2022届高考统考英语北师大版一轮复习课时提能练:必修5 UNIT 14 CAREERS WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考统考英语北师大版一轮复习课时提能练:必修5UNIT 14CAREERS WORD版含解析 2022 高考 统考 英
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家课时提能练(二十七)必修5Unit 14Careers(A).阅读理解A(2020沈阳市教学质量监测一)Since the age of three,Chelsie Hill had dreamed of becoming a dancer.That ambition nearly ended one night in 2010.Hill,then a 17yearold high school senior in Pacific Grove,California,was in a car accident that left her paralyzed fro
2、m the waist down.For most people,that would have dashed any hope of a dancing career.For Hill,it was the beginning.“I wanted to prove to my communityand to myselfthat I was still normal,” she told Teen Vogue.“Whatever normal meant.”“Normal” for her meant dancing,so Hill did it in her wheelchair righ
3、t alongside her nondisabled high school dance team.“It definitely took a lot of learning and patience” Hill told Today.After graduation,Hill wanted to expand her dance network to include women like her.She met people online who had suffered various injuries but shared her determination,and she invit
4、ed them to dance with her.Hoping to affect more people in a larger city,Hill moved to Los Angeles in 2014 and formed a team of dancers with disabilities she calls Rollettes.“I want to break down the stereotype (模式化观念) of wheelchair users and show that dance is dance,whether youre walking or youre ro
5、lling,”she told CBS News.Dancing on wheels,Rollettes discovered,can be just as fastpaced,artful,and fulfilling as the footbased variety.Theyre having fun,and the fun is touching.Hill has attained what many of us never will: her childhood dream.But Rollettes have helped her find something else just a
6、s fulfilling.Every year she holds a dance camp for wheelchair users of all ages and abilities with an eye to helping them find their inner Ginger Rogers or Julianne Hough.The dancers arent the only ones feeling inspired.One woman saw a video of the team competing and commented,“You guys are so aweso
7、me! To be in a wheelchair and still be so beautiful makes me know I can be beautiful too! Thank you!”【语篇解读】Chelsie Hill从三岁起就梦想着成为一名舞蹈家,不幸的是,17岁那年的一场车祸导致她腰部以下都瘫痪了。但是Chelsie Hill并没有放弃自己的舞蹈梦想,她不仅坚持坐着轮椅练习舞蹈,而且成立了一个名为Rollettes的舞蹈队,以帮助身体残疾的女性继续跳舞。Chelsie Hill的精神不仅鼓舞了舞蹈队的队员而且也鼓舞了看她们参赛视频的人。1What can we lear
8、n about Chelsie Hill?AShe was born with disability.BShe experienced a car accident in 2014.CShe had dreamed to be a dancer since childhood.DHer dancing career stopped when she was 17.C细节理解题。根据第一段第一句“Since the age of three,Chelsie Hill had dreamed of becoming a dancer”可知,从三岁起,Chelsie Hill就梦想成为一名舞蹈家,故
9、选C。2How did Chelsie Hill prove herself to be normal?ABy graduating with honor.BBy dancing in a wheelchair.CBy refusing to use a wheelchair.DBy starting a high school dance team.B细节理解题。根据第二段第一句“Normal for her meant dancing,so Hill did it in her wheelchair right alongside her nondisabled high school d
10、ance team”可知,Chelsie Hill想通过坐在轮椅上继续跳舞来证明自己是正常的,故B项正确。3Why did Chelsie Hill start Rollettes?ATo satisfy her own ambition.BTo better understand achievements.CTo achieve both success and fame.DTo inspire more disabled women to dance.D推理判断题。根据第三段第一句中的“Hill wanted to expand her dance network to include w
11、omen like her”和第四段第一句“Hoping to affect more people.she calls Rollettes”并结合下文内容可推知,Chelsie Hill组建Rollettes是为了激励更多像她一样身患残疾的女性去跳舞,故D项正确。4Whats the best title of the passage?AChase Your DreamsEven in a WheelchairBForm a Dance Teama Big BonusCBecome a Dancera Challenging DreamDDance on Wheelsa New TrendA
12、标题归纳题。本文讲述了Chelsie Hill从三岁起就梦想成为一名舞蹈家,不幸的是,17岁那年的一场车祸差点终结了她的舞蹈梦;但是Chelsie Hill坐着轮椅仍然勇敢地、坚持不懈地追逐自己的梦想。故A项最适合作本文的标题。B(2020兰州市高三诊断考试)More than 11,000 scientists are warning that the Earth,in their words,“clearly and unequivocally (明确地) faces a climate emergency”The scientists represent several fields o
