分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 15

类型2021版高考英语一轮复习 限时规范练36 Unit 18 Beauty B 北师大版选修6.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:380878
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOCX
  • 页数:15
  • 大小:2.27MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021版高考英语一轮复习 限时规范练36 Unit 18 Beauty 北师大版选修6 2021 高考 英语 一轮 复习 限时 规范 36 北师大 选修
    资源描述:

    1、限时规范练36 Unit 18 Beauty B核心素养关键词:培养学生人与社会、关注突出成就人物的素养能力意识限时规范练第72页一、阅读理解AMalala Yousafzai is a Pakistani student and education activist who began speaking out for girls education at the age of 11.After surviving an assassination (暗杀) at the age of 15,she co-founded the Malala Fund with her father to

    2、create a world where girls everywhere could be educated without fear.Her fund supports every girls right to 12 years of free,safe,quality education and works mainly in countries such as Pakistan,Afghanistan,India and Nigeria.Malala believes girls are the best investment in the future peace and furth

    3、er development of our world.It will never be a wrong choice to spend money on girls.In 2014 the Norwegian Nobel Committee awarded Kailash Satyarthi and Malala Yousafzai the Nobel Peace Prize for their fight against the suppression (镇压) of children and young people and for the right of all children t

    4、o education.Malala became the youngest-ever Nobel Peace Prize winner.Accepting the award,Malala said,“This award is not just for me.It is for those forgotten children who want education.It is for those frightened children who want peace.It is for those voiceless children who want change.”In her new

    5、picture book,MalalasMagicPencil,Malala returns to her childhood to teach young readers about the importance of hope,believing in magic,and making the world a better place.Malalas first book,her personal life story co-written with Christina Lamb,IAmMalala:HowOneGirlStoodUpforEducationandChangedtheWor

    6、ld,was published in 2013.She is also the subject of the 2015 film HeNamedMeMalala.【篇章导读】本文是记叙文。文章讲述了诺贝尔和平奖获得者马拉拉的人生故事。1.WhatsthepurposeoftheMalalaFund?A.Toimprovegirlssafety.B.Togetyounggirlstoschool.C.Toimprovepeopleslivingconditions.D.Towinwomenlifetimeeducationrights.答案B解析细节理解题。由第一段中的“sheco-found

    7、edtheMalalaFundwithherfathertocreateaworldwheregirlseverywherecouldbeeducatedwithoutfear”可知,这个基金会旨在让女孩能够进入校园接受教育。2.Which of the following is Malalas opinion of girls according to Paragraph 2?A.They are quite good at making investments.B.They are in greater need of peace than boys.C.They will play an

    8、 important role in the future.D.They do more for the development of the world than boys.答案C解析细节理解题。由第二段中的“Malalabelievesgirlsarethebestinvestmentinthefuturepeaceandfurtherdevelopmentofourworld.”可知,马拉拉认为应该在女孩身上投资,因为她们会对将来社会的发展与和平做出贡献。3.What can be inferred from what Malala said while accepting the aw

    9、ard?A.She has a caring attitude.B.She is satisfied with her education.C.She feels powerless to change the world.D.She will have more supporters in the coming years.答案A解析推理判断题。由第四段中马拉拉的话“Itisforthoseforgottenchildrenwhowanteducation.Itisforthosefrightenedchildrenwhowantpeace.Itisforthosevoicelesschil

    10、drenwhowantchange.”可知,她心系他人,关爱他人。4.What can be learned about MalalasMagicPencil?A.It teaches readers how to draw.B.It was Malalas first book.C.It was a co-written book.D.It spreads hope.答案D解析细节理解题。由倒数第二段中的“MalalasMagicPencil,Malalareturnstoherchildhoodtoteachyoungreadersabouttheimportanceofhope”可知,这

    11、本书传播希望。BIts amazing to consider the fact that today,in western Michigan,people speak more than 120 languages.And its even more amazing for me to be part of helping many of those immigrant families.My family and I immigrated to the US in 1975.Weve lived for years in Grand Rapids,Michigan.Early on,I w

    12、as interested in becoming a schoolteacher,but language prevented me from doing well on tests.Most of the teachers were very kind,but one,pointing to a low score I had made,laughed at me,“You should have done better;youve been here a year already.”So I took English classes while continuing my educati

