宁夏平罗中学2021-2022学年高二上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 宁夏平罗中学2021-2022学年高二上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析 宁夏 平罗 中学 2021 2022 学年 上学 第一次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、平罗中学2021-2022学年第一学期第一次月考高二英语试卷第I 卷 (选择题,共100分) 第一部分:听力 (共两节,满分30分) 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1. Whats the weather like now? A. Sunny. B. Cloudy. C. Rainy. 2. Whats the relationship between the speakers? A.
2、Teacher and student. B. Customer and saleswoman. C. Doctor and patient. 3. Where are the speakers now? A. In Manchester. B. In Blackpool. C. In Paris. 4. Why did the woman quit his job? A. Because it wasnt challenging. B. Because it wasnt full at all. C. Because it didnt pay well. 5. What are the sp
3、eakers talking about? A. Air condition. B. A future plan. C.Health condition. 第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置,听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题。每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听6段材料,回答第6、7题。 6. What was wrong with the woman? A. She fell o
4、ff a tree. B. She was hit by a car. C. She hurt her leg. 7. Where does the conversation take place? A. In a park. B. In a hospital. C. In their house. 听第7段材料,回答第8、9题。 8. What is the main purpose of the mans visit to the United States? A. To go sighting-seeing. B. To attend a conference. C. To pay a
5、visit to a friend. 9. Whats the mans job? A. A worker. B. A policeman. C. A photographer. 听第8段材料,回答第10至12题。 10. How long will the woman stay in London? A. For half a year. B. For two days. C. For a year.11. What will the girl probably do next Monday? A. Take an examination. B. Hand in her book repor
6、t. C. Put a timetable on the notice board. 12. What does the man think of the girl in class? A. Active. B. Quiet. C. Impolite. 听第9段材料,回答第13至16题。 13. Where did the woman want to go on Sunday? A. To the History Museum. B. To the Military Museum. C. To the Middle Street. 14. Why didnt the woman see any
7、 ancient Chinese paintings? A. There was no display. B They arrived there late. C. The museum didnt open. 15. Which bus did the woman take to the Middle Street? A. No.15. B. No.23. C. No.30. 16. How does the man feel about the womans experience? A. Shameful. B.Terrible. C .Joyful. 听第10段材料,回答第17至20题。
8、 17. What is “Survival Holidays”? A. An activity for training children. B. A holiday for educating children. C. An idea for challenging children. 18. Why do so many parents like “Survival Holidays”? A. To learn how to look after children. B. To give their children a change in life. C. To have childr
9、en experience country life. 19 .What does the speaker think about parents today? A. Theyve spent too much time playing. B.Theyve been too far away from nature. C. Theyve cared too much about children. 20. Why should children learn about the skills? A. To keep them safe in nature. B. To survive in di
10、fficult times. C. To help them in everyday life. 第二部分:阅读理解(每小题2分,满分40分) 第一节(共15题,每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答案卷上将该项涂黑。AHere are some music festivals that you might be interested in.BoogieTallarook, VIC(2628 March)Boogie is definitely kid-friendly, but with a few rules. Kids are
11、 welcome, but need to be fully supervised(监管) at all times and out of the licensed area by 10 pm. Kids under 8 years old are admitted for free. Kids between 8 and16 get in cheaper. There are some activities for kids and a great kid-friendly area.Splendour in the GrassByron Bay, NSW(2426 July)Look, S
12、plendour can be pretty crazy, so if you and your kids are out of practice with handling festivals and the stress they can sometimes bring, maybe you should try starting smaller. But if you feel like you can do it, then your kids are welcome to hit Splendour with you. The usual rules apply youll need
13、 to have them with you at all times if they are under 16 and they cant go into bars. If the child is under 11, then they will get in for free.The Gum BallHunter Valley, NSW(2224 April)We didnt originally include the Gum Ball because they took last year off and we wanted to make sure they were defini
