广西桂林、崇左市2021届高三联合调研考试(二模)英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西桂林、崇左市2021届高三联合调研考试二模英语试题 WORD版含解析 广西桂林 崇左 2021 三联 调研 考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021年高考桂林、崇左市联合调研考试英 语(考试时间120分钟,满分150分)注意事项:1.本试卷分第1卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分。2.答卷前,考生务必用黑色字迹的钢笔或签字笔将自己的姓名和考生号、试室号、座位号填写在答题卡上,并用2B铅笔在答题卡上的相应位置填涂考生号。3.选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目选项的答案信息点涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案,答案不能答在试卷上。4.非选择题必须用黑色字迹钢笔或签字笔作答,答案必须写在答题卡各题目指定区域内相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案;不准使用铅笔和涂改液。不按以上要求
2、作答的答案无效。第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上,录音结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答 题卡上。第一节(共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳答案。 听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the man going to do?A. Open the window.B. Find another room.C. Go out with the woman.【答案】A【解
3、析】【原文】M: Excuse me, but its a bit hot here. Is it OK if I open the window?W: Fine with me. I feel a little hot too.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the man mean?A. He doesnt like picnicking at all.B. He is occupied today.C. He went on a picnic yesterday.【答案】C【解析】【原文】W: Do you feel like going on a picn
4、ic with me today?M: I dont think so. If I hadnt gone on a picnic yesterday, Id be glad to accompany you.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers mainly discussing?A. Careers.B. Health problems.C. Types of hospitals.【答案】A【解析】【原文】W: Dad, I want to be a nurse when I grow up.M: A nurse? Your aunt has
5、been a nurse for 20 years and she loves it. When grandma wasnt feeling well, she knew how to take care of her.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does Sherry think of listening to music?A. It draws attention away from study.B. It brings benefits to study.C. It ruins the mans study.【答案】A【解析】【原文】W: Dario, do yo
6、u think listening to music can help with study?M: Yeah. Music helps reduce stress and I study better if Im relaxed. W: But Sherry said that it would keep us from focusing on studying.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What can we learn about the man?A. Hes got a new job.B. Hes hunting for a job.C. He hired a fore
7、igner.【答案】A【解析】【原文】M: Hi, Jennifer. I havent seen you for months. I was busy with job-hunting. It was really tiring.W: How is it going now? M: I fifinally got hired by a foreign company.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选 出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将 给
8、出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. How will the woman send the material?A. By email.B. By mail.C. By fax.7. Whats the mans name?A. Cordel.B. Kordel.C. Kordell【答案】6. C 7. C【解析】【原文】W: Strong Computers. May I help you?M: Yes, Ms Strong didnt send any information about your compa
9、ny. W: Oh, Im very sorry. Would you like me to fax that to you? M: Yes, please fax it around 5:00. W: Sure. Could I have your name and telephone number, please? M: Okay. Jack Kordell and the telephone number is 560-1288. W: Is your name spelled C-o-r-d-e-l? M: No. Its Kordell with a “K” and two “L”s
10、. W: All right. Bye.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What did the woman do last night?A. She went to the cinema with Sam.B. She went to Sams for advice on her English study.C. She had a talk in Chinese with Sam.9. What does the woman think of the man?A. Tiresome.B. Terrible.C. Inspiring.【答案】8.
