分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 25

类型山东省青岛胶州市2020-2021学年高二下学期期中考试英语试题(含听力) WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:377987
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:25
  • 大小:118KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    山东省青岛胶州市2020-2021学年高二下学期期中考试英语试题含听力 WORD版含解析 山东省 青岛 胶州市 2020 2021 学年 下学 期中考试 英语试题 听力 WORD 解析
    资源描述:

    1、20202021学年度第二学期期中学业水平检测高二英语(考试时间:120分钟 试卷满分:150分)注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号等填写在答题卡上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3.考试结束后,将答题卡交回。第一部分:听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案划在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给

    2、的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Who plays chess regularly?A. The woman.B. The mans father.C. The womans brother.【答案】C【解析】【原文】M: Do you know how to play chess? Im looking for someone to play against but nobody knows how.W: Im afraid I dont, but my brot

    3、her does. Hes in another country but he plays online a lot with my dad.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Which countrys chocolate is the womans favorite?A. America.B. The UK.C. Brazil.【答案】C【解析】【原文】M: Chocolate in America tastes a lot different than the stuff you get in the UK.W: Yes, but I think the chocolate fr

    4、om Brazil is the most delicious. I always pick up some when I visit my cousins in Brasilia.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where does the conversation probably take place?A. On the street.B. In the library.C. In the teaching building.【答案】A【解析】【原文】M: Did you see someone in a yellow dress walking across this str

    5、eet and going to that teaching building?W: No. But Ill be there for a while Ill pass her a message if I see her.M: Great. Let her know I need to see her in the library.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What will the speakers probably do next?A. Fill the hole.B. Replace the tire.C. Fix the engine.【答案】B【解析】【原文】W:

    6、Ah, did you hear that? What just happened to my car?! Was the engine broken?M: We must have had a flat tire. You drove over that hole in the road pretty hard.W: Oh, we can fix that. Lets go out and take a look.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers talking about?A. The time for dinner.B. The bad

    7、 cellphone service.C. The womans unclear voice.【答案】A【解析】【原文】M: Your voice isnt clear. Lets stick to the plan and meet at 8:00 p.m. at the restaurant.W: Perfect. Ill arrive early to meet my parents, then well all sit down together.M: Seated forever what? Your cell service must be bad. Anyway, see you

    8、 at 8:00 p.m.第二节 (共15小题:每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What is the man trying to find?A. A market.B. An online store.C. A pair of shoes.7. When can the man inc

    9、rease the offer if its unaccepted?A. After one day.B. After two days.C. After three days.【答案】6. C 7. B【解析】【原文】M: Ive been trying to find these shoes online but they are sold out.W: Here, try this website. Its a marketplace famous for shoe trading.M: OK, how does it work?W: People sell their shoes on

    10、 it. You can buy what is sold at the asking price, or submit a lower offer.M: Do you think the sellers will accept a lower offer?W: Yeah, some people want to clear space so theyll take what they can get.M: Great, thanks. Ill try that.W: If no one accepts your offer, you can increase it after 48 hour

    11、s.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. Why does the wedding have to be delayed?A. Theres bad weather.B. The minister cant make it.C. The field is occupied by other people.9. How can the man be described?A. Generous.B. Flexible.C. Knowledgeable.【答案】8. A 9. B【解析】【原文】W: Daniel, we cant begin the weddi

    12、ng ceremony now! Look at the field its covered with water.M: The guests and the minister are waiting now. Ill figure out a solution.W: We could hold the ceremony indoors instead. I dont mind postponing it a bit. But everyone has come and I hate letting them down.M: We couldnt have known thered be a

    13、storm. Its OK; theres a church down the street. We could have the ceremony there and return for the party once the ground dries.W: Thank you, Daniel. Youre so understanding.M: The main point of today is getting married, thats what matters. Now, lets get it done.W: Yes. Youre so right.听下面一段较长对话,回答以下小

    14、题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. What is the probable relationship between the speakers?A. Travel partners.B. Father and daughter.C. Agent and customer.11. What is the womans main wish?A. To work abroad.B. To start her own business.C. To spend years traveling around the world.12. What does the man recommend

    15、to the woman?A. Working in Australia.B. Relaxing on a beach in Bali.C. Climbing a mountain in Nepal.【答案】10. C 11. B 12. A【解析】【原文】W: Im currently looking into these gap-year travel destinations: the mountains of Nepal, the beaches of Bali, and the seaside cities of Australia.M: Id suggest that you fo

    16、cus on getting a job first, so that you could travel on your own to all of these places afterwards. Its most crucial to create a successful plan for employment. Our company is aimed to provide these programs for students like you.W: How about setting up an online sales business? Thats always been my

    17、 plan for the future.M: Thatll be difficult while youre traveling. Now, I can get you an Australian work visa. There, you can make money to prepare for travel expenses.W: OK. Can I stay there for just four months?M: Of course. Afterwards, youll be able to travel by yourself before you head back home

    18、 to see your parents.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. Where are the speakers probably?A. On a city street.B. In a grocery store.C. In the womans apartment.14. Why does the man move to a new city?A. To attend university.B. To try to make a lot of money.C. To work for his dream company.15. How l

    19、ong has the woman most likely lived in the apartment?A. For one year.B. For two years.C. For four years.16. What does the man request from the woman?A. Staying quiet at night.B. Asking other roommates to leave him alone.C. Allowing him to keep his pet in the apartment.【答案】13. A 14. C 15. B 16. C【解析】

    20、【原文】W: Hey, are you Steve?M: Yes. Thanks for finding me Ive been lost. I just graduated from college in Boston and moved here for a job at Apple.W: What? Like Apple computers? Seriously? And you want to live in my shared apartment downtown?M: Its a part-time summer program. The pay isnt high, but Iv

    21、e always wanted to work for them.W: Well, its a great opportunity. Anyway, lets go, my apartment is just at the top of the hill next to the grocery store.M: OK. So, how long have you been in San Francisco?W: My whole life. I grew up in North Beach, went to college in Palo Alto for four years, and ju

    22、st moved into this place two years ago.M: Cool. I hope you dont mind me keeping my dog there. She is a good girl.W: Oh, we love dogs. Dont worry; all the roommates are easy-going and friendly. Weve just all agreed not to make much noise at night.M: Im excited to meet them. And no worries, Ill keep i

    23、t down!听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. When is the deadline for all contest applicants?A. March 31st.B. April 5th.C. April 10th.18. What is the speakers position?A. A classroom teacher.B. A high school headmaster.C. A schools art department leader.19. What will take place on April 5th?A. A phot

    24、ography competition.B. An art fair.C. An reopening of the arts group.20. Who will give the next announcement?A. The head of the theater department.B. The leader of the photography club.C. The coach of the school football team.【答案】17. A 18. B 19. B 20. A【解析】【原文】Good afternoon, Clarksburg High School

    25、students and staff. Today marks the beginning of March and the start of the annual photography competition. For those who want to take part in the game, please come to the art center to get a sign-up form. Ms. Gonzalez, our photography teacher, will be taking submissions from now until the last day

