分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 14

类型2021版高考英语一轮复习 限时规范练44 Unit 22 Environmental Protection B 北师大版选修8.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:380910
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOCX
  • 页数:14
  • 大小:2.27MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021版高考英语一轮复习 限时规范练44 Unit 22 Environmental Protection 北师大版选修8 2021 高考 英语 一轮 复习 限时 规范 44 北师大 选修
    资源描述:

    1、限时规范练44 Unit 22 Environmental Protection B核心素养关键词:培养学生人与社会、了解欧洲的素养能力意识限时规范练第88页一、阅读理解AThe city of Florence eats,sleeps and breathes art.Examples of mans artistic genius stand on nearly every street.Dozens of museums and art shops wait to be explored.During the Renaissance,Florence was a paradise for

    2、 artists themselves.Before this time,art focused completely on religious subjects.Renaissance art began to include more variety.Artists painted pictures of ordinary people.They painted scenes from history and characters from Greek and Roman myths (神话).Michelangelo was the greatest of Florences artis

    3、ts.Visitors line up for hours at the Academia Museum for a look at his impressive David.This 14-foot-high statue has become the ideal human figure of the Renaissance.David is an example of Michelangelos talent for sculpting people simply,yet powerfully.More of Michelangelos works can be seen in the

    4、great Palazzo Vecchio.Paintings and carvings of famous Italian artists fill the palace rooms.A short walk through the narrow streets of Florence brings visitors to the famous Uffizi Gallery.It has an outstanding art collection.Visitors should be sure to wear comfortable shoes,as exploring the galler

    5、y takes many hours.Some of the most famous works in the collection include Botticellis Primavera and TheBirthofVenus.Even visitors tired of art wont want to miss the Pitti Palace.Once home to Florences powerful Medici family,the large palace now houses three museums.Filled with priceless art,the cou

    6、ntless rooms glitter (闪光) with gold decorations.For a breath of fresh air,wander among the statues and fountains of the palace gardens.To get a feel of modern Florence,join the evening walk.This traditional feature of Italian life begins around 6 pm.People walk down the streets of central Florence t

    7、o do last-minute shopping or just chat with friends.Be sure to walk past Perch Noi,home of the oldest and best ice cream in the city.Florence has given the world many great art treasures.Some stand in gardens and squares.Others line the walls of beautiful palaces.Still others are the palaces themsel

    8、ves.For art lovers,Florence is indeed paradise.【篇章导读】本文是说明文。意大利佛罗伦萨是艺术爱好者的天堂,拥有众多的艺术博物馆。1.WhatcanwelearnaboutRenaissanceart?A.Itsdiversityincreased.B.Itreflectedartistslife.C.Itssubjectschangedcompletely.D.Itcenteredonreligiouscharacters.答案A解析细节理解题。由第二段中的“Renaissanceartbegantoincludemorevariety.char

    9、actersfromGreekandRomanmyths.”可知,文艺复兴时期的艺术逐渐包含更多种类。2.What are visitors to the Uffizi Gallery advised to do?A.Take some food and drinks.B.Wear comfortable walking shoes.C.Have a look at Michelangelos David.D.Have a taste of the high-quality ice cream.答案B解析细节理解题。由第五段中的“Visitorsshouldbesuretowearcomfor

    10、tableshoes,asexploringthegallerytakesmanyhours.”可知,游客一定要穿着舒适的鞋子去参观,因为探索乌菲齐美术馆需要花好几个小时。3.What can visitors do in the Pitti Palace?A.Enjoy outdoor sculptures.B.Purchase a few modern treasures.C.Appreciate Botticellis TheBirthofVenus.D.Get to know the history of the Medici family.答案A解析细节理解题。由倒数第三段中的“Fo

    11、rabreathoffreshair,wanderamongthestatuesandfountainsofthepalacegardens.”可知,游客在PittiPalace的花园里可以欣赏雕塑和喷泉。4.What would be the best title for the text?A.Florences Greatest ArtistsB.Florence,Art Lovers ParadiseC.Renaissance Art and ArchitectureD.The Artistic Development of Florence答案B解析标题归纳题。本文主要介绍了佛罗伦萨浓

    12、厚的艺术气息以及适合艺术爱好者去探索的众多博物馆,文章最后一句“Forartlovers,Florenceisindeedparadise.”也是对全文的总结,故B项作标题符合文章主旨。BThe regular editor of the agricultural paper was going off for a holiday,and I took his place.It was an easy job since Ive been in the editorial business for fourteen years.I worked all week with untiring p