11、A 9. A【解析】【原文】M: Lily, whos the fellow you were with at the movie theater last night?W: Oh, hes Sam.Hes my English teacher. Hes learning Chinese from me and the film was the lesson for him. M: Wheres he from? W: Sams home is in a small town near Boston. Hes taught English at my college for two years
12、. M: Does he also love Chinese girls? Is he married? What do you think of him? Can he help you go to America for your graduate work? W: Hey, dont ask so many questions. I dont know what youre talking about.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. Why did the man apologize to the woman?A. He forgot tod
13、ays appointment with her.B. He didnt buy lunch for her today.C. He didnt call her today.11. When will the speakers meet?A. On Wednesday afternoon.B. On Wednesday evening.C. On Thursday afternoon.12. What will the woman do next?A. Have her hair done.B. Make a meal.C. Finish her work.【答案】10. A 11. C 1
14、2. B【解析】【原文】W: Hello! Its Melanie speaking.M: Hi, Melanie. Its Tim here. Im really, really sorry about lunch today. W: I waited for a whole hour! M: I was really busy at work and one oclock went past without me even noticing it! I am truly sorry. I should have remembered. W: Im really busy at the mo
15、ment too. You really could have called a bit earlier. M: Youre right. Im sorry. W: Well, its all right. Forget it. M: No, I cant forget it. Why dont we have lunch on Wednesday? I promise Ill be there! W: I dont know. M: Come on, one oclock! Ill be there. W: Well, OK Oh, sorry. I just remembered I ha
16、ve a hair appointment at that time! M: Oh, dont worry. Maybe we can meet at the same time on Thursday. W: Ah, yeah, that should be OK! Sorry, youll have to excuse me, I have to cook dinner. M: No problem. Im really sorry for today. W: Dont worry. Its OK. See you Tim!听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查
17、看】13. Whats the mans purpose of going to Shanghai?A. To change his shirt.B. To look over the hotel.C. To meet Mr. Huang.14. How will Mr. Smith go back to Beijing?A. By train.B. By bus.C. By plane.15. Where will the man wash his face?A. In a school.B. In a hotel.C. In a car.16. Who will show Mr. Smit
18、h around the school?A. Xiao Fen.B. Mr. Huang.C. The leaders of the institute.【答案】13. C 14. A 15. B 16. B【解析】【原文】W: Mr. Smith, Im Xiao Fen.M: Nice to meet you. W: Mr. Huang is busy this morning, so he asked me to pick you up instead. He was sorry he couldnt come to the station. M: It doesnt matter, b
19、ut I want to know the plan for today. I must return to Beijing tomorrow. W: Mr. Huang told me that hes got you a sleeping car ticket for train No. 10 from Shanghai to Beijing. Oh, by the way, do you need a room to have a rest? M: No, I slept well in the sleeping car. Could you fifind a place for me
20、to wash? I want to change my shirt. W: OK, our car is outside. Lets go to the hotel. Mr. Huang said hell show you around the school himself in the morning, and well have lunch at 12:30. M: What will we do next? W: In the afternoon, the leaders of our institute will ask for some advice about the mana
21、gement of the school.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. What does the speaker like to know about a new play?A. How much it is.B. Whether it is worth seeing.C. How long it lasts.18. Why were they late for the show at the theatre?A. There was too much traffic on the way.B. They missed the bus.C. His
22、 wife spent too much time deciding what to wear.19. What can we know about the passage?A. The new play was not interesting.B. The newspaper was right.C. They didnt mind missing the first part of the play.20. Where did they go after the play?A. To their home.B. To a restaurant.C. To a nightclub.【答案】1
23、7. B 18. C 19. B 20. C【解析】【原文】M: My wife and I go to the theatre whenever we can. But before we buy tickets, we like to know if the play is good or bad. Last week, a new play opened at the theatre. The newspaper said it was very interesting so we decide to go on Saturday night.My wife took a long ti
