分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型2021版高考英语(外研版)一轮复习限时规范练8(必修2 MODULE 2) WORD版含解析.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:381398
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOCX
  • 页数:9
  • 大小:29.56KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021版高考英语外研版一轮复习限时规范练8必修2MODULE 2 WORD版含解析 2021 高考 英语 外研版 一轮 复习 限时 规范 必修 MODULE WORD 解析
    资源描述:

    1、限时规范练8(必修2Module 2)核心素养关键词:培养学生人与社会、远离毒品的能力意识一、阅读理解AIceland is known for its wonderful ice fields and it has one of the best places in the world to see the Northern Lights.However,in the late 1990s,Iceland was also known as a country with one of the highest numbers of teen drug abuse in Europe.“Ther

    2、e were large groups of teenagers getting hopelessly drunk,” American researcher Harvey Milkman said.Noticing their teenagers were out of control,the country decided to do something.With the help of researchers including Harvey Milkman,the government began a special experiment,helping teenagers stay

    3、away from drugs.The program,called Youth Iceland,tried to give teens more meaningful and enjoyable things to do.It made kids feel like they were part of something.It also encouraged parents to make time for their children and to actively take part in their lives.The government spent millions of doll

    4、ars to support new programs for sports,music,arts and dance.Low-income familieswho couldnt afford to sign their kids up for sports programs or art classeswere given a special card of $325 a year.This made it possible for those parents to take part in after-class activities with their children.Beside

    5、s,kids between the ages of 13 and 16 were not allowed to go outside after 10 pm in winter or after midnight in summer.Today,Iceland has the lowest rate (比率) of teen drug abuse in Europe.In 1998,before Youth Iceland,42% of 15- and 16-year-olds reported getting drunk.Last year,that number had dropped

    6、to 5%.Those smoking cigarettes dropped from 23% to 3%.At the same time,the percentage of those spending time with their parents on weekdays doubled,from 23% to 46%,and the percentage taking part in organized sports at least four days a week jumped from 24% to 42%.1.What can we infer about the proble

    7、ms mentioned in Paragraph 1?A.They were quite serious.B.They were hard to notice.C.They were easy to deal with.D.They were common in Europe.2.Whats the purpose of Youth Iceland?A.To test a new program.B.To prevent teen drug use.C.To win support from parents.D.To give teens more free time.3.What is t

    8、he use of the special card?A.To help poor families live a better life.B.To encourage poor families to do after-class activities.C.To make sure kids feel like they were part of something.D.To provide kids from poor families with formal education.4.What do the numbers in the last paragraph show?A.The

    9、program proves to be a success.B.It is important to help teens develop good habits.C.Teens in Iceland are well under control nowadays.D.The problem of teen drug abuse in Iceland is serious.BKids in primary schools in Bellaire,Ohio,have something to sing about.For the past eight years,public primary

    10、schools in that town didnt offer music classes.They didnt have the money to pay for them.But the school district got some support to bring back music this school year.Many school officials across the country say music classes get students excited about going to school.And studies have shown that mus

    11、ic classes may boost brainpower.For example,researchers from the University of Southern California recently released the results of a five-year study.They found that the brains of 10- and 11-year-olds who learned to play a musical instrument developed faster than the brains of kids who didnt.Though

    12、most people arent against teaching music in schools,not everyone says its necessary.Many school officials argue that learning music means less time spent on math,writing,and science,all of which may be more useful to students later in life.Heres what two of our readers think.Music should be taught i

    13、n school for the simple reason that it makes learning more fun.We have music classes at my school,and I love them!Taking music lessons can also build character.In 2015,a research company called Grunwald Associates did a survey on music education.More than 60 percent of parents whose kids took music

    14、classes in school said their child became more focused. Noah Falcon,New JerseyAt my school,we dont have music classes.I think thats OK because it gives us more time to focus on main subjects,like reading and math.Its more important to learn these subjects than it is to learn how to play an instrumen

