to slow down the insect decline.“
37、It takes specific law to preserve the amazing variety of insects in the world and we need to stop the destroying of natural habitats, limit road building in parks and reserves and produce food without the use of pesticides,” said Basset, an entomologist, “Conserving insects is not the same as conser
38、ving big animals or rare frogs. You cant keep millions of insects in a zoo.”A recent article in Entomology Today suggests that successful programs to save insects have a clear and simple objective and a strategically chosen audience. By focusing on bees and butterflies and other beautiful, familiar
39、insects, it is possible to enact the law to protect the habitat of lesser known, less attractive, but equally important species.But there are still huge gaps in information about how different species of insects are doing, especially in the tropics. “It is next to useless to weigh insects collected
40、in an area and say that insect communities are increasing or declining.” Basset said. “We need much more specific information. That is expensive and difficult because of the effort that it takes just to identify the species, especially in the tropics. What we are doing now is to group insects by the
41、ir main function, and then to determine how each group is doing in a specific area of the world.”12. What should people do to protect insects according to the text?A. Stop building roads in parks and reserves.B. Open up more natural habitats.C. Avoid using pesticides for crops.D. Keep them in a zoo.
42、13. What can we learn from the successful programs to save insects?A. They have set up laws.B. They focus on specific species.C. They conserve important species.D. They protect the habitat of lesser known species.14. What are the environmentalists doing now?A. Classifying the insects.B. Identifying
43、the species of insects.C. Doing research on insects function.D. Weighing insects collected in an area.15. What is the best title for the text?A. Helping Insects Is Helping Ourselves!B. Take Action! Insects Need Protection!C. Save the Bees They Need Your Help!D. Insect Decline: Where Have All the Ins
44、ects Gone?【答案】12. C 13. B 14. A 15. B【解析】分析】这是一篇说明文。文章主要讲述了全球的昆虫正面临着巨大的威胁,需要大家共同努力来保护他们;文中还阐释了如何更有效地保护昆虫。【12题详解】细节理解题。根据第二段中“It takes specific law to preserve the amazing variety of insects in the world and we need to stop the destroying of natural habitats, limit road building in parks and reserves
45、 and produce food without the use of pesticides,”(保护世界上种类繁多的昆虫需要具体的法律,我们需要停止对自然栖息地的破坏,限制公园和保护区的道路建设,生产食物不使用杀虫剂)可知,我们可以通过“停止对自然栖息地的破坏,限制公园和保护区的道路建设,生产食物不使用杀虫剂”这些措施来保护昆虫。C. Avoid using pesticides for crops. (避免在农作物上使用杀虫剂)符合题意。故选C项。【13题详解】细节理解题。根据第三段中A recent article in Entomology Today suggests that s
46、uccessful programs to save insects have a clear and simple objective and a strategically chosen audience. (今日昆虫学最近发表的一篇文章指出,成功的昆虫拯救计划有一个明确而简单的目标和精心挑选的受众)可知,成功的昆虫拯救计划在于目标非常明确。B. They focus on specific species. (他们专注于特定的物种)符合题意。故选B项。【14题详解】细节理解题。根据最后一段中What we are doing now is to group insects by thei
47、r main function, and then to determine how each group is doing in a specific area of the world. (我们现在所做的是根据昆虫的主要功能对它们进行分类,然后确定每一群昆虫在世界某个特定地区的活动情况)可知,科学家们现在主要是对昆虫进行分类。A. Classifying the insects. (分类昆虫)符合题意。故选A项。【15题详解】主旨大意题。根据文章第一句This year, German environmentalists collected 1.75 million signatures
48、for a “save the bees” law requiring an immediate change toward organic farming.(今年,德国环保人士收集了175万个签名,支持一项“拯救蜜蜂”的法律,该法律要求立即向有机农业转变) 开篇点明主题,以“拯救蜜蜂”活动开始,号召全世界的人们关注昆明,拯救昆虫。B. Take Action! Insects Need Protection! (采取行动!昆虫需要保护!) 符合题意。故选B项。【点睛】细节理解题考查的是考生根据材料查找关键信息及重要细节、判断新组成的语句与材料原意是否一致等的能力。主要有以下陷阱“无中生有”,
49、“颠倒黑白”,“断章取义”。如第1小题中,A. Stop building roads in parks and reserves.就属于“断章取义”B. Open up more natural habitats. D. Keep them in a zoo.就属于“颠倒黑白”。所以只能选C项。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Therapeutic (治疗性的) writing involves participating in writing activities to deal with
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
