广西南宁市第三中学2019-2020学年高二下学期期中考试段考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西南宁市第三中学2019-2020学年高二下学期期中考试段考英语试题 WORD版含解析 广西 南宁市 第三中学 2019 2020 学年 下学 期中考试 段考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、南宁三中20192020学年度下学期高二段考英语试题第一部分听力(共两节,满分30 分)第一节(共5 小题,每小题1.5 分,满分7.5 分)听下面5 段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.How much did the man save?A. $5. B. $10. C. $15.2. What was Colin doing before seven?A. He was stuck in a traffic jam.B. He was doing homewo
2、rk at Toms house.C. He was playing football with his friends.3. When did Brian go to the Summer Palace?A. On July 26. B. On August 3. C. On August 6.4. Where was the woman born?A. In Qingdao. B. In Suzhou. C. In Dalian.5. What is the woman doing?A. Washing a car. B. Buying a car. C. Repairing a car.
3、第二节(共15 小题;每小题1.5 分,满分22.5 分)听下面5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5 秒钟;听完后,各小题将给出5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。请听第6 段材料,回答第6、7 题。6. Who also watched the game besides the man?A. Susan. B. Pete. C. Helen.7. What does the man say about the game?A. Both teams were weak.B. Th
4、e score was close.C. The audience was quiet.请听第7段材料,回答第8、9题8. What does Jane like doing best now?A. Riding horse. B. Sailing. C. Bicycling9. Which part of her body did Jane get cuts on?A. Her legs. B. Her arms. C. Her feet.请听第8段材料,回答第10至12题10. Why did the man probably catch a cold this time?A. He to
5、ok a cold shower after playing basketball.B. He has been so weak since last month.C. He played basketball too much yesterday.11. What is so special about the traditional Chinese medicine according to the woman?A. It contains few chemicals.B. It has few side-effects. C. It works better and quicker.12
6、. What will the man do later today?A. Go to a drugstore. B. Check his diary. C. Wait for a call.请听第9段材料,回答第13至16题。13. Where is the woman?A. In Paris. B. In Sydney. C. In Melbourne.14. What was the mans favorite place of interest?A. The Opera House.B. The Harbor Bridge.C. The Australian Museum.15. Wh
7、at did the man most enjoy about the food in Sydney?A. Its variety. B. Its price. C. Its nutrition.16. How did the man get to Sydney?A. By car. B. By plane. C. By train.请听第10段材料,回答第17至20题。17. What is the speaker mainly talking about?A. His failure in Los Angeles.B. The road to his success.C. The role
8、 of his first performance.18. What do we know about the speaker after he got a small role?A. He felt disappointed.B. He decided to give up acting.C. He hardly tried out for other roles.19. When did the speaker start working in the office?A. In 2006. B. In 2009. C. In 2011.20. What does the speaker t
9、ell us at the end of his story?A. He is not physically healthy.B. He suffers a lot in his job.C. He gets along well with the actors.第二部分:阅读理解(共20 小题;满分40 分)第一节:(共15 小题;每小题2 分, 满分30 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和D)中,选出最佳选项。ATeen Summer Camps AbroadAdventure, Volunteer, Study &Travel ProgramsEducational
10、 Travel for High School Students and GroupsCelebrating 26 years of community-service-based adventure travel programs for high school students and groups! Choose from Community Service, Global Action and Adventure travel opportunities.Location: WorldwideDates: 1-4 week programs; June through AugustCo
11、st: $1,950 per week (10% off book before May l0th)Tel: 403-545-2202ARCC Programs: Meaningful Service. Real Connections. True Adventure.ARCC provides international adventure programs in 20 countries and 4 western states. With over 30 years of experience, ARCC has remained a pioneer of adventure trave