24、me to make up her mind what to wear and we left our house a little late. By the time we got to the theatre, the fifirst act had already begun. We were sorry we missed part of the play, because the rest of it was very funny. The newspaper had been right. It was very good. After the play was over, we
25、met some old friends we hadnt seen for a long time. They wanted to go to nightclub. It had been many years since my wife and I went dancing, but I fifinally agreed. By the time we got home, it was about two oclock in the morning. Im not used to staying out so late and I was extremely tired.第二部分 阅读理解
26、(共两节,满分40分) 第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AAmerican History MuseumPower MachineryReopens May 29, 2016 PermanentLocation: 1st Floor, East WingBy the late 19th century, Americas Industrial Revolution was moving hill steam ahead. This hall follows the development of the increas
27、ingly efficient power machinery that helped the United States become a world leader in industrial production during this time.Portrait GalleryLincolns ContemporariesMay 13, 2016-May 12, 2019Location: 1st Floor, North Wing, Meserve CorridorThis exhibition features Mathew Bradys portraits of twenty fa
28、mous persons from showman P.T. Barium and inventor Samuel Morse to musician Teresa Carreon and clergyman Henry Ward Beecher who reflect the diversity of American intellectual and cultural life during Lincolns presidency.Smithsonian Design MuseumEnergizing the Everyday: Gifts from the George R. Kravi
29、s II CollectionApril 28, 2016 March 12, 2017Location: 2nd FloorEnergizing the Everyday celebrates the exceptional gifts from leading collector George R. Kravis II to Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum. From radios to furniture, the exhibition displays some of the most influential objects in th
30、e history of modernism, alongside some works drawn from the museums collection.21. Where will you go if you are interested in machine producing?A. American History Museum.B. American Art Museum.C. Portrait Gallery.D. Smithsonian Design Museum.22. What can you see at Portrait Gallery?A. A lot of anci
31、ent furniture.B. Important American inventions.C. Portraits of some celebrities.D. The gifts of Lincolns presidency.23. Who gave special gifts to Smithsonian Design Museum?A. Martin Puryear.B. Mathew Brady.C. Cooper Hewitt.D. George R. Kravis II.【答案】21. A 22. C 23. D【解析】【分析】这是一篇应用文。文章介绍了三个可供游客参观的博物馆
32、和画廊,包括它们的开放时间、位置和展览内容等。【21题详解】细节理解题。根据“American History Museum”部分关键句“This hall follows the development of the increasingly efficient power machinery that helped the United States become a world leader in industrial production during this time.(这个大厅紧跟着越来越高效的动力机械的发展,在这段时间里帮助美国成为工业生产的世界领导者)”可知,如果你对机器生产
33、感兴趣,你可以去参观American History Museum。故选A项。【22题详解】细节理解题。根据“Portrait Gallery”部分关键句“This exhibition features Mathew Bradys portraits of twenty famous persons from showman P.T. Barium and inventor Samuel Morse to musician Teresa Carreon and clergyman Henry Ward Beecher who reflect the diversity of American
34、 intellectual and cultural life during Lincolns presidency.(本次展览展出了马修布雷迪对二十位名人的肖像画,从演艺家P.T. Barium和发明家Samuel Morse到音乐家Teresa Carreon和牧师Henry Ward Beecher,他们反映了林肯总统时期美国知识和文化生活的多样性)”可知,在Portrait Gallery,你能看到一些名人的肖像画。故选C项。【23题详解】细节理解题。根据“Smithsonian Design Museum”部分关键句“Energizing the Everyday celebrate
35、s the exceptional gifts from leading collector George R. Kravis II to Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum.(每天都充满活力,庆祝著名收藏家George R. Kravis II送给“Smithsonian Design Museum”的Cooper Hewitt特别的礼物)”可知,著名收藏家George R. Kravis II给了Smithsonian Design Museum特别的礼物。故选D项。BEmma Morano, the oldest living person,
36、 celebrated her 117th birthday on Tuesday. Friends, neighbors and her doctor joined Morano in her small apartment home in the northern Italian mountain town of Verbania.She blew out three candles on her Birthday cake. Each candle represented a number in her age. She received a greeting from Italys p
