广东省东山中学2013届高三下学期入学摸底考试英语试题 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省东山中学2013届高三下学期入学摸底考试英语试题 WORD版含答案 广东省 东山 中学 2013 届高三 下学 入学 摸底 考试 英语试题 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、东山中学2013届高三下学期入学摸底考试英语试题I 语言知识及应用 (共两节,满分 45 分)第一节 完形填空 (共15小题;每小题2分,满分30分) Behind our house is the start of a fascinating trail (小径). This trail is one of the old roads that wind through untold miles of forest. My 1 , Beans, and I walk the trail frequently. Normally, Beans sniffs alongside the 2 to
2、 follow the smell of a deer track or 3 some cause known only to him. Beans is a white dog, quite handsome and very 4 . He not only understands whatwe tell him, but also often makes sounds as if he were trying to 5 back. One morning, we took a different route, which led us to a(n) 6 trail. I was sure
3、 this trail would eventually lead us to our familiar 7 . But, no. We seemed to be far off course. After two hours, I suddenly realized that Beans probably 8 the way home. So I urged, Beans, take me home. He ran down a new trail. But it merely led to an intersection (岔道口) of trails. Soon it became 9
4、that we were getting nowhere. I began to picture the rest of the day in the 10 , without food or drink. We had walked about ten miles. But Beans seemed totally 11 . The sniffing and exploring was going well for him. Finally, we 12 a crossroad near a highway. Lady Luck suggested I should turn left. W
5、e did and 13 reached a cottage beside a field. I knocked on the door and explained my situation to an old man. He laughed and then 14 us home. Since our adventure, I 15 that Beans probably knew all along how to get home.He was just having too much fan exploring new trails.1. A. deerB. dogC. ladyD. m
6、an2 A. routeB. roadC. trailD. way3.A. imagineB. considerC. exploreD. present4.A. smartB. sweetC. slowD. shy5. A. turnB. kickC. jumpD. speak6 A. unfamiliarB. similarC. indifferentD. changeable7. A. drivewayB. pathC. crossroadD. highway8. A. knewB. sawC. showedD. made9. A. mysteriousB. ridiculousC. fa
7、scinatingD. apparent10. A. houseB. forestC. fieldD. cottage11. A. unconcernedB. unconsciousC. undecidedD. uncomfortable12. A. left forB. went offC. came toD. drove toward13 A. punctuallyB. frequentlyC. formallyD. shortly14.A. walkedB. droveC. sentD. carried15. A. regrettedB. rememberedC. concludedD.
8、 confirmed文章大意:我的狗Beans领着我沿着一条不熟悉的小路散步而迷路了,结果好不容易才回到家。但从冒险经历来看,我断定Beans可能一直知道回家的路,他只是喜欢探险新的路径罢了。1.【答案】B【解析】考查名词及语境的理解。A. deer 鹿;B. dog狗; C. lady女士; D. man男士。根据第二段第一句 “Beans is a white dog”可判断故选B。2.【答案】C【解析】考查名词及语境的理解。A. route路线; B. road路; C. trail小径,踪迹; D. way方法。通常小狗Beans沿着这条小径跟随小鹿的踪迹,故选C。3.【答案】C【解析
9、】考查动词及语境的理解。A. imagine 想象;B. consider考虑; C. explore 探险; D. present提出。根据全文最后一句 “He was just having too much fan exploring new trails.”可判断故选C。4.【答案】A【解析】考查形容词及语境的理解。A. smart聪明的,敏捷的; B. sweet甜的; C. slow慢的; D. shy害羞的。根据最后一句 “He not only understands what we tell him, but also often makes sounds as if he
10、were trying to 39 back.”可推断Beans的聪明与机智。故选A。5.【答案】D【解析】考查动词及语境的理解。A. turn转向; B. kick踢; C. jump跳; D. speak讲话,说话。根据句中的 “makes sounds”可判断Beans试图用言语进行回答,故选D。6.【答案】A【解析】考查形容词及语境的理解。A. unfamiliar不熟悉的; B. similar相似的; C. indifferent 莫不关心的;D. changeable可变的。一天早晨,我们走了一个不同的路线,它通向一个不熟悉的小径,故选A。7.【答案】B【解析】考查名词及语境的理
11、解。A. driveway车道; B. path 道路; C. crossroad十字路口; D. highway公路。根据上文 “My 36 , Beans, and I walk the trail frequently.” 和 “we took a different route, which led us to an unfamiliar trail.”可综合判断选B,即“熟悉的小径”这里path与trail近义词,故选B。8.【答案】A【解析】考查动词及语境的理解。A. knew知道;B. saw看见; C. showed显示; D. made制造。根据下文 “So I urged,
12、 Beans, take me home.可以推断我突然意识到Beans可能知道回家的路,故选A。 9.【答案】D【解析】考查形容词及语境的理解。A. mysterious 神秘的; B. ridiculous 可笑的; C. fascinating迷人的; D. apparent显然的。根据上文 “He ran down a new trail. But it merely led to an intersection (岔道口) of trails.”可推断其实Beans并不知道回家的路,即:很快,我们已经迷路是很明显的事了。故选D。10.【答案】B【解析】考查名词及语境的理解。A. ho
