广西柳江县2017高考英语阅读理解暑假练题及参考答案 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西柳江县2017高考英语阅读理解暑假练题及参考答案 WORD版含解析 广西 柳江县 2017 高考 英语 阅读 理解 暑假 参考答案 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、广西柳江县2017高考英语阅读理解暑假练题及参考答案阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。To hitch-hike successfully in any country you must be able to do two things: attract attention and at the same time convince the driver at a glance that you do not intend to rob or murder him. To fulfill the first requirement you mus
2、t have some mark to distinguish you at once from all other hikers. A serviceman, for instance, should wear his uniform, and a student his red scarf. In a foreign country an unmistakable indication of your own nationality will also arrest a drivers attention. When I hitch-hiked 9, 500 miles across th
3、e United States and back recently I wore a well-tailored suit, a bowler hat and a trench coat, and carried a pencil-thin rolled black umbrella. My suitcase was decorated with British flags. Having plenty of luggage, moreover, I was not likely to be suspected of being a dangerous lunatic(精神病患者). I th
4、en had to get across to the driver the idea that I was a real traveler, and needed to get somewhere cheaply. But even with careful preparation, you must not assume that the task will be easy. You should be prepared to wait a little, for there are drivers who confess to a fierce prejudice against, (n
5、ot to say hatred of)hitch-hikers, and would no more pick up a hiker than march from Aldermaston to London. In America, my average wait is half an hour, and my longest is two hours, but I have heard of people waiting all day: they probably took less pains to make themselves easy to notice. Nor must y
6、ou assume that all the drivers who stop for you are nice, normal people. On one occasion I found myself driving with two boys of about nineteen who turned out to be on the run from the police, and were hoping to use me as an alibi. There are also lesser(较小的)risks: you may find yourself in the car of
7、 a Fascist fanatic, a Mormon missionary(传教士), or just a bad driver. You cannot tell, of course until you are in the car. But you soon learn the art of the quick excuse that gets you out again. If the hitch-hiker in the US remembers that he is seeking the willingness of drivers to give him a free rid
8、e, and is prepared to give in exchange entertainment and company, and not go to sleep, he will come across the remarkable, almost legendary, hospitality of American of the West. It will also help if he can driveI think that I drove myself about 4, 500 of those 9, 500 miles I hitch-hiked in the State
9、s. 【文章大意】文章主要介绍了作者如何搭乘便车的一些经验, 如装束、等车、遇到的司机, 还特别提及了在美国的一些有关搭乘便车的趣事。1. A serviceman should wear his uniform. A. so as not to look too unusualB. to attract attentionC. to show he is on dutyD. to put the driver at ease【解析】选B。细节理解题。根据第一段“attract attention and at the same time convince the driver at a gl
10、ance that you do not intend to rob or murder him. . . A serviceman, for instance, should wear his uniform”可以得知答案。2. In Paragraph 3, we learn that the writer. A. has sometimes failed to hitch a rideB. has marched from Aldermaston to LondonC. has been successful in hitching a rideD. has had to wait fo
11、r long hours for a ride【解析】选C。细节理解题。根据第三段的最后一句中my average wait is half an hour, and my longest is two hours, but I have heard of people waiting all day可知作者是比较成功的。3. The main idea of Paragraph 4 is that. A. it is dangerous to be in a car with strangersB. hitch-hiking may turn out to be risky sometime
12、sC. a hitch-hiker must also learn the art of quick excuseD. hitch-hikers might come across bad drivers【解析】选B。段落大意题。第四段的第一句是主题句。遇到的司机不见得个个都是正常人, 从后面的例子也得知乘便车是有危险性的。4. A suitable title for the passage would be“”. A. The art of hitch-hikingB. An Englishmans view of the USC. An English hitch-hikerD. The
