宁夏海原县第一中学2021届高三下学期第四次模拟考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 宁夏海原县第一中学2021届高三下学期第四次模拟考试英语试题 WORD版含解析 宁夏 海原县 第一 中学 2021 届高三 下学 第四 模拟考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、海原县第一中学2021年高三第四次模拟考试英语试题卷注意事项:1答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2作答时,务必将答案写在答题卡上。写在本试卷及草稿纸上无效。3考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分:听力理解(共两节。满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How
2、 much is the shirt ?A.19.15. B.9.18 C.9.15 答案是C.1. What does the woman enjoy doing?A. Observing birds. B. Singing songs. C. Watching nature scenery.2. Who is Mary?A. A company manager. B. A devoted teacher. C. A new employee.3. Why does the man thank the woman?A. She saved his life. B. Shell drive h
3、im to work. C. She fixed his alarm clock.4. When does the man start to work?A. At 6:00. B. At 7:00. C. At 8:00.5. What are the speakers talking about?A. Past experiences. B. Family members. C. Travelling abroad.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从每题所给的A,B,C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对
4、话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。请听第6段材料,回答第6至7题。6. How long will the man stay in Portland?A. Two nights. B. Three nights. C. Four nights.7. Why will the man go to Portland?A. To make a presentation. B. To attend a meeting. C. To meet Trevor.请听第7段材料,回答第8至9题。8. Whats Toms task?A
5、. Ordering the chair. B. Sweeping the floor. C. Cleaning the blackboard.9. Whats the relationship between the speakers?A. Classmates. B. Colleagues. C. Teacher and student.请听第8段材料,回答第10至12题。10. Why will Jack leave for London?A. To have a holiday. B. To work. C. To visit friends.11. What day is it to
6、day?A. Friday. B. Saturday. C. Sunday.12. What will the man try to do?A. Look for a big flat. B. Go to London with Jack. C. Attend a party.请听第9段材料,回答第13至16题。13. What does the man say about his phone?A. It has no Bluetooth. B. It is used for business. C. It has no free Internet access.14. Why does th
7、e woman use the mans phone?A. To give a call. B. To send an e-mail. C. To check an e-mail.15. How does the woman feel without a phone?A. Fine. B. Worried. C. Crazy.16. What does the man advise the woman to do?A. Have a vacation. B. Buy a new phone at once. C. Learn about the features of the phone.请听
8、第10段材料,回答第17至20题。17. Who will be in charge of the course?A. Dr. James. B. Dr. Smith. C. Dr. Green.18. What is the first rule about?A. Safety. B. Attendance. C. Punctuality19. What is forbidden in the laboratory?A. Eating and drinking. B. Wearing loose clothes. C. Touching the table top.20. What will
9、 the students learn next?A. More instructions. B. The microphone. C. The microscope.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。AHow to be Sociable - Virtual ClassHow to Be Sociable is a 2.5 hour class by The School of Life which takes place regularly in our virtual cl
10、assroom. Why should I attend?We all long to have sincere, intimate, warm-hearted and interesting meetings with friends and strangers but too often, we fail to connect as we would like to. This is a class expressly designed to teach us the skills to have the kind of social life we deserve. It shows u
11、s how to escape unfruitful and loneliness inducing small talk and how elegantly to start to have properly enriching connections with others. We are not only shown where we are going wrong, were given practical guidance and group rehearsals in winning strategies. Not least, we will laugh together as
12、we learn.What will I learn?How to Be Sociable teaches:What should our friendships be for?What is charm and how do we acquire it?How can one be at ease in social situations?What makes a good conversationalist?What makes a good listener?Evening Classes - All timings are in Greenwich Mean Time (GMT)6:1
13、5pm GMT session open6:30pm GMT class begins 9:00pm GMT class endsMorning Classes - All timings are in Greenwich Mean Time (GMT)9:15am GMT session open9:30am GMT class begins 12:00pm GMT class endsDates and times are available to book below. New dates for this class are added throughout the year.For
14、more information, please see our London FAQs or contact classroom CLASSROOM TESTIMONIALS(评价)Really welcoming to those coming by themselves and very interesting theoretical information/discussionsReally enlightening experience; thank you so muchExcellent; good fun and thought provokingFantastic exper
