山东菏泽市2016高考英语阅读理解二轮选练(2)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东 菏泽市 2016 高考 英语 阅读 理解 二轮 答案
- 资源描述:
-
1、山东菏泽市2016高考英语阅读理解二轮选练(2)及答案阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Your glasses may someday replace your smartphone, and some New Yorkers are ready for the switch. Some in the city cant wait to try them on and use the maps and GPS that the futuristic eyewear is likely to include.“Id use it if I were hang
2、ing out with friends at 3 am and going to the bar and wanted to see what was open,” said Walter Choo, 40, of Fort Greene.The smartphonelike glasses will likely come out this year and cost between $250 and $600, the Times said, possibly including a variation of augmented(增强的) reality, a technology al
3、ready available on smartphones and tablets (平板电脑) that overlays information onto the screen about ones surroundings. So, for example, if you were walking down a street, indicators would pop_up showing you the nearest coffee shop or directions could be plotted out and come into view right on the side
4、walk in front of you.“As far as a mainstream consumer product, this just isnt something anybody needs,” said Sam Biddle, who writes for G. “Were accustomed to having one thing in our pocket to do all these things,” he added, “and the average consumer isnt gonna be able to afford another device (装置)
5、thats hundreds and hundreds of dollars.”9to5Google publisher Seth Weintraub, who has been reporting on the smartphonelike glasses since late last year, said he is confident that this type of wearable device will eventually be as common as smartphones.“Its just like smartphones 10 years ago,” Weintra
6、ub said. “A few people started getting emails on their phones, and people thought that was crazy. Same kind of thing. We see people bending their heads to look at their smartphones, and its unnatural,” he said. “Theres gonna be improvements to that, and this a step there.” 60One of the possible func
7、tions of the smartphonelike glasses is to _Aprogram the opening hours of a barBsupply you with a picture of the futureCprovide information about your surroundingsDupdate the maps and GPS in your smartphones61The underlined phrase “pop up” in the third paragraph probably means “_”A. develop rapidly B
8、. get round quicklyC. appear immediately D. go over automatically62According to Sam Biddle, the smartphonelike glasses are _A. necessary for teenagers B. attractive to New YorkersC. available to people worldwide D. expensive for average consumers63We can learn from the last two paragraphs that the s
9、martphonelike glasses _A. may have a potential market B. are as common as smartphonesC. are popular among young adults D. will be improved by a new technology【要点综述】 本文是一篇新闻报道, 客观报道了google 公司即将推出一款智能眼镜以及人们对它的不同看法。60C细节理解题。根据原文第三段“a technologythat overlays information onto the screen about ones surrou
10、ndings.” 可知选项C正确。61C词义猜测题。句意为:如果你在街上行走, 指示器将即刻显示离你距离最近的咖啡馆,所以答案应为C。 appear immediately即刻显示。62D细节理解题。根据第四段最后一句可知,Sam Biddle 认为一般的消费者买不起另一种价格昂贵的装置。63A推理判断题。文章最后两段把这种智能眼镜和十年前的智能手机作比较,认为现在的智能眼镜就像十年前的手机一样, 最终是会深受欢迎的,有巨大的市场潜力。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。LONDONA British judge on Thursday sentenced a
11、 businessman who sold fake(假冒的) bomb detectors (探测器) to 10 years in prison, saying the man hadnt cared about potentially deadly consequences.It is believed that James McCormick got about $77. 8 million from the sales of his detectorswhich were based on a kind of golf ball finderto countries includin
12、g Iraq, Belgium and Saudi Arabia.McCormick, 57, was convicted(判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London.“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability mater
13、ially contributed to causing death and injury to innocent people,” Judge Richard Hone told McCormick.“You have neither regret,nor shame,nor any sense of guilt.”The detectors,sold for up to $42,000 each,were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in
14、fact they “lacked any grounding in science” and were of no use.McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong,the army in Egypt and the border control in Thailand.“I never had any bad results from customers,”he said.39Why was McCormick
15、sentenced to prison?A. He sold bombs.B. He caused death of people.C. He made detectors.DHe cheated in business. 40According to the judge, what McCormick had done _. A. increased the cost of safeguardingB. lowered peoples guard against dangerC. changed peoples idea of social securityD. caused innocen
16、t people to commit crimes41Which of the following is true of the detectors? A. They have not been sold to Africa.B. They have caused many serious problems.C. They can find dangerous objects in water.D. They dont function on the basis of science.42It can be inferred from the passage that McCormick _A
17、. sold the equipment at a low priceB. was wellknown in most countriesC. did not think he had committed the crimeD. had not got such huge profit as mentioned in the text【要点综述】 这是一篇新闻报道。文章叙述了英国法官审判了一位商人,他有出售假冒炸弹探测器的犯罪行为。但这名犯罪嫌疑人根本没意识到他的行为给社会带来的危害。39D细节理解题。根据第一段“A British judge on Thursday sentenced a
18、businessman who sold fake bomb detectors to 10 years in prison”以及“McCormick, 57, was convicted of cheats last month”可知,McCormick被判处欺诈罪。故可以判断选D。40B推理判断题。根据第四段“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all prob
19、ability materially contributed to causing death and injury to innocent people”可知选B。41D细节理解题。根据倒数第三段“But in fact they lacked any grounding in science and were of no use.”可知,事实上它们“在科学上没有任何根据”,是没有用的。可以判断选D。42C推理判断题。根据倒数第二段“McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya,
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
高一英语精品课件:UNIT2 GROWING PAINSREADING-1(牛津译林版必修1).ppt