12、l and teen summer programs for young people.Dates: 2-5 week programs; June through AugustCost: $1,900 - $2,200 per weekTel: To get more information or request a catalog, call our headquarters at 415-332-5075.French Summer Camp in the French AlpsHigh-quality Teenage French Summer program in Morzine i
13、n the French Alps, just an hours drive from Geneva. Combine language learning with great cultural and outdoor activities in a fun, safe mountain village environment.Dates: July 8th - August 19thCost: $2,412 for 2 weeksTel: 450-790-0838Abbey Road High School Summer Program in Florence, ItalySpend thi
14、s summer learning about Italian art history, language, cuisine, film, and fashion in the beautiful and historic city of Florence. Enjoy delicious authentic pastas, and go on weekly trips to discover Italy.Dates: 2-5 week programs; June l st-August 30thCosts: $4,095(2 weeks) | $6,295(3 weeks) | $7,09
15、5(4 weeks)Tel.:888-462-22391. If you choose a two-week program with the lowest cost, which number would you call?A. 450-790-0838B. 888-462-2239C. 403-545-2202D. 415-332-50752. What most probably makes ARCC Programs special?A. Its provider.B. Its locationC. Its dates.D. Its cost.3. What do we know ab
16、out French Summer Camp in the French Alps?A. It lasts the whole summer.B. It provides different week options.C. It offers chances to learn the history of Geneva.D. It helps participants learn French and have fun.【答案】1. A 2. A 3. D【解析】这是一篇应用文。主要介绍了几家国外青少年夏令营的活动。其中包括活动的具体内容,地点,时间,联系方式等。【1题详解】细节理解题。题目询
17、问:If you choose a two-week program with the lowest cost, which number would you call? 意为:如果你选择一个成本最低的两周课程,你会打哪个号码?根据文章,我们可得,四个项目都有两周的课程。那么就来看价格。Educational Travel for High School Students and Groups两周的价格是(1950+1950)*(1-10%)=3510美元。 ARCC Programs 最便宜的价格是:1900*2=3800美元。French Summer Camp in the French
18、 Alps的价格是2412美元。Abbey Road High School Summer Program的价格是4095美元。因此,选择French Summer Camp in the French Alps是最合适的选择。French Summer Camp in the French Alps的联系电话是450-790-0838。故选A。【2题详解】细节理解题。What most probably makes ARCC Programs special? 什么是ARCC项目最特别之处。A. Its provider. 它的提供者B. Its location 它的位置 C. Its d
19、ates. 它的日期D. Its cost. 它的成本。从文章中第八段:ARCC provides international adventure programs in 20 countries and 4 western states. With over 30 years of experience, ARCC has remained a pioneer of adventure travel and teen summer programs for young people. 意思为:ARCC在20个国家和4个西方大洲提供国际冒险项目。凭借30多年的经验,ARCC一直是年轻人冒险旅行
20、和青少年暑期项目的先驱。可以得出ARCC的最特别之处,就是提供了很多国家和地区的冒险项目。可得他的提供者比较特殊一点。故选A。【3题详解】细节理解题。题目询问关于French Summer Camp in the French Alps, 选项中正确的是。A. It lasts the whole summer. 这个项目会持续一个夏天。B. It provides different week options. 不同的周,这个项目提供不同的选项。C. It offers chances to learn the history of Geneva. 它提供了学习日内瓦历史的机会。D. It
21、helps participants learn French and have fun. 它有助于参与者学习法语并获得乐趣。从French Summer Camp in the French Alps具体的内容可得,High-quality Teenage French Summer program in Morzine in the French Alps, just an hours drive from Geneva. Combine language learning with great cultural and outdoor activities in a fun, safe
22、mountain village environment. 在法国阿尔卑斯山的莫兹,距离日内瓦仅一小时车程的高质量法国青少年暑期课程。在一个有趣、安全的山村环境中,将语言学习与伟大的文化和户外活动结合起来。可得,这个户外活动可以让参与者更有趣的,更深入的学习法语。故选D。BI was in the middle of a sweet dream when a noise startled me. Bam! Bam! It sounded like a hammer pounding on a tough nail. Bam! Bam! Bam! Who could be hammering a
23、t three in the morning? It must be Charlie again, making another invention.Just as I was putting on my slippers and clothes, the noise changed. I sat at the edge of my bed and listened. Tick! Tick! Tick! It reminded me of my first wristwatch. Its regular pace had always helped me fall asleep.I start