    26、of the month no later, please. The winners will be announced on April 5th, five days after the submission deadline. On this day, well also hold our art fair, followed by the football game brought to you by the coach and the players. Go Eagles! Ill be in my headmasters office, as always, to give out

    27、school activity schedules. So, please everyone, come grab one! But kindly, only contact the art teachers for questions related to contest registration. Next, we are going to have an announcement from the head of the drama department about reopening the Clarksburg performing arts group. Thank you, my

    28、 Clarksburg community, and Ill catch you tomorrow for another update.第二部分 阅读 (共两节,满分50分)第一节 (15个小题,每题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AAs a nation, we are getting bigger and eating more. But there are effective ways to control your appetite and eat only as much as you need.Keep away fro

    29、m low-nutrition snacksThat means ice cream, sweets, chips biscuits, cakes and any other salty or sugary snacks you eat between meals. Although we have a tendency to eat them, you can learn to live without these unhealthy-and-fattening-additions to your diet. Try to make it a habit to eat them only w

    30、hen offered at social events or as a special treat.Leave half an hour between main course and dessertHaving a break between courses gives your brain time to receive the fullness signal and make you more likely to refuse the sweet stuff. And, in fact, as soon as you feel the first signals of fullness

    31、, remove your plate from the table. That will tell your brain that food time is over.Make yours a small helpingPut an end to super-sized portions. You wont be missing outtodays small was the medium or large of a few decade ago. Select or serve yourself a modest portion and eat it slowly enjoying the

    32、 flavors. Before you know it, small will feel just right. Whats more, ordering the smaller size leads to wearing the smaller size.Distract yourselfWhen you find yourself hunting down food, even though youre even hungry, do something else for 20 minutes. Drink a large glass of water as thirst is ofte

    33、n confused with a desire for food. Choose something that engages your brain as well as your hands, such as writing a letter or listening to a song. You could also go for a short walk or do something that you enjoy. If you think you really are hungry, set an alarm for 20 minutes time and if you still

    34、 want to eat when it rings, fine. If not, the urge will have passed.21. Which way suits you better if you tend to order a large portion of food?A. Distract yourself.B. Make yours a small helping.C. Keep away from low-nutrition snacks.D. Leave half an hour between main course and dessert.22. Why shou

    35、ld you have a break between main course and dessert?A. To give people time to chat.B. To have a good appetite for sweet stuff.C. To reduce appetite for dessert.D. To give the host time to remove your plate.23. When you find yourself pursuing for food, what should you do?A. Eat some biscuits.B. Eat s

    36、ome sugary snacks.C. Have some soft drinks.D. Listen to a lovely melody.【答案】21. B 22. C 23. D【解析】【分析】本文是说明文。作为一个国家,我们正变得越来越大,吃得越来越多。文章介绍了一些有效的控制食欲且可以多吃的方法。【21题详解】细节理解题。根据Make yours a small helping部分的“Put an end to super-sized portions. (结束超大份。)”可知,如果你常常订购大份食物,给自己订购小份的方法会起作用。故选B。【22题详解】细节理解题。根据第三段的“H

    37、aving a break between courses gives your brain time to receive the fullness signal and make you more likely to refuse the sweet stuff.( 在多道菜之间休息会给你的大脑时间来接收吃饱的信号,让你更有可能拒绝甜的东西。)”可知,在主食和餐后甜点之间休息是为了减少对餐后甜点的食欲。故选C。【23题详解】细节理解题。根据最后一段的“When you find yourself hunting down food, even though youre even hungr

    38、y, do something else for 20 minutes. Drink a large glass of water as thirst is often confused with a desire for food. Choose something that engages your brain as well as your hands, such as writing a letter or listening to a song.( 当你发现自己在寻找食物的时候,即使你是饿的,做20分钟别的事情。喝一大杯水,因为口渴通常会与对食物的渴望相混淆。选择一些能吸引你的大脑和

    39、手的东西,比如写信或听歌)”可知,当你发现在寻找食物时,你应该听一段美妙的音乐。故选D。BTo stay healthy and fit, Chinese students do group exercises every day at school. Most of you probably do the same set of exercises. But some school exercises have grown popular online due to their local and innovative designs.Singing in Sichuan dialects

    40、with energetic movements and unique mask-changing is not just a Sichuan Opera performance. Its the routine exercise for students of Mianyang Foreign Languages Experimental School in Sichuan province.“Sichuan Opera is a local opera, and it is now facing a gap in inheritance (传承). Therefore, we cooper

    41、ated with Mianyang Intangible Cultural Heritage Center to create a simple and easy-to-learn Sichuan Opera exercise,” said Shen Junhua, who is in charge of organizing the schools exercise between classes.According to Shen, this new type of exercise has been practiced since 2017 and has been popular a

    42、mong students. When students enroll (入学), they will spend several weeks practicing it. At present, almost all of the students and teachers have mastered it.“In fact, we had hardly heard of Sichuan Opera before teachers taught us how to do the Sichuan Opera exercise,” said Li Yangwenwen, 14, an eight

    43、h grade student who also joined the schools Sichuan Opera club out of interest. “Its very different from normal exercises. After practicing it, we found it very beautiful and became interested in it. Now, almost all of the students look forward to our daily exercise time and feel excited to do it.”“

    44、By combining opera with daily exercise, the daily class activity allows students to perceive and understand Sichuan Operas culture”, Shen said. “After years of continuous effort to spread the seeds of traditional culture, the younger generation is finally catching on.”24. What do students in Shens s

    45、chool do during the group exercise?A. They do normal exercise .B. They sing pop songs in Sichuan dialects.C. They do mask-changing in a Sichuan Opera performance.D. They combine group exercise with Sichuan Opera.25. Why do they adopt the new type of exercise?A. To attract new students to the school.

    46、B. To inherit local culture.C. To create an easy-to-learn exercise.D. To make the schools group exercise popular.26. How do teachers and students react to the group exercise?A. Calm.B. Indifferent.C. Enthusiastic.D. Uninterested.27. What can we learn from the last paragraph?A. Shens continuous effor

    47、t is highly praised.B. The younger generation will have a stronger body.C. The students can better understand their local culture.D. Students help to spread the seeds of traditional culture to younger generation.【答案】24. D 25. B 26. C 27. C【解析】【分析】本文是新闻报道。文章介绍了为保持身体健康,中国学生每天都会进行团体锻炼,一些学校的锻炼由于其本地特色和创新

    48、性在网上受到欢迎,这其中包括四川省绵阳外语实验学校的川剧表演操。【24题详解】细节理解题。根据第三段的“we cooperated with Mianyang Intangible Cultural Heritage Center to create a simple and easy-to-learn Sichuan Opera exercise,” said Shen Junhua, who is in charge of organizing the schools exercise between classes.”可知,负责组织学校在课间锻炼的沈俊华说到,“我们与绵阳非物质文化遗产中

    49、心合作,创建了一种简单易学的川剧表演操”。由此可知, 在团体锻炼中,学生们将团体锻炼与川剧结合起来。故选D。【25题详解】推理判断题。根据第三段的“Sichuan Opera is a local opera, and it is now facing a gap in inheritance (传承). ”可知,川剧是一种地方戏剧,现在它的传承面临着断代的困境,由此可知, 他们采用这种新型锻炼方式是为了传承当地文化。故选B。【26题详解】推理判断题。根据第四段的“According to Shen, this new type of exercise has been practiced s