    15、t or sing.If someone wanted to take music lessons,he or she could do it outside of school.I took a mariachi (墨西哥街头乐队音乐) class after school,so it didnt take time away from my other classes. Sophia Salazar,California5.What change has happened in primary schools in Bellaire this year?A.Music classes ar

    16、e offered.B.The school year is shortened.C.Singing is allowed in schools.D.Kids can get prizes if they learn music.6.What does the underlined word “boost” in Paragraph 2 probably mean?A.Create.B.Prevent.C.Increase.D.Discover.7.What does Noah Falcon think of music education?A.It is unnecessary.B.It i

    17、s very important.C.It is a waste of money.D.It is easy to continue.8.What can we learn about Sophia Salazar?A.She didnt like music at all.B.Music brings her more fun.C.Music helps her keep focused.D.She took a music class after school.二、完形填空I enjoy photographing everything in nature,especially wild

    18、horses.I first1Albertas wild horses 20 years ago.Ever since,I had wanted to see and 2them.A friend of mine,who loves wild animals,got to know my 3and last year,I was 4enough to be invited to see the wild horses in the Williams Creek area of Alberta with him.It was an amazing 5.On our first visit we6

    19、more than 100 horses.Since then,we have been back to the same area three more times.One time,while taking photos of a herd (群) of around 30 horses,I didnt 7that not 20 feet away,a young horse was sleeping behind a tree.Suddenly,he 8,jumped up and just stood there 9me to take photos of him.As I was p

    20、hotographing him,the herd stud (种马) noticed how 10the little horse was to me and came running over,snaking his neck with his ears back,as if warning the young horse,“11,get away!” The young horse didnt seem to understand what he was being told and didnt 12,until his mom came over to 13him.I didnt fe

    21、el unsafe at all by the horse being close to me and 14taking photos.Another time,I15to take photos of a young horse running and jumping for the joy of it.He was having 16all by himself while the rest of his herd ate grass peacefully it made me feel 17.Having been out with the wild animals several ti

    22、mes now,I hope to18again as often as possible! They give me complete peace of mind.Im 19for having the chance to spend time with them.These horses are born wild and 20,and should always remain so.1.A.followed B.foundC.heard about D.worried about2.A.help B.photographC.own D.train3.A.wish B.promiseC.s

    23、uggestion D.problem4.A.old B.carefulC.patient D.lucky5.A.relationship B.experienceC.opinion D.lesson6.A.raised B.ledC.protected D.saw7.A.believe B.realizeC.accept D.imagine8.A.awoke B.ranC.fell D.walked9.A.teaching B.warningC.asking D.allowing10.A.important B.closeC.strange D.special11.A.Noise B.Pai

    24、nC.Danger D.Doubt12.A.move B.lookC.come D.stay13.A.change B.understandC.get D.trouble14.A.avoided B.keptC.stopped D.regretted15.A.agreed B.forgotC.managed D.failed16.A.fun B.powerC.interestsD.chances17.A.lost B.lonelyC.relaxed D.excited18.A.attend B.choose C.remember D.visit19.A.hopeful B.sorryC.tha

    25、nkful D.afraid20.A.free B.similar C.nervous D.unsafe三、短文改错When I was in junior high school,my dad always told me exercise and eat healthy food.I was too busy for my studies,and I didnt have time to exercise.I eat a lot of junk food and didnt treat my body well,so I put on a weight.Six months ago,I s

    26、tarted senior high school,and I decided to made a change.First,I joined a gym.Then I asked my trainer to make a diet and exercise plan for him.I followed the plan,and started eating better or exercising more.Today,Im five kilos light than before,and Im becoming healthily.Too bad I didnt listen to my