13、use 房子;B. forest森林; C. field 田地; D. cottage小屋。由前后语境可知我们迷失在一个偏僻之处,再结合第一段“This trail is one of the old roads that wind through untold miles of forest”的提示可判断选B项。11.【答案】A【解析】考查形容词及语境的理解。A. unconcerned不关心的;B. unconscious无意识的; C. undecided未定的; D. uncomfortable不舒服的。根据句中but所表示的转折关系,再结合“The sniffing and expl
14、oring was going well for him.”的提示推断,至于迷路一事我着急,但Beams并不关心,故选A项。12.【答案】C【解析】考查动词及语境的理解。A. left for动身去; B. went off 离去;C.came to前来; D. drove toward朝某个方向开去。由前后语境可推断此处应意为“我们终于来到了离高速公路不远处的一个十字路口”,故选C项。13.【答案】D【解析】考查副词及语境的理解。A. punctually准时地; B. frequently 经常地;C. formally正式地; D. shortly不久。很快我们就来到一处村舍,故选D项。
15、shortly意为“不久”,符合语境。故选D。14.【答案】B【解析】考查动词及语境的理解。A. walked步行; B. drove开车; C. sent送; D. carried搬运。他笑了开车把我们送到了家,故选B。15.【答案】C【解析】考查动词及语境的理解。A. regretted后悔; B. remembered记得; C. concluded推论; D. confirmed确认。从我们的冒险经历,我断定(得出结论)Beans可能一直知道回家的路,他只是喜欢探险新的路径罢了。由此语境可判断选C项。第二节 语法填空(共10小题;每小题l 5分满分l5分)阅读下面短文,按照句子结构的语
16、法和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空,并将答案填写在答题卷标号为110的相应位置上。The story happened in Japan _1_ a house was redecorated and the wall inside a room was removed. The inside of the wall was hollow. When the owner of the house removed the wall, he saw a gecko (壁虎) inside the wall. Its tail was pinned by a
17、 nail _2_ (come) through the wall from outside. The owner was very curious why the gecko was still alive. Then the nail caught his eye. Goodness! It is the nail that was driven here ten years ago when the house was built! How amazing it is _3_ the gecko to have lived in the wall in complete_4_ (dark
18、) for ten years!But on second thought, the curious house owner wondered how this gecko could live through 10 years with its tail _5_ (nail) down and being unable to go anywhere? So he tried to find out how this small creature could be fed. After a little while, there appeared another gecko with food
19、 in _6 mouth! What a shocking scene! For ten years, this little gecko had never failed to feed the trapped one.The story touched me so _7 (deep) that it is useless to find out _8 relationships they had between them. Parent _9 child ? Friends? Lovers? Brothers or sisters? _10 last thing we should do
20、is to abandon your beloved in hardship.阅读(共两节,满分50分)第一节 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 AWhen 7-year-old Warren Buffett said,“I will be the richest man one day,” his friends made fun of his “daydreaming”. But ever since then the little boy has set about learning how
21、 to make money by selling drinks, delivering newspapers and buying stocks. The American had already earned $9,000 (equal to $90,000 today) by the time he graduated from high school. And this month the 78-year-old man, who earned his fortune by making a lot of sound investment in the stock market, to
22、ok the place of Microsoft founder, Bill Gates, as the worlds richest man. Gates worth declined $1.5 billion to $55.5 billion in 33 days after the recent financial storm, according to Forbes Magazine. Buffett, the only son of a stockbroker, was ready to think outside the box to develop his business f
23、rom a very early age. At 8, he went to golf courses collecting and selling the used balls. At 11 when he sold soda pop door-to-door with a friend, the pair collected lids on streets to judge which flavor was the most popular. As a paper boy during high school, Buffett delivered two competitor papers
24、, so that even when customers canceled one of the subscriptions, he could still make a profit from the other. With his paper delivery savings, Buffett bought 162,000 square meters of farmland and collected rent. Young Buffett stepped into the stock market at 11 but earned only $5. The experience tau
25、ght him one of the virtues in investing, patience. ks5u After graduating from university, Buffett started his venture with stocks with his childhood earnings and money from friends. He researched the stocks and just bought those of solid companies that were undervalued and inexpensive at the time. B
