山东省青岛市平度市2019-2020学年高二英语下学期期中模拟试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省 青岛市 平度市 2019 2020 学年 英语 学期 期中 模拟 试题 解析
- 资源描述:
-
1、山东省青岛市平度市2019-2020学年高二英语下学期期中模拟试题(含解析)第一部分:听力(共两节,满分7.5分)做题时,先将答案划在试卷上. 录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上. 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话. 每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项. 听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题. 每段对话仅读一遍.1. What is the man going to do first?A. Feed the dog.B. Walk the dog.C. Clean the do
2、g house.2. What is the woman related to Mr. Collins?A. His secretary.B. His client.C. His manager.3. What are the speakers mainly talking about?A. A public service.B. A restaurant.C. The mans friend.4. When will the man see Dr. Owen?A. On Tuesday morning.B. On Wednesday afternoon.C. On Friday mornin
3、g.5. Where does the conversation take place?A. In a bakery.B. In a rose garden.C. In a clothes store.第二节 (共5小题:每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白. 每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置. 听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间. 每段对话或独白读两遍.6. (1)What does the woman think of the yellow earrin
4、gs?A. Too big.B. Expensive.C. Perfect.(2)What will the man buy for the woman?A. The red earrings.B. The blue necklace.C. The yellow necklace.7. (1)What happened to the woman?A. She lost the cleaner.B. She damaged the fridge.C. She couldnt get on the Internet.(2)What did the robot do for the woman?A.
5、 It repaired the computer.B. It cleaned the outside windows.C. It picked up the dirt in the room.8. (1)Why does the man call the woman?A. To get some directions to her office.B. To confirm the meeting place.C. To ask her to pick him up.(2)How much does it cost the man by taxi?A. About 5.B. About 20.
6、C. About 30.(3)What time will the speakers have a meeting?A. At 2:30.B. At 3:00.C. At 3:30.9. (1)When will the man meet Tanya Dolan?A. On Monday.B. On Tuesday.C. On Wednesday.(2)Why is the man going to Paris?A. To conduct business.B. To meet his manager.C. To take a vacation.(3)How will the man go t
7、o Paris?A. By train.B. By car.C. By air.(4)What do we know about the mans flight back to LA?A. It is a nonstop flight.B. It will be by way of Paris.C. It has a stopover during the journey.10. (1)What did the man study at university?A. Law.B. Medicine.C. Economics.(2)What fruit has something in commo
8、n with cocoa beans?A. Apples.B. Bananas.C. Grapes.(3)What is the most difficult part of making chocolate?A. Melting it correctly.B. Cooling it in time.C. Testing it regulruly.(4)What is the speakers key to success?A. Growirig highquality cocoa beans.B. Keeping a diary of his experiments.C. Trying to
9、 test various chocolate.第二部分 阅读理解 (共两节,满分37.5分)第一节:(共4小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项.Walter Peak High Country Farm, on the western shores of Lake Wakatipu is famous in history. Its sheltered bays were used as camping sites by Maori travelling to the Mararoa and Oreti Rivers on M
10、oa hunting and gathering expeditions.Things to doSituated on picturesque Lake Wakatipus wester shores, the farm is the perfect place to spend a few relaxing hours. The Farm Tour itself is a wonderful experience for the whole family, with something to keep everyone entertained and happy. Our rural ho
11、st will meet you after you leave the steamboat and take you for a walking tour of the farmyard. The first stop is the holding to help feed the sheep and deer, and even get up close to the Scottish highland cattle. Then walk slowly through the lakeside gardens to the charming Colonels Homestead for m
12、orning or afternoon tea. Afterwards the farmer will lead you over to the shearing shed (剪羊毛棚) where you can watch the farm dogs rounding up sheep on the hills, and see the farmer cut the wool off a sheep. You will then board the steamboat for your cruise back to Queenstown.Ticket InformationChild Ti
13、cket $ 22. 00Adult Ticket $ 77.00Visitor InformationOpening Time: 10 am.Closing Time: 4 p.m.Additional InformationAll tickets purchased at MyFun must make a booking at +64-34418166. Please mention your My Fun barcode (条形码) number when making your booking. Please print out your voucher (收据) and take
14、along with you to the attraction. Tickets are valid for 12 months from the date of purchase.1. What can you do during the Farm Tour?A. Ride on the farm.B. Feed the chicken.C. Have morning tea.D. Cut the wool off a sheep.2. How much should parents with a child pay for the Farm Tour?A. $99.B. $ 121.C.
