广西玉林市2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西 玉林市 2019 2020 学年 英语 学期 期末考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、广西玉林市2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题试题(含解析)考生注意:1. 本试卷共150分,考试时间120分钟。2. 请将各题答案填写在答题卡上。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19. 15. B. 9. 18. C.
2、 9. 15.答案是C。1. What time is it now?A.10:25. B. 10:15. C. 9:55.2. What does the woman advise the man to do?A. Move the desk back. B. Go to see the doctor. C. Ask someone for help.3. Why is the man trying to call David?A. To tell him that he is busy.B. To invite him to see a movie.C. To ask him to kee
3、p in touch.4. What does the mans father like?A. Drinking. B. Running. C. Singing.5. Why does James refuse to go to school this day?A. Its the weekend.B. He is too tired for school.C. His school is closed down.第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间
4、阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What is the special at the Chinese restaurant?A. A special drink. B. A kind of soup. C. Corn cakes.7. What will the speakers do next?A. Go to the Italian restaurant.B. Go to the Chinese restaurant.C. Have dinner at home. 听第7段材料,回答第8、9题。8.
5、 How did the man learn about the job?A. From the TV.B. From the Internet.C. From the newspaper.9. What will the man probably do next?A. Learn to type faster.B. Start working right away.C. Pick up an application from the woman. 听第8段材料,回答第10至12题。10. What season is it now?A. Autumn. B. Winter. C. Summe
6、r.11. What does the woman think about watching movies?A. Its so exciting. B. Its too boring. C. Its too expensive.12. What do we know about the woman?A. She hasnt been used to the weather here.B. She will have a date with the man tonight.C She paid much to watch a movie. 听第9段材料,回答第13至16题。13. Where a
7、re the speakers?A. In Los Angeles. B. In Chicago. C. In London.14. What does the woman finally buy?A. A light coat. B. A heavy coat. C. A wool jacket.15. How much discount does the woman get for the coat?A. Five percent. B. Ten percent. C. Fifteen percent.16. What does the man recommend to the woman
8、 in the end?A. Some scarves. B. Some gloves. C. Some shirts.听第10段材料,回答第17至20题。17. Who is the speaker probably talking to?A. Students. B. Teachers. C. Parents.18. What is the speaker talking about?A. How to read a book.B. How to love studying.C. How to find a place to study.19. What is the advantage
9、of changing studying places?A. It can make you healthy.B. It can let you meet with friends.C. It can make you feel pleasant.20. What is the purpose of adding color to the studying process?A. To make it shorter.B. To make it more fun.C. To make it more colorful.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分3
10、0分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出最佳选项。ASome successful brands are memorable for their creativity. They convey accurate information to us. However, some of these origins are very interesting.GoogleThe worlds largest search engine has developed a brand. Its founders Larry Page and Sergey Brin knew their
11、companys potential when they were freshmen at Stanford. The original plan was to name it “googol”, which meant “a huge number”, but Larry Page misspelled it as “Google”. Both the site and the company registered “Google”. However, this error distinguishes “Google” from other search engines.McDonaldsT
12、he original name came from the last name of the inventors: Maurice “Mac” and Richard “Dick” McDonald. Before 1940, they owned and operated a successful restaurant, but once World War II was over, they decided to try a new system to reduce the time people spent waiting for their food. So the first Mc
13、Donalds opened in 1948. Over time, their simple and bright colors have made it one of the most recognizable symbols on the earth.RolexHans Wilsdorf, founder of the Rolex brand, says he wants a short watch name to pronounce easily. After combining all the letters and coming up with 100 possible names
14、, none of them fit the bill. But a trip on a horse-drawn ride changed the fate of his company, because a “genius”, as he called it, whispered the word “Rolex” into his ear.IKEAFounded in 1943, IKEA went from selling all kinds of objects to becoming the benchmark of Swedish creativity worldwide with
