2022届高考英语二轮专题复习18 综合题型专练.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考英语二轮专题复习18 综合题型专练 2022 高考 英语 二轮 专题 复习 18 综合 题型
- 资源描述:
-
1、综合题型专练一、阅读理解1In 1991, Keith White was at the centre of a 14-vehicle pile-up when a truck crossed the central reservation and hit the van in which he was a passenger. White survived, but his left arm was crushed beyond repair, and he lost his memory for two years.His pilot license was removed and he
2、could no longer follow his passion for diving. But he had been sailing since he was 16, and so, in 2004, he decided to buy a boat, fitting it out so he could sail it single-handedly. “I didnt know at that point if I could sail with one hand,” he says. “But at the back of my mind I had always thought
3、 I could do anything if I put my mind to it.”Within a year, White had taken on the challenge of being the first one-armed sailor to circumnavigate (环航) the British Isles. Then he crossed the Atlantic alone in 2008. Last year he became the first sailor with a disability to circumnavigate the globe.Sa
4、iling single-handed for weeks requires mental, as well as physical, strength, especially when you are alone. So how does he do it? Its a question that makes the yachtsman (帆船运动员) laugh. “When you have seven children its lovely to have a little time on your own! Its awesome,” he jokes. “I do a log ev
5、ery hour, and my diary, and I read a few books. I have very little sleep.” “Im a sociable person: I do like lots of people around. Answering emails and chatting over Facebook can help stop any loneliness,” he adds.When White made his first Atlantic crossing, he was disappointed to have his peace and
6、 quiet broken by his arrival on land. But, he says, he threw himself into meeting new people. In between adventures, he likes sailing with people who havent tried it before or get involved in yacht races with friends. Perhaps the main reason for his success in adjusting to life after a big adventure
7、, he says, is that he always has an idea for a new one in his back pocket. “It keeps me ticking over theres always something new to do. I just like challenges and one leads to another.”1. Why couldnt White continue his passion for diving?A. He lost his left arm.B. His license was due.C. He had a new
8、 hobby.D. His memory was poor.2. How did White spend his time at sea?A. By staying awake.B. By visiting old friends.C. By keeping himself busy.D. By attending his children.3. What mainly leads to Whites successful adjustment to life after a big adventure?A. Socializing with new people.B. Scheduling
9、new adventures.C. Coaching new yachtsmen.D. Organizing yacht races.4. Which of the following best describes Keith White?A. Creative.B. Humorous.C. Easy-going.D. Adventurous.【答案】1-4 ACBD【解析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了Keith White身残志坚的励志故事,由于一次意外,他失去了左臂并且失去了两年的记忆,但是最后他决定去航行,获得了成功。1. 推理判断题。通过文章第一段“White survived,
10、but his left arm was crushed beyond repair, and he lost his memory for two years.(White活了下来,但他的左臂被压得无法修复,他失去了两年的记忆)”可推知,White不能继续跳水是因为他失去了左臂。故选A项。2. 推理判断题。通过文章第四段White的话“I do a log every hour, and my diary, and I read a few books. I have very little sleep.(我每小时做一次日志,写日记,读几本书。)”可推知,White通过让自己忙碌的方式度过在
11、海上的时光。故选C项。3. 细节理解题。通过文章最后一段“Perhaps the main reason for his success in adjusting to life after a big adventure, he says, is that he always has an idea for a new one in his back pocket. “It keeps me ticking over theres always something new to do. I just like challenges and one leads to another.”(他说,
12、在经历了一场大冒险后,他之所以能成功适应生活,主要原因可能是他总能想出一个新点子。“它让我不停地工作总是有新的事情要做。我只是喜欢挑战,一个接一个。”)”可知,计划新的冒险活动导致怀特在经历了一次大冒险后成功地适应了生活。故选B项。4. 推理判断题。通过文章最后一句“I just like challenges and one leads to another.(我只是喜欢挑战,一个接一个)”结合全文可知,Keith White是一个喜欢冒险的人。故选D项。2Buckingham Palace TourWatching the traditional changing of the guard