    50、ince 2017 and has been popular among students. When students enroll (入学), they will spend several weeks practicing it. At present, almost all of the students and teachers have mastered it.”可知,沈俊华认为,这种新型锻炼方法自2017年以来一直在进行着,并在学生中很受欢迎。当学生入学时,他们将花费数周的时间进行练习。目前,几乎所有的学生和老师都已经掌握了它。由此可知,师生对新型锻炼方法充满了热情。故选C。【2

    51、7题详解】推理判断题。根据最后一段的“By combining opera with daily exercise, the daily class activity allows students to perceive and understand Sichuan Operas culture”, Shen said. “After years of continuous effort to spread the seeds of traditional culture, the younger generation is finally catching on.”可知,沈俊华说,“通过将

    52、歌剧与日常锻炼相结合,每天的课堂活动可以使学生感知并理解川剧的文化”。 经过多年的不懈努力来传播传统文化的种子,年轻一代终于开始感知和理解传统文化。由此可知,我们可以从最后一段中了解到学生可以更好地理解他们当地的文化。故选C。CAfter almost an entire year of not going shopping and vacationing, you find the numbers reflected by your bank account meet your heart s desire.Now the most important question comes, wha

    53、t to do with the earnings? Should you fulfill dreams of the present, invest in preserving the future or perhaps keep saving it for a rainy day?Our elders always try to teach us the value of money and its moral weakness. One may be on a winning streak (连续成功) now, but it will not always be so. One wil

    54、l have days when there will be no sunshine but only rain, and their luck will hide behind those thick grey clouds. Save for those rainy days, they say. Do not spend too much, live within a budget, refrain from credit no matter how small and save for the future.Since the very first time we earn our o

    55、wn money from a summer job or earning our first salary, the lessons start. In fact, the pocket money that we receive when we are children begins the process of learning how to best manage one s money.People often think like this one day when I have enough money, I will travel the world. Then, once w

    56、e do earn enough money, tomorrow s plans start shadowing our present ones. However, is it wise to keep living for that future? Will we still enjoy or even be able to backpack in our 50s? How will we ever enjoy our present if we are constantly living for the future?Good questions, aren t they? I say

    57、travel but don t let yourself run dry, treat yourself to some luxuries but also keep enough for your necessities, and enjoy your present but with a plan for the foreseeable future. Life is for the living, so live it sensibly.28. Why do elders teach us to save money?A. Because there are more rainy da

    58、ys in life.B. Because no one can win streak.C. Because good days may end.D. Because money cant buy everything.29. What does the underlined phrase “refrain from” mean in Paragraph 3?A. select fromB. hold backC. rely onD. prefer to30. Which of the following opinions would the author agree?A. To enjoy

    59、yourself in the right time.B. To wait to travel until we have enough money.C. To go backpacking in our 50s.D. To live for the future.31. What should we do with the earnings according to the author?A. We should save all for rainy days.B. We should fulfill our dreams.C. We should entertain ourselves.D

    60、. We should live the present wisely.【答案】28. C 29. B 30. A 31. D【解析】【分析】这是一篇议论文。文章主要讨论存钱的重要性及如何生活。【28题详解】细节理解题。根据第三段“One will have days when there will be no sunshine but only rain, and their luck will hide behind those thick grey clouds. Save for those rainy days, they say.(人将会度过那些没有阳光但是只有雨的日子,他们的幸运

    61、会隐藏在那些厚厚的灰云后面。他们说:要为了那些阴雨的日子存钱。)”可知,长辈们教我们存钱是因为人生不总是阳光明媚和幸运的,这些好日子可能会有结束的时候,故选C项。【29题详解】短语猜测题。根据第三段“Do not spend too much, live within a budget, refrain from credit no matter how small and save for the future.(不要花太多,生活要有预算。无论多小都要refrain from贷款并且要为将来而存钱。)”可知,作者想告诫我们要为将来而存钱,生活要有预算,花钱需节制。不论贷款的金额有多小都要节制

    62、。所以推测refrain from意为“节制,控制”,故选B项。【30题详解】推理判断题。根据第五段“People often think like this one day when I have enough money, I will travel the world. Then, once we do earn enough money, tomorrow s plans start shadowing our present ones. However, is it wise to keep living for that future? Will we still enjoy or

    63、 even be able to backpack in our 50s? How will we ever enjoy our present if we are constantly living for the future?(人们经常这样想:当某一天我有了足够的钱,我将周游世界。那么我们一旦赚够了钱,明天的计划开始影响我们当下的计划。然而为了明天而生存是明智的吗?我们仍然喜欢甚至有能力在50多岁的时候去背包旅行吗?如果我们一直为了明天而生活,我们如何享受当下呢?)”可知,作者认为应该珍惜当下,享受当下,而不是要让明天的计划来影响我们现在的生活。要在正确的时间享受生活。故选A项。【31题

    64、详解】细节理解题。根据最后一段“and enjoy your present but with a plan for the foreseeable future. Life is for the living, so live it sensibly.(享受当下,但也要为可预见的未来做计划。生活是为了生存,所以要活得明智些。)”可知,作者认为我们应该活在当下并且要活得明智,故选D项。DUnderstanding the link between a clean environment and human life is not a new concept. In fact, it was n

    65、oticed as early as ancient Rome. Today we see how green living has infiluenced our everyday lives. There is a growing community of people who embrace a zero waste lifestyle and make changes to the way they live to reduce their carbon footprint.Living a zero waste lifestyle means doing ones best to a

    66、chieve the aim of not sending anything to a landfill. People who adopt this lifestyle ultimately cut down on their waste by reducing what they need and want. They reuse what they own, sending few things to be recycled.Many people who adopt the zero waste lifestyle claim to be frustrated by the many

    67、harmful chemical substances found in beauty and cleaning products. They also find the uses of disposable items and excessive packaging. For example, how many times have we had to peel away layers of plastic wrap and cardboard before finally taking out the item which we had bought? Instead of buying

    68、pre-packed food and goods, those who identify with the zero waste philosophy tend to shop in stores that allow them to make purchases and bring their own cloth bags and glass jars to store their purchases.Many people may have the misconception that it is easier to live a zero waste lifestyle in the

    69、West. Nevertheless, Malaysian environmental journalist, Ms. Aurora Tin, has proven that a zero waste lifestyle is possible even in the Asian context. Instead of going to the supermarket to buy pre-packaged foods, Ms. Tin now visits the wet market and brings her own bags for vegetables. She has even

    70、stopped using store-bought toothpaste and makes her own toothpaste from coconut oil and baking soda. This lifestyle may be too big a change for the average person, but we could follow her suit to make gradual changes to our own lives.32. Which of the following is a zero waste lifestyle?A. Bringing a

    71、 resuable container to take away food.B. Choosing appliances that cost less money.C. Turning off a device to stop using power.D. Classifying the garbage before throwing it away.33. What may disappoint a person who adopts a zero waste lifestyle?A. Recycable carboard.B. Excessive packaging.C. Glass ja