14、tely returning. Not because we have anything against them. On the contrary, they are one event that manages to balance brilliant music and a family-friendly vibe(氛围).Bellingen TurtlefestBellingen(30 September2 October)Great music for a great cause! Bellingen Turtlefest has been set up to raise funds
15、 and awareness for the critically endangered Bellinger River Snapping Turtle, while giving families a chance to enjoy some great music at the same time. Theres a kidzone, sideshows, workshops and markets, but also an education center and some guest speakers so that the kids (and you) can learn a thi
16、ng or two while youre at the event.1. If a 10-year-old goes to Boogie, he/she_.A. cannot find a great kid-friendly area thereB. must leave the licensed area by 11 pmC. must stay with an adult all the timeD. doesnt have to pay for admission2. Which of the following festivals failed to be included in
17、the beginning?A. The Gum BallB. Splendour in the GrassC. BoogieD. Bellingen Turtlefest3. What do the festivals have in common?A. Theyre all held in the summertime.B. Theyre all free for kids under 11.C. Theyre all concerned with wildlife.D. Theyre are suitable for the whole family.【答案】1. C 2. A 3. D
18、【解析】【分析】本文属于说明文,介绍了四个你或许感兴趣的音乐节。【1题详解】细节理解题。根据第二段Kids are welcome, but need to be fully supervised(监管) at all times and out of the licensed area by 10 pm.可知,该音乐节欢迎孩子,但是必须全程由成年人监管,并且晚上十点之后就不能在限制区域了,故选C。【2题详解】细节理解题。根据倒数第二段We didnt originally include the Gum Ball because they took last year off and we
19、wanted to make sure they were definitely returning.可知,最初作者是没有把the Gum Ball音乐节包含在本文里,故选A。【3题详解】推理判断题。分析文章可知,四个音乐节都是kids-friendly或者family-friendly,故可知,适合孩子或者全家人一起去,故选D。BMr. Guo is a teacher from Xian. He asked his students to hand in their homework through a QR code (二维码). “We spent an hour or two in
20、class learning how to generate (使产生) the codes, and in the end everything gets easier.” Said Guo, “When students finish the homework, they keep it on WeChat. Then, each student makes his own QR code and gives it to me. So I can check their work anywhere using my computer or telephone.”The QR codes c
21、an be sent to Mr. Guo by email QQ and WeChat. When Guo scans his students QR codes, their homework appears on his phone. He finds that their homework becomes more creative, with many pictures, music and even videos.Guos students like the new way and think it is interesting. “We are living in the inf
22、ormation age. Many students like to work with computers, which makes learning more fun.” said Tingting, a student of Guos.“The paper is not easy to keep, but the code is easy to keep and share.” Guo said, “It is worth trying to use new technology in education. Education itself is a kind of creation.
23、 I dont want my students to fall behind the times.”However, some parents are worried. They are afraid that their children will spend too much time surfing the Internet and less time communicating with teachers. But in fact, its unnecessary. Students still need to look up information in books and wri
24、te it down when they do their homework. They only use the codes when they hand in their work, which doesnt take them too much time. Also for teachers, it allows them to check the students work at any time. And its also an easy way to share homework with other students4. What makes Mr. Guo special as
25、 a teacher?A. He doesnt give students homework after his class.B. He asks his students to hand in homework in a new way.C. He gives his students much creative homework after class.D. He teaches on WeChat, instead of in the traditional classroom.5. _can be sent to Mr. Guo by email, QQ and WeChat.A. T
26、he QR codesB. The homeworkC. The examination resultD. The teaching6. Some parents are worried that_.A. their children will waste much time onlineB. it will take their children more timeC. their children will receive bad informationD. it will cost them more to provide phones7. The writer thinks the n
27、ew way_.A. is not really necessaryB. has more disadvantagesC. does not work well for teachersD. will benefit both teachers and students【答案】4. B 5. A 6. A 7. D【解析】【分析】这是一篇夹叙夹议文。文章讲述了来自西安的郭老师要求学生通过二维码交作业,文章对于这种新的教学方式进行了讨论。【4题详解】细节理解题。根据文章第一段“He asked his students to hand in their homework through a QR
