2021-2022学年新教材人教版英语选择性必修第二册单元检测:UNIT 1 SCIENCE AND SCIENTISTS WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材人教版英语选择性必修第二册单元检测:UNIT SCIENCE AND SCIENTISTS WORD版含解析 2021
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(一).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)ADear Editor,Please publish more articles about women scientists. Women scientists have made outstanding contributions to the world. These women make excellent role models. More young women may choose science as a profession if women read featured articles on fem
2、ale scientists like Marie Curie and Rachel Carson. Both women were encouraged to study science,and they both accomplished great things.With her fathers encouragement, Marie Curie made the world a better place through her scientific accomplishments. She studied the emission (放射) of rays from uranium
3、(铀), a feature she called “radioactivity (放射性)”. Later, Curie and her husband,also a scientist, processed the mineral pitchblende before separating two radioactive elements (元素). With this discovery, Marie Curie earned her doctorate, and shortly thereafter,both she and her husband were awarded the 1
4、903 Nobel Prize in physics. In 1911 Marie Curie won the Nobel Prize in chemistry for her work with the newly discovered elements;this work laid the foundation for Xrays and atomic physics.When Rachel Carson was young, her mother encouraged her to study nature. As an adult, she became known as the mo
5、ther of the modern environmental movement. After studying marine biology and zoology in college, Carson worked as a government scientist and wrote several books on how all living things relate to each other. In 1951 her book The Sea Around Us made scientific knowledge about the sea accessible to the
6、 general readers and remained on the bestseller list for eightysix weeks. In 1962 Carson wrote Silent Spring, a book that helped lead to improvements in the use of chemical pesticides(农药)Humans have benefited greatly from the work of Marie Curie and Rachel Carson. What if these women had not been en
7、couraged to become scientists? I believe that we need to encourage young women to enter the field of science.With that goal in mind,I sincerely hope your magazine can publish more articles about the contributions that women make to science.Sincerely,Annie Bastien,Grade 7Capistrano Middle School【语篇解读
8、】本文是一篇应用文。作者在信中建议杂志编辑多刊登一些关于女性科学家的文章,以鼓励更多女性从事科学事业。1According to the text, Marie Curie Aachieved success with her fathers helpBseparated two radioactive elements aloneCmade contributions to the study of XraysDwon the Nobel Prize twice with her husbandC细节理解题。由第二段中的“this work laid the foundation for X
9、rays and atomic physics”可知,玛丽居里的工作为研究X射线和原子物理奠定了基础。2What can we learn about Rachel Carson?AShe was a physicist and chemist.BHer books had a great influence on the public.CShe was inspired by her father to become a scientist.DHer role as an environmentalist was rarely known by people.B细节理解题。由倒数第二段中的“
10、her book The Sea Around Us made scientific knowledge about the sea. a book that helped lead to improvements in the use of chemical pesticides(农药)”可知,雷切尔卡逊所著的两本书对大众都产生了很大的影响。3What can we infer about the author?AShe aims to become a scientist.BShe likes reading and writing stories.CShe has a great int
11、erest in women scientists.DShe wants to publish articles in the magazine.C推理判断题。由最后一段中的“I believe that we need to encourage young women to enter the field of science”可知,作者对女性科学家的故事很感兴趣。BEinstein was not only an outstanding scientist of the 20th century,but also a gifted and enthusiastic musician. He
12、 once said that had he not been a scientist, he would have been a musician. “Life without playing music is unthinkable for me,” he said, “I live my daydreams in music. I get most joy in life out of music. ”Einsteins mother, Pauline, was a talented pianist who brought music to life in the family home
13、. Einstein began to learn the violin at the age of 6. However, he worked hard until discovering the joys of Mozarts sonatas (奏鸣曲) at the age of 13. From that point on,although he had no further lessons, his violin remained his companion (伴侣)When Einstein moved to Aarau in Switzerland in 1895 to comp
14、lete his schooling, he seemed to have devoted a good deal of his time to music. Just before his 17th birthday Einstein played at a music examination in the school. The examiner reported that “a student called Einstein shone in a deeply felt performance of one of the Beethoven sonatas”. In addition t
15、o his great skill in playing the violin, he also played the piano and, in particular, loved to improvise (即兴创作)In later life, Einsteins reputation as a physicist often led to invitations to perform at benefit concerts, which he generally accepted happily. At one such event, a criticnot knowing Einst
16、eins real reputation as a physicistwrote, “Einstein plays excellently. However, his worldwide reputation is undeserved. There are many violinists who are just as good. ”Probably the summary of Einstein the violinist that comes nearest to the mark comes from his friend Janos Plesch, who wrote, “There
17、 are many musicians with much better skills, but none, I believe, who ever played with more sincerity or deeper feeling.”【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要介绍了物理学家爱因斯坦对音乐的热爱与投入。4We learn from Paragraph 1 that Einstein Ahad a great love for musicBenjoyed daydreaming in musicChad stopped playing music for a whileDpre
18、ferred to be a musician rather than a scientistA推理判断题。由第一段中的“a gifted and enthusiastic musician”和爱因斯坦所说的话可知,爱因斯坦非常热爱音乐。5After discovering the joys of Mozarts sonatas, Einstein Abegan to create his own musicBspent a lot of time playing his violinCstarted learning the piano by himselfDmoved to Switzer