    72、rs to store purchases.D. Natural substances in cleaning products.34. What is the main idea of the last paragraph?A. How do people live a zero waste lifestyle.B. Why Ms. Tin chooses to live a zero waste lifestyle.C. We can also practice a zero waste lifestyle in Asia.D. It is easy to live a zero wast

    73、e lifestyle in the West.35. What is the best title of the passage?A. Living a zero waste lifestyle.B. Going green is more than a fashion.C. A zero waste lifetyle is easy to achieve.D. Making environmentally-conscious decisions.【答案】32. A 33. B 34. C 35. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了一种名为“零浪费”的生活方式,采用这种生活方式

    74、的人最终会通过减少他们所需和想要的东西来减少浪费。他们重复使用他们所拥有的东西,很少送去回收。文章还介绍了一些采用“零浪费”生活方式的人对人们日常生活中浪费行为的看法,和人们对“零浪费”生活方式的误解。【32题详解】推理判断题。根据第二段中“People who adopt this lifestyle ultimately cut down on their waste by reducing what they need and want. They reuse what they own, sending few things to be recycled.(采用这种生活方式的人最终会通

    75、过减少他们所需和想要的东西来减少浪费。他们重复使用他们所拥有的东西,很少送去回收)”以及第三段中“Instead of buying pre-packed food and goods, those who identify with the zero waste philosophy tend to shop in stores that allow them to make purchases and bring their own cloth bags and glass jars to store their purchases.(那些认同“零浪费”哲学的人不买预先包装好的食品和商品,

    76、他们倾向于在允许自己购物的商店购物,并自带布袋和玻璃罐来存放他们购买的东西)”可知,A选项“带一个可重复使用的容器带走食物”是零浪费的生活方式。故选A。【33题详解】细节理解题。根据第三段中“They also find the uses of disposable items and excessive packaging. For example, how many times have we had to peel away layers of plastic wrap and cardboard before finally taking out the item which we h

    77、ad bought?( 他们还发现使用一次性物品和过度包装的情况。比如,我们到底要剥掉几层保鲜膜和硬纸板才能把买来的东西拿出来?)”可知,过度包装可能会让采取零浪费生活方式的人失望。故选B。【34题详解】主旨大意题。根据最后一段“Many people may have the misconception that it is easier to live a zero waste lifestyle in the West. Nevertheless, Malaysian environmental journalist, Ms. Aurora Tin, has proven that a

    78、zero waste lifestyle is possible even in the Asian context. Instead of going to the supermarket to buy pre-packaged foods, Ms. Tin now visits the wet market and brings her own bags for vegetables. She has even stopped using store-bought toothpaste and makes her own toothpaste from coconut oil and ba

    79、king soda. This lifestyle may be too big a change for the average person, but we could follow her suit to make gradual changes to our own lives. (许多人可能有这样的误解,认为在西方更容易过上“零浪费”的生活方式。尽管如此,马来西亚环境记者Aurora Tin小姐已经证明,即使在亚洲,零浪费的生活方式也是可能的。现在,Tin女士不再去超市购买预先包装好的食品,而是自己去菜市场买蔬菜。她甚至不再使用从商店买来的牙膏,而是用椰子油和小苏打自制牙膏。这种生活

    80、方式对普通人来说可能改变太大了,但我们可以跟随她的脚步,逐渐改变我们自己的生活)”可知,最后一段的主旨是我们也可以在亚洲实行零浪费的生活方式。故选C。【35题详解】主旨大意题。根据第二段“Living a zero waste lifestyle means doing ones best to achieve the aim of not sending anything to a landfill. People who adopt this lifestyle ultimately cut down on their waste by reducing what they need an

    81、d want. They reuse what they own, sending few things to be recycled.(零浪费的生活方式意味着一个人尽最大努力实现不把任何东西送到垃圾填埋场的目标。采用这种生活方式的人最终会通过减少他们所需和想要的东西来减少浪费。他们重复使用他们所拥有的东西,很少送去回收)”结合文章主要介绍了一种名为“零浪费”的生活方式,采用这种生活方式的人最终会通过减少他们所需和想要的东西来减少浪费。他们重复使用他们所拥有的东西,很少送去回收。文章还介绍了一些采用“零浪费”生活方式的人对人们日常生活中浪费行为的看法,和人们对“零浪费”生活方式的误解。可知,A

    82、选项“零浪费的生活方式”最符合文章标题。故选A。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Fear of missing out or FOMO is characterized by “a desire to stay continually connected with what others are doing”.Researchers have found that FOMO leads us to check social media more frequently, leading to a

    83、negative cycle that can be hard to break. _36_ Your mood will be easily influenced by others and your life starts to be controlled by the outside world. However, the situation can be improved if you take the following advice._37_ Try to reduce our screen time, focus on building your own path to succ

    84、ess and do what you like. Live in the moment, you will find nothing is missing out in our life!It is common to post on social media to keep a record of the fun things you do. _38_ If this is the case, you may try to keep a personal journal of your best memories, either online or on paper. Keeping a

    85、journal can help you to shift your focus from public approval to privateappreciationof the things that make your life great. _39_You may find yourself seeking a greater connection when you are feelingdepressed or anxious, and this is healthy. Feelings of lonelinessare actually our brains way of tell

    86、ing us that we want to seek out greater connections with others and increase our sense of belonging. _40_ Talking with families, making plans with a good friend, or creating a group outing that can help you to shake that feeling that you are missing out.A. You actually cant miss anything.B. Especial

    87、ly the young are addicted to the social media.C. Rather than focusing on what you lack, try noticing what you have.D. This shift can sometimes help you to get out of the cycle of FOMO.E. As a result, it will lead to feelings of depression, loneliness, andboredom.F. However, you may find yourself not

    88、icing too much about peoples opinion on your experiences online.G. Rather than connect with people on social media, why not arrange to meet up with someone in person?【答案】36. E 37. C 38. F 39. D 40. G【解析】【分析】这是一篇说明文。介绍了Fear of missing out. “害怕错过”(常缩写为FOMO)指的是担心自己缺席时,其他人会获得有益体验的一种普遍的忧虑情绪。这种社交焦虑的特点是“希望

    89、一直知晓其他人在做什么”,因而不停地刷手机,看社交媒体。【36题详解】根据上文“Researchers have found that FOMO leads us to check social media more frequently, leading to a negative cycle that can be hard to break.(研究人员发现,FOMO让我们更频繁地查看社交媒体,形成很难打破的恶性循环。)”可知本段在写FOMO产生的负面影响。E项内容As a result, it will lead to feelings of depression, loneliness

    90、, and boredom.表示:最终会导致抑郁、孤独和无聊的心理状态,承接前文;并且也契合下文“Your mood will be easily influenced by others and your life starts to be controlled by the outside world(你的心情开始轻易被别人影响,生活开始为外界所掌控)”。故选E项。【37题详解】根据上文第二段末句“However, the situation can be improved if you take the following advice.(如果你按照下面建议,这种恶性循环的状况是可以改善