37、resident, Sergio Mattarella. He wished her peace and continued good health.Emma Morano is thought to be the last living person born in the 1800s. She outlived all her brothers and sisters, including one who died at age 102. Her doctor noted that when Morano was young, people used to say she was weak
38、 and often sick. While she is lucky to have lived so long, parts of her life were “not so nice”. She worked in a factory until she retired at age 65.The first man Morano planned to many died in World War One. Then, at age 26, she married another man. She had a son, hut died after the birth, which wa
39、s a great shock to her. However, she thought she didnt lose everything. She looked after herself well and was involved in different social activities.Emma Morano says one of her secrets to living long is eating at least two uncooked eggs every day. Her doctor owes Moranos long life to her unusual di
40、et, her genes and positive outlook on life.24. Emma in her sixties_.A. became strongerB. was healthyC. stopped workingD. moved to a city25. The underlined word “outlived” in Paragraph 3 probably means_.A. lived more healthily thanB. lived longer thanC. lived more happily thanD. lived more comfortabl
41、y than26. When did Morano married another man?A. At the age of sixty-five.B. When she had a job in a factory.C. During World War One.D. When she was twenty-six.27. What contributes to Emma Moranos long life in the opinion of her doctor?A. Enough exercise and gene.B. Eating eggs every day.C. Enough e
42、xercise and sleep.D. The gene eating habit and attitude toward life.【答案】24. C 25. B 26. D 27. D【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章介绍了世界上最长寿的人Emma Morano以及她长寿的秘诀。【24题详解】细节理解题。根据文章第三自然段最后一句“She worked in a factory until she retired at age 65.(她在一家工厂工作直到65岁退休)”可知,Emma在她六十五岁的时候退休了,即不再工作了。故选C。【25题详解】词句猜测题。根据文章第一段“Emma M
43、orano, the oldest living person, celebrated her 117th birthday on Tuesday.(世界上最长寿的人Emma Morano在周二庆祝了她的117岁生日)”可知,现在Emma已经117岁了。然后根据所猜词后的定语从句“including one who died at age 102(其中一个在102岁时去世)”可知,她的兄弟姐妹最长寿的为102岁,Emma比她所有的兄弟姐妹都长寿。由此推知,划线词意为“活的时间更长”。故选B。【26题详解】细节理解题。根据文章第四段“Then, at age 26, she married an
44、other man.(然后,在26岁的时候,她嫁给了另一个男人)”可知,Emma在26岁的时候再婚。故选D。【27题详解】细节理解题。根据文章最后一段“Her doctor owes Moranos long life to her unusual diet, her genes and positive outlook on life.(她的医生把莫拉诺的长寿归功于她不寻常的饮食、她的基因和积极的人生观)”可知,医生认为Emma Morano长寿的秘诀是她的基因、饮食习惯以及生活态度。故选D。CWe all know employees talk, and things can never
45、remain totally secret. But a direct discussion about salary details probably isnt the best idea.There are organizations that openly share salary information around the office. However, unless all similar jobs pay the same rate, people advise that open salary concepts do not work well.When companies
46、have different employees on the same job and one of them is paid differently, many unfairness issues surface. It can happen in any company that differentiates (区分) pay for any reason like seniority and performance. You should run the risk of causing a distance between you and your colleagues if they
47、 learn you earn more for what they think to be the same job.The secret nature of your salary, in fact, can be a greater benefit to you. It creates an opportunity for a manager to have a personal discussion with employees as to why they are being paid what they are and how they can then move forward
48、with confidence that they have developed a “special” relationship with their supervisor (主管) on their individual issues, good and bad, without involving others in the process.If you learn that someone who holds a similar position earns a bigger paycheck, dont panic. First, do some due diligence to d
49、etermine if you are being underpaid in general. Use the Internet salary calculator, and also reach out to your out-of-office network to find out how people at other companies are being compensated. Next, youd better go to your boss and ask the reasons. Open a rational dialog to understand what skill
