广西桂林市第十八中学2020-2021学年高二英语上学期开学考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西 桂林市 第十八 中学 2020 2021 学年 英语 上学 开学 考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、广西桂林市第十八中学2020-2021学年高二英语上学期开学考试试题(含解析)注意事项: 试卷共8页,答题卡2页。考试时间120分钟,满分150分;正式开考前,请务必将自己的姓名、考号用黑色水性笔填写清楚并张贴条形码;请将所有答案填涂或填写在答题卡相应位置,直接在试卷上做答不得分。第I卷(选择题,共 90 分)第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段
2、对话后,你都有10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the man mean?A. He doesnt like Chinese.B. He missed the class.C. He should drive.【答案】B【解析】【原文】W: Why didnt you take the Chinese lesson yesterday morning? That s your favorite subject.M: Yeah. But I missed the bus and the lesson wa
3、s already over by the time I rushed to school.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Whats the probable relationship between the speakers?A. Driver and passenger.B. Boss and secretary.C. Husband and wife.【答案】C【解析】【原文】M: Lily, this is John. I m calling because I am going to pick some guests up at the airport with my b
4、oss. So I will be late for supper.W: That s OK. I will wait for you. Ill boil dumplings.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where does the conversation probably take place?A. In the mans house.B. In the womans office.C. In the hospital【答案】C【解析】【原文】W:I m so grateful for what you have done for my son, doctor.M: That
5、 s all right, Mrs. Ann. That s my job. I m very glad he is recovering so soon.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How much is the change?A. $3B. $5C. $7【答案】B【解析】【原文】W: Good morning! What can I do for you?M: Well, here is a 20-dollar bill. Give me three tickets for today s film at seven o clock, please.W: OK. Five
6、dollars each and here is the change.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the woman probably doing?A. Giving adviceB. Repeating instructions.C. Asking for permission.【答案】A【解析】【原文】W: All airlines will allow you to bring a small suitcase which can be placed under the seat. Sometimes you can also, bring a handb
7、ag.M: What else?W: Figure out what you absolutely need and leave the rest at home.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)请听下面5段对话或独白,选出最佳选项。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What happened to Jack two days ago?A. He fell ill suddenlyB. He lost half of his novels.C. He got lost near the library.7. What will Ja
8、ck do today?A. Go to hospital.B. Read the novel.C. Join the discussion.【答案】6. A 7. B【解析】【原文】W: Good morning, Jack. Have you finished reading the novel you borrowed from the library?M: No, I caught a cold suddenly two days ago. Ive only finished reading half of it.W: I m sorry to hear that. How are y
9、ou feeling now?M: I m feeling better today, especially after taking some medicine this morning.W: How long will you take to finish reading it?M: Three days, I think, today included.W: OK I will have a discussion with you about it this Friday.M: No problem.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What i
10、s the man going to do?A. Have a business trip.B. Book his boss a hotel.C. Prepare for a meeting.9. Who will send the document(文件)?A. Karl.B. Cathy.C. Carol.【答案】8. A 9. C【解析】【原文】M: Hello, Cathy, This is Karl. Look, I m on my way to catch a plane. Could you do me a favor? I forgot a document in the of
11、fice. It s on my desk. Can you see it?W: Yes. It s here.M: Good. Could you send it to me at the Hilton Hotel in Sydney?M: OK, good luck. See you.W: OK, but Im busy at the moment. The boss has just asked me to prepare for a meting this afternoon. Ill get Carol to do it. She happens to be mailing this
12、 week s lettersM: That would be great! Thanks! W: My pleasure. Have a good trip.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. What is the womans new hobby?A. Going traveling.B. Collecting coins.C. Collecting stamps.11. How does the man feel about the womans hobby?A. It s popular.B. It costs a lot.C. It ben
13、efits her greatly.12. What may make the woman especially feel pleased?A. Knowing about other countriesB. Meeting many new friends.C. Discussing with other collectors.【答案】10. B 11. A 12. C【解析】【原文】M: Morning, Mary. I haven t seen you in a long time. Whats up?W: Oh, I took up a new hobby.M: So you don
14、t travel a lot now?W: No, Frank. I m much more interested in collecting coins now.M: Its certainly a popular hobby,isnt it? I know some people love collecting stamps, though.W: It certainly is. It s so much fun.M: I believe collecting coins has something similar to traveling, right?W: To some degree