    13、on,and I graduated in 1980 from Grand Valley State University as a licensed practical nurse.First I worked in a hospital,but I found the work didnt fit me.Then I worked with the United Nations helping immigrants and,later,worked as an interpreter and translator.Realizing there was a growing need her

    14、e for my skill set,I started a business to help non-English-speakers.That became my lifework.I employ some 250 interpreters and translators,some of whom are gifted in as many as seven languages.We are found in any place where words are spoken or written schools,hospitals,workplaces,etc.We mainly pro

    15、vide interpretation and written translation services.Our expertise in rare languages and dialects sets us apart;we can also translate papers in 30 different languages.Mercy Health is a health-care provider in western Michigan.It has praised our professionalism (专业素质) and quickness.We provide transla

    16、tion for languages often considered difficult to support from Albanian and Assyrian to Zaghawa and Zulu.Besides,we can field 16 languages spoken in Myanmar and American Sign Language.Especially satisfying is serving the nearby Kentwood Public Schools.Twice a year,we partner with mothers and fathers

    17、attending parent-teacher meetings.We deal with 450 such meetings in just two or three days.【篇章导读】本文是记叙文。文章讲述了作者通过提供翻译服务帮助移民者消除语言障碍的故事。5.Whatmadetheauthorfailtobecomeaschoolteacheratfirst?A.Herskincolor.B.HerEnglishlevel.C.Herpooreducation.D.Herfamilybackground.答案B解析细节理解题。由第二段中的“Iwasinterestedinbecom

    18、ingaschoolteacher,butlanguagepreventedmefromdoingwellontests.”可知答案。6.Whats the purpose of the authors business?A.Offering jobs to immigrants.B.Serving public schools for immigrants.C.Solving language problems for immigrants.D.Providing immigrants with language lessons.答案C解析推理判断题。由第一段中的“helpingmanyof

    19、thoseimmigrantfamilies”和第四段中的“Istartedabusinesstohelpnon-English-speakers”以及第五段中的“Wemainlyprovideinterpretationandwrittentranslationservices.”可推断,作者的公司主要帮助移民者解决在生活和工作中遇到的语言问题。7.What does Mercy Health think of the services offered by the authors team?A.They should be appreciated.B.They need some impr

    20、ovement.C.They should be offered outside Michigan.D.They should get the attention of the public.答案A解析推理判断题。由倒数第二段中的“Ithaspraisedourprofessionalismandquickness.”可推断,MercyHealth认为作者的团队所提供的服务专业、及时,因此很欣赏。8.What does the underlined word “field” in Paragraph 6 most probably mean?A.Point out.B.Deal with.C.

    21、Depend on.D.Write down.答案B解析词义猜测题。由第五段中的“Ourexpertiseinrarelanguagesanddialectssetsusapart;wecanalsotranslatepapersin30differentlanguages.”和本段中的“Weprovidetranslationforlanguagesoftenconsidereddifficulttosupport”可知,作者的团队能够应对小语种和方言,能够完成其他机构无法实现的难度较大的工作,因此此处指,他们能应对缅甸的十六种语言和美式手语。二、完形填空Theres a tiny town

    22、 called Waterford in Eastern Ohio.Every other year something very1happens there a(n) 2that turns an entire town into one big 3.These days,apple butter is still cooked on-site in the 4method,stirred for hours in huge kettles over open fires.Making apple butter isnt5,but it has to be done right.The fi

    23、re cant be too hot,or too cool.You cant stir too fast,or too slow.And above all,the stir stick can never 6.Its all about getting people together.Strangers are 7and passersby are waved over to the stir for a 8.Young,a fifth-grade teacher9times when Apple Butter Weekend was just her,her mother,and her

    24、 grandmother.These days theyll 10forty people or more,cooking up 100 pints (品脱) at a time.Most gets divided up among the family,but plenty 11in fridges across Waterford and beyond.“We dont12it,” said Young.But,she said,“if you ask,youre going to get it.”The family has faced many challenges over the

    25、years,1313 times during the 1960s.But wherever theyve lived,her parents always made friends the 14way they make apple butter:by doing the little things the right way,paying attention at every moment.“Theyve done everything in 15steps,” Young said.“I always say,my mom and dad have huge ears.They just

    26、 16.They arent quick to judge;they arent quick to 17anything.Theyve made a life of working on 18.”So Apple Butter Weekend in Waterford isnt just about the apple butter.19,the weekend is about community:teaching the youngsters,learning from the elders,making new friends and passing on unchanging 20ev