28、 code (二维码).(他要求学生通过二维码交作业。)”可知,他要求他的学生用一种新的方式交作业,这种用二维码交作业的方式使郭老师很特别。故选B。【5题详解】细节理解题。根据文章第二段“The QR codes can be sent to Mr. Guo by email, QQ and WeChat.(二维码可以通过电子邮件、QQ、微信等方式发送给郭老师。)”可知,二维码可以通过电子邮件、QQ、微信发给郭老师。故选A。【6题详解】细节理解题。根据文章最后一段“However, some parents are worried. They are afraid that their chi
29、ldren will spend too much time surfing the Internet and less time communicating with teachers.(然而,一些家长对此感到担忧。他们担心他们的孩子会花太多的时间上网和更少的时间与老师交流。)”可知,一些家长担心他们的孩子会在网上浪费很多时间。故选A。【7题详解】推理判断题。根据文章最后一段“But in fact, its unnecessary. Students still need to look up information in books and write it down when they
30、 do their homework. They only use the codes when they hand in their work, which doesnt take them too much time. Also for teachers, it allows them to check the students work at any time. And its also an easy way to share homework with other students.(但事实上,这是不必要的。学生仍然需要在书中查找信息,并在做作业时把它写下来。他们只在交作业时使用代码
31、,这不会占用他们太多的时间。对于老师来说,它可以让他们随时检查学生的作业。这也是一个与其他学生分享作业的简单方法。)”可推知,作者认为这种新方法对教师和学生都有好处。故选D。CBecause of the development of agriculture, the area of land affected by sand has gradually increased. During the 1950s and 1960s the land affected by sand expanded on average into 1,600 square kilometers per year
32、. By the 1990s, the area had reached 2,500 square kilometers per year. This kind of situation is particularly serious in many regions upwind(逆风的) from Beijing. Fengning City in Hebei Province and Duolun City in Inner Mongolia lie to the north of Beijing, and in the last 50 years the population of th
33、ese two cities has grown by 2 to 3 times. In order to obtain more resources, the inhabitants have been busy with heavy farming, tree-cutting and keeping animals. The result is that the soil which has sustained damage, and the sand layer below the earth is now exposed on the ground and the ground is
34、rapidly being controlled by the spread of sand. China has already noticed this problem, and has take measures to save the land. Nowadays, some land used for farming has returned to forestland and grassland. The Chinese government announced that it would invest more than RMB 600,000,000 to control Be
35、ijings sandstorms in the coming years. Only by decreasing the damage caused by man and restoring the natural environment will it be possible to well control the sources of the sand and dust. We hope in the not-distant future, we will solve the problem successfully and effectively.8. Compared with 50
36、s and 60s, the land affected by sand increased by_square kilometers by the 1990s.A. 1,600B. 2,500C. 900D. 1,1009. Which of the following is NOT the cause of the damaged land?A. People use the resources too much.B. People keep animals which need more grain.C. People prepare too much land to grow crop
37、s.D. People cut a lot of forests and raise animals.10. The major measure that Chinese government has taken is _.A. controlling the growth of the populationB. making better use of natural resourcesC. killing fewer animals and cutting fewer treesD. returning some land to forestland and grassland11. Ac
38、cording to the passage, it can be inferred that _ was the major factor of the environmental damage.A. manB. animalC. natureD. desert【答案】8. C 9. B 10. D 11. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要讲述了中国沙漠化问题形成的原因以及政府采取的保护环境的措施。【8题详解】细节理解题。根据文章第一段“During the 1950s and 1960s the land affected by sand expanded on average
39、into 1,600 square kilometers per year. By the 1990s, the area had reached 2,500 square kilometers per year.(在20世纪50年代和60年代,受沙漠化影响的土地平均每年扩张1600平方公里。到20世纪90年代,这个面积已经达到每年2500平方公里。)”可知,与50年代和60年代相比,90年代受沙化影响的土地增加了900平方公里。故选C。【9题详解】细节理解题。根据文章第一段“In order to obtain more resources, the inhabitants have bee
40、n busy with heavy farming, tree-cutting and keeping animals.(为了获得更多的资源,居民们一直忙于繁重的农业、伐木和饲养动物。)”可知,“人们饲养的动物需要更多的粮食”这一点不是造成土地破坏的原因。故选B。【10题详解】细节理解题。根据文章最后一段“China has already noticed this problem, and has take measures to save the land. Nowadays, some land used for farming has returned to forestland an
41、d grassland.(中国已经注意到了这个问题,并采取了措施来保护土地。如今,一些耕地已经退耕还林、还草。)”可知,中国政府采取的主要措施是退耕还林还草。故选D。【11题详解】推理判断题。根据文章最后一段“Only by decreasing the damage caused by man and restoring the natural environment will it be possible to well control the sources of the sand and dust.(只有减少人为造成的破坏,恢复自然环境,才能很好地控制沙尘的来源。)”可推知,人类是破坏
