2021-2022学年新教材北师大版英语英语选择性必修二练习:模块素养评价 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材北师大版英语英语选择性必修二练习:模块素养评价 WORD版含解析 2021 2022 学年 新教材 北师大 英语 选择性 必修 练习 模块 素养 评价 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。模块素养评价Units 46(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Hey, Paul! Look! I bought a new evening dress. M: A white one? But you l
2、ike black and red. W: Yes, but this style is special. 1. What colour is the womans dress?A. White. B. Black. C. Red. 答案: AText 2W: Congratulations! Your daughter is the skating champion. Thats amazing!M: Thank you! She is always working hard. She began to skate in 2006, and joined the national team
3、in 2011. She once set a world record in 2016. 2. When did the mans daughter set a world record?A. In 2006. B. In 2011. C. In 2016. 答案: CText 3M: Is circus work particularly dangerous for performers?W: Well, circus is such fun. And if youve done all the proper training you should be fine. 3. What doe
4、s the woman think of circus work?A. Interesting. B. Dangerous. C. Difficult. 答案: AText 4W: So the doctor said your stomachaches are caused by too much stress?M: Yes. And he told me that I need to get positive in my daily life, adding that stress can cause many different problems. 4. Whats the cause
5、of the mans problem?A. Lack of sleep. B. Lack of nutrition. C. Too much stress. 答案: CText 5W: What time does your plane leave?M: It leaves at 12: 15. And I have to be there two hours early. W: That means we have to leave the house at 9: 15. Theres half an hour before we start off. 5. How long will i
6、t take to go to the airport?A. Half an hour. B. One hour. C. Two hours. 答案: B第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6W: Well, what did you think of that film?M: I had mixed fee
7、lings really. From what Id read, I expected it to be funnier. W: I know what you mean just shows how different peoples tastes can be. Good twist at the end though. I wasnt expecting that, were you?M: I kind of guessed what was coming, to be honest. There were a lot of references to other films in th
8、e storyline I thought. W: Oh, you think so? I wasnt quite sure what message it was trying to convey, though. One minute it seemed to be saying one thing and the next it was saying the opposite. M: Yeah, I agree. 6. What was the womans opinion about the end of the film?A. Boring. B. Surprising. C. Ex
9、citing. 答案: B7. What was the woman uncertain about?A. The background. B. The style. C. The theme. 答案: C听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7W: I dont like riding the bus. You see, the seats and windows are dirty. Dont they clean the bus every night?M: I think they do. But next time you catch a bus, be sure to brin
10、g something with you to wipe your seat and window. W: People will think Im strange. M: Who cares? Everyone is strange. W: Thats for sure. M: Dont worry about what people think. 8. What is the woman complaining about?A. The bus is late. B. The bus is crowded. C. The bus is dirty. 答案: C9. What does th
11、e man suggest taking?A. Something to sit on. B. Something to wipe. C. Something to read. 答案: B听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: What did you think of the speech by Professor Green yesterday afternoon?M: I thought it was long and boring. I left the lecture hall before the speech ended. W: Where did you go th
12、en?M: I went to the library and borrowed some books and then read some magazines in the reading room. Did you stay in the lecture hall all afternoon?W: Yes. Another three professors gave speeches besides Mr Green. M: How about their speeches?W: I thought all the speeches were interesting and meaning
13、ful. I think I learned a lot from them. I really think you shouldnt have left the lecture hall before the speeches ended. 10. Where was the woman yesterday afternoon?A. In the lecture hall. B. In the classroom. C. In the library. 答案: A11. How many professors gave speeches?A. 3. B. 4. C. 5. 答案: B12.