19、land to learn the violinB细节理解题。由第二段中的“From that point on,although he had no further lessons,his violin remained his companion(伴侣)”可知,爱因斯坦在13岁时发现莫扎特奏鸣曲的乐趣,从那时开始,小提琴一直陪伴他左右。6What can we infer from Paragraph 3?AEinstein did excellently in the examination.BEinsteins life in Aarau affected his musical ta
20、ste.CEinsteins performance disappointed the examiner.DEinstein practiced the Beethoven sonatas for his birthday.A推理判断题。由第三段中的“The examiner reported that a student called Einstein shone in a deeply felt performance of one of the Beethoven sonatas”可知,考官对爱因斯坦在考试中的表现赞赏有加。7By mentioning the critics words
21、, the author probably wants to show AEinstein didnt live up to his reputationBEinstein was also an outstanding violinistCEinstein played better than professional violinistsDEinstein wished there would be more benefit concertsB推理判断题。由倒数第二段中的“Einstein plays excellently. However,his worldwide reputatio
22、n is undeserved.There are many violinists who are just as good”可知,爱因斯坦是一名出色的小提琴家。CMaria (17181799) was a famous Italian mathematician.She was described in a book as follows:“Maria was a child prodigy (神童),but was also shy. ”She stayed at home, teaching the younger children and following her own stud
23、ies. When her mother died after giving birth to twentyone children, Maria took over the running of the household. At the age of twenty she started a tenyear project, a book bringing together the work on calculus (微积分学) of Leibnitz and Newton titled Analytic Institutions. Sometimes she would have tro
24、uble with a problem, but her mind went on working even in her sleep; she would sleepwalk to her study and back to bed. In the morning, she would find the answer to the problem waiting on her desk. Her book made her famous; she was living proof of what she had argued at nine years old that women had
25、a right to study science. But Maria had other interests in her life apart from mathematics.She had always worked with the poor people in her area, and she had asked her father for separate rooms and turned them into a private hospital. She worked at the hospital (and another) until she died at the a
26、ge of eightyone. Maria wrote an important book on mathematics, as well as another unpublished book. She ran a household of over twenty people, and she worked for people who had not had her luck and opportunities. Each one of these things was remarkable, but she did them all.【语篇解读】本文是一篇人物传记。主要介绍了意大利著
27、名数学家Maria的成功经历和她为一些穷人做出的贡献。8We know from the text that Maria Awas a maths teacher when she was youngBlived a rich life in her childhoodCwas born in a large familyDwas too shy to teach othersC细节理解题。根据第二段第二句可知她妈妈有21个孩子,所以她家是个大家庭。9It can be inferred from the text that Athere were some good schools for
28、children when Maria was youngBwomen were not allowed to study science when Maria was a little girlCwomen had equal rights to learn anything as boys didDMaria had the ability to make enough money to bring up her brothers and sisters when her mother diedB推理判断题。根据第二段中的“. she was living proof of what sh
29、e had argued at nine years old that women had a right to study science.”可知,当时是不允许女性学科学的。10According to the text,Maria was so devoted to maths that she Aforgot everything when she was studyingBspent over ten years writing her most famous bookCnever slept while doing researchesDwould go on with her st
30、udy in her dreamD细节理解题。根据第二段第四、五句可知,她对工作执着到睡觉时也会梦游进书房工作。11We know from the text that Maria was also a woman.Akindhearted BbeautifulCwellborn DrichA推理判断题。根据文章后半部分的描述可知,她为别人做了很多事,说明她不仅是一位伟大的数学家,还是一个“热心的、善良的”人。DMalala Yousafzai is a Pakistani student and education activist who began speaking out for gi
31、rls education at the age of 11. After surviving an assassination (暗杀) at the age of 15,she cofounded the Malala Fund with her father to create a world where girls everywhere could be educated without fear. Her fund supports every girls right to 12 years of free, safe, quality education and works mai
32、nly in countries such as Pakistan, Afghanistan, India and Nigeria.Malala believes girls are the best investment(投资)in the future peace and further development of our world. It will never be a wrong choice to spend money on girls.In 2014 the Norwegian Nobel Committee awarded Kailash Satyarthi and Mal
33、ala Yousafzai the Nobel Peace Prize for their fight against the suppression (镇压) of children and young people and for the right of all children to education. Malala became the youngestever Nobel Peace Prize winner.Accepting the award, Malala said,“This award is not just for me. It is for those forgo
34、tten children who want education. It is for those frightened children who want peace. It is for those voiceless children who want change. ”In her new picture book, Malalas Magic Pencil, Malala returns to her childhood to teach young readers about the importance of hope, believing in magic, and makin
35、g the world a better place.Malalas first book, her personal life story cowritten with Christina Lamb, I Am Malala: How One Girl Stood Up for Education and Changed the World, was published in 2013.She is also the subject of the 2015 film He Named Me Malala.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了诺贝尔和平奖获得者马拉拉的人生故事。12What
36、s the purpose of the Malala Fund?ATo improve girls safety.BTo get young girls to school.CTo improve peoples living conditions.DTo win women lifetime education rights.B细节理解题。由第一段中的“she cofounded the Malala Fund with her father to create a world where girls everywhere could be educated without fear”可知
37、,这个基金会旨在让女孩能够进入校园接受教育。13Which of the following is Malalas opinion of girls according to Paragraph 2?AThey are quite good at making investments.BThey are in greater need of peace than boys.CThey will play an important role in the future.DThey do more for the development of the world than boys.C细节理解题。
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-381846.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