15、ience; varied practical exercises; dynamic and engaging teacher; absolutely great.1. In which aspect do you benefit from the virtual class?A. Sense of direction.B. Practical life skills.C. Social skills.D. Winning matches.2. When are classes available?A. 6:15 am 8:45 am.B. 7:00 am -9:30 am.C. 3:30pm
16、 6:00 pm.D. 6:30 pm -9:00 pm.3. Why is CLASSROOM TESTIMONIALS provided?A. To praise energetic teachers.B. To introduce interesting activities.C. To present useful exercises.D. To confirm the class is worthwhile.【答案】1. C 2. D 3. D【解析】这是一篇应用文。文章介绍了教授如何社交的一种虚拟课程。【1题详解】推理判断题。根据Why should I attend?介绍中“Th
17、is is a class expressly designed to teach us the skills to have the kind of social life we deserve. It shows us how to escape unfruitful and loneliness inducing small talk and how elegantly to start to have properly enriching connections with others. (这是一门专门设计的课程,目的是教我们拥有我们应得的社交生活的技能。它告诉我们如何摆脱无效的和孤独
18、诱导的闲聊,如何优雅地开始与他人有适当充实的联系)”可知,这门虚拟的课程会教我们一些社交知识和技能,也就是在社交技能方面让我们受益,故选C。【2题详解】细节理解题。根据Evening Classes - All timings are in Greenwich Mean Time (GMT)介绍中“6:30pm GMT class begins;9:00pm GMT class ends (按照格林威治标准时间,课程开始于6:30pm,结束于9:00pm)”可知,6:30 pm -9:00 pm是可以上课的,故选D。【3题详解】推理判断题。根据CLASSROOM TESTIMONIALS(评价
19、)中“Really enlightening experience; thank you so much(真正的启发性经验;非常感谢)Excellent; good fun and thought provoking (好极了;有趣又发人深省)Fantastic experience; varied practical exercises; dynamic and engaging teacher; absolutely great.(奇妙的经历;多种实践活动;充满活力和魅力的教师;非常好)”可知这些评论是参与课程的人的评论,是对课程的各个方面的称赞,说明这个课程是非常有意义的,这就是为了进一
20、步证实这个课程是值得参加的,故选D。BFor years, we had seen a lot of old villages dying slowly before being torn down. Its such a shame. So I wanted to do something, says Zhang Lei, a professor from the School of Architecture and Urban Planning at Nanjing University.Zhangs two design works for Librairie Avant-Garde,
21、the Yunxi Library bookshop in Tonglu countys Daijiashan village and Chenjiapu Bookstore in Songyang county, both in East Chinas Zhejiang province, were opened respectively in 2015 and 2018. The villages have since seen increasing number of visitors. Hostels have been built and, as a result, property
22、 prices in the villages have soared. For instance, the annual rent of a house in Daijiashan village was 2,000 yuan ($306) in 2015, but has now grown to 8,000 yuan.Similarly, Chenjiapu village used to be dying despite a history stretching back 600 years. The bookstore, however, means that holidays br
23、ing so many visitors that there are often traffic jams on the road leading to the village. I never thought that a small bookstore could change the fate of a village, he says.When Qian Xiaohua, founder of Librairie Avant-Garde headquartered in Nanjing, started opening bookstores in the countryside si
24、x years ago, he met with a lot of doubts and questions. After all, bookstores in cities, with much bigger populations, could barely survive due to online competition. Even more surprisingly, Qian prefers targeting old villages that are losing their young people, with just the elderly and children le
25、ft behind. Those villages are usually located in picturesque surroundings, many with historical details. Qian, accompanied by architects, will then choose old buildings from the villages to be renovated into well-lit modern bookstores that remain true to their original structures and decorative aspe
26、cts.Since April 2014, Qian has opened five bookstores in the countryside. All have attracted large numbers of tourists and even young villagers to return home. Apart from their commercial success and subsequent economic revival of the villages, these bookstores have become new public spaces for loca
27、ls, benefiting the development of rural areas in the long run.4. What can we know about many old villages from Zhang Leis words in paragraph 1?A. They were booming gradually.B. They were being deserted.C. They were under construction.D. They were overdeveloped.5. What does the underlined word “soare