    27、en as the world changes.【篇章导读】本文是记叙文。文章介绍了俄亥俄州东部小城镇沃特福德的一项特殊节日传统:手工制作苹果酱。对于当地人而言,这项活动不仅仅传承着古老的传统,也传承着当地亘古不变的价值观:认真对待生活中的每一刻,友好地对待身边的每个人。1.A.specialB.seriousC.rareD.strict答案A解析根据下文中人们用古法制作苹果酱可知,这是当地一项“特殊的(special)”活动。2.A.gameB.showC.customD.policy答案C解析根据上文中的“Everyotheryearsomething.happensthere”可知,这个

    28、活动每两年举行一次,是当地的“习俗(custom)”。3.A.cityB.familyC.organizationD.club答案B解析根据第二段中的“Itsallaboutgettingpeopletogether”可知,这个节日把整个镇子凝聚成一个大“家庭(family)”。4.A.typicalB.effectiveC.funnyD.traditional答案D解析根据下文中的“inhugekettlesoveropenfires”可知,这个镇子用“传统的(traditional)”方式制作苹果酱。5.A.expensiveB.complicatedC.commonD.popular答案

    29、B解析根据下文中的“butithastobedoneright”与本句话的转折关系可知,制作苹果酱并不“复杂(complicated)”。6.A.bendB.stopC.fallD.roll答案B解析根据上文中的“stirredforhours”及“Thefirecantbetoohot,ortoocool.Youcantstirtoofast,ortooslow”可知,苹果酱的制作过程中需要一直用搅拌棒搅拌,不能“停(stop)”下。7.A.welcomedB.crowdedC.gatheredD.understood答案A解析根据上文中的“gettingpeopletogether”及下文

    30、中的“passersbyarewavedovertothestir”可知,当地人也“欢迎(welcomed)”陌生人过来一起搅拌苹果酱。8.A.tasteB.toastC.turnD.dance答案C解析根据上文中搅拌不能停止可知,当地人欢迎陌生人和路过的人也加入他们,“轮流(turn)”搅拌苹果酱。9.A.noticesB.expectsC.spendsD.remembers答案D解析根据下文中的“whenAppleButterWeekendwasjusther,hermother,andhergrandmother”以及“Thesedaystheyll.”可知,Young“回忆起(reme

    31、mbers)”了以前全家人一起制作苹果酱的日子。10.A.chooseB.drawC.helpD.find答案B解析根据上文中的“gettingpeopletogether”可知,此处Young一家将“吸引(draw)”40多个人一起做苹果酱。11.A.runs outB.grows upC.ends upD.breaks down答案C解析根据上文中许多陌生人参与制作苹果酱及下文中的“ifyouask,youregoingtogetit”可知,做好的苹果酱大多数分给家人,其余的分享给了来自各地的人们。“endupinfridges”形象地表达了这层含义。12.A.exchangeB.shar

    32、eC.storeD.sell答案D解析根据下文中的“ifyouask,youregoingtogetit”可知,当地人不“卖(sell)”苹果酱,常常送给别人。13.A.abandoningB.failingC.movingD.fighting答案C解析根据上文中的“Thefamilyhasfacedmanychallengesovertheyears”以及下文中的“Butwherevertheyvelived”可知,这家人曾多次“搬家(moving)”。14.A.easyB.smartC.bestD.same答案D解析根据下文中的“bydoingthelittlethingstheright

    33、way,payingattentionateverymoment”可知,Young的父母交朋友的方式与制作苹果酱的方式“相同(same)”,都是认真地做好每件小事,每时每刻都关注对方。15.A.smallB.correctC.similarD.unusual答案A解析根据上文中的“doingthelittlethingstherightway”可知,Young的父母做每件事的时候都不急不躁,慢慢来,故选small。16.A.enjoyB.listenC.waitD.play答案B解析根据上文中的hugeears可知,Young的父母善于“倾听(listen)”。17.A.offerB.refu

    34、seC.leaveD.decide答案D解析根据上文中的“Theyarentquicktojudge”可知,Young的父母并不急于判断任何人与事,也不急于“做决定(decide)”。18.A.spiritsB.mannersC.friendshipsD.feelings答案C解析根据上文中的“herparentsalwaysmadefriends”可知,Young的父母很注重“友情(friendships)”,一生都在用心经营。19.A.InsteadB.ThereforeC.OtherwiseD.However答案A解析根据上一句中的“isntjust”可知,前后两句为转折关系,再根据语境