13、f study and come from 150 countries around the world.They approved a report that appeared in the publication BioScience earlier this month.It warns that the world would face “untold human suffering” if it does not make deep and lasting shifts in human activities that influence climate change.Three l
14、eaders of the study are from the United States.They worked on the study with scientists from universities in South Africa and Australia.This is the first time a large group of scientists have jointly (共同地) used the word “emergency” when talking about climate change.“Despite 40 years of global climat
15、e negotiations. we have generally conducted business as usual and have largely failed to address this worrying situation,” the study said.“Climate change has arrived and is accelerating faster than many scientists expected.”The report identified five areas that the world needs to deal with immediate
16、ly.The scientists appealed to nations to use energy more efficiently and cut their use of fossil fuels.They suggested that lawmakers approve taxes on the burning of carbonbased fuels,such as coal,oil and natural gas.The report urges people to move toward more of a plantbased diet.Other areas of conc
17、ern include preventing the destruction of forests and permanent loss of some plant and animal species.The report noted that it will most likely take strong action by the public to move politicians to approve lasting policy changes.The scientists added,“We believe that the prospects(前景)will be greate
18、st if decisionmakers and all of humanity quickly respond to this warning and declaration of a climate emergency,and act to support life on planet Earth,our only home.”【语篇解读】文章讲述了针对当前气候变化的一份报告,科学家们认为当前地球气候已经明显处于一个紧急状态,人们需要马上行动起来,以保护地球并减少对人类的负面影响。5What will happen to people if they dont stop the activ
19、ities that influence the climate change?AThey will have no places to live in.BThey will be fined and lose their jobs.CThey will become bored with their life.DThey will go through a lot of sufferings.D细节理解题。根据第一段第四句“It warns that the world would faceuntold human suffering if it does not make deep and
20、 lasting shifts in human activities that influence climate change”可知,如果人们不停止引起气候变化的活动,那么人们将遭受更多的痛苦或灾难,故选D项。6What have people done when facing the climate change in the past 40 years?AThey have ignored the scientists warning.BThey have solved the problem successfully.CThey have talked too much but do
21、ne too little.DThey have realized the problem isnt that serious.C细节理解题。 根据第二段中的“Despite 40 years of global climate negotiations.we have generally conducted business as usual and have largely failed to address this worrying situation”可知,在过去的40年里,人们围绕气候变化展开了许多对话,但最终一切照常,人们并没有解决令人担忧的气候变化问题,故选C项。7In whi
22、ch paragraph can we find the advice from the scientists about ways to control the climate change?AParagraph 1.BParagraph 2.CParagraph 3.DParagraph 4.C段落大意题。通读第三段内容可知,第三段介绍了科学家们提出的有关控制气候变化的方法,故选C项。8What is the best title for the text?AScientists Hard Work of Saving the EarthBThe Important Reasons for
23、 Climate ChangeCThe Impact of Human Activities on ClimateDScientists Warning of a Climate EmergencyD标题归纳题。本文介绍了科学家的一份报告,科学家警告人们,地球的气候变化已经形成危机,人们需要立刻行动起来,应对气候变化。由此可知,D项的表述符合本文主题,故选D项。.完形填空(2020合肥市第二次教学质量检测)Anxiety is a weight that I have always carried.Once,in my first grade,I had to read a book to t
24、he whole class.With _1_ ,I walked up to the front slowly.I hadnt _2_it to the second page when the tears started from my eyes.I tried to_3_,but my teachers glare kept me rooted to the seat.Since then the front of the classroom has stayed a major _4_of stress for me.Later,I was _5_ a bad situation.I
25、was consumed with_6_ whenever I prepared for a presentation.I _7_ got sleepless,worrying about the quality.I simply _8_ the reality until the last minute.When a teacher _9_a project,I also got nervous,but not for the same _10_ as my classmates.They feared the hard work,while I was terrified of walki