28、d” in paragraph 2 mean?A. Risen.B. Decreased.C. Changed.D. Overturned6. How might people feel about Qian Xiaohua opening bookstores in the countryside initially?A. Favorable.B. Interested.C. Hopeful.D. Skeptical.7. What can be a suitable title for the text?A. Old Villages Survive AmazinglyB. Rebuild
29、 Traditional SettlementsC. Bookstores Rewrite Old VillagesD. Knowledge Changes Villages【答案】4. B 5. A 6. D 7. C【解析】【分析】本文是一篇说明文。主要讲述了钱晓华在农村开书店,促进了农村的发展,改写了旧村庄逐渐走向消亡的命运。【详解】1.细节理解题。根据第一段第一句“For years, we had seen a lot of old villages dying slowly before being torn down.”(多年来,我们看到许多旧村庄在被拆毁前慢慢消亡。) 可知,
30、许多旧日村庄慢慢地消亡了, 也就是慢慢地被遗弃了。选项B与文意相符,故选B。2.词句猜测题。根据第二段最后一句“For instance, the annual rent of a house in Daijiashan village was 2,000 yuan ($306) in 2015, but has now grown to 8,000 yuan.”(例如,戴家山村2015年的年租金是2000元(306美元),但现在已经增长到8000元。)可知,村庄的房地产价格(property prices)上升了,所以划线词soared的意思应该是“上升”,结合选项,选项A符合题意,故选A。
31、3.推理判断题。 根据第四段第一句“When Qian Xiaohua, founder of Librairie Avant-Garde headquartered in Nanjing, started opening bookstores in the countryside six years ago, he met with a lot of doubts and questions. ”(当总部设在南京的先锋书店创始人钱晓华6年前开始在农村开设书店时,他遇到了很多怀疑和问题。)可知,钱晓华最初在农村开书店时, 人们持着怀疑的态度。选项D符合题意,故选D。 4.主旨大意题。根据第一段
32、第一句“For years, we had seen a lot of old villages dying slowly before being torn down.”(多年来,我们看到许多旧村庄在被拆毁前慢慢消亡。) 以及最后一段最后一句“Apart from their commercial success and subsequent economic revival of the villages, these bookstores have become new public spaces for locals, benefiting the development of rur
33、al areas in the long run.”(这些书店除了商业上的成功和随后村庄的经济复兴外,还成为当地人的新公共空间,从长远来看有利于农村地区的发展。)可知,本文主要讲述了钱晓华在农村开书店使得农村经济复兴,促进了农村的发展,改写了旧日村庄逐渐走向消亡的命运。选项C与文意相符,故选 C。CIf you want to do your kids a favor, consider having them walk to school. Walking to school provides many benefits improving academic performance, red
34、ucing anxiety, boosting spirits, better sleep, a sense of independence, having an opportunity to familiarize oneself with a neighborhood, to notice small details, to feel a sense of wonder at the surroundings. The list goes on. Parental fears still exist, however. Parents are terrified of cars, of i
35、njury, of harsh weather, of encounters with strangers and wild animals. These fears prevent parents from letting their kids do something thats actually enormously beneficial to them, despite the fact that removing an opportunity to be active contributes to an increase in childhood obesity, which can
36、 have a greater negative impact on a childs life than the risk of being injured due to being active. How do we go from being a society that does not encourage its children to walk independently to being one that does? Parents must face their own discomfort with letting go. Brussoni, an expert who re
37、searches childrens outdoor and risky play, said We want to move parents from focusing solely on protecting their child to building trust in their childs abilities and strategies to support their childs skills in navigating the streetscape. Schools can play a role by encouraging children to walk to s
38、chool. Brussoni offers additional suggestions: They should promote a culture that walking to school is the norm, help educate parents on why this is important, and consider closing the streets around the school to cars before and after school. Parents might do well to put themselves in their childre
39、ns shoes. As adults, we know how good a morning walk feels to start off a day or to end one. Walking energizes us and cheers us up, and it can do the same for children. As we go through this pandemic that has shaken up all of our lives, its a good time to practice new routines and establish new habi
40、ts. Walking to school is a great place to start.8. What can we infer about kids usual way of going to school?A. They walk to school alone.B. They are driven to school.C. They ride bikes to schoolD. They are led to school by teachers.9. What does Brussoni suggest parents do in paragraph 3?A. Focus on
41、 their childs safety.B. Protect their child against injury.C. Believe their childs abilities.D. Strike traffic rules into their childs heart.10. What does the underlined word “They” in paragraph 4 refer to?A. Schools.B. Societies.C. Governments.D. Children.11. What is the authors purpose of writing