15、its furniture and facilitates packaging. The word IKEA is a combination of the first letters of founders first name and last name: Ingvar Kamprad, the farm where he grew up: Elmtaryd, and the town in southern Sweden where it was located: Agunnaryd.1. What contributed to the brand “Google”?A. The com
16、panys plan.B. Larry Pages mistake.C. The companys potential.D. Sergey Brins creation.2. What was the original intention of McDonalds?A. To earn more money.B. To create simple and bright colors.C. To offer convenience for customers.D. To expand the business to the world.3. Which brand has something t
17、o do with the founders hometown?A. Google.B. McDonalds.C. Rolex.D. IKEA.【答案】1. B 2. C 3. D【解析】这是一篇说明文。文章介绍了一些成功品牌名的有趣起源。【1题详解】细节理解题。由第二段第三句“The original plan was to name it “googol”, which meant “a huge number”, but Larry Page misspelled it as “Google”.”(最初的计划是把它命名为“googol”,意思是“一个巨大的数字”,但是Larry Page
18、把它错拼成“Google”。)可知,Larry Page和Sergey Brin最初的计划是将其命名为“googol”,但Larry Page错误地将其拼写为“Google”。故选B项。【2题详解】细节理解题。由第三段第二句“Before 1940, they owned and operated a successful restaurant, but once World War II was over, they decided to try a new system to reduce the time people spent waiting for their food.”(在19
19、40年以前,他们拥有并经营着一家成功的餐馆,但是当第二次世界大战结束后,他们决定尝试一种新的系统来减少人们等待食物的时间。)可知,创设麦当劳的初衷是为顾客提供便利,减少人们等待食物的时间。故选C项。【3题详解】细节理解题。由最后一句中的“The word IKEA is a combination of the first letters of founders first name and last name: Ingvar Kamprad, the farm where he grew up: Elmtaryd, and the town in southern Sweden where
20、it was located: Agunnaryd.”(IKEA这个词由创始人的名字和姓氏的首字母组合而成:Ingvar Kamprad,他成长的农场:Elmtaryd,以及它所在的瑞典南部城镇:Agunnaryd。)可知,IKEA的创始人Ingvar Kamprad把自己的名字以及家乡名的首字母组合在一起形成了品牌名“IKEA”。故选D项。BWhen I was six, I was so desperate to be out in nature. Id be transported through Davids documentaries (纪录片) to all these amazi
21、ng places. I did a PhD studying ants and butterflies, before getting a call from the BBC asking about my work for a show called Life in the Undergrowth. I was so excited and immediately begged, “Please let me help!”Sir David himself came to film with me, so I got to meet him early on, and he is the
22、loveliest person. Something was wrong with the car. He dived straight under it to try to fix it. His enthusiasm and passion was so real. The first trip I did with him was to Israel as an assistant producer, then in Madagascar. My dream came true.Usually, we spend six weeks filming for about three mi
23、nutes of TV. What usually happens is that were going to film one thing but the animal ends up doing something else. We stay in whatever basic accommodation is the closest, because we cant waste time on the way. So its rare that we stay in a hotel. Patience is the key, then learning and listening.Of
24、course you encounter animals that could hurt you. There was a moment on Planet Earth where a wolf approached me and we had to push it off with a camera. During filming for Seven Worlds we came across a beautiful but deadly snake, which casually came into our room. I took it up in a hat and put it ba
25、ck into the jungle. I still remember the chimps in Senegal jumped on a tree next to me and pushed it to the ground. He was like saying, “You can stay here, but if I wanted to crash you, I could.”When we film certain animals, like lions for example, we must be vigilant. We know they will attack other
26、 creatures for their territories, but theres something fascinating in the small creatures. Ive always cared about these beautiful lives and the planet. I desperately want to preserve the creatures in the natural world.4. Why did the author agree to work for BBC?A. He could work with David.B. He woul
27、d travel abroad.C. He could study more animals.D. He would become famous.5. Which of the following is the most important for the authors job according to the text?A. Enthusiasm.B. Listening.C. Patience.D. Observation.6. What does paragraph 4 mainly talk about?A. Clever avoidance keeps animals away.B
28、. Filming in nature has potential danger.C. The author prefers strange experiences.D. Violent behaviors are common in the wild.7. What does the underlined word “vigilant” in the last paragraph mean?A. Cautious.B. Strict.C. Energetic.D. Powerful.【答案】4. A 5. C 6. B 7. A【解析】本文是记叙文。作者从童年开始梦想成为像纪录片大师Davi