24、ed dozing off, dangerously leaning to the left, when the ticking stopped. It was now replaced by a buzz, similar to the noise coming from a beehive in midsummer, only louder. I shivered. Im allergic to bees! Even just thinking about it or hearing a bee-like sound makes me swell.“Thats it!” I shouted
25、, now wide awake. “I cant take it anymore!” I marched to the next apartment and knocked. My neighbor immediately opened the door. His curly brown hair tumbled every which way. He wore baggy striped pants and a loose raspberry shirt.“Hi, Lucy! Whats up?” he asked.I pointed at my noiseless watch. “Do
26、you know what time it is?”He grabbed my arm and glanced at my timepiece. “Oh, my God! I didnt realize it was that late. Im busy working on a machine that can cure insomnia(失眠). Its almost finished. You want to see it?”I should have known. His last invention was supposed to annihilate bad smells, but
27、 it was powered by rotten eggs.4. What made the author sleepy again?A. The ticking sound .B. His neighbors silence.C. The coming of the bees.D. The smell of the rotten eggs.5. What was Charlie doing?A. He was fixing a broken clock.B. He was inventing a wristwatch.C. He was making a new machine.D. He
28、 was working with the bees.6. How did Charlie feel when he saw the author?A. Frightened.B. Surprised.C. Disappointed.D. Annoyed.7. What does the underlined word “annihilate” in the last paragraph mean?A. Tell apart.B. Make use of.C. Give off.D. Get rid of.【答案】4. A 5. C 6. B 7. D【解析】这是一篇记叙文。讲述的是主人公在睡
29、觉期间听到很多声音之后被惊醒,最终发现是邻居在发明治疗失眠的机器的故事。【4题详解】细节理解题。题目询问什么导致了作者再次昏昏欲睡。A. The ticking sound. 滴答声;B. His neighbors silence. 他邻居的沉默;C. The coming of the bees. 蜜蜂的到来;D. The smell of the rotten eggs. 臭鸡蛋的味道。从文章的第二段:Tick! Tick! Tick! It reminded me of my first wristwatch. Its regular pace had always helped me
30、 fall asleep. 意为:滴答!滴答!滴答!它使我想起了我的第一块手表。它规律的步伐帮助我入睡。故选A。【5题详解】细节理解题。题目询问Charlie那个时候在做什么。A. He was fixing a broken clock. 他在修一个坏钟;B. He was inventing a wristwatch. 他在发明一个手表;C. He was making a new machine. 他正在制造一台新机器;D. He was working with the bees. 他正在和蜜蜂一起工作。从文章中倒数第二段:Im busy working on a machine th
31、at can cure insomnia(失眠). 意为:我正忙着研制一台能治失眠的机器。故选C。【6题详解】推理判断题。题目询问Charlie看到作者时,他是什么心情。A. Frightened. 害怕的; B. Surprised. 惊讶的,惊喜的; C. Disappointed. 失望的;D. Annoyed. 生气的。从文章倒数第二段中:He grabbed my arm and glanced at my timepiece. “Oh, my God! I didnt realize it was that late. Im busy working on a machine th
32、at can cure insomnia(失眠). Its almost finished. You want to see it?” 意为:他抓住我的胳膊,瞥了我的表一眼。 “哦,天哪!我没想到这么晚了。我正忙着研制一台能治失眠的机器。快结束了。你想看吗?”可知,Charlie 看到作者时,感觉到非常的开心,并邀请作者参观他的研究成果可知,Charlie看到作者非常的兴奋,激动,很惊喜。故选B。【7题详解】词义猜测题。题目询问文章中最后一段中的单词 “annihilate” 是什么意思。A. Tell apart. 分开;B. Make use of. 利用;C. Give off. 释放;
33、D. Get rid of. 摆脱。文章最后一段:His last invention was supposed to annihilate bad smells, but it was powered by rotten eggs. 他的最后一项发明是用来消除异味的,但它的动力来自臭鸡蛋。从上下文可知,这个发明起源于一颗臭鸡蛋。那么应该就是消除臭味。故选D。CResearchers in Singapore found that eating mushrooms over twice per week could help prevent memory and language proble
34、ms later in life.According to the study, published in The Journal of Alzheimers Disease, there is a unique antioxidant (抗氧化物质) present in mushrooms that helps protect certain brain functions.Researchers observed 663 Chinese adults aged over 60 whose diets and lifestyles were tracked from 2011 to 201