14、What did the woman think of the speeches?A. Meaningful but difficult. B. She left the hall before they ended. C. She was quite interested in them. 答案: C听第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: Tom, can you get the vegetables out of the fridge, please?M: Lettuce and carrots?W: We need carrots but not lettuce. And c
15、an you see the peppers?M: Yes. W: Two of those, as well. Well cut them into small pieces. M: Fine. Shall I turn the cooker on?W: Yes, nice and hot, please. M: 190 degrees?W: Put it at 220 for now, and we can change it to 200 later. M: OK. The vegetables are ready. W: Good. We can roast them together
16、 with the fish. M: How long will it take?W: Well cook it hot for 15 minutes, and then 25 minutes at a lower temperature, so in 40 minutes itll be ready. M: Great. Im going to watch TV for a few minutes. W: Actually, can you do this little bit of washing-up? Im going to make a dessert. M: OK. 13. Whi
17、ch vegetables does the woman need?A. Carrots and lettuce. B. Lettuce and peppers. C. Carrots and peppers. 答案: C14. How many degrees does the woman first ask the man to turn the cooker on to?A. 190. B. 200. C. 220. 答案: C15. How long will it take to cook the dish?A. 40 minutes. B. 25 minutes. C. 15 mi
18、nutes. 答案: A16. What will the man do while the dish is cooking?A. Do the washing up. B. Make a dessert. C. Watch TV. 答案: A听第10段材料, 回答第1720题。Text 10M: Good morning, Brooklyn High School, and welcome to mother year. Im Harvey Briggs, the school director, and Ill be broadcasting these morning announcem
19、ents every day at 8: 15 a. m. in the school hall. And of course, we have a poster wall in the cafeteria with sign-ups for school activities. Dont forget to sign up for the football team. The team loves Bill Wyatt, our head coach, and many of our former football players have gone to good colleges for
20、 free because of their skills. This year, we have a new system for our lunch menu. The food we offer each week will be emailed to your parents. They will choose lunch food for you and pay through their Parents Direct account. One last announcement for today: We have a new smartphone policy. Students
21、 will not be allowed to bring smartphones into the teaching buildings. Weve provided special lockers inside the school gate to keep your phones safe while class is in session. If you need to contact family members during class hours, come to the office and talk to the school staff. We hope you all h
22、ave a successful school year!17. Who is Harvey Briggs?A. The school director. B. A football coach. C. A college student. 答案: A18. Where is the poster wall?A. On the playground. B. In the cafeteria. C. In the school hall. 答案: B19. How can students find out about the lunch menu in advance?A. From thei
23、r parents. B. From the school website. C. From the posters in the dining hall. 答案: A20. What should students do with their cellphones during school?A. Lock them inside the school gate. B. Keep them with the school teachers. C. Leave them inside the teaching buildings. 答案: A第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小
24、题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A(2021红河高二检测) JET SKIING INSTRUCTORS: Camp Lohikan is a first-class summer camp lying in the Pocono Mountains of Pennsylvania. Our campers range in age from 6 to 15 and come to camp from all over the world. So does our staff! We pay the BEST sal
25、aries to recruit(招募)the BEST staff. We know that the most important element in guaranteeing that our campers have a great summer experience is OUR STAFF. If you have the talent to teach or work in the area of your specialty and you are an outgoing, friendly individual who will be a strong positive r
26、ole model for children and you enjoy working with kids, we strongly encourage you to complete our employment application! EMPLOYMENT BENEFITS Travel allowance is available. Tipping is permitted. Room, board&laundry services are provided. You have no expenses! Nights-off and days-off are scheduled th
27、roughout the summer. Our top talented staff is recruited from across the US and Europe and provides a unique social experience for our counselors and supervisors. Working at Camp Lohikan is the experience of a lifetime. The personal growth, the rewards of working with children, the excitement of an
28、active, diverse community and the close friendships that you form will stay with you long after the summer ends. Many staff members describe their employment at Camp Lohikan as the BEST summer of their life. You will too! TO APPLY: The best way to apply for a job is online at www. Lohikan. com/staff
29、rec. htm. You can also telephone our office at 908-470-9317 and well be happy to mail you our Staff Application Package. Get ready for the best summer of your life!【文章大意】本文是一篇应用文。短文介绍了Camp Lohikan夏令营招聘工作人员的相关信息。21. What play(s)a key role in ensuring campers have a great summer experience?A. Manageme
30、nt. B. Salaries. C. Models. D. Staff. 【解析】选D。细节理解题。根据第二段“We know that the most important element in guaranteeing that our campers have a great summer experience is OUR STAFF. ”可知, “我们”知道保证“我们”的营员有一个美好的夏季体验的最重要的因素是“我们”的员工。故选D项。22. While working at Camp Lohikan, _. A. you need to pay for the mealsB. y
31、ou can gain travel allowanceC. you are forbidden to receive tipsD. you can have a day off every week【解析】选B。细节理解题。根据EMPLOYMENT BENEFITS中的“Travel allowance is available. ”可知, 提供旅行津贴。所以在Camp Lohikan工作, 可以获得旅行津贴。故选B项。23. The author thinks applicants had better apply_. A. on the phoneB. by WechatC. on th
32、e InternetD. by e-mail【解析】选C。细节理解题。根据最后一段中TO APPLY: The best way to apply for a job is online at www. Lohikan. com/staffrec. htm. 可知, 申请一份工作的最好方法是在www. Lohikan. com/staffrec. htm网站上提出申请。所以作者认为申请人最好在互联网上提出申请。故选C项。B(2021北京高二检测)On Monday, I stopped my car in front of my daughter Juliets middle school.