    91、的)” 可知,接下来要提出一些建议,破除“错失恐惧”造成的迷局。结合空后下文“Try to reduce our screen time, focus on building your own path to success and do what you like. Live in the moment, you will find nothing is missing out in our life!(试着减少手机屏幕使用时间,构建属于自己的成功道路,做自己喜欢的事。活在当下,你会发现没有什么遗憾!)”。C项Rather than focusing on what you lack, tr

    92、y noticing what you have.建议去关注自己目前已拥有的,不要过度关注自己缺少怕错过什么。承上启下,与Live in the moment(活在当下)意义一致。故选C项。【38题详解】空前“It is common to post on social media to keep a record of the fun things you do.(在社交媒体上发帖记录自己做得有趣的事情是很常见的。)”可知,前面肯定这种社交媒体分享日常是一种常见现象,空后“If this is the case, you may try to keep a personal journal

    93、of your best memories, either online or on paper.(如果是这样的话,不妨试试把你最美好的回忆写成个人日记,可以是电子的,也可以是纸质的。)”建议做用私人日记记录自己的生活。可知该空应是在说频繁在社交媒体公开分享生活的不妥之处。F项However, you may find yourself noticing too much about peoples opinion on your experiences online.(然而,你可能会发现自己会更在意别人对你的反应。)与sh文形成转折,这样做会使你更关注被人的反应,造成自己情绪被外界掌控。从而

    94、引出下文,进一步建议做私人日记。故选F项。【39题详解】该空作为本段的末句,承接上文“Keeping a journal can help you to shift your focus from public approval to private appreciation of the things that make your life great.(写日记可以帮助你把关注点从公众的认可转移到真正让生活变得美好的事物上。)”说明把社交软件分享日常改为写私人日记记录生活,D项This shift can sometimes help you to get out of the cycle

    95、of FOMO.(这种转变有时可以帮助你走出“害怕错过”的怪圈)中的shift 呼应上文中的to shift,指做出的改变。故选D项。【40题详解】根据下文“Talking with families, making plans with a good friend, or creating a group outing that can help you to shake that feeling that you are missing out.(与家人交谈,与好朋友制定计划,或创建一个团体郊游,可以帮助你摆脱“害怕错过”的感觉。)”建议和身边的人们当面交流沟通,可以举例说明G项Rathe

    96、r than connect with people on social media, why not arrange to meet up with someone in person?(与其试图在社交媒体上与人们建立更多的联系,为什么不安排与某人亲自见面呢?)这一做法。故选G项。第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。On a freezing January evening, Ashley Austrew sat in her car in an Omaha

    97、 parking lot. She was working up the _41_ to go into a comedy improv (即兴表演) class. For 20 minutes, the 33-year-old journalist and mom of two sat with thoughts of _42_: “I cant do this. Ill be the worst one.” Then she turned off the engine, took a few deep breaths, and went _43_.For Austrew, _44_ imp

    98、rov was the first small step to improve her self-esteem. She lacked confidence and didnt have the courage to try anything _45_. So she made a list of all the things she was afraid to _46_ and then asked herself, “What if I didnt let my excuses win?” Improv was her biggest _47_.Her fear _48_ as soon

    99、as she walked into the class. Her classmates were also _49_, and she discovered that she was _50_ capable of earning a few laughs and making new friends. Over the next two years, Austrew went on to deal with other what-ifs, including writing a book. “Self-esteem is like a muscle-you have to _51_ it

    100、constantly,” she says.Some people are _52_ with a seemingly unshakable positivity, but most of us need to learn how to _53_ ourselves up by our own hands. Thankfully, like Austrew, we can learn to feel _54_ about ourselves and _55_ our feelings of hope.41. A. courageB. projectC. preparationD. soluti

    101、on42. A. self-esteemB. self-confidenceC. self-doubtD. self-reflection43. A. insideB. aheadC. homeD. out44. A. actingB. tryingC. buildingD. getting45 A. importantB. differentC. specialD. new46. A. abandonB. attemptC. absorbD. account47. A. confidenceB. guaranteeC. surpriseD. target48. A. dissolvedB.

    102、aroseC. appearedD. changed49. A. helpersB. strangersC. supportersD. beginners50. A. barelyB. perfectlyC. slightlyD. widely51. A. workB. breakC. catchD. take52. A. connectedB. burdenedC. blessedD. tired53. A. bringB. putC. pickD. pull54. A. betterB. simplerC. smallerD. smarter55. A. forgetB. strength

    103、enC. spreadD. hide【答案】41. A 42. C 43. A 44. B 45. D 46. B 47. D 48. A 49. D 50. B 51. A 52. C 53. D 54. A 55. B【解析】【分析】本文是一篇夹叙夹议的文章。通过主人公Austrew不断尝试新事物并找到自我价值这个故事,让我们要学着自我感觉更好,增强我们的希望感。【41题详解】考查名词词义辨析。句意:她正鼓足勇气去上喜剧即兴表演课。A. courage 勇气;B. project 计划;项目;C. preparation准备;D. solution解决方案。根据下文“Then she tu

    104、rned off the engine, took a few deep breaths,”可知Ashley Austrew开始有点紧张,此处指她正鼓足勇气去参加即兴表演的。故选A。【42题详解】考查名词词义辨析。句意:这位33岁的记者、两个孩子的母亲坐在那里,想着自我怀疑:“我做不到,我会是最糟糕的一个。”。A. self-esteem自尊;B. self-confidence自信;C. self-doubt自我怀疑;D. self-reflection自我反思。根据下文“I cant do this. Ill be the worst one(我做不到。我会是最糟糕的一个。)”可知Ashl

    105、ey Austrew很不自信,在自我怀疑。故选C。【43题详解】考查副词词义辨析。句意:然后她关掉引擎,深吸了几口气,走了进去。 A. inside里面;B. ahead朝前地;C. home在家;回家;D. out出现;向外。根据前文“She was working up the _1_ to go into a comedy improv (即兴表演) class.”可知,此处指Ashley Austrew在适当调整紧张的情绪后走进了即兴表演班。故选A。【44题详解】考查动名词词义辨析。句意:对奥斯特来说,尝试即兴表演是提高她自尊的一小步。A. acting 表演;B. trying 尝试

    106、;C. building建立;D. getting得到。从第一段描写Austrew鼓足勇气准备上即兴表演班课程的细节可推知,此处指尝试即兴表演。且下文的“She lacked confidence and didnt have the courage to try anything 5.”也是提示。故选B。【45题详解】考查形容词词义辨析。句意:她缺乏自信,没有勇气尝试新事物。A. important重要的;B. different不同的;C. special特殊的;D. new新的。根据下文“So she made a list of all the things she was afrai

    107、d to”可知Austrew总是没有勇气尝试新的事物。故选D。【46题详解】考查动词词义辨析。句意:所以她将所有她不敢尝试的事情列了一个清单,然后问自己,“如果我不让我的借口得逞呢? ”A. abandon抛弃;B. attempt尝试;C. absorb吸收;D. account导致;认为;报账。根据上文“didnt have the courage to try anything”可知Austrew列出了所有她不敢尝试的事情。故选B。【47题详解】考查名词词义辨析。句意:即兴表演是她最大的目标。A. confidence自信;B. guarantee保证;C. surprise惊讶;D.