15、. Sometimes collecting coins costs a lot. But through them I am able to learn about their countries and history.M: Well, every coin seems to have a story to tell.W: You re right. And I also meet many new friends while collecting coins. Sometimes we even spend hours discussing our collections. It s r
16、eally amazing. I ve got to go now.I m meeting with some other collectors.M: OK, good luck. See you.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. What is the man s son probably?A. A college teacher.B. A hotel manager.C. A private driver.14. Which month is it now?A. July.B. August.C. September.15. When will
17、the man s shuttle leave from the airport?A. At 11:30 am.B. At 12:00 pm.C. At 12:30 pm.16. What does the woman check at last?A. The man s address.B. The man s name.C. The man s flight number.【答案】13. A 14. B 15. B 16. C【解析】【原文】W: Hello, this is Land Transport Information at Toronto Airport. Can I help
18、 you?M: Oh, I m flying to Toronto next Friday. I want to go to York University to see my son and grandson. Could you tell me how I can get there?W:Let me see. That s about 30 miles southeast from here.You d better take the airport shuttle. It will take you from the airport right to your hotel or pri
19、vate address.M: OK. Can I make a booking right now?W: Sure. So what date do you want to book this for?M: The 16th of August.W: And when will you arrive at Toronto Airport?.M: I think the plane arrives at 11:30 am.W: Then if I book your shuttle for 12:30, that will give you plenty of time to, you kno
20、w, collect your baggage, and maybe have a coffee. OK, what s your name please?M: James Thomson. Oh, sorry, I want it half an hour earlier.W: OK. What flight will you be traveling on?M: It s Air Canada Flight AC936, from London Heathrow.W: Well. That seems to be everything. Have a nice trip.听下面一段独白,回
21、答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. What should the listeners do by nine?A. Finish their first lesson.B. Gather in the playground.C. Welcome the visiting team.18. What was the score of last year s match?A. 3:2.B. 4:2.C. 4:3.19. How is the weather usually at this time of year?A. Sunny.B. Cloudy.C. Windy.20.
22、What will the visiting team do after the match?A. Display local Brazilian culture.B. Exchange gifts with their competitors.C. Learn about traditional Chinese art.【答案】17. B 18. A 19. A 20. C【解析】【原文】School radio station, this is Jane broadcasting.There will be a football match between our school team
23、and the visiting Brazilian team on the school play ground tomorrow. The match starts at half past nine in the morning, so the first lesson has been canceled. Do remember to arrive at the playground and be seated by nine.D.We had a match with them last year whose score was three to two, and the year
24、before, four to two. We hope we can win the match this time. Our players say they have confidence and they also want to have a fair match with the competitors. Although it is the middle of July when we have the hottest sunny days of a year, it will be kind of cloudy and windy. We think both the play
25、ers and the audience will feel more comfortable while playing and watching. There will be culture exchange activity afterwards. As scheduled, they ll learn how to make Chinese paper cutting. We ll give them some famous local paper cutting works as gifts.Thanks for listening.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共1
26、5小题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AIn addition to seeing wonderful films, one of the joys of coming to the Quad Cinema is to hang out in the area. The Quad Cinema is located right in the heart of Greenwich Village, perhaps the most charming and interesting neighborhood in the city. He
27、re are some attractions we recommend, all within a comfortable walk from the Quad Cinema:Washington Square ParkAs one of the bestknown of New York Citys 1,900 public parks, it is a landmark in the Manhattan neighborhood of Greenwich Village, as well as a meeting place and center for cultural activit
28、y. Come on a Sunday when its most lively and festive.New York UniversityIt surrounds Washington Square. See the wonderful Bobst Library and visit the amazing bookstores. NYU is now considered one of the most powerful universities in the world.Judson Memorial ChurchLocated in the south of Washington
29、Square between Thompson Street and Sullivan Street, opposite Washington Square Park, this beautiful church was completed in 1892. The Judson Memorial Church is most famous for its vocal participation in social events.Washington MewsIt is a hidden, private street in New York City between Fifth Avenue