    27、 dads advices in junior high school.He was right!限时规范练8(必修2Module 2)一、【篇章导读】本文是说明文。文章介绍了冰岛针对青少年滥用毒品问题采取的有效措施。1.A推理判断题。由第一段中的“one of the highest numbers”和“large groups”以及hopelessly可知,冰岛青少年滥用毒品和酗酒问题很严重。2.B细节理解题。由第二段中的“helping teenagers stay away from drugs”可知,Youth Iceland项目的目的是帮助青少年远离毒品。3.B细节理解题。由第三段

    28、中的“This made it possible for those parents to take part in after-class activities with their children.”可知,这笔钱是为了鼓励贫困家庭父母与孩子们一起参加课外活动。4.A推理判断题。由最后一段的数据可知,Youth Iceland项目取得了成功。【篇章导读】本文是议论文。文章探讨了儿童是否应该在学校上音乐课。5.A细节理解题。由第一段中的“For the past eight years,public primary schools in that town didnt offer music

    29、 classes.”和“But the school district got some support to bring back music this school year.”的对比可知,该地区的小学今年开设了音乐课。6.C词义猜测题。由第二段中介绍的研究结果“the brains of 10- and 11-year-olds who learned to play a musical instrument developed faster than the brains of kids who didnt”可知,音乐课可以促进脑力的开发。7.B推理判断题。由Noah Falcon表达

    30、的观点“it makes learning more fun”和“Taking music lessons can also build character.”可知,他认为音乐教育很重要。8.D细节理解题。由Sophia Salazar自述的“I took a mariachi class after school”可知答案。二、【篇章导读】本文是记叙文。作者喜欢摄影,尤其喜欢拍摄野马。多次拍摄野马的经历不仅让作者了解了野马的天性,而且意识到野马应该自由自在地生活在大自然中。1.C由下文中的“I had wanted to see and 2 them”以及“be invited to see

    31、 the wild horses in the Williams Creek area of Alberta with him”可知,20年前“我”第一次“听说(heard about)”(加拿大)阿尔伯塔省的野马。2.B由上文中的“I enjoy photographing everything in nature,especially wild horses.”以及下文中的“while taking photos of a herd of around 30 horses”可知,从那以后,“我”一直想去看看阿尔伯塔省的野马并给它们“拍照(photograph)”。3.A设空处指作者想去看阿

    32、尔伯塔省的野马并给它们拍照的心愿,wish符合语境。4.D由上文中的“I had wanted to see and 2 them”以及下文中的“On our first 和visit”可知,非常“幸运(lucky)”,朋友请“我”和他一起去看阿尔伯塔省的野马。那是一次奇妙的“经历(experience)”。5.B见上题解析。6.D由上文中的to see以及本句中的our first visit可知,我们第一次去那儿“见到(saw)”100多匹野马。7.B由下文中的Suddenly可知,“我”没有“注意到(realize)”有一匹马驹在树后面睡觉。8.A由上文中的“a young horse

    33、was sleeping behind a tree”以及本句中的Suddenly和“jumped up and just stood there”可知,突然,那匹马驹“醒来了(awoke)”。9.D由下文中的“As I was photographing him”以及“The young horse didnt seem to understand what he was being told.”可知,马驹站在那里“让(allowing)”“我”给它拍照。10.B由“as if warning the young horse,11,get away!”以及下文中的“by the horse

    34、being close to me”可知,种马注意到马驹离“我”很“近(close)”。他似乎在警告马驹,“有危险(Danger),离开这里!”。11.C见上题解析。12.A由“The young horse didnt seem to understand what he was being told”可知,那匹马驹一直都没“动(move)”,直到母马来“接(get)”它。13.C见上题解析。14.B由本句中的“I didnt feel unsafe at all by the horse being close to me”可知,“我”“一直(kept)”拍摄。15.C由上文中的“One

    35、time,while taking photos of a herd of around 30 horses”以及本句中的Another time 可知,有一次,“我”“试图(managed)”拍摄一匹欢腾的马驹。16.A由上文中的“running and jumping for the joy of it”可知,马驹很欢快,fun符合语境。17.C由上文中的joy,peacefully以及下文中的“They give me complete peace of mind.”可知,此处表示这个场景让“我”感到很“放松(relaxed)”。18.D由上文中的our first visit以及本句中