26、y sticking to companies such as American Express and Coca-Cola, Buffett has become rich. “Learning is important to Buffetts success. He is a learning machine who can spend his entire day reading. He keeps learning from books, street smarts and investigation, from both success and failure. In this wa
27、y, he over-achieved his aptitude (能力).” said Charlie Munger, his longtime business partner. 16. The passage is mainly about _.A. why Buffett took the place of Bill Gates as the worlds richest manB. what effect Buffetts childhood experiences had on his successC. how Buffett earned his fortune and ach
28、ieved his aptitudeD. what Buffett dreamt about when he was a child【答案】C 【解析】主旨大意题。根据本文的几个段落分别介绍了巴菲特一生中几个阶段挣钱、创业的例子。因此可判断C为正确答案。而其他三项的内容只是文中所提到的一个方面。故选C。17. Which of the following is true about Buffett?A. His worth is more than $ 55.5 billion now. ks5uB. He is next to Bill Gates in wealth at the pres
29、ent time.C He achieved great success on stepping into the stock market.D He bought 162,000 square meters of farmland by selling soda pop.【答案】A【解析】细节理解题。根据文章第二段“Gates worth declined $1.5 billion to $55.5 billion in 33 days after the recent financial storm, according to Forbes Magazine.”可以确定答案。他的价值是55
30、5亿美元,故选A。18. How did Buffett behave at the stock market?A. He often prefers some inexpensive stocks.B. He will buy the stock whose price is lower than its value.C. He always borrows money from his friends to buy stocks.D. He will sell the stock if its price doesnt go up.【答案】B【解析】细节理解题。根据第五段中的“He res
31、earched the stocks and just bought those of solid companies that were undervalued and inexpensive at the time.”可以确定答案,他将买股票的价格低于它的价值,故选B。19. Which is the main factor that determines Buffetts success?A. His education. B. His family background.C. His desire to learn. D. His cooperation with his partne
32、r.【答案】C【解析】细节理解题。根据“Learning is important to Buffetts success.学习是他成功的主要因素,故选C。20. What can we infer from the passage?A. Buffett is an immediate success in the stock market.B. Buffett and Gates are business partners.C. His father helped him a lot in his business.D. Buffett has a good sense of busines
33、s.【答案】D【解析】推理判断题。根据文章最后ks5u一段他的生意合伙人对他的评价以及上文对他的介绍,他有一个很好的经商意识,故选D。BThe house was quiet at 5 a.m. and Tims mother was asleep. Only the sound of the big freezer broke the quiet. Hed dreamt of the cave last night. The purring (轻微颤动声) of the freezer had been the sea.Tim pulled on a sweater and put some
34、 apples into his schoolbag. It was too early for breakfast. Hed eat after hed been through the cave, sitting on the rocks and staring at the sea.He wished he had a proper pack. His schoolbag would have to do. What else? Sandwichesbut his mother might wake up if he started pulling out bread for sandw
35、iches. Shed want to know why he had to leave so early. He settled for some biscuits, and left a note stuck at the table: Gone to Michaels. Back tonight. Tim.The sky was high and soft and light outside, though the sun still wasnt up. Even the highway up the hill was quiet as he made his way down the
36、street. The wind from the sea was fresh and sweet.The sandhills still breathed heat from yesterdays sun, though the top of the sand was cool. He ran down to the beach impatiently, but there was no one, just dry sand dancing in the early wind and seabirds marching up and down watching the waves. The
37、light changed suddenly. The first rays of sunlight stretched across the sea. The sun was pushing its way over the edge of the world. Over the first rocks, along to the point, Tim glanced back. The beach was still empty. The sun sailed higher in the sky.He could see the cave now, even darker in the m
38、orning light. The sand turned silver then dark gold as the water flowed away from it. He had to force himself to go closer. Why was it so much more mysterious now? But it would be silly to go back now after so much trouble. He neednt go in all the way21.What did Tim do at the beginning of the story?
