2021届高考英语大一轮复习 课时作业29 Unit 15 Learning(含解析)北师大版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语大一轮复习 课时作业29 Unit 15 Learning含解析北师大版 2021 高考 英语 一轮 复习 课时 作业 29 Learning 解析 北师大
- 资源描述:
-
1、课时作业29.阅读理解AA Portland, Oregon man, Colin OBrady, has become the first person to travel across Antarctica by himself without receiving any assistance.OBrady completed the 1,500kilometer trip on Wednesday. He crossed the continent in 54 days. Friends, family and other people followed his progress thr
2、ough messages and pictures he left on social media. The 33yearold OBrady documented the trip on the social networking service.He wrote Wednesday that he traveled the last 129 kilometers in one big, final push to the finish line. The distance took over one day to complete. OBrady wrote, “While the la
3、st 32 hours were some of the most challenging hours of my life, they have quite honestly been some of the best moments I have ever experienced.”The day before, he wrote that he was “in the zone” and thought he could make it to the end without stopping. “Im listening to my body and taking care of the
4、 details to keep myself safe,” he wrote. “I called home and talked to my mom, sister and wifeI promised them I will stop when I need to.”Other people have traveled across Antarctica, but they all had some form of assistance. They had either better, more plentiful supplies or equipment that helped th
5、em move forward. In 2016, British explorer Henry Worsley died in his attempt to travel alone across Antarctica unassisted. Worsleys friend Louis Rudd, also from Britain, is now attempting an unaided solo (单独的) journey in honor of Worsley. He is competing against OBrady to be the first to do it. OBra
6、dy plans to stay on Antarctica until Rudd finishes his trip.本文是一篇记叙文。33岁的Colin OBrady成为第一个在没有任何援助的情况下独自穿越南极洲的人。1What do we know about Colin OBrady?AHe was the first to travel across Antarctica.BHe succeeded in crossing Antarctica unaided.CHe covered only 129 kilometers in 54 days.DHe made many frien
7、ds while taking the trip.答案:B解析:细节理解题。根据第一段中的“A Portland, Oregon man, Colin OBrady, has become the first person to travel across Antarctica by himself without receiving any assistance”可知,Colin OBrady成了第一个在没有任何援助的情况下独自穿越南极洲的人。故B项正确。2What does OBrady think of his last day before reaching the finish li
8、ne?ATiring but peaceful.BBoring and unlucky.CChallenging but great.DWorrying and dull.答案:C解析:细节理解题。根据第三段中的“While the last 32 hours were some of the most challenging hours of my life, they have quite honestly been some of the best moments I have ever experienced”可知,OBrady认为,最后的32个小时可谓他生命中最具挑战性的几个小时,同
9、时也是他经历过的最好的时光。故C项正确。3What can be inferred in the last paragraph?ASome people have managed to travel across Antarctica.BWorsley succeeded in traveling alone across Antarctica.CLouis Rudd is now undertaking the journey with Worsley.DOBrady has fierce competition with Worsley.答案:A解析:推理判断题。根据最后一段第一句“Oth
10、er people have traveled across Antarctica, but they all had some form of assistance”可知,有人穿越过南极洲,但是他们都是在有援助的情况下完成的。故A项正确。4Which of the following could be the best title for the text?AThe Antarctic ContinentBTraveling across Antarctica unaidedCTraveling in AntarcticaDAn Incomplete Journey答案:B解析:标题判断题。
11、通读全文可知,本文讲述了33岁的Colin OBrady成为第一个在没有任何援助的情况下独自穿越南极洲的人的故事。故B项正确。BA group of scientists are gathering today in the UK to discuss a thick piece of ice thats cracking in Antarctica, which is of the size of Delaware.The ice shelf is called Larsen C, and it now has a 90mile crack running through it. The b
12、ig rift (裂缝) is slicing the ice shelf from top to bottom. But this is not just another sad climate change story. Its more complicated. “A lot of things are going on deep inside the ice,” says Adrian Luckman, a glaciologist.Luckman says climate change is certainly influencing this region. Larsen C us
13、ed to have two neighbors to the north, Larsen A and Larsen B. As the air and water warmed, those ice shelves started melting, and then Larsen A disappeared in 1995 and Larsen B in 2002. But the crack in Larsen C seems to have happened on its own, for different reasons.Larsen C has many cracks. All i
14、ce shelves do. This particular crack has been around since at least the 1960s. The unusual part is that in 2016, this crackand only this crackstarted growing quickly. Why?“Well, that is a little bit of a mystery and thats why it drew our attention to itself,” says Luckman. One puzzling aspect is how
15、 it managed to cut through areas of softer ice that bind (结合) the ice from neighboring glaciers into one giant sheet. Starting in 2014, that soft ice did very little to slow down this rift.Scientists are split on how important this crack is for the stability of the whole ice shelf. Some say if this
16、giant section breaks off, it wont make a difference. Others disagree.“Ice shelves are the gates of Antarctica in a way, and the gatekeepers of Antarctica. The ice shelves are already floating, so if they fall apart it does not immediately affect sea level. Its what they hold backwater from all the i
17、nland glaciersthat could be problematic. If all the water packed in those glaciers made their way to the sea, it could significantly raise global sea level,” says Ala Khazendar, a geophysicist.本文是一篇说明文。一群科学家正聚集在英国,讨论在南极洲开裂的一块厚厚的冰,其面积与特拉华州相当。5Larsen Cs two neighbors disappeared mainly because of _.Ac
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-371980.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
《江西专用》2014届高考语文二轮复习课件:第七章19.ppt