30、 and University Place, just north of Washington Square Park. It was first developed as a mews(马厩街) that serviced horses from homes in the area. Since the 1950s the former stables have served as housing, offices and other facilities for New York University.Jefferson Market CourthouseBuilt in 1833 as
31、a market, it was later changed to a courthouse, and in the 1950s it was emptied and close to being destroyed. It was saved and turned into a library. Many consider it to be the most beautiful building in the village.21. What is the authors purpose of writing this passage?A. To suggest the Quad Cinem
32、a is the best place.B. To introduce some attractions around the Quad Cinema.C. To show the Quad Cinema attracts a lot of customers.D. To tell readers to enjoy their life fully.22. Where is the Judson Memorial Church?A. In the south of Washington Square.B. Behind Washington Square Park.C. Opposite Th
33、ompson Street.D. Close to New York University.23. When Washington Mews came into being, _.A. it was designed for a universityB. it was intended for keeping horsesC. it was used as a park for horsesD. it was filled with free facilities【答案】21. B 22. A 23. C【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了Quad Cinema附近的五处景点。在Quad C
34、inema,人们不仅可以欣赏精彩的影片,还可以在附近闲逛。【21题详解】推理判断题。根据首段“Here are some attractions we recommend, all within a comfortable walk from the Quad Cinema”这里有一些我们推荐的景点,从奎德电影院步行就可以到达。由此判断出,文章主要介绍了Quad Cinema附近的一些景点,故选B。【22题详解】细节理解题。根据“Judson Memorial Church”定位到第三个小标题,根据“Located in the south of Washington Square betwe
35、en Thompson Street and Sullivan Street, opposite Washington Square Park”可知,Judson Memorial Church在华盛顿广场的南边,在Thompson Street和Sullivan Street之间,在华盛顿广场公园的对面,故选A。【23题详解】细节理解题。根据“Washington Mew”定位到第四个小标题,根据“It was first developed as a mews(马厩街) that serviced horses from homes in the area.”可知,它最初是作为一种服务该地
36、区家中马匹的马厩而发展起来的。由此可知,当Washington Mews形成时,它被用作马场。故选C。 BMr. Peter Johnson, aged twenty-three, battled for half an hour to escape from his trapped car yesterday when it landed upside down in three feet of water. Mr. Johnson took the only escape route-through the boot(行李箱).Mr. Johnsons car had finished u
37、p in a ditch(沟渠) at Romney Marsin, after skidding on ice and hitting a bank. “Fortunately, the water began to come in only slowly,” Mr. Johnson said. “I couldnt force the doors because they were jammed against the walls of the ditch and dared not open the windows because I knew water would come floo
38、ding in.”Mr. Johnson, a sweet salesman of Sitting Home, first tried to attract the attention of other motorists by sounding the horn and hammering on the roof and boot. Then he began his struggle to escape.Later he said, “It was really a half penny that saved my life. It was the only coin I had in m
39、y pocket and I used it to unscrew the back seat to get into the boot. I hammered desperately with a hammer trying to make someone hear, but no help came.”It took ten minutes to unscrew the seat, and a further five minutes to clear the sweet samples from the boot. Then Mr. Johnson found a wrench(扳手)a
40、nd began to work on the boot lock. Fifteen minutes passed by. “It was the only chance I had. Finally it gave, but as soon as I moved the boot lid, the water and mud poured in. I forced the lid down into the mud and scrambled clear as the car filled up.”His hands and arms cut and bruised(擦伤), Mr. Joh
41、nson got to Beckett Farm nearby, where he was looked after by the farmers wife, Mrs. Lucy Bates. Huddled in a blanket, he said, “That thirty minutes seemed like hours.” Only the tips of the car wheels were visible, police said last night. The vehicle had sunk into two feet of mud at the bottom of th
42、e ditch.24. Which of the following objects is the most important to Mr. Johnson?A. The hammer.B. The coin.C. The screw.D. The horn.25. Which statement is true according to the passage?A. Mr. Johnsons car stood on its boot as it fell down.B. Mr. Johnson could not escape from the door because it was f
43、ull of sweet jam.C. Mr. Johnsons car accident was partly due to the slippery road.D. Mr. Johnson struggled in the pouring mud as he unscrewed the back seat.26. The underlined sentence “Finally it gave” (Paragraph 5) means that _.A. Luckily the door was torn away in the endB. At last the wrench went
44、brokenC. The lock came open after all his effortsD. The chance was lost at the last minute27. What is the best title for this newspaper article?A. The Story of Mr. Johnson, A Sweet SalesmanB. Car Boot Can Serve As The Best Escape RouteC. Driver Escapes Through Car BootD. The Driver Survived A Terrib