    36、的again可知,“我”希望再去看看那些野马,visit符合语境。19.C由“They give me complete peace of mind”可知,“我”很“感激(thankful)”有机会和那些野马在一起。20.A由上文中的“a young horse was sleeping behind a tree.Suddenly.and just stood there.”以及“a young horse running and jumping for the joy of it”和“the rest of his herd ate grass peacefully”可知,那些野马天性狂野“自由(free)”。三、第一句:exercise前加to第二句:forwith第三句:eatate;去掉a第四句:mademake第六句:himme第七句:orand第八句:lightlighter;healthilyhealthy第九句:advicesadvice

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021版高考英语(外研版)一轮复习限时规范练8(必修2 MODULE 2) WORD版含解析.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-381398.html
    相关资源 更多
  • 云南省弥勒市第一中学2020-2021学年高二英语下学期第四次月考试题.doc云南省弥勒市第一中学2020-2021学年高二英语下学期第四次月考试题.doc
  • 2019-2020同步外研英语选修七新突破讲义:MODULE 4 SECTION Ⅲ GRAMMAR——时间状语从句和省略 WORD版含答案.doc2019-2020同步外研英语选修七新突破讲义:MODULE 4 SECTION Ⅲ GRAMMAR——时间状语从句和省略 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020同步外研英语选修七新突破讲义:MODULE 4 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含答案.doc2019-2020同步外研英语选修七新突破讲义:MODULE 4 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含答案.doc
  • 2019-2020年高一英语人教版必修1专项训练:七选五 WORD版含答案.doc2019-2020年高一英语人教版必修1专项训练:七选五 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020同步外研英语选修七新突破讲义:MODULE 4 SECTION Ⅰ WARMING UPPRE-READING .doc2019-2020同步外研英语选修七新突破讲义:MODULE 4 SECTION Ⅰ WARMING UPPRE-READING .doc
  • 2019-2020同步外研英语选修七新突破讲义:MODULE 2 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含答案.doc2019-2020同步外研英语选修七新突破讲义:MODULE 2 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含答案.doc
  • 2019-2020同步外研英语选修七新突破讲义:MODULE 1 SECTION Ⅴ WRITING——人物介绍 WORD版含答案.doc2019-2020同步外研英语选修七新突破讲义:MODULE 1 SECTION Ⅴ WRITING——人物介绍 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020同步外研英语选修七新突破讲义:MODULE 1 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含答案.doc2019-2020同步外研英语选修七新突破讲义:MODULE 1 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含答案.doc
  • 2019-2020同步外研英语必修四新突破阶段综合检测4 WORD版含解析.doc2019-2020同步外研英语必修四新突破阶段综合检测4 WORD版含解析.doc
  • 2019-2020同步外研英语必修四新突破阶段综合检测2 WORD版含解析.doc2019-2020同步外研英语必修四新突破阶段综合检测2 WORD版含解析.doc
  • 2019-2020同步外研英语必修四新突破课时分层作业7 MODULE 4 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc2019-2020同步外研英语必修四新突破课时分层作业7 MODULE 4 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 2019-2020同步外研英语必修四新突破课时分层作业6 MODULE 3 SECTION Ⅳ USING LANGUAGE WORD版含解析.doc2019-2020同步外研英语必修四新突破课时分层作业6 MODULE 3 SECTION Ⅳ USING LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 