    13、leasure and waited a day to see whether my effort was going to attract any notice.As I went to the office in the morning,a group of men stood outside,watching me with interest,and I heard one or two of them say:“Thats him!” I was naturally pleased.After a while,an old gentleman entered my office and

    14、 asked me,“Are you the new editor?”I said I was.“Have you ever edited an agricultural paper before?”“No,” I said.“This is my first try.”“Id like to read you this:Turnips (大头菜) should never be pulled;it injures them.It is much better to send a boy up and let him shake the tree.”“Now,what do you think

    15、 of that?”“I think it is good.Every year millions and millions of turnips are damaged by being pulled.If they had sent a boy up to shake the tree .”“Shake your grandmother! Turnips dont grow on trees!”“Oh,they dont?Well,who said they did?The language was intended to be figurative (比喻的).”Then this ol

    16、d person tore his paper into pieces,and went out.Pretty soon after this,the editor came in,looking sad and confused.He said,“What put it into your head that you could edit a paper of this nature?You talk of the moulting (换羽毛) season for cows;and you say that clams (蛤蜊) will lie quiet if music were p

    17、layed to them.Nonsense! Clams always lie quiet and they care nothing about music.Ah,heavens and earth,friend! Why didnt you tell me you didnt know anything about agriculture?”【篇章导读】本文是记叙文。文章主要介绍了作者接下一份农业报代理编辑的工作并编出一份让人啼笑皆非的报纸的经历。5.Howdidtheauthorfeelatthefirstsightofthemen?A.Frightened.B.Confused.C.

    18、Angry.D.Happy.答案D解析细节理解题。根据第二段末句“Iwasnaturallypleased.”可知,作者看到很多人站在自己的办公室门外,理所当然地认为自己编辑的农业报大获成功,感到非常高兴。6.What can we infer about the author?A.He was full of creative ideas.B.He was a newcomer to the editing business.C.He had no experience in editing agricultural papers.D.He couldnt tell the differen

    19、ce between certain plants.答案C解析细节理解题。根据文中作者和老先生的对话“Haveyouevereditedanagriculturalpaperbefore?No,Isaid.Thisismyfirsttry.”可知,作者对于编辑农业报毫无经验。7.Why did the old gentleman read the article to the author?A.To ask for the authors opinion.B.To point out the authors mistake.C.To find out if it was written by

    20、the author.D.To discuss the use of language with the author.答案B解析推理判断题。根据老先生在撕碎报纸前说的“Shakeyourgrandmother!Turnipsdontgrowontrees!”可知,老先生给作者读那篇文章是想指出作者的错误。8.What was the editors reaction to the author?A.He expressed thanks to the author.B.He was strongly dissatisfied with the author.C.He praised the

    21、author for his humorous language.D.He asked the author to improve his agricultural knowledge.答案B解析推理判断题。根据农业报编辑在最后一段一一指出作者的荒唐之处(牛换羽毛的季节、给蛤蜊奏乐就可以使它规规矩矩待着不动)并认为作者对农业一窍不通可知,他对作者非常不满。二、完形填空The first time 10-year-old Jordie Rowland came into the barber shop it was a 1.Jordie,who has autism (自闭症),2with hi

    22、s parents to run outside the moment he entered the shop.I ended up walking around the shop with him that day.I got in a few cuts 3stopped the haircut when I saw Jordie was 4.Cutting hair can be 5for some children with autism.Jordie was no different.I felt Id 6,and it made me 7to learn more about aut

    23、ism so I could connect with him and take away his 8.After the first 9haircut,I suggested to Jordies parents they bring him back every two weeks at closing time.That went on for a few months.His hair was long.I could 10cut it properly.Id get a couple of cuts in,and then hed just go crazy.That was a r

    24、eally 11time.But I knew we had to just keep going.I even went to his house to give it a try.No12.Then the owner of the barber shop13me for allowing a customer to come in after closing time.Discouraged,I 14that job,and soon opened my own shop.Every two weeks,Jordie would 15my shop after it was closed

    25、.This lasted about eight months.A few weeks ago,we made16.I sang “The Wheels on the Bus” to him.I didnt know he was 17nursery rhymes (儿歌).I was just trying to 18him.He looked at me as if he were mesmerized (迷住).I gave him a full haircut for the first time.I realized our slow,two-year effort had 19.T