35、7. In the study, the participants were asked how often they ate six different types of mushrooms: oyster, shiitake, white button, dried, golden and tinned. The findings showed that eating more than two shares of mushrooms per week somehow lowered the chances of mild cognitive impairment (MCI) by 50%
36、 against those who ate fewer than one share.MCI is a condition that can make people forgetful, affect their memory and cause problems with language, attention and finding the exact position of objects in space. Changes in behavior can be not very noticeable and not serious enough to be known as deme
37、ntia (痴呆).Participants who ate more mushrooms were found to perform better in thinking and processing exams and also exhibited a faster processing speed. The advantage was reportedly more apparent in those who ate more than two shares a week or more than 300 grams.The scientists pointed out, however
38、, that they have yet to put up a direct link between the fungi(蘑菇) and brain function.The researchers also acknowledged that since this study mainly relied on self-reported information on mushroom intake and other dietary factors, further studies may be required. Still, the lead study author Lei Fen
39、g is encouraged by their findings. This relevance is surprising and encouraging, Lei said.Mushrooms are one of the richest dietary sources of ergothioneine (麦角硫茵氨基酸) a substance which we humans cant make on our own.8. What aspect of research did researchers mainly do in paragraph 3?A. Culture of die
40、ts.B. Existence of MCI.C. The types of mushrooms.D. The benefit of eating mushrooms.9. What can we know about MCI?A. It can affect memory seriously.B. It can result in language problems.C. It can make people easy to be lost.D. It can reduce the chance of forgetfulness.10. What is the result if stude
41、nts often eat more mushrooms?A. They love communicating with others.B. Their thinking ability is quicker than the majority.C. Their processing speed will be faster.D. Their academic performance improves significantly.11. Where is this passage most likely from?A. A science report.B. An advertisement.
42、C. Adults literature.D. Scientific fiction.【答案】8. D 9. B 10. C 11. A【解析】这是一篇说明文。调查者们发现每周吃蘑菇超过两次有助于人们注意和语言能力。针对这项研究,研究者们做了一些实验,最后证明:蘑菇是硫组氨酸三甲内盐最丰富的膳食来源之一,硫组氨酸三甲内盐是一种我们人类无法制造的物质。【8题详解】细节理解题。根据文章第三段的The findings showed that eating more than two shares of mushrooms per week somehow lowered the chances o
43、f mild cognitive impairment (MCI) by 50% against those who ate fewer than one share.(研究结果显示,每周食用超过两份蘑菇的人比食用少于一份蘑菇的人患轻度认知障碍的几率低50%)可知,第三段的实验主要是关于吃蘑菇的益处。D. The benefit of eating mushrooms.(吃蘑菇的益处)符合以上说法,故选D项。【9题详解】细节理解题。根据第四段的MCI is a condition that can make people forgetful, affect their memory and c
44、ause problems with language, attention and finding the exact position of objects in space.可知,MCI是一种能使人健忘、影响记忆、引起语言、注意力和在空间中找到物体确切位置的疾病。B. It can result in language problems.(它会导致语言问题)符合以上说法,故选B项。【10题详解】细节理解题。根据第五段的Participants who ate more mushrooms were found to perform better in thinking and proce
45、ssing exams and also exhibited a faster processing speed.(吃了蘑菇的参与者被发现在思考和处理考试的表现上更好,并展示了一个更快的处理速度)可知,吃更多蘑菇的学生,他们处理问题的速度更快。C. Their processing speed will be faster.(他们的处理速度会更快)符合以上说法,故选C项。【11题详解】推理判断题。根据文章的主要内容,尤其第一段的Researchers in Singapore found that eating mushrooms over twice per week could help
46、prevent memory and language problems later in life.(新加坡的研究人员发现吃蘑菇超过每周两次可以帮助阻止年老时的记忆和语言问题)可知,本文主要讲述了吃蘑菇对人的好处,这属于科学范畴。由此推测本文很有可能出现在一份科学报告上。A. A science report.(一份科学报告)符合以上推测,故选A项。DBlue Planet IIs latest episode (情节) focuses on how plastic is having a destructive effect on the ocean and slowly poisonin