42、环境的主要因素。故选A。DThe meaning of silence varies among cultural groups.Silences may be thoughtful, or they may be empty when a person has nothing to say. A silence in a conversation may also show stubbornness, uneasiness, or worry. Silence may be viewed by some cultural groups as extremely uncomfortable;
43、therefore attempts may be made to fill every gap(间隙) with conversation. Persons in other cultural groups value silence and view it as necessary for understanding a persons needs.Many Native Americans value silence and feel it is a basic part of communicating among people, just as some traditional Ch
44、inese and Thai persons do. Therefore, when a person from one of these cultures is speaking and suddenly stops, what may be implied(暗示) is that the person wants the listener to consider what has been said before continuing.In these cultures, silence is a call for reflection.Other cultures may use sil
45、ence in other ways, particularly when dealing with conflicts among people or in relationships of people with different amounts of power. For example, Russian, French, and Spanish persons may use silence to show agreement between parties about the topic under discussion. However, Mexicans may use sil
46、ence when instructions are given by a person in authority rather than be rude to that person by arguing with him or her. In still another use, persons in Asian cultures may view silence as a sign of respect, particularly to an elder or a person in authority.Nurses and other care-givers need to be aw
47、are of the possible meanings of silence when they come across the personal anxiety their patients may be experiencing. Nurses should recognize their own personal and cultural construction of silence so that a patients silence is not interrupted too early or allowed to go on unnecessarily. A nurse wh
48、o understands the healing(治愈) value of silence can use this understanding to assist in the care of patients from their own and from other cultures.12. What does the author say about silence in conversations?A It implies anger.B. It promotes friendship.C. It is culture-specific.D. It is content-based
49、.13. Which of the following people might regard silence as a call for careful thought?A. The Chinese.B. The French.C. The Mexicans.D. The Russians.14. What does the author advise nurses to do about silence?A. Let it continue as the patient pleases.B. Break it while treating patients.C. Evaluate its
50、harm to patients.D. Make use of its healing effects.15. What may be the best title for the text?A. Sound and SilenceB. What It Means to Be SilentC. Silence to Native AmericansD. Speech Is Silver; Silence Is Gold【答案】12. C 13. A 14. D 15. B【解析】【分析】本文是一篇说明文。主要介绍了沉默在不同文化背景下的不同内涵。【12题详解】细节理解题。根据第一段The me
51、aning of silence varies among cultural groups. A silence in a conversation may also show stubbornness, uneasiness, or worry. 可知,沉默的含义因文化群体而异,交谈中的沉默也可能表示固执、不安或担忧。所以作者认为谈话中的沉默是有文化特性的。故选C项。【13题详解】细节理解题。根据第二段中Many Native Americans value silence and feel it is a basic part of communicating among people,
52、just as some traditional Chinese and Thai persons do. Therefore, when a person from one of these cultures is speaking and suddenly stops, what may be implied(暗示) is that the person wants the listener to consider what has been said before continuing可知,许多印第安人珍视沉默,认为这是人与人之间交流的基本组成部分,就像一些传统的中国人和泰国人一样。因此
53、,当一个来自其中一种文化的人说话时突然停下来,暗示说话者想要倾听者在继续之前思考一下所说过的话。所以中国人认为谈话时人们沉默是为了让别人思考。故选A项。【14题详解】细节理解题。根据末段末句A nurse who understands the healing value of silence can use this understanding to assist in the care of patients 可知,了解沉默的治疗价值的护士可以利用这种了解来帮助护理病人。所以作者建议护士要用沉默来治疗病人。故选D 。【15题详解】主旨大意题。根据第一段“The meaning of sil
54、ence varies among cultural groups”可知, 沉默的含义因文化群体而异。以及先问介绍了在不同文化背景下谈话期间的沉默的不同含义。所以短文的最佳标题是“沉默意味着什么”。故选B 。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。Do You Have a Positive Attitude?Who would you rather hang around with? Someone who always acts in low spirits? Or someone who manages
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-381410.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2022五年级英语上册 Unit 1 Whats he like Part A习题课件 人教PEP.pptx
