广西博白县2017高考英语阅读理解一轮演练及参考答案 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西博白县2017高考英语阅读理解一轮演练及参考答案 WORD版含解析 广西 博白县 2017 高考 英语 阅读 理解 一轮 演练 参考答案 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家广西博白县2017高考英语阅读理解一轮演练及参考答案阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。(原创)People around the world are remembering Nelson Mandela, South Africas first black president. He died Thursday at the age of 95. South African President Jacob Zuma said, “The nation has lost its greatest son, and o
2、ur people have lost a father. ”Mandela had been in poor health for several years. He was repeatedly treated in hospital, most recently for a lung infection. He became infected with tuberculosis(肺结核)many years ago while in prison. Nelson Mandela was the main leader in efforts to end white minority ru
3、le in South Africa. He spent 27 years in prison for his part in fighting apartheid(种族隔离)the nations policy of discrimination(歧视)against blacks. Many world leaders, past and present, are remembering Nelson Mandela. Frederick W. de Klerk was South Africas last apartheid leader. He freed Mandela from p
4、rison in 1990. Later, the two men won the Nobel Peace Prize. Mr. de Klerk said people will remember Mandela for the importance he placed on reconciliation(和解)being able to reach a settlement between conflicting sides. He said their relationship was, in his words, “often stormy”, but he said they wer
5、e“always able to come together at critical(关键的)moments. ”In the United States, President Barack Obama called Mandela an influential, brave and profoundly good human being. Mr. Obama said Mandela will be remembered for leaving a free South Africa at peace. “I am one of the countless millions who drew
6、 inspiration from Nelson Mandelas life. My very first political actionthe first thing I ever did that involved an issue, or a policy, or politicswas a protest against apartheid. I would study his words and his writings. ”In London, British Prime Minister David Cameron called Mandela a true global he
7、ro. In his words, a great light has gone out in the world. 【文章大意】本文主要介绍了南非前总统曼德拉的去世及世界各国主要领导人对曼德拉的缅怀。1. Which is TRUE about Mandela? A. He seldom received treatment in hospital. B. He died in prison. C. A lung infection caused Mandelas death. D. He died when he was still president. 【解析】选C。细节理解题。根据第三
8、段He was repeatedly treated in hospital, most recently for a lung infection. 一句可知曼德拉因肺部感染去世。故选C。2. What does the underlined word“stormy”in Para. 6 mean? A. rainyB. fierceC. peacefulD. challenging【解析】选B。词义猜测题。根据后句Mr. de Klerk说在关键时刻双方能够联合可知双方的关系有时很激烈。3. What can we learn from the passage? A. Frederick
9、W. de Klerk is still an enemy of Mandela. B. President Barack Obama learned a lot from Nelson Mandelas life. C. Nelson Mandela fought for the independence of South Africa. D. Jacob Zuma called Mandela a true global hero. 【解析】选B。推理判断题。根据倒数第二段“I am one of the countless millions who drew inspiration fr
10、om Nelson Mandelas life. . . ”部分可知美国总统奥巴马从曼德拉身上学到了许多。4. The passage is most likely a part of. A. an advertisementB. a travel bookletC. a biographyD. a newspaper【解析】选D。文章出处题。本文介绍了曼德拉去世后世界各国举行哀悼的情况, 最可能出自报纸的新闻, 故选D。A项意思是“广告”; B项意思是“旅游手册”; C项意思是“人物传记”。阅读理解(共20小题;每小题2.5分,满分50分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,
11、选出最佳选项。WELCOMWelcome to Windsor Castle, the oldest and largest occupied castle in the world. Windsor is one of the official residences(住所)of the Queen, who sometimes stays here.Audio toursFree audio tours are available on leaving the Admission Centre at the start of your visit. There is a descriptiv
12、e audio tour for blind and poor-sighted visitors.Guided toursVisitors can explore the history of the Castle through a tour of the Precincts with an expert guide. Tours depart at regular intervals throughout the day from the Courtyard and finish at the entrance to the State Apartments.Visitors with c
13、hildrenFor those visiting with children, a special family tour and various activities are offered during school holidays and at weekends. Please note that, for safely reasons, pushchairs are not permitted in the State Apartments. However, baby carriers are available to borrow.St Georges ChapelVisito
14、rs arriving at the Castle after 15:00 from March to October are advised to visit St Georges Chapel first before it closes.Shopping Shops offer a wide range of souvenirs designed for the Royal Collection, including books, postcards, china, jewellery, and childrens toys. Please ask at the Middle Ward
15、shop about our home delivery service.RefreshmentsBottled water can be purchased from the Courtyard and Middle Ward shops. Form April to September ice cream is also available. Visitors wishing to leave the Castle for refreshments in the town may obtain re-entry permits from the castle shops. Eating a
16、nd drinking are not permitted in the State Apartments or St Georges Chapel.Photography and mobile phonesNon-commercial photography and filming are welcomed in the Castle. Photography, video recording and filming are not permitted inside the State Apartments or St Georges Chapel in consideration of o
17、ther visitors.SecurityAs Windsor Castle is a working royal palace, visitors and their belongings should get through airport-style security checks. For safety and security reasons a one-way system operates along the visitor route. ( ) 1. A visitor can apply for a free audio tour _.A. in the Courtyard
18、 B. in the State ApartmentsC. at the Admission Center D. at St Georges Chapel36. C. 细节理解题。在Audio tours标题下直接找到the Admission Center。( ) 2. What is specially offered to visitors with kids?A. A security guard. B. A pushchair. C. A free toy. D. A baby carrier. 37. D. 细节理解题。在visitors with babies标题下有baby c
19、arriers are available to borrow.( ) 3. Who can get re-entry permits?A. Visitors wishing to eat outside the Castle.B. Visitors buying gifts in the castle shops.C. Visitors buying water from the Courtyard.D. Visitors eating outside St Georges Chapel.38.A. 细节理解题。在Refreshments标题下有Visitors wishing to lea
20、ve the castle for refreshments in the town may obtain the re-entry permits from the castle shops.( ) 4. Why are visitors required to turn off their mobile phones?A. To ensure the safety of others.B. To ensure the security of the Castle.C. To prevent them from disturbing others.D. To prevent the use
21、of the built-in cameras.39. C. 细节理解题。在Photography and mobile phones标题下有Mobile phones must be switched off inconsideration of other visitors. ( ) 5. In the last part, a “working royal palace” refers to one _. A. still being constructedB. still used by the royal familyC. where the Queen usually worksD
22、. where works of art are on show40.B. 词义猜测题。根据第一部分中的句子Windsor is one of the official residences of the Queen, who sometimes stays there.可以猜测B项正确,C项是不正确的,因为该项只是Queen usually works。阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。 Do you want to live with a strong sense of peacefulness, happiness, goodness, and self-res
23、pect? The collection of happiness actions broadly categorized as honor help you create this life of good feelings. Heres an example to show how honorable actions create happiness. Say a store clerk fails to charge us for an item. If we keep silent, and profit from the clerks mistake, we would drive
24、home with a sense of sneaky excitement. Later we might tell our family or friends about our good fortune. On the other hand, if we tell the clerk about the uncharged item, the clerk would be grateful and thank us for our honesty. We would leave the store with a quiet sense of honor that we might nev
25、er share with another soul. Then, what is it to do with our sense of happiness? In the first case, where we dont tell the clerk, a couple of things would happen. Deep down inside we would know ourselves as a type of thief. In the process, we would lose some peace of mind and self-respect. We would a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