    26、wo weeks later,Jordie let me do it again.I often dont charge them the cost of the haircut.Maybe the reason I do something like this is to increase my20of the kids like him.【篇章导读】本文是记叙文。作者是一名理发师。经过两年的努力与坚持,作者帮助十岁的自闭症儿童JordieRowland克服了对理发的恐惧。1.A.pleasureB.disasterC.secretD.treat答案B解析由第二段中的“Iendedupwal

    27、kingaroundtheshopwithhimthatday.”以及“stoppedthehaircut”可知,十岁的JordieRowland第一次来理发店理发,很不配合,未能成功理发,故选B项。disaster在此意为“彻底失败”。2.A.struggledB.agreedC.talkedD.played答案A解析由设空前的“whohasautism”以及下文的描述可知,Jordie一进理发店,就想“挣脱开(struggledwith)”父母跑出去。3.A.beforeB.orC.soD.but答案D解析“Igotinafewcuts”与“stoppedthehaircut”之间是转折关

    28、系,故填but。4.A.curiousB.nervousC.excitedD.surprised答案B解析由上文中的“stoppedthehaircut”可知,“我”看出Jordie很“紧张(nervous)”。5.A.painfulB.pleasantC.interestingD.harmful答案A解析由Jordie的表现可知,对于自闭症儿童来说,理发是“痛苦的(painful)”,Jordie也不例外。6.A.finishedB.changedC.failedD.tried答案C解析由“stoppedthehaircut”和“Cuttinghaircanbe.forsomechildre

    29、nwithautism.nodifferent.”以及“soIcouldconnectwithhim”可知,“我”认为“我”“失败了(failed)”,这让“我”“想(want)”多了解自闭症。这样的话,“我”就能够理解Jordie,帮助他克服对理发的“恐惧(fear)”。7.A.refuseB.wantC.manageD.regret答案B解析见上题解析。8.A.angerB.sadnessC.fearD.shame答案C解析见第6题解析。9.A.unusualB.uncertainC.unbelievableD.unsuccessful答案D解析由第二段的描述可知,“我”第一次给Jordi

    30、e理发“不成功(unsuccessful)”。10.A.everB.stillC.neverD.often答案C解析由上文中的“Hishairwaslong”和空后的“Idget.justgocrazy.”以及下文中的“ButIknewwehadtojustkeepgoing.”可知,“我”“不能(couldnever)”正常地理发。我剪几下,他就会发疯,那是一段“艰难的(hard)”时光。11.A.hardB.quietC.shortD.great答案A解析见上题解析。12.A.funB.problemC.patienceD.luck答案D解析由下文的描述可知,此处表示“我”甚至去他家试了试

    31、,没成功,故填luck。13.A.punishedB.praisedC.thankedD.excused答案A解析由下文中的“soonopenedmyownshop”可知,因为“我”让顾客在理发店关门停止营业后来理发,老板“惩罚了(punished)”“我”。“我”很失落,于是“辞掉了(left)”那份工作。14.A.tookB.leftC.keptD.offered答案B解析见上题解析。15.A.look forB.shut upC.come byD.pass by答案C解析由下文中的“Igavehimafullhaircutforthefirsttime.”以及“Twoweeks.letm

    32、edoitagain.”可知,每两周在“我”关门停止营业后,Jordie会“来(comeby)”理发店。几个星期以前,我们有了“进展(progress)。16.A.progressB.moneyC.decisionsD.differences答案A解析见上题解析。17.A.againstB.overC.withD.into答案D解析由下文中的“Helookedatmeasifheweremesmerized”以及Jordie以前理发时的发现可知,“我”并不知道他“喜欢(into)”儿歌,“我”只是想让他“安静下来(calm)”。18.A.orderB.confuseC.calmD.wake答案

    33、C解析见上题解析。19.A.gone backB.paid offC.run outD.turned up答案B解析由上文中的“Igavehimafullhaircutforthefirsttime.”可知,“我”意识到我们长达两年的努力有了“回报(paidoff)”。20.A.expectationsB.trustC.requirementsD.understanding答案D解析结合整篇文章以及第二段中的“soIcouldconnectwithhim”可知,此处表示“我”这样做是想增加对自闭症儿童的“理解(understanding)”。三、短文改错Ill never forgot the