39、A. He left the house quietly. B. He had breakfast at home.C. He left a note on the freezer. D. He put a sweater in his schoolbag.【答案】A【解析】细节理解题。根据left a note stuck at the table: Gone to Michaels. Back tonight. Tim.可知他悄悄地离开家,故选A。22. “He settled for some biscuits” (in Paragraph 3) means that Tim _.A.
40、had to leave the biscuits on the tableB. liked biscuits better than sandwichesC. had to take biscuits instead of sandwichesD. could only find some biscuits in the kitchen【答案】C【解析】细节理解题。根据his mother might wake up if he started pulling out bread for sandwiches.因为如果他拿三明治可能要惊醒妈妈,于是就拿了饼干,故选C。ks5u23. What
41、 made it possible for Tim to see the entry to the cave?A. The height of the first rocks. B. The ups and downs of the waves.C. The change in the position of the sun. D. The vast stretch of the sunlit beach.【答案】C【解析】细节理解题。根据The light changed suddenly. He could see the cave now,太阳的突然改变,使他能够看清洞口,故选C。24.
42、 Which of the following statements is TRUE according to the story?A. The sea looked like a piece of gold. B. Seabirds flew away when Tim arrived.C. Tim was the only person on the beach.D. The sky got dark as Tim reached the cave.【答案】C【解析】细节理解题。根据He ran down to the beach impatiently, but there was no
43、 one, Tim是海滩上唯一的一个人,故选C。25. In the story, Tims mood changed from _.A. loneliness to craziness B. anxiousness to excitementC. helplessness to happiness D. eagerness to nervousness【答案】D【解析】细节理解题。根据他满怀激情地自己悄悄地来到海边,结果走到海边发现天很黑又没有人自己心里感觉有点紧张,故选D。 CBeijing, April 2-Starting from this year, the Beijing Mun
44、icipal Health Bureau will begin to promote a home medical service. With this service a medical team which is made up of a doctor, a nurse and a medical health worker will be sent to some communities in the city. They will set up a medical filing recorder for every resident in community and publicize
45、 their contact information to them. If people in the community feel sick, they can consult their community doctor first. If community doctors cannot treat their illness, they will then be transferred to large hospitals. Liang Wan, deputy director of the Beijing Municipal Health Bureau, made the stat
46、ement last Friday . In addition ,the Beijing Municipal Health Bureau will set up some funds to train home medical service workers for families whose members suffer either from high blood pressure, diabetes,cerebral apoplexy , or coronary heart disease . The home medical service workers will remind p
47、atients to take pills on time and lead the patients to follow some health tips in their daily life. They will also learn some practical knowledge to save patients in case of an emergency .The work will first begin in the medical service room in the 25 community centers and spread to all communities
48、in Beijing. The disease prevention and control centers at various counties and districts in Beijing will be responsible for teaching community doctors and giving home medical service lectures, or advice . These workers will not be able to work until they pass related examination and obtain the work
49、certificates. It is expected that by the end of this year, there will be 10000 home medical service workers in Beijing .26. Where does a person go to see first if he gets sick according to the passage ?A. The community clinics. B. Large hospital .C. Private clinic . D. Small hospital .【答案】A 【解析】细节理解
50、题。根据If people in the community feel sick, they can consult their community doctor first.如果有人病了首先去社区诊所看病,故选A。27. Which of the following is NOT true according to the passage?A.The medical team which is made up of a doctor, a nurse and a medical health worker will set up a medical filing record for eve
51、ry resident. B. The home medical service workers not only give some healthy suggestions to the patients, but also learn practical knowledge about first aid.C. Some funds will be provided by Beijing Municipal Health Bureau for home medical service training.D. The government aims to offer the home med
52、ical service for free.【答案】D【解析】细节理解题。根据选项ABC短文中都已经提到,短文中没有提到政府是无偿地提供家庭医疗服务,故选D。ks5u28. If you want to work as a home medical worker, you need to _.A. receive the training about medical service.B. pass related examinations.C. obtain the work certificates. D. All the above.【答案】D【解析】细节理解题。根据train home
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
