广西桂林市十八中2021-2022学年高一上学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西桂林市十八中2021-2022学年高一上学期开学考试英语试题 WORD版含解析 广西 桂林市 十八 2021 2022 学年 上学 开学 考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、桂林十八中2021-2022学年度21级高一上学期开学考试卷英语第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题; 每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the woman want the man to do?A. Get her something to eat. B. Bring her some magazines. C. Check if she has any letter
2、s.2. Which flight did Mr. Brown book?A. No BA 1297. B. No BA 1279. C. No. AB 1297.3. How will the man go downtown most probably?A. By taxi. B. By bus. C. On foot.4. Why didnt Jack get the book?A. He didnt want to borrow the book.B. There wasnt such a book in the library.C. He was too busy to go to t
3、he library.5. Who will the man speaker visit this evening?A Betty. B. Tom s sister. C. Tom.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的A. B. C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟; 听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What present does the woman give the man?A. A basket. B.
4、Some sweets. C. Some flowers.7. What is the womans nationality?A. British. B. American. C. Chinese.听第7段材料,回答第8、9题。8. When will the concert be held?A. On Friday evening. B. On Saturday evening. C. On Sunday evening.9. What do we know about the woman speaker?A. She will take an exam next week.B. She d
5、oesnt like concerts.C. She has made an appointment with others.听第8段材料,回答第10至12题。10. Where are the speakers probably?A. At home B. At a weather station. C. On the road11. What is the woman trying to do?A. Teach the man some knowledge about the weather.B. Persuade the man to turn around and return hom
6、e.C. Ask the man to stop and have a rest.12. Whats the womans major?A. English. B. Geography. C. Physics.听第9段材料,回答第13至16题。13. When did the man and the woman meet last time?A. Last month. B. Last week. C. Last year.14. What is the womans name?A. Susan. B. Sharon. C. Sherry.15. In what field is the wo
7、man majoring?A. International business. B. Computer science. C. Education.16. Why does the woman have to leave now?A. To have a class. B. To go to dance. C. To have a meeting.听第10段材料,回答第17至20题。17. What was once the main meal of the day in France?A. Breakfast. B. Lunch. C. Supper.18. How long may for
8、mal dinners last in France?A. Less than one hour. B. About one and a half hours. C. More than two hours.19. What do formal lunches usually end with?A. Dessert and fruit. B. Cheese and fruit. C. Dessert and coffee.20. What is the French peoples attitude toward fast food?A. They dont like it. B. They
9、are very fond of it. C. They almost never eat it.第二部分:阅读理解(共20小题;满分50分)第一节: (共15小题;每小题2.5分, 满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AJourney to IndiaDAY 1: Arrive in DelhiToday arrive in Delhi, the national capital of India. Upon arrival at the airport, our company representative will meet you an
10、d transfer you to the hotel for check-in.Overnight at Delhi hotelsDAY 2: DelhiFull-day tour(old& New Delhi tour)Today morning have breakfast in the hotel. At 9:30, the tour guide will meet you at your hotel and later proceed for a full-day guided tour in Delhi starting with Old Delhi visiting Raj Ga
11、ht. Jama Masjid, driving past through the Red Fort. Later in New Delhi visit Humayuns Tomb, India Gate, drive past through Parliament Street and President House and visit Qutub Minar.Overnight at Delhi hotelsDAY 3: Delhi-Jaipur via Fitehpur Sikri(240 km/5 hours)Today morning after breakfast. drive t