42、the text?A. To illustrate the roles of parents and schools.B. To advise parents to have kids walk to school.C. To promote a way of establishing a new routine.D. To encourage kids to form a good habit.【答案】8. B 9. C 10. A 11. B【解析】【分析】这是一篇说明文。建议家长及学校提供机会让孩子步行去上学,这对孩子益处多多。【8题详解】推理判断题。根据第二段“Parental fea
43、rs still exist, however. Parents are terrified of cars, of injury, of harsh weather, of encounters with strangers and wild animals.(然而,父母的害怕仍然存在。他们害怕汽车,害怕孩子受伤,害怕恶劣的天气,害怕遇到陌生人和野生动物。)”可推知,父母担心孩子独自上学路上种种风险意外,多数情况是不让孩子独自去上学,那就应该是家长开车送孩子。故乡B项。【9题详解】细节理解题。根据第三段“Brussoni, an expert who researches childrens
44、 outdoor and risky play, said We want to move parents from focusing solely on protecting their child to building trust in their childs abilities and strategies to support their childs skills in navigating the streetscape.(Brussoni是一位研究儿童户外活动和冒险游戏的专家,他说:“我们想让家长们从只关注保护孩子,转向对孩子的能力和策略建立信任,以支持孩子在街道上的技能。”
45、)”可知,该专家建议家长相信孩子有能力应对独自步行在街道上遇到的各种情况。故选C项。【10题详解】词句猜测题。根据前一句“Schools can play a role by encouraging children to walk to school.(学校可以通过鼓励孩子步行上学问题上起到作用。)”可知,此处承接上文,指出学校可以采取一些措施促使孩子可以步行去学校,因此划线词they指代的就是前面提到的schools,故选A项。【11题详解】推理判断题。根据文章第一段“If you want to do your kids a favor, consider having them wal
46、k to school. Walking to school provides many benefits improving academic performance, reducing anxiety, boosting spirits, better sleep, a sense of independence, having an opportunity to familiarize oneself with a neighborhood, to notice small details, to feel a sense of wonder at the surroundings. T
47、he list goes on. (如果你想帮助孩子,可以考虑让他们步行去学校。步行上学有很多好处提高学习成绩,减少焦虑,振奋精神,改善睡眠,增强独立感,有机会熟悉周围环境,注意细节,对周围的环境感到惊奇。这样的例子不胜枚举。)”可知,本文作者认为,孩子独立步行去学校有诸多好处,建议家长让孩子步行去学校。故选B项。DIsraeli researchers say they have created the worlds first three-dimensional, or 3D-printed heart using a patients own cells. They described
48、the experiment as a major medical breakthrough. Tal Dvir, the lead researcher on the project, said in a statement that it was the first time that human cells had been used with 3D printing technology to successfully create a whole heart. Dvir added that the printed heart contains blood vessels which
49、 are needed to pump blood. The development marks a step forward for 3D printing in the medical field.The researchers took samples of fatty tissue from patients. This material was then used to develop “ink” for the 3D printing process. First, the researchers created patches of tissue from the patient
50、s own cells. Later, they used that same process to create a small version of a whole heart. Using the patients own cells is important to reduce the risk that the bodys system to fight infection will reject a transplanted organ.The goal, the researchers said, is to treat heart disease. The World Heal
51、th Organization reports that heart disease is by far the leading cause of death worldwide. For patients with severe heart disease, a heart transplant is currently the main treatment available. The researchers hope their invention can help ease the demand for heart transplant donors.Dvir says that th
52、e newly-created heart represents great progress. However, more research and development is needed to produce a fully operating, transplantable organ. One of the biggest challenges for the engineering team will be finding a way to create a human-sized heart.Dvir said his team planned to transplant he
53、art models designed for animals, possibly within the next year. He added that, for human use, “simpler organs” will likely be produced before hearts. “Maybe, in ten years, there will be organ printers in the finest hospitals around the world,” Dvir said. He hopes such methods will be used “routinely
54、” to produce organs in the future.12. Why should patients own cells be used to create a 3D heart?A. To avoid being rejected.B. To make it suitable to print.C. To fight infection.D. To build up immune system.13. What is the research intended for?A. To adopt printing technology.B. To create human orga
55、ns.C. To treat heart disease.D. To develop organ printers.14. What does Dvir expect of organ printers in the future?A. They will be developed to create organs routinely.B. They will be widely used to treat different diseases.C. They will be used to transplant organs for animals.D. They will be appli
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-381496.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