26、ng to the front to _11_.It was funny that one single emotion _12_ a complete disaster for me.It doesnt sound so _13_ everyone gets nervous and public speaking is the number one fear! _14_ ,social anxiety isnt just a fear of public speaking.For someone,taking a test or making a decision to quit a gro
27、up can_15_anxiety.For me,anxiety is being _16_ of trying new things because if I dont know what to expect,I might make a fool of myself,which is worse than a_17_ life,at least in the moment.My familys love saved me.After accepting that this is just me,I didnt _18_ .And I also made some friends in my
28、 class.Now,I raise my hand,even when I lack _19_in my answer.And I participate in class,even if it is in a more_20_ manner than others.And what matters is that Im now improving little by little.【语篇解读】焦虑一直困扰着作者。焦虑本来是一种正常的情绪,人人都有,但是对于作者来讲那就是个灾难。本文主要讲述了作者如何被焦虑所困扰,以及如何认清自我,逐步自我改善的故事。1A.happinessBconfusi
29、onCunwillingnessDsurpriseC根据上一句中的“I had to”可推知,作者当时很不情愿,与空后的“I walked up to the front slowly”和下文中的“when the tears started from my eyes”呼应。2A.madeBpushedCcountedDgotA作者还没翻到第二页,眼泪就流了下来。make it to.“成功抵达”。3A.stopBleaveCsmileDrepeatB根据该句中的“but my teachers glare kept me rooted to the seat”以及上文提到作者的不情愿可推知,
30、作者当时眼泪都掉下来了,想离开,但是老师示意“我”留在那里。4A.sourceBlossCsignDeffectA经过这次经历后,教室前面的位置给作者留下了阴影,成了作者压力之根源所在。source“来源”符合语境。5A.curious aboutBsensitive toCcareful withDstuck inD根据上文中的“Anxiety is a weight that I have always carried”可推知,作者后来深陷这种焦虑和压力的泥潭不能自拔。be stuck in“陷入”。6A.angerBguiltCanxietyDregretC根据下一句中的“got sle
31、epless,worrying about the quality”可推知,作者后来只要一准备展示就会深感焦虑,甚至到了失眠的程度。7A.yetBagainCstillDevenD参看上题解析。8A.changedBignoredCconfirmedDrememberedB作者焦虑到躲避现实,直到最后一分钟才去面对。ignore“忽视”。9A.finished BannouncedCfinancedDcancelledB根据下文中的“They feared the hard work”并结合选项可推知,当老师宣布一项专题研究时,作者也感到紧张。10A.reasonBpurposeCbenefi
32、tDthreatA根据下文中的“They feared the hard work,while I was terrified of walking to the front to _”可推知,此处陈述的是作者和别的同学们对老师所宣布的专题研究感到担忧的原因不同。11A.whisper BdanceCpresentDreplyC根据上文中的“whenever I prepared for a presentation”,并结合本空前的“walking to the front”可推知,作者害怕的不是准备专题研究的辛苦而是去教室前展示自己。12A.heldBputCbrokeDseemedD奇怪
33、的是一种单一的情绪对于作者来讲似乎是一种灾难。这与上文提到的作者一做展示就焦虑不安的状况呼应。13A.awfulBfamiliarCpracticalDnaturalA根据该句中的“everyone gets nervous and public speaking is the number one fear”可推知,这听起来并没有什么可怕的,每一个人都会焦虑,而且公开演讲是最令人害怕的。awful“可怕的”。14A.ThereforeBMoreoverCHoweverDOtherwiseC根据上句中的“everyone gets nervous and public speaking is
34、the number one fear”和本句中的“social anxiety isnt just a fear of public speaking”可推知,该处表示逻辑上的转折关系。15A.reduceBcauseChandleDremoveB对于某些人来讲,参加一场考试或者做出一个退出某个组织的决定都可能导致焦虑。16A.fondBawareCproudDscaredD根据上文中的“the number one fear”可推知,对于作者来讲,焦虑就是恐惧尝试新事物。17A.boringBsuccessfulCbusyDprivateA根据本句中的“worse”,并结合选项可推知,此处
35、指比原本就枯燥无聊的生活更糟。18A.show off Bgive upCget alongDset outB根据下一句“And I also made some friends in my class”,并结合该句中的“After accepting that this is just me”可推知,作者认清了自己的性格之后,并没有因为自己的缺点而放弃,而是逐步地自我改善,这与下文中的“Im now improving little by little”呼应。19A.assistance BinterestCexperienceDconfidenceD根据该句中的“even”并结合选项可推知
36、,作者现在即使在对答案并不那么自信的情况下也举手发言。20A.professionalBaggressiveCreservedDconsistent C根据上文可知,作者很害怕公开演讲,社交时也会焦虑,由此可推知,作者在参与班级活动时,比其他同学更矜持。reserved“矜持的,内向的”,故选C。aggressive“侵略的,好斗的”;consistent“始终如一的,一致的”。课时提能练(二十八)必修5Unit 14Careers(B).阅读理解A(2020兰州市高三诊断考试)I wanted to be a journalist.But my parents reminded me tha
37、t math makes money,so off to engineering school I went.In my postuniversity youngadult life,Ive managed to become “traditionally successful”As a female engineer,I worked for a big oil company and owned a home.My life was laid out in front of me,and I didnt like what I saw.So,I did what any respectab
38、le 24yearold would do and left my life behind.I said goodbye to my boyfriend and pulled out my suitcase.I threw myself alone into the world with the grace and beauty of a baby deer taking its first steps with skateboards under its feet.I bloodied my knees mountain biking through the red rocks of Uta
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-379188.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