15、 $ 176.D. $198.3. What should the visitor who has bought tickets at MyFun do?A. Call +64-3441-8166 to print out your voucher.B. Take the voucher to the Farm.C. Tell the Farm your MyFun barcode number.D. Use the tickets after a year.【答案】1. C 2. C 3. B【解析】这是一篇应用文。文章介绍了瓦尔特峰高原农场,介绍了参观农场的时间、票价等相关事宜。【1题详解
16、】细节理解题。在Things to do小标题下的Then walk slowly through the lakeside gardens to the charming Colonels Homestead for morning or afternoon tea. 然后缓慢地穿过湖畔花园,到迷人的上校之家,喝早茶或下午茶。可知,我们在参观农场时可以到上校之家喝早茶,选项C切题,故选C。【2题详解】细节理解题。在Ticket Information小标题中的Child Ticket $ 22. 00 Adult Ticket $ 77.00,可知,成人票价为77美元,儿童票价为22美元,所
17、以277+22=176美元,选项C切题,故选C。【3题详解】细节理解题。在Additional Information小标题中的Please print out your voucher (收据) and take along with you to the attraction. 请打印您的收据,并带着它来景点。可知,游客在My Fun买了票,要带着收据去农场。选项B切题,故选B。When it comes to the most famous 20th century painters of the United States, Grandma Moses should be mentio
18、ned, although she did not start painting until she was in her late seventies. As she once said to herself , “I would never sit back in a rocking chair, waiting for someone to help me”. No one could have had a more active old ageShe was born on a farm in New York State, one of five boys and five girl
19、s. At 12 she left home and was in domestic service until at 27 she married Thomas Moses, the hired hand of one of her employers. They farmed most of their lives, first in Virginia and then in New York State, at Eagle Bridge. She had ten children, of whom five survived; her husband died in 1927Grandm
20、a Moses painted a little as a child and made embroidery (刺绣) pictures as a hobby, but only changed to oils in old age because her hands became too stiff (僵硬的) to sew and she still wanted to keep busy and pass the time. Her pictures were first sold at the local drugstore and at a market and were soon
21、 noticed by a businessman who bought all that she painted. Three of the pictures were exhibited in the Museum of Modern Art, and in 1940 she had her first exhibition in New York. Between the 1930s and her death, she produced some 2,000 pictures: careful and lively portrayals of the country life she
22、had known for so long, with a wonderful sense of color and form. “I think really hard till I think of something really pretty, and then I paint it” she said4. What can we learn about Moses?A. She stopped painting in her late seventies.B. She still led an active life when she was old.C. Her marriage
23、life was not happy.D. She painted oils as a child.5. What did Grandma Moses spend most of her life doing?A. Embroidering.B. Farming.C. Nursing.D. Painting.6. What does the underlined word “portrayals ” in the last paragraph mean?A. Directions.B. Stages.C. Surveys.D. Descriptions.7. Which of the foll
24、owing would be the best title for the passage?A. Grandma Moses: the Best Woman PainterB. Grandma Moses and Her Farm LifeC. Grandma Moses and Her ExhibitionD. Grandma Moses : A Famous Woman Painter of 20th Century【答案】4. B 5. B 6. D 7. D【解析】这是一篇记叙文。讲叙了20世纪美国著名的画家Grandma Moses的生平,介绍了她的作品和创作风格。【4题详解】细节理
25、解题。第一段的最后No one could have had a more active old age没有人的晚年能过得比 Moses更积极。可知,关于Moses我们能知道的是她老的时候仍然过着积极的生活。选项B切题,故选B。【5题详解】细节理解题。第二段的They farmed most of their lives, first in Virginia and then in New York State, at Eagle Bridge. 他们一生大部分时间都在耕种,先是在弗吉尼亚,然后是在纽约州,再是在鹰桥。可知,Grandma Moses一生绝大部分时间都在务农,选项B切题,故选B
26、。【6题详解】词义猜测题。第三段中的Between the 1930s and her death, she produced some 2,000 pictures: careful and lively portrayals of the country life she had known for so long, with a wonderful sense of color and form. 从20世纪30年代到去世,她创作了大约2000多副画:仔细而生动的描绘她所熟知很久的乡村生活,是色彩和形式感的奇妙结合。可知,画线词是对其画作的解读,画作反映其长期生活的乡村生活,所以画线词是
27、(对乡村生活的)描述,选项D切题,故选D。【7题详解】主旨大意题。文章一开头When it comes to the most famous 20th century painters of the United States, Grandma Moses should be mentioned, although she did not start painting until she was in her late seventies. 当谈到美国最著名的20世纪画家,Grandma Moses应该被提及,虽然她直到七十多岁才开始绘画。可知,文章要介绍的是20世纪美国著名的画家Grandm