12、o Jaipur, the capita city of Rajsthan state. Jaipur is also known as “Pink City”. En route visit Fatehpur Sikri, known as Ghost. Later continue the drive to Jaipur. Upon arrival, check in at the hotel. Evening: free at leisure for your own activities.Optional: visits to Chokhi Dhani Village Resort(U
13、S $25 per person)Overnight at Jaipur hotelsDAY 4:Delhi(256 km/5 hours)Today morning after breakfast, drive back to Delhi airport. The total distance is 256 kms and you can cover it in 5 hours. Upon arrival in Delhi, board flight to onward journey.NOTE: Price starts with US $ 215 with lDaily breakfas
14、t and soft beverages(饮料) and packaged drinking water. lElephant rides at Amber Fort. lSunset or sunrise visits to Taj MahaL lAll entrance fees to the monuments and train tickets.1. On which day can you visit Qutub Minar?A. DAY 1B. DAY 2C. DAY 3D. DAY 42. What can we learn from the schedule?A. The wh
15、ole journey covers 496 kmB. Travelers will stay in Delhi for two nightsC. Travelers will fly to Delhi airport on DAY 4D. Travelers will be made to buy things on DAY 33. During the trip, you need to pay extra for _.A. a sunrise visit to Taj MahalB. elephant riding at Amber FortC. visits to Chokhi Dha
16、ni Village ResortD. breakfast and packaged drinking water【答案】1. B 2. B 3. C【解析】【分析】这是一篇说明文。本篇文章介绍印度之旅。介绍了到印度旅行的四天里,每天要参观的地方以及旅行的费用。【1题详解】细节理解题。在Day2中最后一句“ India Gate, drive past through Parliament Street and President House and visit Qutub Minar.”可知,印度之门,驱车经过国会街和总统府,参观Qutub Minar在第二天可以参观Qutub Minar,
17、所以选B项。【2题详解】细节理解题。从文章 our company representative will meet you and transfer you to the hotel for check-in.可知,第一天到达Delhi,在德里宾馆住一晚上。根据At 9:30, the tour guide will meet you at your hotel可知,第二天9:30出发在德里市参观了一些地方。在德里宾馆又住一晚上。可知旅客在德里市停留两夜。故选B。【3题详解】细节理解题。根据 visits to Chokhi Dhani Village Resort(US $25 per p
18、erson)可知,参观Chokhi Dhani Village Resort需要额外付费。故选C项。 BIn todays world life is fast. If you dont slow down to enjoy it, you will definitely miss something. Ive got two young boys and I have up until recently been an elementary school teacher. Days were busy. Get the boys ready for school and daycare. W
19、ork a full day. Pick them up after school. Cook dinner. Do housework. Get the boys into bed and before I knew it, the day was over! Time for me to hit the sack and do it all over again the next day!Dont get me wrong. I wouldnt change anything. The boys are great. Everyone just gets stuck in these da
20、ily routines and tends to forget about fun until that one vacation week a year. Everyone needs a break and should have fun all year round. Just set aside one day a week and just go and do something. There are so many fun family things to do that wont break the bank. You dont need to head out to that
21、 theme park and spend a months salary on one day. A nice day at the park or museum can entertain everyone. There are nearby state parks that you can easily run out to and camp in for under $50 for the entire family. How about family movie night? What about family video game night? There are so many
22、ideas that folks seem to forget about. I encourage you to take a look at Modern Frugal Family. You can find all sorts of fun stuff to do with the family and search for all sorts of bargains. I know you will come up with some great ideas. If you do, you can share them with everyone. So get out there