    34、 day I met my best friend.I walked into the classroom and noticed we had a new classmate.She had long black hairs and there was big smile on her face.I think to myself,“I have to be her friend.” I late learned her name was Kelly.I wanted to make sure of she felt welcome,so I invited her to eat lunch

    35、 and introduced her to as much people as possible.It wasnt long before she was coming to my home after school but became a part of my family.She was always friendly and kindly and had a way of instant making me happy on a bad day.答案第一句:forgotforget第三句:hairshair;big前加a第四句:thinkthought第五句:latelater第六句:去掉of或ofthat;muchmany第七句:butand第八句:kindlykind;instantinstantly

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021版高考英语一轮复习 限时规范练44 Unit 22 Environmental Protection B 北师大版选修8.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-380910.html
    相关资源 更多
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit5Meetingyourancestors含解析新人教版选修8.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit5Meetingyourancestors含解析新人教版选修8.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit5FirstAid含解析新人教版必修5.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit5FirstAid含解析新人教版必修5.docx
  • 吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高中英语必修二课件:UNIT 5 MUSIC READING .ppt吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高中英语必修二课件:UNIT 5 MUSIC READING .ppt
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4WildlifeProtection含解析新人教版必修2.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4WildlifeProtection含解析新人教版必修2.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Sharing含解析新人教版选修7.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Sharing含解析新人教版选修7.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Pygmalion含解析新人教版选修8.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Pygmalion含解析新人教版选修8.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Makingthenews含解析新人教版必修5.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Makingthenews含解析新人教版必修5.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Earthquakes含解析新人教版必修1.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Earthquakes含解析新人教版必修1.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Bodylanguage含解析新人教版必修4.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Bodylanguage含解析新人教版必修4.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Astronomythescienceofthestars含解析新人教版必修3.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Astronomythescienceofthestars含解析新人教版必修3.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit3Underthesea含解析新人教版选修7.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit3Underthesea含解析新人教版选修7.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit3Traveljournal含解析新人教版必修1.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit3Traveljournal含解析新人教版必修1.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit3Lifeinthefuture含解析新人教版必修5.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit3Lifeinthefuture含解析新人教版必修5.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit3Computers含解析新人教版必修2.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit3Computers含解析新人教版必修2.docx
  • 吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 4 EARTHQUAKES-WARMING UP AND READING课件 (共22张PPT) .ppt吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 4 EARTHQUAKES-WARMING UP AND READING课件 (共22张PPT) .ppt
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Workingtheland含解析新人教版必修4.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Workingtheland含解析新人教版必修4.docx
  • 吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 3 TRAVEL JOURNAL-LEARNING ABOUT LANGUAGE课件 (共37张PPT) .ppt吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 3 TRAVEL JOURNAL-LEARNING ABOUT LANGUAGE课件 (共37张PPT) .ppt
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2TheUnitedKingdom含解析新人教版必修5.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2TheUnitedKingdom含解析新人教版必修5.docx
  • 吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 2 TRAVEL JOURNAL-GRAMMAR课件 (共40张PPT) .ppt吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 2 TRAVEL JOURNAL-GRAMMAR课件 (共40张PPT) .ppt
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2TheOlympicGames含解析新人教版必修2.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2TheOlympicGames含解析新人教版必修2.docx
  • 吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 1 FRIENDSHIP-READING课件 (共38张PPT) .ppt吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 1 FRIENDSHIP-READING课件 (共38张PPT) .ppt
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Robots含解析新人教版选修7.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Robots含解析新人教版选修7.docx
  • 吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 1 FRIENDSHIP-GRAMMAR课件 (共24张PPT) .ppt吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 1 FRIENDSHIP-GRAMMAR课件 (共24张PPT) .ppt
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Poems含解析新人教版选修6.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Poems含解析新人教版选修6.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Healthyeating含解析新人教版必修3.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Healthyeating含解析新人教版必修3.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Englisharoundtheworld含解析新人教版必修1.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Englisharoundtheworld含解析新人教版必修1.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Cloning含解析新人教版选修8.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Cloning含解析新人教版选修8.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit1Womenofachievement含解析新人教版必修4.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit1Womenofachievement含解析新人教版必修4.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit1Festivalsaroundtheworld含解析新人教版必修3.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit1Festivalsaroundtheworld含解析新人教版必修3.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1