13、 ceremony at Buckingham Palace is a must when in London, and on this 4.5-hour youll get to experience this event, as well as other typical British traditions. The package combines three major attractions: the changing of the guard, a tour of the State Apartments and traditional afternoon tea. The gu
14、ided tour passes through St. James Park before stopping to watch the guard ceremony with soldiers dressed in traditional uniforms, followed by entry into Buckingham Palace for an audio tour. After, travelers will head to a luxury hotel for traditional afternoon tea, scones and sandwiches.Thames Rive
15、r Sightseeing CruiseAfternoon tea is a British tradition, and to make this casual, elegant experience even more relaxing, you can combine it with a sightseeing cruise of Londons Thames River, the main waterway that flows through the heart of the city. Board a window-lined vessel for an hour-and-a-ha
16、lf voyage from Tower Pier to Westminster that includes traditional tea service with pastries, scones and sandwiches. The boat will float past iconic sites like the Tower of London, Big Ben, the Houses of Parliament and the London Eye, as well as Shakespeares famous Globe Theatre. On the return, feel
17、 free to wander the outside deck for photos and listen to informative commentary (解说) from the staff.London Royal Parks Bike TourLondon has some spectacular parks that are located among the citys most famous attractions and a guided bike tour is a fun and relaxing way to cover a lot of ground quickl
18、y and experience these lovely public spaces. The four-hour, morning or afternoon bike tour begins in Central London where bicycles and helmets are issued, followed by a leisurely ride through Westminster to the Houses of Parliament, Westminster Abbey and Big Ben with narration from the tour guide fo
19、llowed by busy Trafalgar Square. Next, the ride heads to all four Royal Parks: Hyde Park, Kensington Gardens, Green Park and St Jamess Park. Before returning to the start, riders can visit the Princess Diana Memorial at Kensington Palace.Windsor Castle, Stonehenge and Oxford Day TripIf youre interes
20、ted in exploring some of the world-famous attractions outside of London, consider booking the Windsor Castle, Stonehenge and Oxford Day Trip. The full-day tour departs from London in an air-conditioned bus, spans about nine hours and includes three of Englands architectural gems. The first stop is t
21、he Queens official residence: Windsor Castle for audio tours and a chance to see the changing of the guard followed be free time to explore the streets of Windsor. Next up is a visit to the mysterious UNESCO site of Stonehenge, followed by a walking tour of the city of Oxford. Along the way, the gui
22、de points out historical landmarks and other attractions and provides an in-depth commentary. Food and beverages (酒水) are not included, but you can pick something up in Windsor.5. Which tour is the shortest?A. Buckingham Palace Tour.B. Thames River Sightseeing Cruise.C. London Royal Parks Bike Tour.
23、D. Windsor Castle, Stonehenge and Oxford Day Trip.6. According to the passage, which of the following statement is NOT true?A. Visitors can watch the changing of the guard with the Windsor Castle, Stonehenge and Oxford Day Trip.B. A Thames River Sightseeing Cruise can take you through the center of
24、London.C. You must have your helmet ready before joining the London Royal Parks Bike Tour.D. Buckingham Palace Tour will offer an afternoon tea in a luxury hotel.7. All the above tours are in London, except_.A. Buckingham Palace TourB. Thames River Sightseeing CruiseC. London Royal Parks Bike TourD.