    108、target目标;指标。根据上文“So she made a list of all the things she was afraid to _6_”可推知即兴表演在Austrew所列的清单中,并且是一个最大的目标。故选D。【48题详解】考查动词词义辨析。句意:她一走进教室,恐惧就消失了。A. dissolved溶解;B. arose出现;引发;C. appeared出现;D. changed改变。根据下文“she discovered that she was _10_ capable of earning a few laughs”可知Austrew表演的还不错,由此推知Austrew一

    109、走进教室,恐惧就消失了。故选A。【49题详解】考查名词词义辨析。句意:她的同学也是初学者,她发现自己完全有能力赢得一些笑声和结交新朋友。A. helpers 帮助者;B. strangers陌生人;C. supporters支持者;D. beginners初学者。根据空格前的“also”一词可推知其他同学和她一样也是第一次走进即兴表演教室,即都是初学者。故选D。【50题详解】考查副词词义辨析。句意:她的同学也是初学者,她发现自己完全有能力赢得一些笑声和结交新朋友。A. barely仅仅;勉强;B. perfectly完美地,完全地;C. slightly轻微地;D. widely 广泛地。结合

    110、前文“Her classmates were also _9_,”及语境可知当Austrew发现同学们都是初学者时,Austrew找到了自信,她觉得自己完全有能力赢得一些笑声和结交新朋友。故选B。【51题详解】考查动词词义辨析。句意:“自尊就像肌肉你必须不断锻炼,”她说。A. work工作;B. break 打破;C. catch抓住;D. take拿,取;带去。前文中有“a muscle”,根据动宾语义上的合理搭配可知此处指让肌肉锻炼(工作)。故选A。【52题详解】考查形容词词义辨析。句意:有些人被赋予了一种看似不可动摇的积极性,但我们大多数人需要学习如何通过自己的双手把自己拉起来。A. c

    111、onnected有联系的;B. burdened负荷的;C. blessed神圣的;尊敬的;D. tired劳累的。下文是“a seemingly unshakable positivity(一种看似不可动摇的积极性)”,根据语义上的合理搭配可知此处用短语“be blessed with(被赋予)”,此处指有些人被赋予了一种看似不可动摇的积极性。故选C。【53题详解】考查动词词义辨析。句意:有些人被赋予了一种看似不可动摇的积极性,但我们大多数人需要学习如何通过自己的双手把自己拉起来。A. bring带来;B. put放置;C. pick挑选;采摘;D. pull拉。根据下文“our feeli

    112、ngs of hope”可知此处指让自己振作起来,再结合空格后“up”联想到短语pull up,意为:拔起;向上,符合语境。故选D。【54题详解】考查形容词比较级词义辨析。句意:值得庆幸的是,像Austrew一样,我们可以学着自我感觉更好,增强我们的希望感。A. better 更好的;B. simpler更简单的;C.smaller 更小的;D. smarter更聪明的。根据前文“Thankfully, like Austrew”以及前文对Austrew不断尝试新事物并找到自我价值的细节描述可知,此处指我们可以像Austrew一样,学着做更好的自己。故选A。【55题详解】考查动词词义辨析。句意

    113、:值得庆幸的是,像Austrew一样,我们可以学着自我感觉更好,增强我们的希望感。A. forget忘记;B. strengthen加强;C. spread传播;D. hide隐藏。下文是“our feelings of hope”,根据动宾语义上的合理搭配及语境可知此处指增强我们的希望感。故选B。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。Listening to happy music at work can help you complete tasks more quickly, especially if y

    114、oure doing something repetitive such as checking e-mail or _56_ (file) documents. A recent study also found that the accuracy and _57_ (efficient) ofsurgeonsimproved when they worked _58_ their music in the background.Music decreases levels of thestress hormonecortisol just as well asmassage therapy

    115、does. Scientists _59_ (random) assigned anxious patients to listen to music either during massage therapy or while lying in a dim room. After three months, those who just _60_ (listen) to music experienced the same drop in anxiety as those who also got massages.Listening to music before surgery has

    116、been shown to ease anxiety and limit the need forsedatives. After surgery, it helps reduce pain. _61_ analysis of 73 studies _62_ (publish) in the Lancet in 2015 confirmed that listening to music before, during, or after surgery improves anxiety and pain levels, _63_ in turn means lesspain medicatio

    117、n.People come up with more creative _64_ (solution) when they listen to happy music than when they sit in silence according to researchers from the Netherlands and Australia. It may be because music improves your brains flexibility or _65_ it relaxes you enough for the creative juices to flow. But d

    118、ont play the music too loudly.【答案】56. filing 57. efficiency 58. with 59. randomly 60. listened 61. An 62. published 63. which 64. solutions 65. because【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要说明了在工作时听欢快的音乐可以帮助你更快地完成任务,尤其是当你在做一些重复的事情,如检查电子邮件或归档文件时。 最近的一项研究还发现,当外科医生在音乐背景下工作时,他们的准确性和效率都有所提高。文章介绍了研究的开展过程,指出人们在听欢快的音乐时比安静地坐着时

    119、能想出更有创造性的解决方案。【56题详解】考查非谓语动词。句意:在工作时听欢快的音乐可以帮助你更快地完成任务,尤其是当你在做一些重复的事情,如检查电子邮件或归档文件时。作介词as的宾语,file应用动名词形式。故填filing。【57题详解】考查名词。句意:最近的一项研究还发现,当外科医生在有音乐背景下工作时,他们的准确性和效率都有所提高。空处作主语,表示“效率”应用名词efficiency,表抽象概念,不可数。故填efficiency。【58题详解】考查介词。句意:最近的一项研究还发现,当外科医生在有音乐背景下工作时,他们的准确性和效率都有所提高。此处表伴随,意为“有”应用介词with。故填

    120、with。59题详解】考查副词。句意:科学家们随机让焦虑的患者在接受按摩治疗时或躺在昏暗的房间里时听音乐。修饰后文动词assign,应用副词randomly,作状语。故填randomly。【60题详解】考查动词时态。句意:三个月后,那些只听音乐的人与那些还做了按摩的人的焦虑程度下降了相同水平。根据后文“who also got massages”可知描述过去发生的事情应用一般过去时。故填listened。【61题详解】考查冠词。句意:2015年发表在柳叶刀上的一项对73项研究的分析证实,在手术前、手术中或手术后听音乐可以改善焦虑和疼痛水平,这反过来意味着更少的止痛药。analysis为可数名词

    121、,此处表泛指应用不定冠词,且analysis是发音以元音音素开头的单词,应用an。句首单词首字母要大写。故填An。【62题详解】考查非谓语动词。句意:2015年发表在柳叶刀上的一项对73项研究的分析证实,在手术前、手术中或手术后听音乐可以改善焦虑和疼痛水平,这反过来意味着更少的止痛药。分析句子结构可知publish在句中应用非谓语动词形式,与逻辑主语analysis 构成被动关系,故应用过去分词作定语。故填published。63题详解】考查定语从句。句意:2015年发表在柳叶刀上的一项对73项研究的分析证实,在手术前、手术中或手术后听音乐可以改善焦虑和疼痛水平,这反过来意味着更少的止痛药。此