    35、可知,此处应选Instead。20.A.valuesB.memoriesC.wealthD.rules答案A解析本句总结全文,在此指出,苹果酱制作周传承了经久不变的“价值观(values)”。三、短文改错I always make sure of I wont take any stress or worry into exams.Instead,I try to show the highest positive spirits because my classmates also become positive.I did a same thing last Friday.I wasnt

    36、well prepared with an upcoming chemistry exam and didnt know how it would go.However,I decided to do whatever made me feeling happy and spread joy around as usually.I went to school and saw everyone was worried,so I told some jokes make a light environment.The way I told the jokes change everything and all my classmates soon felt relaxing.As a result,we did well in the exams.答案第一句:去掉of 或ofthat第二句:becauseso第三句:athe第四句:withfor第五句:feelingfeel;usuallyusual第六句:make前加to第七句:changechanged;relaxingrelaxed第八句examsexam

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021版高考英语一轮复习 限时规范练36 Unit 18 Beauty B 北师大版选修6.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-380878.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-Lesson 3 Coat and Scarf|冀教版(三起) (共25张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 3 Coat and Scarf|冀教版(三起) (共25张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 What a day! (Checkout time)译林版(三起).doc六年级上册英语教案Unit 2 What a day! (Checkout time)译林版(三起).doc
  • 四年级上册英语课件-lesson 2 what’s the missing number? ∣川教版(三年级起点)(19张ppt) (共16张PPT).ppt四年级上册英语课件-lesson 2 what’s the missing number? ∣川教版(三年级起点)(19张ppt) (共16张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Ways to go to school人教.doc六年级上册英语教案Unit 2 Ways to go to school人教.doc
  • 四年级上册英语课件-lesson 2 what’s the missing number? ∣川教版(三年级起点) (共13张PPT).ppt四年级上册英语课件-lesson 2 what’s the missing number? ∣川教版(三年级起点) (共13张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Ways to go to school 人教.doc六年级上册英语教案Unit 2 Ways to go to school 人教.doc
  • 六年级上册英语教案unit 2 ways to go to school part B∣人教(PEP)().doc六年级上册英语教案unit 2 ways to go to school part B∣人教(PEP)().doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 2 What is it?|接力版 (共15张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 2 What is it?|接力版 (共15张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Part B 第二课时.doc六年级上册英语教案Unit 2 Part B 第二课时.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 2 What is it 课件1|接力版 (共17张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 2 What is it 课件1|接力版 (共17张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 6 Round Up 北师大版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 6 Round Up 北师大版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 2 New and Old|冀教版(三起) (共23张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 2 New and Old|冀教版(三起) (共23张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 5 Get It Right 北师大版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 5 Get It Right 北师大版.doc
  • 六年级上册英语教案unit 2 lesson 10_人教(精通).doc六年级上册英语教案unit 2 lesson 10_人教(精通).doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 19 Let’s Go Shopping!_冀教版.ppt四年级上册英语课件-Lesson 19 Let’s Go Shopping!_冀教版.ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 10 How Many Are There冀教版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 10 How Many Are There冀教版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 16 How many pupils can you see?|接力版 (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 16 How many pupils can you see?|接力版 (共18张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Katie always gets up early湘少版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Katie always gets up early湘少版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 15 These are pigs. |接力版 (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 15 These are pigs. |接力版 (共18张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Lesson 15 These are pigs. |接力版 (共17张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 15 These are pigs. |接力版 (共17张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Charlie’s chores北师大版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Charlie’s chores北师大版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin?|接力版 (共15张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin?|接力版 (共15张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2Ways to go to school B Review 人教PEP.doc六年级上册英语教案Unit 2Ways to go to school B Review 人教PEP.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin |接力版 (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin |接力版 (共18张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 1How can I get therePBLet.doc六年级上册英语教案Unit 1How can I get therePBLet.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin |接力版 (共17张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin |接力版 (共17张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Lesson 13 The dress is clean|接力版 (共15张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 13 The dress is clean|接力版 (共15张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 11 Shall we go to the theatre湘少版.doc六年级上册英语教案Unit 11 Shall we go to the theatre湘少版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 13 The dress is clean. |接力版 (共17张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 13 The dress is clean. |接力版 (共17张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1