45、le Car Accident【答案】24. B 25. C 26. C 27. C【解析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了由于车祸,Peter Johnson被困于水下半小时,最后死里逃生的故事。【24题详解】细节理解题。根据文章第四段It was really a half penny that saved my life. It was the only coin I had in my pocket and I used it to unscrew the back seat to get into the boot.(真的是半便士救了我的命。这是我口袋里唯一的硬币,我用它来拧开后座的螺
46、丝进入后备箱。)可知,硬币是约翰逊先生最重要的东西。故选B。【25题详解】细节理解题。根据文章第二段Mr. Johnsons car had finished up in a ditch(沟渠) at Romney Marsin, after skidding on ice and hitting a bank.(约翰逊的车在Romney Marsin赛道上打滑,撞到了河岸,最后掉到了一条沟里。)可知,约翰逊先生的车祸部分是由于路滑造成的。故选C。【26题详解】词句猜测题。根据上文began to work on the boot lock(开始处理引导锁)以及下文的as soon as I
47、moved the boot lid, the water and mud poured in.(当我一打开车盖,水和泥浆就涌了进来。)可推知,在他努力之后锁被打开了。Finally it gave意为“经过他的努力,锁终于开了”。故选C。27题详解】主旨大意题。根据文章第一段Mr. Peter Johnson, aged twenty-three, battled for half an hour to escape from his trapped car yesterday when it landed upside down in three feet of water. Mr. Jo
48、hnson took the only escape route-through the boot.(昨天,23岁的彼得约翰逊先生的汽车被困在3英尺深的水中,他挣扎了半个小时才从车里出来。约翰逊采取了唯一的逃生途径从后备箱里逃出去。)可知,本文主要讲述了Peter Johnson从后备箱逃生的故事,所以这篇文章最好的题目是“司机从汽车后备箱逃生”。故选C。CWhen thinking about placing a human being in space, one of the most important questions was how to design special clothi
49、ng needed to protect a person from the dangers of the space environment. The cold of space will freeze skin in a short time. The fierce heat of the sun can cause severe burns. The lack of atmosphere can cause gases in the body to expand and even burst. With no oxygen to breathe, a human being will d
50、ie in only a few moments. Radiation from the sun is another risk in space. So is damage from small pieces of rock and objects like meteoroids (陨石).In 1933, an American flyer, Wiley Post, designed one of the first successful devices to protect a pilot at extreme heights. It was a large device that lo
51、oked like a can surrounded the pilots head. Astronauts in the American space agency (NASA) flew the first American space flights in the early 1960s. The clothing was similar to that invented by Wiley Post.Today, astronauts wear very different protective clothing. It lets them move, do useful tasks,
52、and stay outside their spacecraft in comfort and safety for several hours. The spacesuit is called the shuttle extravehicular mobility unit or EMU. It was designed to endure longer and to permit more movement than earlier spacesuits.The EMU has a number of parts that an astronaut can link together b
53、y using only one hand, which makes it possible for each astronaut to select the parts that fit correctly.Nowadays, NASA scientists are also considering the kind of spacesuits that would be needed for exploration on the planet Mars. Because of the gravity on Mars, spacesuits may have to be designed t
54、o be lighter than suits used in orbit or on the moon. The equipment may also have to protect astronauts from dust carried in the winds on Mars. And, they must be easy to repair and keep clean during a longer flight to and from the red planet.28. Which of the following is NOT mentioned about the dang
55、ers of space environment?A. Lack of oxygen.B. Fierce heat from the sun.C. Gases in the body.D. Radiation from the sun.29. Which of the following statements is true, according to this passage?A. Wiley Post designed the first protective clothing for astronauts.B. Astronauts wearing earlier spacesuits
56、had some difficulty in moving,doing useful tasks and so on.C. EMU has many parts that can be linked together by using two hands.D. Special spacesuits have been used for exploration of the planet Mars.30. The best title of the passage might be _.A. Space explorationB. Astronauts flightsC. The Advanta
57、ges of SpacesuitsD. The Evolution of Spacesuits【答案】28. C 29. B 30. D【解析】当想到送人类进入太空时,最重要的问题是如何设计可保护人类免受太空危险的特殊衣物。本文讲述了太空服的进化问题。【28题详解】推理判断题。根据第一段The fierce heat of the sun can cause severe burns.The lack of atmosphere can cause gases in the body to expand and even burst.With no oxygen to breathe,a hu
58、man being will die in only a few moments.Radiation from the sun is another risk in space 可推知,步入太空的危险包括缺氧、太阳的高温、太阳的辐射。缺乏大气会导致体内的气体扩张爆炸,危险因素是缺乏大气而不是体内气体。故选C。【29题详解】推理判断题。根据短文第三段“Today, astronauts wear very different protective clothing. It lets them move, do useful tasks, and stay outside their spacec
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-376510.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