29、d一样的人。后来他实现了梦想,和David一起到野外拍摄动物。短文叙述了拍摄的过程。【4题详解】推理判断题。根据第一段中When I was six, I was so desperate to be out in nature. Id be transported through Davids documentaries (纪录片) to all these amazing places.可知当我六岁的时候,我非常渴望去大自然。我将通过David的纪录片去到所有这些神奇的地方。以及第二段中Sir David himself came to film with me.大卫亲自来和我一起拍摄。由
30、此可推知,作者同意为BBC工作,是因为他可以和David一起工作。故选A。【5题详解】细节理解题。根据第三段最后一句Patience is the key, then learning and listening.可知耐心是关键,然后是学习和倾听。由此可知,作者的工作中最重要的是耐心。故选C。6题详解】主旨大意题。根据第四段Of course you encounter animals that could hurt you. There was a moment on Planet Earth where a wolf approached me and we had to push it
31、off with a camera. During filming for Seven Worlds we came across a beautiful but deadly snake, which casually came into our room. I took it up in a hat and put it back into the jungle. I still remember the chimps in Senegal jumped on a tree next to me and pushed it to the ground. He was like saying
32、, “You can stay here, but if I wanted to crash you, I could.”可知当然你会遇到伤害你的动物。在地球上有那么一刻,一只狼靠近了我,我们不得不用相机把它推下去。在拍摄七个世界的过程中,我们遇到了一条美丽但致命的蛇,它不经意地走进了我们的房间。我把它装在帽子里,放回了丛林。我还记得塞内加尔的黑猩猩跳到我旁边的树上,把它推倒在地。他好像在说,“你可以留在这里,但如果我想撞倒你,我也可以。”由此可知,第4段主要谈论在大自然中拍摄有潜在的危险。故选B。【7题详解】词义猜测题。根据划线词下一句We know they will attack oth
33、er creatures for their territories, but theres something fascinating in the small creatures.可知作者他们知道,狮子等一些动物会因领地而攻击其他生物。由此可知,作者在拍摄时,必须很小心。故划线单词意思为“小心的,谨慎的”。A. Cautious.谨慎的,小心的;B. Strict.严格的;C. Energetic.精力充沛的;D. Powerful.强大的。故选A。CNo video games are allowed after 10 pm. It is not allowed to play game
34、s for more than 90 minutes on non-holidays. No more than 400 yuan per month is allowed to buy virtual weapons and costumes.The Chinese government has issued new regulations aimed at controlling teenagers addiction to video games. Some officials believe that this problem is the reason why more and mo
35、re young people are suffering from myopia (近视) and poor learning. The rules forbid users under the age of 18 from playing between 10 pm and 8 am. The rules demand that they shouldnt play more than 90 minutes on non-holidays and more than 3 hours on weekends and other holidays.Officials have taken st
36、ronger measures to monitor large technology companies and promote them to help spread the advocated cultural values. The official media regarded some games as “poisons” and banned some violent games. In addition, minors (未成年人) must use real names and ID numbers when they log into the game. These reg
37、ulations also limit the a-mount of money that teenagers can use to purchase virtual items such as weapons, clothing, and pets through the app.Analysts said that these regulations have been largely predicted by the industry and are unlikely to affect its earnings. However, young gamers may also find
38、ways to bypass (绕开) the rules, such as using the parents phone number and ID number. “There will always be something imperfect,” said Daniel Ahmad, senior analyst at Niko Partners. However, he added that thanks to the regulations, China is now one of the most regulated video game markets in the worl
39、d.Yang Bingben is the owner of an industrial technology company. He noticed that his son often plays games that dont require networking and is difficult to control. “We have something new to replace the games,” he said, “our thinking should be to build more stadiums, such as football stadiums and ba
40、sketball courts.”8. The new regulations will help Chinese teenagers with their _.A. intelligenceB. personalitiesC. study and eyesightD. constitutions and morals9. What did Daniel Ahmad think of the regulations?A. They are adjustable.B. They are effective.C. They are creative.D. They are worthless.10
41、. What can be inferred from Yang Bingbens words?A. Teenagers are spending more time in the stadiums.B. Football and basketball will be popular with teenagers.C. Getting rid of the addiction to video games is impossible.D. Doing sports helps prevent teenagers playing video games.11. In which section