    122、处为非限制性定语从句修饰上文整个句子,且从句中缺少主语,应用关系代词which引导,that不能引导非限制性定语从句。故填which。【64题详解】考查名词。句意:据荷兰和澳大利亚的研究人员称,人们在听欢快的音乐时比安静地坐着时能想出更有创造性的解决方案。空处作宾语,表示“解决方案”应填可数名词solution,且前文没有冠词,应用复数形式。故填solutions。【65题详解】考查表语从句。句意:这可能是因为音乐提高了你大脑的灵活性,或者是因为它能让你放松,让你的创作灵感源源不断。根据上文“It may be because music improves your brains flexib

    123、ility or”可知此处为表语从句,从句缺少原因状语,表示“因为”应用because。故填because。第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)66. 假定你是李华,你的英国朋友Robin想到中国留学,但对中国大学的情况了解很少,于是寻求你的帮助。请你给他回一封电子邮件,内容包括:1.表示欢迎;2.推荐大学;3.你的期待。注意:1. 词数80左右;2. 请在答题卡的相应位置作答。【答案】Dear Robin, Knowing that you are thinking about having college education in China, Im very glad

    124、 and firmly believe that its a right choice. I recommend Beijing University to you. You are sure to benefit a lot from it. With four years spent in Beijing University, youll have a further understanding of traditional Chinese culture and the present Chinese society, which will in turn make it easy f

    125、or you to make more friends and start your own business after graduation. If you dont want to stay in China, the ability of speaking Chinese and experiences of living in China can also guarantee you many good job opportunities. As for me, I would be more than happy to help you. All in all, if I were

    126、 you, I wouldnt let go of such a good chance. Write to me soon to let me know your decision.Yours,Li Hua【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文,要求考生给英国朋友Robin写封信,推荐一所中国大学。【详解】1.词汇积累选择:optionchoice了解:learnknow高兴的:pleasedhappy放弃:give up= let go of2.句式拓展合并简单句原句:I recommend Beijing University to you. You are sure to benefi

    127、t a lot from it.拓展句:I recommend Beijing University to you, which you are sure to benefit a lot from.【点睛】高分句型1 Knowing that you are thinking about having college education in China, Im very glad and firmly believe that its right choice. (运用了that引导宾语从句)高分句型2 All in all, if I were you, I wouldnt let go

    128、 of such a good chance.(运用了虚拟语气)第二节(满分25分)67. 阅读下面材料, 根据其内容和所给段落开头语续写两段, 使之构成一篇完整的短文。“Whats this? Ben Caruthers is trying out for Mr. Zuckerman?” My ears burned at hearing my name. It was Lindsey Stanton, the most popular eighth-grader in Bellworth Middle School, talking to her friends.I held my bre

    129、ath. She obviously had no clue that my locker was next to Mrs. Stevenss room, where the tryout schedule for Charlottes Web was posted. It sounded that they were worrying that I would ruin the whole play, because I had never acted before. My stomach tightened into a big knot.Who was I kidding? Lindse

    130、y was right. Id never been in a play. At lunch I told Trevor, my best friend, that Id changed my mind. Id join the technical crew instead. That fit my quiet-kid image better anyway. Trevor was surprised to my descision. He was keen on acting and expected my company in the play. He shook his head, bu

    131、t he didnt try to change my mind. It wouldnt have made a difference anyway I was starting to look forward to being on the tech crew.On Friday I checked the final cast list, just for fun. Trevor was Templeton, and Lindsey Stanton was Mrs. Zuckerman.Rehearsals (排练) started, and I spent Tuesday and Thu

    132、rsday afternoons at school. It was fun to learn all the technical stuff and to watch the actors from backstage. By the third week Id memorized everyones lines. Trevor and I talked all about the play and the rehearsals during our lunch time.And then, only a week before the performance, everything fel

    133、l apart. The eighth-grader who was supposed to play Mr. Zuckerman, crashed his bike and broke his leg. Then his understudy (替角) came down with the flu. Things like this werent supposed to happen in real life.Mrs. Stevens called the cast together. She told us we couldnt get someone else ready by the

    134、next week and that we would have to postpone the play. She frowned and continued, “If the auditorium (礼堂) is booked for later, we may even have to cancel.” For once the cast was silent.注意:1. 续写词数应为150左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Then I heard Trevors voice. “Ben Caruthers can do it. He knows all the lines

    135、.”_When the rehearsal began, I spew (喷出) my lines too quickly and I trembled my body._【答案】Paragraph 1:Suddenly, thirty pairs of eyes stared at me. Mrs. Stevens asked, “Is that right?” I nodded. Lindsey Stanton gave me a skeptical glimpse. I looked at her and flowed out Mr. Zuckermans longest speech.

    136、 When I finished, the whole cast started talking. Mrs. Stevens clapped and announced excitedly that the show was saved. She asked us to stay and that we should seize every minute to parctice.Paragraph 2:Lindsey sighed and suggest postponing the show until the understudy got better. I was ready to ag

    137、ree with her, but Mrs. Stevens spoke first. She advised me to adjust my breath and keep calm. After the rehesrsal was dismissed, Trevor stayed with me, helping me to project my voice and take deep breaths so that Id stay calm onstage. The next day, I remembered to breathe and mind my moves. It must

    138、have made a difference, because at the end Mrs. Stevens clapped and even Lindsey looked relieved.【解析】【分析】本文以人物为线索展开,讲述了作者本来报了表演团,但是不受大家认可,想转入技术团,被他的朋友Trevor劝回,演出之前遇到主要角色因事故无法出演,作者被当做替补进行彩排,结果非常顺利,得到了大家的认可的故事。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“突然,三十双眼睛凝视着我。”可知,第一段可描写我进行表演之后大家的反应,得到认可并进行继续排练。由第二段首句内容“Lindsey叹了口气,建议推