23、and enjoy life!4. In the first paragraph, the author mainly talks about her .A. interestsB. daily lifeC. schoolworkD. family gathering5. What does the underlined phrase “hit the sack” in Paragraph 1 probably mean?A. Have a lesson.B. Make a plan.C. Go to sleep.D. Take exercise.6. We can learn from th
24、e passage that the author _.A. works at a daycare centerB. doesnt like her job very muchC. is a school teacher with two childrenD. has difficulty in doing her housework7. According to the author, _.A. its no use trying to change our situationB. parents shouldnt push their children too hardC. people
25、should have fun more often in their lifeD. parents today spend too much money on their children【答案】4. B 5. C 6. C 7. C【解析】【分析】本文是一篇记叙文。如何在日复一日忙碌中重拾家庭生活的乐趣呢?请听本文作者的心声。【4题详解】段落大意题。根据文章第一段Get the boys ready for school and daycare. Work a full day. Pick them up after school. Cook dinner. Do housework. G
26、et the boys into bed可知,此段主要描述了自己每天需要做的日常事务。故选B。【5题详解】词义猜测题。根据前句Get the boys into bed and before I knew it, the day was over!孩子们睡觉了,一天需要干的活干完了,可知,作者让孩子们上床睡觉后,自己也到了睡觉的时间。从而可以猜测出hit the sack意为“睡觉”。故选C。【6题详解】细节理解题。根据文章第一段Ive got two young boys and I have up until recently been an elementary school teach
27、er.可知,作者是一位有两个孩子的小学教师。故选C。【7题详解】细节理解题。根据文章第二段Everyone needs a break and should have fun all year round. 可知,作者认为,人们在生活中应当有更多的娱乐活动。故选C。【点睛】阅读理解通常都会出现词义猜测题,要求考生从上下文理解中概括出生词或短语的词义。考生作此类题型时,首先要找到所猜测词所在文章的位置,然后在理解文章大意的基础之上,对此词前后句反复研读,最后根据前后句猜测出词义。例如小题2要求猜测出hit the sack的含义,就是根据前句Get the boys into bed and b
28、efore I knew it, the day was over! 可知,作者让孩子们上床睡觉后,自己也到了睡觉的时间。从而推测出hit the sack为“睡觉”之意。CStudies have shown most people fail to realise how much time they spend on their smartphones each day.Frank and Amelias family were put to a test, using a free app called “Moment-Screen Time Tracker”. The Vascella
29、rosFrank, Amelia, 14-year-old twins Frankie and Joe, and 17-year-old Samall said they did not really know they were spending so much time on their phones each day.“Honestly, I dont feel like Im on my phone a lot,” Amelia Vascellaro said. Amelia was on her phone far less often than Frank, according t
30、o the app. While Amelia spent about an hour per day on the phone, Frank spent closer to four hours on his phone, which came as a shock to him. The childrens times varied but they often spent more than a couple of hours on the phone as well.Minneapolis-based Dr. Kirsten Lind Seal sees phone usage com
31、e up lot among families. Lind Seal said many family members phone use has become problematic.“If we hear more than once, Do you have to be on your phone right now? Can you please put your phone down? Did you hear what I said? it may be a sign that it is negatively influencing our family relationship
32、s and our daily lives,” she said.Lind Seal said actually paying attention to how much time one spends on the phone is a good first step in deciding when to put it down.She asks parents to encourage more face-to-face communication for teens and young adults as they continue developing their social an
33、d emotional skills. “What we find is that we are really losing out on empathythe ability to understand other peoples feelings and problemswhen we spend a lot of time on our smartphones to communicate with other people,” she said.8. How did the Vascellaros feel about the test results?A. Satisfied.B.