47、g our sea creatures. Researchers recently also found that sea creatures living in the deepest place on Earth, the Mariana Trench, have plastic in their stomachs. Indeed, oceans are drowning in plastic.Though it seems that the world couldnt possibly function without plastics, plastics are a remarkabl
48、y recent invention. The first plastic bags were introduced in the 1950s, the same decade that plastic packaging began gaining popularity in the United States. This growth has happened so fast that science is still catching up with the change. Plastics pollution research, for instance, is still a ver
49、y early science.We put all these plastics into the environment, but we still dont really know what the outcomes are going to be. What we do know, though, is disturbing. Ocean plastic is estimated to kill millions of marine animals every year. Nearly 700 species, including endangered ones, are known
50、to have been affected by it. One in three leatherback turtles, which often mistake plastic bags for jellyfish, have been found with plastic in their bellies. Ninety percent of seabirds are now eating plastics on a regular basis. By 2050, that figure is expected to rise to 100 percent.And its not jus
51、t wildlife that is threatened by the plastics in our seas. Humans are consuming plastics through the seafood we eat. I could understand why some people see ocean plastic as a disaster, worth mentioning in the same breath as climate change. But ocean plastic is not as complicated as climate change. T
52、here are no ocean trash deniers (否认者), at least so far. To do something about it, we dont have to remake our planet energy system.This is not a problem where we don t know what the solution is. We know how to pick up garbage. Anyone can do it. We know how to deal with it. We know how to recycle. We
53、can all start by thinking twice before we use single-use plastic products. Things that may seem ordinary, like using a reusable bottle or a reusable bag-when taken collectively, these choices really do make a difference.12. Why is plastics pollution research still a very early science?A. The plastic
54、s pollution research is too difficult.B. Plastics have produced less pollution than coal.C. Plastics have gained popularity too fast for science to catch up.D. The world couldnt possibly function without plastics.13. How did the author support his opinion in Paragraph 3?A. By citing quotes from lead
55、ing experts.B. By making a comparison and contrast.C. By listing examples from his own experience.D. By presenting solid statistics.14. What does the author intend to tell us in the last paragraph?A. We reap what we sow.B. The shortest answer is doing.C. All things are difficult before they are easy
56、.D. Actions speak louder than words.15. What is the main idea of the passage?A. The oceans become choked with plastic.B. Ocean plastic is a global issue.C. Blue Planet II has left viewers heartbroken.D. Plastics gain in popularity all over the world.【答案】12. C 13. D 14. B 15. A【解析】这是一篇说明文。研究人员最近还发现,生
57、活在地球最深处马里亚纳海沟的海洋生物胃里有塑料。事实上,海洋正淹没在塑料之中。据估计,海洋塑料每年杀死数百万海洋动物,不仅仅是野生动物受到海洋塑料的威胁,人类也会通过食用海鲜来消耗塑料。作者认为最好的办法就是人类开始采取行动。12题详解】细节理解题。根据第二段中This growth has happened so fast that science is still catching up with the change. Plastics pollution research, for instance, is still a very early science.(这种增长速度如此之快,
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-372129.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