42、of a newspaper can you read the text?A. Literature.B. Education.C. Fashion.D. Sport.【答案】8. C 9. B 10. D 11. B【解析】这是一篇说明文。文章讲述了,中国政府发布了一项新规定,旨在遏制年轻人沉迷电子游戏。【8题详解】细节理解题。由第二段前两句“The Chinese government has issued new regulations aimed at controlling teenagers addiction to video games. Some officials beli
43、eve that this problem is the reason why more and more young people are suffering from myopia (近视) and poor learning.”(中国政府颁布了旨在控制青少年沉迷于电子游戏的新规定。一些官员认为,这个问题是越来越多的年轻人患有近视和学习不良的原因。)可知网瘾被认为是耽误学生学习,造成学生近视的原因,中国政府颁发的这项新规定旨在帮助青少年戒除网瘾,从而帮助学生学习和保护他们的视力。故选C项。【9题详解】推理判断题。由第四段最后一句“However, he added that thanks
44、to the regulations, China is now one of the most regulated video game markets in the world.”(不过,他补充说,多亏了这些规定,中国现在是世界上监管最严格的视频游戏市场之一。)可知Damei Ahmad认为多亏了这项规定,中国现在是世界上对网络游戏市场控制最严格的国家之一,由此推测,Damei Ahmad认为这项新规定是有成效的(effective)。故选B项。【10题详解】推理判断题。由最后一句“We have something new to replace the games,” he said,
45、“our thinking should be to build more stadiums, such as football stadiums and basketball courts.”(“我们有新的东西来取代游戏,”他说,“我们的想法应该是建造更多的体育场馆,比如足球场和篮球场。”)可知Yang Bingben认为我们要用新东西来替代网络游戏,例如建造更多的体育场,由此推出,他认为做运动有助于防止青少年玩电子游戏。故选D项。【11题详解】推理判断题。由第二段前两句“The Chinese government has issued new regulations aimed at c
46、ontrolling teenagers addiction to video games. Some officials believe that this problem is the reason why more and more young people are suffering from myopia (近视) and poor learning.”(中国政府颁布了旨在控制青少年沉迷于电子游戏的新规定。一些官员认为,这个问题是越来越多的年轻人患有近视和学习不良的原因。)和第三段第一句“Officials have taken stronger measures to monito
47、r large technology companies and promote them to help spread the advocated cultural values.”(官员们采取了更有力的措施来监督大型科技公司,并推动它们传播倡导的文化价值观。)可知本文主要介绍了中国政府发布的一项新规定,旨在遏制年轻人沉迷电子游戏,以改善他们的视力和学习情况,可推断出这样的文章可能出自报纸的教育版块。故选B项。DPut “crottin de chevre” into Google Translate, and youll be told it means “goat dung (粪) So
48、 if it appeared on a menu, you might feel sick of it. Actually, you have missed a delicious cheese made of goats milk that is often served as a starter in France.Such misunderstandings are why Google admits that its free tool, used by about 500 million people, is not intended to replace human transl
49、ators. Tourists might accept a few misunderstandings because the technology is cheap and convenient. But perhaps in business, law or medicine, these services often fall short. “Using Google Translate can lead to some serious errors, especially when words have multiple meanings, which is often the ca
50、se in fields such as law or engineering, says Samantha Langley, a translator in France.That is not to say professional translators do not use Computer Assisted Translation (CAT) tools. Some applications can help them take the dull work out of repetitive translations. CATs are even used as part of mo
51、dern language degree courses these days. So how good are they?One of the most popular new tools is the so-called translation earphone. Usually paired with a smartphone app, they pick up spoken foreign languages and translate them for the user. “It has taken decades of research to combine that with s
52、peech recognition technology, which has allowed us to make a huge leap forward in terms of accuracy,” says Andrew Ochoa, chief executive of Waverly Labs, which produces translation earphones. “For meetings and conferences, wearable translators like Waverlys are undoubtedly popular. But even this new
53、 generation tech has limitations. Users must wait at least a few seconds for a phrase to be translated, or more if the internet connection is poor.”And computers still lack the subtlety (微妙) of human communication. “I find its actually harder to desert part of the sentence and rebuild it than to jus
54、t create something from scratch.” says Antonio, a translator. But he thinks this problem could be resolved within the next 10 years.12. What does the author intend to do in paragraph 1?A. Add some more related information.B. Provide some advice for the readers.C. Introduce the topic of the text.D. S
55、ummarize the following paragraphs.13. How do professional translators do to improve their working efficiency?A. By changing Google Translate.B. By surfing online.C. By working with engineers.D. By using CAT tools.14. What advantage does the translation earphone have compared with many CATs?A. It is
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2020高考语文专题复习课标通用版课件:专题2 实用类文本阅读 第1讲 .ppt