34、Doubtful.C. Uninterested.D. Surprised.9. Why did Lind Seal mention the three questions in Paragraph 5?A. To encourage people to live simple life.B. To ask people if they use phones too much.C. To explain the signs of problematic phone use.D. To show the importance of close relationships.10. What is
35、the text mainly about?A Too much use of smartphones.B. The influence of apps on teens.C. Childrens safety on the Internet.D. Problems among family members.11. From which is the text probably taken?A. A textbook.B. A journalC. A magazineD. A guidebook【答案】8. D 9. C 10. A 11. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了如今
36、的人们越来越离不开智能手机,大多数人没有意识到自己每天花多少时间在智能手机上,同时,过度使用智能手机有可能给家庭日常生活带来消极影响。【8题详解】细节理解题。根据第三段中“Honestly, I dont feel like Im on my phone a lot,” Amelia Vascellaro said. (Amelia Vascellaro说:“老实说,我不觉得自己经常玩手机上”)”可知,Vascellaros对于这个结果感到惊讶。故选D。【9题详解】推理判断题。根据第五段“If we hear more than once, Do you have to be on your
37、phone right now? Can you please put your phone down? Did you hear what I said? it may be a sign that it is negatively influencing our family relationships and our daily lives,” she said.(“如果我们不止一次听到你现在必须看手机吗?你能把手机放下吗?你听到我说的话了吗?”她说:“这可能是一个信号,表明它正在对我们的家庭关系和日常生活产生负面影响。”)”可推知,提及这三个问题是为了解释手机使用不当的迹象。故选C。【
38、10题详解】主旨大意题。根据第一段“Studies have shown most people fail to realise how much time they spend on their smartphones each day. (研究表明,大多数人没有意识到自己每天花在智能手机上的时间有多长)结合文章主要介绍了如今的人们越来越离不开智能手机,大多数人没有意识到自己每天花多少时间在智能手机上,同时,过度使用智能手机有可能给家庭日常生活带来消极影响。可知,文章的主要内容是过度使用智能手机。故选A。【11题详解】推理判断题。通读全文,本文从一项研究入手,讲述人们对手机的依赖,最后建议人
39、们应该更多地进行面对面的交流,故此篇文章最有可能来自杂志。故选C。DIf English means endless new words, difficult grammar and sometimes strange pronunciation, you are wrong. Havent you noticed that you have become smarter since you started to learn a language?According to a new study by a British university, learning a second langua
40、ge can lead to an increase in your brain power. Researchers found that learning other languages changes grey matter. This is the area of the brain which processes information. It is similar to the way that exercise builds muscles.The study also found the younger people learn a second language, the b
41、etter the effect is. A team led by Dr. Andrea Mechelli, from University College London, took a group of Britons who only spoke English. They were compared with a group of early bilinguals who had learnt a second language before the age of five, as well as a number of later learners. Scans showed tha
42、t grey matter density (密度) in the brain was greater in bilinguals than in people without a second language. But the longer a person waited before mastering a new language, the smaller the difference was.Our findings suggest that the structure of the brain is changed by the experience of learning a s
43、econd language, said the scientists. It means that the change itself increases the ability to learn.Professor Dylan Vanghan Jones of the University of Wales, has researched the link between bilingualism and math skills. Having two languages gives you two windows on the world and makes the brain more
44、 flexible.(灵活的) he said, You are actually going beyond language and have a better understanding of different ideas.The findings were matched in: a study of native Italian speakers who had learned English as a second language between 2 and 34. Reading, writing.and comprehension were all tested. The r
45、esults showed that the younger they started to learn,the better. Studying a language means you get an entrance to another world.explained the scientists.12. The main subject talked about in this passage is _.A. science on learning a second languageB. mans ability of learning a second languageC. find
46、ings that language learning can help brain powerD. language learning and math study13. The last sentence of the second paragraph is intended to _.A. say language learning is also a kind of physical laborB. prove that one needs more practice when he (she) is learning a languageC. show the importance
47、of using muscles when you learn a languageD. make people believe language learning helps grey matter work well14. We may know from the scientific findings that _.A. the earlier you start to learn a second language, the higher the grey matter density isB. there is no difference between a later second
48、 language learner and one who doesnt know a second languageC. the experience of learning a second language has bad effects on peoples brainD. the ability of learning a second language is changing all the time15. The underlined word bilinguals probably means _.A. researchers on language learningB. pe
49、ople who are good at learning foreign languagesC. people who can speak two languagesD. active language learners【答案】12. C 13. D 14. A 15. C【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了学习一门外语有助于提升脑力,可以让人更加聪明。【12题详解】主旨大意题。通读全文,特别是根据第二段“According to a new study by a British university, learning a second language can lead to an
50、increase in your brain power. ”(根据英国一所大学的一项新研究,学习第二语言可以提升你的脑力)可知,文章主要介绍了学习一门外语有助于提升脑力,可以让人更加聪明,故选C项。【13题详解】推理判断题。根据第二段“Researchers found that learning other languages changes grey matter. This is the area of the brain which processes information. It is similar to the way that exercise builds muscles
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-376419.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