13、 joys and dangers of hitch-hiking【解析】选A。主旨大意题。此处的art是“技巧”的意思。全文讲的是搭乘便车的一些经验和技巧, 故A是最佳答案。【技法导练】多学一点棋高一着阅读理解如何辨别主旨大意题的错误选项在阅读理解中, 主旨大意题的错误选项一般有以下几个特点: 1. 以偏概全。故意片面地理解文章, 把文章中出现过的某一个观点当成整篇文章的主题。2. 放大或缩小文章的主题。把文章的主题进行放大或者缩小。3. 偷换概念。把文章主题换成相关但不同的主题。请说出A篇阅读理解中三个错误选项分别属于哪种错误类型。题号选项错误类型4B_C_D_答案:题号选项错误类型4B偷
14、换概念C放大主题D以偏概全阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Most young people enjoy some forms of physical activity. It may be walking, cycling, or swimming, or in winter, skating or skiing. It may be a game of some formsfootball, basketball, hockey, golf or tennis. It may be mountaineering.Those who have
15、a passion of climbing high and difficult mountains are often looked upon with astonishment. Why are men and women willing to suffer cold and hardship, and to take risks in high mountains? This astonishment is caused, probably, by the difference between mountaineering and other forms of activity to w
16、hich men give their leisure. Mountaineering is a sport and not a game. There are no man-made rules, as others, as there are for such games as golf and football. There are, of course, rules of different kinds which would be dangerous to ignore, but it is this freedom from man-made rules that makes mo
17、untaineering attractive to many people. Those who climb mountains are free to use their own methods.If we compare mountaineering with other more familiar sports we might think that one big difference is that mountaineering is not a “team game”. We should be mistaken in this. There are, it is true, n
18、o “ matches” between “teams” of climbers, but when climbers are on a rock face linked by a rope on which their lives may depend, there is obviously teamwork.The mountain climber knows that he may have to fight forces that are stronger and more powerful than man. He has to fight the forces of nature.
19、 His sport requires high mental and physical qualities.A mountain climber continues to improve in skill year by year. A skier is probably past his best by the age of thirty. But it is not unusual for men of fifty or sixty to climb the highest mountains in the Alps. They may take more time than young
20、er men, but they perhaps climb with more skills and less waste of effort, and they certainly experience equal enjoyment.【文章大意】本文叙述了登山运动的独特之处以及登山运动员所要战胜的困难。登山运动员不遵循一些人为的规则,而是自由的用自己的方法来攀登,因此登山属于一种运动而不是一种比赛。登山运动员不仅要战胜内心的强迫意识而且要战胜自然界的力量。46. What sports are popular among people in winter in the passage?A
21、. Soccer and golf. B. Skiing and skating. C. Cycling and hockey. D. Mountaineering.【答案】B【 解析】细节理解题。根据or in winter, skating or skiing.可知冬季人们喜爱的运动有滑雪和滑冰。故选B47. The underlined word “passion” in Paragraph 2 could best be replaced by _.A. strong emotion B. good way C. better feeling D. enough affection【答
22、案】A【 解析】词义猜测题。根据willing to suffer cold and hardship and to take risks in high mountains可知登山运动员愿意遭受寒冷和辛苦,冒险登山需要的是很强的热情和激情。故选A48. Mountaineering is a sport, not a game because_.A. it has man-made rules B. it is too dangerous for climbersC. it cant bring people joy or leisure D. it is free for climbers
23、 to use their own methods【答案】D【 解析】推理判断题。根据Those who climb mountains are free to use their own methods.可知登山运动员不遵循一些人为的规则,而是自由的用自己的方法来攀登,因此登山属于一种运动而不是一种比赛。故选D。49. We know from the passage that _. A. mountaineering has no appeal for people B. physical quality is more important than mental one for clim
24、bersC. a mountain climber passes his best by the age of thirtyD. it is possible for an old man of fifty or sixty to climb the Alps【答案】D【 解析】推理判断题。根据But it is not unusual for men of fifty or sixty to climb the highest mountains in the Alps.可知50岁或60岁的男人攀登最高山阿尔卑斯山是很常见的,是有可能的。故选D。50. What is the best ti
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