    139、迟演出,直到我练习情况变得更好为止。”可知,第二段可描写作者在大家的帮助下调整呼吸并保持镇静,接续的彩排非常成功,真正得到了大家的认可。2.续写线索:尝试表演鼓掌排练再次表演认可3.词汇激活(一个词汇要写出相近的表达)行为类表演:perform/finish the performance鼓掌:clap/applause排练:rehesrsal/parctice情绪类认可:look relieved/think highly of【点睛】高分句型1 When I finished, the whole cast started talking.(由when引导的时间状语从句)高分句型2 Mrs. Stevens clapped and announced excitedly that the show was saved.(由连词that引导宾语从句)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:山东省青岛胶州市2020-2021学年高二下学期期中考试英语试题(含听力) WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-377987.html
    相关资源 更多
  • 2020-2021学年七年级英语下册 Module 4 Life in the future Unit 3 Language in use练习 (新版)外研版.docx2020-2021学年七年级英语下册 Module 4 Life in the future Unit 3 Language in use练习 (新版)外研版.docx
  • 2020-2021学年七年级英语下册 Module 4 Life in the future Unit 2 Every family will have a small plane练习 (新版)外研版.docx2020-2021学年七年级英语下册 Module 4 Life in the future Unit 2 Every family will have a small plane练习 (新版)外研版.docx
  • 2020-2021学年七年级英语下册 Module 3 Making plans模块测试 (新版)外研版.docx2020-2021学年七年级英语下册 Module 3 Making plans模块测试 (新版)外研版.docx
  • 2020-2021学年七年级英语下册 Module 3 Making plans Unit 3 Language in use练习 (新版)外研版.docx2020-2021学年七年级英语下册 Module 3 Making plans Unit 3 Language in use练习 (新版)外研版.docx
  • 2020-2021学年七年级英语下册 Module 3 Making plans Unit 2 We’re going to cheer the players练习 (新版)外研版.docx2020-2021学年七年级英语下册 Module 3 Making plans Unit 2 We’re going to cheer the players练习 (新版)外研版.docx
  • 2022春八年级英语下册 Unit 2 I'll help to clean up the city parks Section B 2 (3a-Self check) 教案(新版)人教新目标版.doc2022春八年级英语下册 Unit 2 I'll help to clean up the city parks Section B 2 (3a-Self check) 教案(新版)人教新目标版.doc
  • 2020-2021学年七年级英语下册 Module 3 Making plans Unit 1 What are you going to do at the weekend练习 (新版)外研版.docx2020-2021学年七年级英语下册 Module 3 Making plans Unit 1 What are you going to do at the weekend练习 (新版)外研版.docx
  • 2022春八年级英语下册 Unit 2 I'll help to clean up the city parks Section A 3 (Grammar focus-4c)教案(新版)人教新目标版.docx2022春八年级英语下册 Unit 2 I'll help to clean up the city parks Section A 3 (Grammar focus-4c)教案(新版)人教新目标版.docx
  • 冀教版八年级英语上册Unit 2 Lesson 7 Don’t be late for class(共21张PPT).ppt冀教版八年级英语上册Unit 2 Lesson 7 Don’t be late for class(共21张PPT).ppt
  • 2020-2021学年七年级英语下册 Module 2 What can you do Unit 3 Language in use练习 (新版)外研版.docx2020-2021学年七年级英语下册 Module 2 What can you do Unit 3 Language in use练习 (新版)外研版.docx
  • 2022春八年级英语下册 Unit 10 I've had this bike for three years Section B 2 (3a-Self-check)教案(新版)人教新目标版.doc2022春八年级英语下册 Unit 10 I've had this bike for three years Section B 2 (3a-Self-check)教案(新版)人教新目标版.doc
  • 2020-2021学年七年级英语下册 Module 2 What can you do Unit 2 I can run really fast练习1 (新版)外研版.docx2020-2021学年七年级英语下册 Module 2 What can you do Unit 2 I can run really fast练习1 (新版)外研版.docx
  • 2022春八年级英语下册 Unit 10 I've had this bike for three years Period 6 SectionB (3a-Self Check)教学设计(新版)人教新目标版.doc2022春八年级英语下册 Unit 10 I've had this bike for three years Period 6 SectionB (3a-Self Check)教学设计(新版)人教新目标版.doc
  • 2020-2021学年七年级英语下册 Module 2 What can you do Unit 1 I can play the piano练习 (新版)外研版.docx2020-2021学年七年级英语下册 Module 2 What can you do Unit 1 I can play the piano练习 (新版)外研版.docx
  • 2020-2021学年七年级英语下册 Module 1 Lost and found模块测试 (新版)外研版.docx2020-2021学年七年级英语下册 Module 1 Lost and found模块测试 (新版)外研版.docx
  • 2020-2021学年七年级英语下册 Module 1 Lost and found Unit 3 Language in use课时练习 (新版)外研版.docx2020-2021学年七年级英语下册 Module 1 Lost and found Unit 3 Language in use课时练习 (新版)外研版.docx
  • 2022春八年级英语下册 Unit 1 What's the matter Section A 3 (Grammar focus–4c) 教案(新版)人教新目标版.doc2022春八年级英语下册 Unit 1 What's the matter Section A 3 (Grammar focus–4c) 教案(新版)人教新目标版.doc
  • 2020-2021学年七年级英语下册 Module 1 Lost and found Unit 2 Are they yours练习 (新版)外研版.docx2020-2021学年七年级英语下册 Module 1 Lost and found Unit 2 Are they yours练习 (新版)外研版.docx
  • 2020-2021学年七年级英语下册 Module 1 Lost and found Unit 1 Whose bag is this课时练习 (新版)外研版.docx2020-2021学年七年级英语下册 Module 1 Lost and found Unit 1 Whose bag is this课时练习 (新版)外研版.docx
  • 2020-2021学年七年级英语下册 Module 1 Lost and found Unit 1 Whose bag is this练习 (新版)外研版.docx2020-2021学年七年级英语下册 Module 1 Lost and found Unit 1 Whose bag is this练习 (新版)外研版.docx
  • 冀教版八年级英语上册Unit 2 Lesson 10《Looking for Lisa》(共23张PPT).ppt冀教版八年级英语上册Unit 2 Lesson 10《Looking for Lisa》(共23张PPT).ppt
  • 2020-2021学年七年级英语上册 Unit 9 My favorite subject is science课时同步练习(含解析)(新版)人教新目标版.docx2020-2021学年七年级英语上册 Unit 9 My favorite subject is science课时同步练习(含解析)(新版)人教新目标版.docx
  • 2022春八年级英语下册 Module 9 Friendship拓展阅读(新版)外研版.doc2022春八年级英语下册 Module 9 Friendship拓展阅读(新版)外研版.doc
  • 冀教版八年级英语上册Unit 2 Lesson 10《Looking for Lisa》(共15张PPT).ppt冀教版八年级英语上册Unit 2 Lesson 10《Looking for Lisa》(共15张PPT).ppt
  • 2020-2021学年七年级英语上册 Unit 9 My favorite subject is science基础知识练习 (新版)人教新目标版.docx2020-2021学年七年级英语上册 Unit 9 My favorite subject is science基础知识练习 (新版)人教新目标版.docx
  • 2022春八年级英语下册 Module 9 Friendship Unit 3 Language in use教案(新版)外研版.doc2022春八年级英语下册 Module 9 Friendship Unit 3 Language in use教案(新版)外研版.doc
  • 2020-2021学年七年级英语上册 Unit 8 When is your birthday基础知识练习 (新版)人教新目标版.docx2020-2021学年七年级英语上册 Unit 8 When is your birthday基础知识练习 (新版)人教新目标版.docx
  • 2022春八年级英语下册 Module 8 Time off拓展阅读(新版)外研版.doc2022春八年级英语下册 Module 8 Time off拓展阅读(新版)外研版.doc
  • 2020-2021学年七年级英语上册 Unit 8 When is your birthday Section B课时同步练习(含解析)(新版)人教新目标版.docx2020-2021学年七年级英语上册 Unit 8 When is your birthday Section B课时同步练习(含解析)(新版)人教新目标版.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1