25、 Windsor Castle, Stonehenge and Oxford Day Trip8. If you choose the Windsor Castle, Stonehenge and Oxford Day Trip, you may_.A. see three gemsB. visit the Queens homeC. board a vesselD. visit the Princess Diana Memorial【答案】5-8 BCDB【解析】这是一篇应用文。文章主要介绍了四个特色的英国旅行行程,包括行程时间和旅行安排等。5. 细节理解题。根据Buckingham Pal
26、ace Tour部分关键句“and on this 4.5-hour youll get to experience this event, as well as other typical British traditions. (在这4.5小时的时间里,你将体验到这一活动,以及其他典型的英国传统)”可知,Buckingham Palace Tour的行程时间是4.5小时;根据Thames River Sightseeing Cruise部分关键句“Board a window-lined vessel for an hour-and-a-half voyage from Tower Pie
27、r to Westminster that includes traditional tea service with pastries, scones and sandwiches. (登上一艘有窗的船,从塔式码头到威斯敏斯特进行一个半小时的航程,包括传统的茶点服务,包括糕点、烤饼和三明治)”可知,Thames River Sightseeing Cruise的行程时间是1.5小时;根据London Royal Parks Bike Tour部分关键句“The four-hour, morning or afternoon bike tour begins in Central London
28、 (四个小时,上午或下午的自行车之旅从伦敦市中心开始)”可知,London Royal Parks Bike Tour的行程时间是4小时;根据Windsor Castle, Stonehenge and Oxford Day Trip部分关键句“spans about nine hours and includes three of Englands architectural gems.(行程约9个小时,包括英格兰的三大建筑瑰宝)”可知,Windsor Castle, Stonehenge and Oxford Day Trip的行程时间是9小时。由此可知,Thames River Sigh
29、tseeing Cruise的旅行时间最短。故选B项。6. 细节理解题。根据London Royal Parks Bike Tour部分关键句“The four-hour, morning or afternoon bike tour begins in Central London where bicycles and helmets are issued, followed by a leisurely ride through Westminster to the Houses of Parliament, Westminster Abbey and Big Ben with narra
30、tion from the tour guide followed by busy Trafalgar Square. (四个小时,上午或下午的自行车之旅从伦敦市中心开始,在那里发放自行车和头盔,然后悠闲地穿过威斯敏斯特,到达议会大厦、威斯敏斯特教堂和大本钟,导游在讲解,接着是繁忙的特拉法加广场)”可知,在参加这项旅行时,自行车和头盔是活动方发放的,并不需要自己准备。由此可知,“You must have your helmet ready before joining the London Royal Parks Bike Tour.(在参加伦敦皇家公园自行之旅之前,你必须准备好头盔)”与原
31、文不符。故选C项。7. 细节理解题。根据Windsor Castle, Stonehenge and Oxford Day Trip部分关键句“If youre interested in exploring some of the world-famous attractions outside of London, consider booking the Windsor Castle, Stonehenge and Oxford Day Trip. (如果你对探索伦敦以外的一些世界著名景点感兴趣,可以考虑预订温莎城堡、巨石阵和牛津一日游)”可知,Windsor Castle, Stone
32、henge and Oxford Day Trip的行程探索的是伦敦以外的一些世界著名景点。故选D项。8. 细节理解题。根据Windsor Castle, Stonehenge and Oxford Day Trip部分关键句“The first stop is the Queens official residence: Windsor Castle for audio tours and a chance to see the changing of the guard followed be free time to explore the streets of Windsor. (第一
33、站是女王的官邸:温莎城堡的语音导览和一个看换岗仪式的机会,然后是探索温莎街道的自由时间)”可知,如果您选择Windsor Castle, Stonehenge and Oxford Day Trip,你可以参观女王的家。故选B项。3Someone once said,the poorest man on earth is not the man without money, but the men without a dream. This implies that the totality of a mans life is rooted in dreams.I have never see
34、n a successful man without a dream; in fact, for plans to cone to being it must first be imagined as a dream. Bringing ones dream to realization is one of the most powerful things anyone can do to be successful in life. However , we need to understand that to life there are designs and rules that ca
35、nnot be broken or replaced; for instance, food has no substitute in our lives. Why? It is because we need food for energy to do work and growth.Also, having dream is vital in making the most of our adventure in life. Have you ever wondered why each time success is discussed some names such as Bill G
36、ate, Martin Luther King, Thomas Edison, Barrack Obana and others come to our minds?We need to understand that all these men at one point in their lives had dreams, which they put into plans Greatness is never achieved in a day; it first starts in the mind like a dream, before the carrier puts it int
37、o plans. Dream is the starting point of success.it is the beginning of any creation. Life without a dream is doomed to failure. Where there is no dream, there is no hope. Without a dream, ones future is uncertain.When then is dream? It can be described as the mental picture of a desired future. I be