50、s or experience youll need to improve your performance and earn more recognition and financial rewards.28. What could happen if your colleagues learned that you are paid more?A. They might become less friendly to you.B. Your salary might be reduced soon.C They might badly perform in their work.D. Yo
51、u might be given extra jobs.29. What is the advantage of keeping salary information secret?A. It inspires you to make greater progress in your work.B. It warns you to work harder to make more money.C. It gives the manager a chance to communicate with you.D. It proves the manager treats all his emplo
52、yees equally.30. What is the purpose of the last paragraph?A. To tell about how to get along with the boss.B. To show how to keep silent about the problem.C. To urge employees to argue with the boss.D. To suggest ways to deal with the problem.31. What is the text mainly about?A. Personal relationshi
53、p.B. Salary secret.C. Colleague pressure.D. Salary difference.【答案】28. A 29. C 30. D 31. B【解析】【分析】这是一篇说明文。本文主要讲述的是在工作中,公开讨论工资问题并不是个好主意,并解释了保密工资信息的好处。【28题详解】细节理解题。根据文章第三段关键句“You should run the risk of causing a distance between you and your colleagues if they learn you earn more for what they think to
54、 be the same job.”(如果你的同事知道你在他们认为的同一份工作中挣的钱更多,你就应该冒着与他们产生距离的风险。)可知,如果同事知道在他们认为相同的工作中你挣的钱更多,他们可能会渐渐疏远你,你们之间可能会产生距离。由此可知,如果你的同事知道你的薪水更高,他们可能会对你不那么友好。故选A项。【29题详解】细节理解题。根据文章第四段内容“The secret nature of your salary, in fact, can be a greater benefit to you. It creates an opportunity for a manager to have a
55、 personal discussion with employees as to why they are being paid what they are and how they can then move forward with confidence that they have developed a “special” relationship with their supervisor (主管) on their individual issues, good and bad, without involving others in the process.”(事实上,你工资的
56、秘密性质对你来说是一个更大的好处。它为管理者创造了一个机会,让他们与员工进行个人讨论,讨论他们为什么会得到这样的报酬,以及他们如何才能满怀信心地向前发展,即他们已经就个人问题,好的和坏的,与主管建立了一种“特殊”关系,而不让其他人参与其中。)可知,工资的秘密性质为管理者创造了一个机会,可以让他们与员工进行个人讨论,让员工与主管建立了一种“特殊”关系,而不让其他人参与其中。由此可知,保密工资信息的好处是这给了管理者一个与你沟通的机会。故选C项。【30题详解】推理判断题。根据文章最后一段关键句“If you learn that someone who holds a similar positi
57、on earns a bigger paycheck, dont panic. First, do some due diligence to determine if you are being underpaid in general.”(如果你知道一个拥有类似职位的人薪水更高,不要惊慌。首先,做一些尽职调查,以确定你的报酬是否总体上偏低。)和“Next, youd better go to your boss and ask the reasons.”(接下来,你最好去找你的老板问问原因。)可知,本段内容告诉我们如果我们知道一个拥有类似职位的人薪水更高时,我们应该怎么做。由此可知,最后一
58、段的目的是建议解决问题的方法。故选D项。【31题详解】主旨大意题。分析文章,结合文章第一段内容“We all know employees talk, and things can never remain totally secret. But a direct discussion about salary details probably isnt the best idea.”(我们都知道员工说话,事情永远不能完全保密。但直接讨论薪水细节可能不是最好的主意。)可知,本文主要讲述的是在工作中,公开讨论工资问题并不是个好主意,并解释了保密工资信息的好处。“Salary secret.”意为
59、“工资秘密。”能够概括文章主要内容。故选B项。DCom has been a significant part in American food since before European arrival. After the Civil War, grits(粗玉米粉), which are made out of corn, became a diet mainstay(支柱) because water-powered mills turned up. They were relatively inexpensive and could be eaten with almost anyt
60、hing, making it possible for everyone to enjoy.Grits are usually cooked with water, cream and butter over the course of many hours. There can be varied types of grits from smooth to grainy. There are even instant grits for those without the hours to cook. Worth noting is that sugar is not typically
61、added.Grits can be served for breakfast, lunch and dinner, but theyre commonly used as a base, usually topped with seafood and a delicious sauce. Its a dish eaten by everyone from sitting presidents to blue-collar workers in a variety of ways, both in fine dining restaurants and oily spoons.Shrimp a
62、nd grits is the most well-known dish incorporating grits, especially in coastal areas like Charleston, South Carolina. It was originally a fishermans breakfast, a hearty meal before a long day of work, and today, its found on menus throughout the nation.Chefs have also become creative with the dish
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-375325.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