2019-2020同步外研英语必修四新突破课时分层作业12 MODULE 6 SECTION Ⅳ USING LANGUAGE WORD版含解析.doc2019-2020同步外研英语必修四新突破课时分层作业12 MODULE 6 SECTION Ⅳ USING LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 2019-2020同步外研英语必修四新突破课时分层作业11 MODULE 6 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc2019-2020同步外研英语必修四新突破课时分层作业11 MODULE 6 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 2019-2020同步外研英语必修四新突破课时分层作业10 MODULE 5 SECTION Ⅳ USING LANGUAGE WORD版含解析.doc2019-2020同步外研英语必修四新突破课时分层作业10 MODULE 5 SECTION Ⅳ USING LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 2019-2020同步外研英语必修四新突破课时分层作业1 MODULE 1 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc2019-2020同步外研英语必修四新突破课时分层作业1 MODULE 1 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 云南省弥勒市第一中学2020-2021学年高一下学期第四次月考英语试题 WORD版含答案.doc云南省弥勒市第一中学2020-2021学年高一下学期第四次月考英语试题 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020同步外研英语必修四新突破讲义:MODULE 6 SECTION Ⅴ WRITING——介绍大自然神秘现象的说明文 WORD版含答案.doc2019-2020同步外研英语必修四新突破讲义:MODULE 6 SECTION Ⅴ WRITING——介绍大自然神秘现象的说明文 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020年英语高中学业水平测试:第一部分 话题18 自然(NATURE) WORD版含解析.doc2019-2020年英语高中学业水平测试:第一部分 话题18 自然(NATURE) WORD版含解析.doc
  • 2019-2020同步外研英语必修四新突破讲义:MODULE 5 SECTION Ⅳ USING LANGUAGE WORD版含答案.doc2019-2020同步外研英语必修四新突破讲义:MODULE 5 SECTION Ⅳ USING LANGUAGE WORD版含答案.doc
  • 2019-2020年英语高中学业水平测试:模拟测试卷(五) WORD版含解析.doc2019-2020年英语高中学业水平测试:模拟测试卷(五) WORD版含解析.doc
  • 2019-2020同步外研英语必修四新突破讲义:MODULE 5 SECTION Ⅲ GRAMMAR——复习情态动词 WORD版含答案.doc2019-2020同步外研英语必修四新突破讲义:MODULE 5 SECTION Ⅲ GRAMMAR——复习情态动词 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020年英语高中学业水平测试:模拟测试卷(一) WORD版含解析.doc2019-2020年英语高中学业水平测试:模拟测试卷(一) WORD版含解析.doc
  • 2019-2020同步外研英语必修四新突破讲义:MODULE 4 SECTION Ⅲ GRAMMAR——复习被动语态和BY+V--ING形式 WORD版含答案.doc2019-2020同步外研英语必修四新突破讲义:MODULE 4 SECTION Ⅲ GRAMMAR——复习被动语态和BY+V--ING形式 WORD版含答案.doc
  • 云南省弥勒市第一中学2019-2020学年高二英语下学期第三次月考试题(含解析).doc云南省弥勒市第一中学2019-2020学年高二英语下学期第三次月考试题(含解析).doc
  • 云南省弥勒市第一中学2019-2020学年高二英语下学期第三次月考试题.doc云南省弥勒市第一中学2019-2020学年高二英语下学期第三次月考试题.doc
  • 2019-2020年英语高中学业水平测试课件:第三部分 第Ⅴ题 书面表达 .ppt2019-2020年英语高中学业水平测试课件:第三部分 第Ⅴ题 书面表达 .ppt
  • 2019-2020同步外研英语必修四新突破讲义:MODULE 3 SECTION Ⅳ USING LANGUAGE WORD版含答案.doc2019-2020同步外研英语必修四新突破讲义:MODULE 3 SECTION Ⅳ USING LANGUAGE WORD版含答案.doc
  • 2019-2020同步外研英语必修四新突破讲义:MODULE 3 SECTION Ⅲ GRAMMAR——条件状语从句和让步状语从句 WORD版含答案.doc2019-2020同步外研英语必修四新突破讲义:MODULE 3 SECTION Ⅲ GRAMMAR——条件状语从句和让步状语从句 WORD版含答案.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1