38、lieve there are two worlds; the physical world we can see and relate with, and the world that exists in the mind(imagined world).Concrete items existed first in imagined world before birthed in form of invention or otherwise. Everything that exists today,was created twice. First in the mind and then
39、 processed into real or seen world.Dream is, therefore, the currency and power of hope. Our dreams are much more important than our present circumstances, because they enable us to have ideas about the future.9. What is the function of the first paragraph?A. To give an example.B. To describe a dream
40、.C. To lead to the main topic.D. To attract reader attention.10. Why does the author take the food for example?A. It brings 1s energy to grow.B. It takes the place of a dream.C. It helps us to live a successful life.D. It has the same function as a dream.11. Why does the anther mention these success
41、ful people like Bill Gate in paragraph three?A. They succeeded in business.B. They had their own dreams.C. They set a good example to us.D. They liked adventuring in life.12. What is the best title for the text?A. I Have a Dream!B. No Dream, No Hope!C. A Dream in Life Is Important!D. Success Starts
42、with a Dream!【答案】9-12 CDBC【解析】这是一篇议论文。作者在文章讲述了拥有梦想对人生的重要性。9. 推理判断题。根据第一段中“This implies that the totality of a mans life is rooted in dreams. (这意味着一个人的全部生活都植根于梦想。)”根据第二段“I have never seen a successful man without a dream; in fact, for plans to cone to being it must first be imagined as a dream.Bringi
43、ng ones dream to realization is one of the most powerful things anyone can do to be successful in life.”我从未见过一个成功的人没有梦想;事实上,要实现计划,首先必须把它想象成一个梦想。实现梦想是每个人在生活中成功所能做的最有力的事情之一。可知,本段的作用是引出文章的主题。故选C项。10. 推理判断题。根据第二段中“However, we need to understand that to life there are designs and rules that cannot be bro
44、ken or replaced; for instance, food has no substitute in our lives. Why? It is because we need food for energy to do work and growth. (但是,我们需要明白,对于生命来说,有一些设计和规则是不能被打破和替代的,比如,食物在我们的生活中是不可替代的。为什么?这是因为我们需要食物作为能量来工作和成长。)”可知,作者以食物为例,因为它和梦想有同样重要的作用。故选D项。11. 推理判断题。根据第四段中“We need to understand that all thes
45、e men at one point in their lives had dreams, which they put into plans Greatness is never achieved in a day;(我们要明白,所有这些人在他们生命中的某个时刻都有梦想,并把梦想付诸计划;)”可知,作者在第三段提到了像比尔盖茨这样的成功人士是想说明这些成功人士他们有自己的梦想。故选B项。12. 主旨大意题。根据第一段中“Someone once said,the poorest man on earth is not the man without money, but the men wi
46、thout a dream. This implies that the totality of a mans life is rooted in dreams.(有人曾经说过:“世界上最贫穷的人不是没有钱的人,而是没有梦想的人。”这意味着一个人的全部生活都植根于梦想。)”以及最后一段中“Dream is, therefore, the currency and power of hope. Our dreams are much more important than our present circumstances, because they enable us to have idea
47、s about the future.(因此,梦想是希望的货币和力量。我们的梦想比我们现在所处的环境重要得多,因为它们使我们能够对未来有想法。)”可知,本文主要讲述了拥有梦想对人生的重要性,因此本文的最佳标题是选项C“梦想很重要!”故选C项。二、七选五Americans are proud of their variety and individuality (个性), yet they love and respect few things more than a uniform, whether it is the uniform of a lift operator or the uni
48、form of a five-star general(将军)._13_Among the arguments for uniforms, one of the first is that in the eyes of most people they look more professional than civilian (百姓的) clothes. People expect higher quality from a man who wears a uniform._14_Faith in the skill of a garage mechanic is increased by a
49、 uniform. What easier way is there for a nurse, a policeman, a hairdresser, or a waiter to lose professional identity (职业身份) than to step out of uniform?_15_They are often more comfortable and more lasting than civilian clothes.Among the arguments against uniforms is their lack of variety and the lo
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