28、a Moses,这是一篇人物传记类记叙文,文章标题要反应文章主旨,选项D :Grandma Moses:20世纪著名的女画家,为短文最佳标题,故选D。If you dont use it, you lose it. At least, thats how the old saying goes. It refers to the idea that something which does not get used regularly quickly falls into a state of decline. Muscles, for example, will waste away wit
29、hout use. In order to resist this, people take regular exercise to keep their skills sharp.Well, what about the brain? As we age, our brains can naturally begin to decline. In some cases, this can lead to certain mental conditions such as dementia (痴呆), which Im sure you will agree, no one wants. Ho
30、wever, all is not lost because these days its relatively easy to train your brain. Smart phones and apps have put programmes into our hands that can test, maintain and even improve our memories, mathematical skills and a lot of other mental abilities. With a little practice every day, we can keep ou
31、r brains nice and sharp, right?Well, no, actually. According to a report from the Global Council on Brain Health, even though many people thought it was important to play online games, such as puzzles and mind games, which are designed to improve brain health, the evidence of the benefits was “weak
32、to non-existent”.There are other ways to promote the old grey matter. It recommends seeking out new activities that challenge the way you think and are socially engaging, while leading to a healthy lifestyle. Among their suggestions are practising tai chi, taking photography classes, learning new te
33、chnologies, gardening, art projects or volunteering.Theres more good news, too. James Goodwin, chief scientist at Age UK has said that brain decline is not inevitable (不可避免的). As long as the activities are “new to you and require your concentrated attention”, they can provide benefits for brain heal
34、th. So, hurry up, get out there and try something new. Maybe its time to try that hobby youve always wanted to do. And as for me? Im off to learn the piano.8. From which is the text probably taken?A. A biology textbook.B. A research paper.C. A travel brochure.D. A healthy magazine.9. According to th
35、e passage, what can the brain training apps help you?A. It will improve our brain health.B. It can make us smarter.C. It does little to sharp our brain.D. It can prevent us from aging.10. How to maintain brain health according to the author?A. Using smart phone regularly.B. Trying something new.C. P
36、laying games online.D. Doing what you are good at.11. What does the passage mainly tell us?A. How to spend time meaningfully at an old age.B. How to keep brain sharp.C. Disadvantages of using smart phones.D. Advantages of trying something new.【答案】8. D 9. C 10. B 11. B【解析】这是一篇说明文。文章介绍了有关我们大脑的一项研究成果:大
37、脑衰退并非不可避免。但要做些对你来说是“新的,需要你集中注意力关注”的活动,这样就可以有利于大脑健康。作者呼吁大家走出去,尝试一些新的东西。【8题详解】推理判断题。文章由一句谚语“如果你不使用它,你就会失去它。”开始,引出了对训练大脑敏锐,保持大脑健康的话题,然后介绍了一些相关的保持大脑健康的科普知识,所以这篇文章定位是一般的受众,又和健康有关,选项D切题,故选D。【9题详解】细节理解题。第三段的Well, no, actually. According to a report from the Global Council on Brain Health, even though many
38、people thought it was important to play online games, such as puzzles and mind games, which are designed to improve brain health, the evidence of the benefits was “weak to non-existent”. 好吧,实际上并不是。根据全球大脑健康理事会的一份报告,尽管许多人认为玩网络游戏很重要,比如旨在改善大脑健康的益智游戏和脑游戏,但这种益处的证据是“弱到不存在的”。可知,文章认为训练大脑的手机应用软件在帮助你敏锐大脑、提高大脑健
39、康方面,是没有证据能证明它们的作用的,也就是它们在训练大脑上能做的几乎没有,选项C它几乎不能使我们的大脑敏锐。切题,故选C。【10题详解】细节理解题。文章最后一段的Theres more good news, too. James Goodwin, chief scientist at Age UK has said that brain decline is not inevitable (不可避免的). As long as the activities are “new to you and require your concentrated attention”, they can p
40、rovide benefits for brain health. James Goodwin是一家叫做Age UK的英国慈善机构的首席科学家,他说:大脑衰退并非不可避免。只要这些活动是“对你而言是新的,需要你的集中注意力关注”,他们就可以有利于大脑健康。可知,作者所说的,想保持大脑健康就要尝试新的活动,选项B切题,故选B。【11题详解】主旨大意题。文章最后一段的Theres more good news, too. James Goodwin, chief scientist at Age UK has said that brain decline is not inevitable (不
