2021届高考英语人教版一轮总复习课时跟踪练:BOOK 3 UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语人教版一轮总复习课时跟踪练:BOOK UNIT FESTIVALS AROUND THE WORLD WORD版含解析 2021 高考 英语 人教版 一轮 复习 课时 跟踪 BOOK
- 资源描述:
-
1、课时跟踪练11.阅读理解ATwo deer jumped out in front of 16yearold Amanda Floyds car.She stepped on the brake, stopping the car just in time.But later, she started texting.Distracted(分心的),Amanda turned left and right, then crashed into another car.Luckily, she wasnt in a real carshe was in a driving simulator(模
2、拟器)at Roosevelt High School, Ohio, US.“I never really realized that cars make a turn that much,” Amanda, a junior, said.She added that she wouldnt text while driving anymore.The Ohio Department of Transportation(ODOT)and State Highway Patrol brought the simulator to the school.They said they wanted
3、to help students learn about the danger of driving while drunk, while texting, or while talking on the phone.According to the National Highway Traffic Safety Administration, distracted driving claimed 3,450 lives in 2016 alone.Experts believe the actual figure is probably higher.The simulator is bas
4、ically a computer programme.Like many computer games, it was a hit with the students.They lined up and crowded around to watch each other take turns.The simulator has a steering wheel(方向盘), a brake and a gas pedal(油门踏板)It is made up of three large computer screens on a table.Students choose a distra
5、ction, such as driving while drunk or texting.They always crash, of course.Then, they are pulled over by the police to be taught the bad results of their driving: What damage theyve caused, how much their fine is, if anyone died in the accident, and if theyre going to go to prison.“It teaches how to
6、 drive without being on the road,” said Shante Thompson, 16.She had just crashed into a deer.ODOT spokesman Justin Chesnic said hundreds of kids have gone behind the wheel so far.He said even more have benefited from watching their classmates.“Driving is such a major responsibility, so take it serio
7、usly,” he said.“Put away your cell phone.A lot of the accidents out there are because of distracted driving.It can not only change your life, but it can change someone elses life forever.The results are serious.”1What does the author intend to do in Paragraph One?AIntroduce the topic of the text.BIl
8、lustrate the authors point of view.CProvide some advice for the readers.DOffer some background information.2Why is the driving simulator project introduced to Roosevelt High School?AIt tests the students ability to stay focused.BIt gets students to have fun between classes.CIt teaches students how t
9、o deal with traffic accidents.DIt makes students aware of the dangers of distracted driving.3What can we know about the driving simulator?AIt is connected to the local police station.BIt is a real car but has large computer screens.CIt attracts the students interest as a computer programme.DIt benef
10、its the students who use it more than those who only watch.4What is the main idea of the passage?ATraffic rules in Ohio,US.BDangers of distracted driving.CSimulated driving for students.DAdvantages of computer games.【语篇解读】本文介绍了美国的罗斯福高中引进了一台驾驶模拟器。这台驾驶模拟器像很多电脑游戏一样受到学生们的欢迎,学生们通过模拟驾驶,了解了交通方面的一些知识,特别是分心驾
11、驶的危险。1解析:推理判断题。根据第一段最后一句“she added that she wouldnt text while driving anymore.”可知,文章在第一段中引用一名16岁女孩在模拟驾驶过程中撞车的事件,是为了引出“分心驾驶”这一话题。故选A项。答案:A2解析:细节理解题。根据第二段最后一句“They said they wanted to help students learn about the danger of driving while drunk, while texting,or while talking on the phone.”可知,将驾驶模拟器带入
12、到高中校园是想帮助学生们了解分心驾驶的危险。故选D项。答案:D3解析:细节理解题。根据第四段第一、二句“The simulator is basically a computer programme.Like many computer games,it was a hit with the students.”可知,驾驶模拟器本质上是电脑程序,它像电脑游戏一样受到学生们的喜爱。sth is a hit with sb意为“某物很受某人欢迎”。故选C项。答案:C4解析:主旨大意题。本文主要介绍了罗斯福高中引进了一台驾驶模拟器,让学生们在这台模拟器上模拟驾驶并对他们进行驾驶安全方面的教育。A项意
13、为“美国俄亥俄州的交通法规”;B项意为“分心驾驶的危害”;C项意为“学生模拟驾驶”;D项意为“电脑游戏的优点”。故选C项。答案:CBIts at this time of the year that marathon recovery, not marathon training, starts to take centre stage.Research indicates that the muscle damage from running a marathon can last up to two weeks.The research also indicates that muscle
14、 soreness (肌肉酸痛)is not a good indicator of muscular healing.In other words, just because you arent sore anymore doesnt mean that you are fully healed.This is the danger for marathon runners:postmarathon muscular soreness fades after a few days but minor damage within the muscle cells remains.If you
15、return to full training too soonrunning more and faster than the tissues are ready foryou risk delaying full recovery and the chance to get ready for your next goal.The solution, it appears, is to recognize (and accept) that the muscles will take a while to heal and to be prepared to take it easy fo
16、r the first couple of weeks (even longer if youre particularly sore after your marathon)While the research isnt very promising when it comes to things to do to reduce soreness and aid healing, a couple of concepts appear to help.First, providing gentle blood flow to the area helps bring healing nutr
17、ients into the muscles and also helps to remove waste products and damaged tissue.Walking and gentle massage(按摩)can help, particularly in the first few days after a marathon.Once muscle soreness has significantly reduced (usually two to four days after the race), light jogging can commenceJust be mi
18、ndful of running very slowly.No runner wants to get super fit and then lose that during the recovery process.But since you must reduce your training load following your marathon, it can be difficult as to how much and how soon to insert running into your postmarathon training.5When should marathon r
19、unners return to full training?AAbout half a month after the competition.BA few days after soreness disappears.CBefore the tissue recovers completely.DBefore the next game draws closer.6How can marathon runners reduce their muscle soreness?AThrough family care.BBy doing gentle exercise.CThrough medi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-371783.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