41、可避免的). As long as the activities are “new to you and require your concentrated attention”, they can provide benefits for brain health. James Goodwin是一家叫做Age UK的英国慈善机构的首席科学家,他说:大脑衰退并非不可避免。只要这些活动是“对你而言是新的,需要你集中注意力关注”,他们就可以有利于大脑健康。这段给出了保持大脑健康的方法。再由Well, what about the brain?以及文章的前几段所介绍的内容,可知,文章是想向读者介绍如
42、何保持大脑健康,如何保持大脑敏锐,选项B切题,故选B。When there are some strangers in front of us, which of them will we trust?According to a new study in the online PLOSOne, people make their decisions to trust others largely based on their faces. Your appearance can do a lot for you, especially if you are in the financial
43、industry. The more trustworthy you look, the more likely people will buy what youre selling.Researchers from Britains University of Warwick Business School, University College London, and Dartmouth College, US, did a number of experiments.The research team used computer software to make 40 faces, fr
44、om the least to the most trustworthy-looking. The study said that the difference between a trustworthy face and one that isnt as trustworthy comes from features that look slightly angry or slightly happy, even when the face is at rest. However, a slightly happy face is more likely to be trusted. Res
45、earchers gave participants some money and asked them which face they trusted to invest the money for them. Then researchers gave some good and bad information about the people with these faces, and asked the participants again whom they trusted. The results showed that even if they got different inf
46、ormation, the participants didnt change their choices. They were still more likely to invest their money with the more trustworthy-looking faces.Chris Olivola, one of the studys authors, said in the University of Warwicks press release: “It seems we are still willing to go with our own instincts abo
47、ut whether we think someone looks like we can trust them.”12. According to the study, which of the following faces is most likely to be trusted?A. An embarrassed face.B. A disappointed face.C. A smiling face.D. A nervous face.13. What do we know about the experiments?A. Most participants gave their
48、money to the trustworthy-looking faces.B. Researchers took photos of the 40 peoples faces in colleges.C. The trustworthy faces were given good information.D. Participants liked to choose the faces with good information.14. Which of the following best explains “instincts” underlined in the last parag
49、raph?A. Feelings rather than opinions or ideas based on facts.B. Judgements that are easily changed by others.C. Good information that are given by people around.D. Opinions that grow out of social practice.15. What is the text mainly about?A. Why people trust a stranger with good appearance.B. Peop
50、le usually judge strangers according to their faces.C. How different information affects peoples decisions.D. Why the research team carried out the experiment.【答案】12. C 13. A 14. A 15. B【解析】这是一篇说明文。文章介绍了一项调查研究,发现人们会对笑脸更信任,会把钱给值得信任脸,由此研究人员得出结论,人们往往会看脸来判断陌生人。【12题详解】细节理解题。第四段中的However, a slightly happy
51、 face is more likely to be trusted. 然而,一张略带快乐的脸更有可能被信任。只有快乐才会笑,可知笑脸是最值得信任的脸,选项C切题,故选C。【13题详解】细节理解题。第四段的最后They were still more likely to invest their money with the more trustworthy-looking faces. 他们仍然更有可能把钱投资在更值得信赖的面孔上。这就是我们从试验中知道的:绝大多数参与者把钱给了更值得信赖的面孔。选项A切题,故选A。【14题详解】词义猜测题。根据倒数第二段They were still mo
52、re likely to invest their money with the more trustworthy-looking faces.他们仍然更可能把钱投给那些看起来更值得信任的人。以及画线词后的内容about whether we think someone looks like we can trust them是对画线词的解释:我们是否觉得某人值得信任。可知,画线词所在句子的意思就是我们只从“看起来是的”角度来评判一个人,而不是根据事实或所给的信息来评判,所以画线词是感觉而非建立在事实基础之上的观点或者意见,选项A切题,故选A。【15题详解】主旨大意题。文章一开始的When t
53、here are some strangers in front of us, which of them will we trust? 当我们面前有陌生人时,我们信任他们中的哪一个?提出了问题。文章最后的It seems we are still willing to go with our own instincts about whether we think someone looks like we can trust them. 看来,我们仍然愿意带着自己的直觉去思考,就是我们认为某人是否看起来可以信任他们。这是调查研究的发现。所以文章主要是介绍了这样一项调查研究发现:人们通常根据
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-377360.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2021秋六年级语文上册 第七单元 语文园地七习题课件 新人教版.ppt