33、She jumped in the front seat, feeling down. She asked me to help her study for her science test. “Dad, I need to memorise a unit about the Reproductive Cycle of Plants. And I can hardly make it. ”“You know memorising seems like the best way to study, but in fact you can do better in tests if you wor
34、k on trying to understand the material. ”Juliet was open to my advice. It was Monday afternoon and we had two nights to study before the test on Wednesday. I suggested a plan. “Tomorrow night, you are going to teach the material to me. Tonight, read the unit. Prepare to teach. ”Asking her to teach m
35、e was an unusual idea but I was determined to do it. Studies show teaching somebody else is a very useful way to learn. Even if you dont do the teaching, the act of preparing to teach leads to more learning than just trying your best to memorise the material. On Tuesday afternoon, Juliet sat down wi
36、th her science book facing me and said, “Okay Dad, lets study. ” I wanted her to teach me. But false starts happened. I couldnt be too hard on her. So instead we started with me asking her some simple questions. She knew some but not others. When she didnt know the answers, I encouraged her to check
37、 the book. She started checking things that didnt make sense. And she was actively seeking to test her understanding. I was happy to see it. She wasnt memorising; she was trying to make sense of things, which was exactly what I had hoped she would do. 【文章大意】本文是一篇记叙文, 讲述了爸爸通过让女儿教他学习这种方式帮助女儿深入理解所学的知识。
38、24. Why did Juliet feel down?A. Because she failed her science test. B. Because she had trouble memorising a unit. C. Because she knew nothing about planting. D. Because she couldnt follow her teacher. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段(爸爸, 我需要记住一个关于植物繁殖周期的单元。但我很难做到)可知, 朱丽叶感到沮丧是因为她记一个单元的知识点有困难, 故选B。25. In the write
39、rs opinion, which was the key to best learning?A. Memorising. B. Testing. C. Questioning. D. Understanding. 【解析】选D。细节理解题。根据第三段(你知道, 记忆似乎是最好的学习方式, 但事实上, 如果你努力理解材料, 你会在考试中表现得更好)可知, 作者认为理解才是最佳学习的关键, 故选D。26. What does the underlined word “it” in Paragraph 5 refer to?A. Making her check the book. B. Usin
40、g simple questions to test her. C. Encouraging her to read the unit. D. Asking her to teach me the unit. 【解析】选D。词义猜测题。根据画线词前的“Asking her to teach me was an unusual idea”可知, 让她教我是一个不同寻常的主意, 此处承接上文, 说的是我下决心这样做, 因此it 指代的就是前面提到的“Asking her to teach me”, 即让她教我这个单元的知识, 故选D。27. Which can be the best title
41、for the passage?A. A Creative FatherB. An Unexpected TestC. Learning from TeachingD. Preparing for Teaching【解析】选C。主旨大意题。通读全文, 特别是根据画线词所在句(让她教我是一个不同寻常的主意, 但我下决心这样做)可知, 本文主要讲的是爸爸通过让女儿教他学习这种方式来帮助女儿深入理解所学的知识, 因而文章主旨是“从教中学习”, 故选C。CIn a few weeks, the halls of a school in Nanuet, N. Y. , will be full of m
42、ini race cars. The vehicles are carefully designed to achieve great speed. But the cars makers arent college-level engineers; theyre middle-school students attempting to learn about physics and technology. “Its rewriting whats possible in education, ” says Vinny Garrison, the teacher who organizes t
43、he races. According to a survey, nearly three-fourths of U. S. teachers use technology to encourage students to learn. And that tech is getting smarter: students can now tour ancient worlds to learn history, take quizzes via smartphone and more. Most of the changes are designed to better prepare U.
44、S. students for careers in fast-growing fields like science and engineering. But they can come at a cost. A $500 million plan to supply Los Angeles students with iPads was recently stopped after students found ways to avoid content filters (过滤器). So far, however, research shows that using tech in th
45、e right ways can make students smarter and more creative. Here is a look at six new technologies that are shaping the classrooms of the future. 1. MakerBot has already placed more than 5, 000 3-D printers in U. S. schools that are designed to help students create model cars (to learn about physics),
46、 model frogs (to learn about biology) and more. 2. Publishing company McGraw-Hills line of digital SmartBooks quizzes students after every chapter and stresses the material they need to review; teachers can use that data to better know their students. 3. Hewlett-Packard is testing touchscreen black-
47、boards in a model classroom in Taipei, which are connected with students individual computers, allowing them to copy notes and view multimedia (多媒体). 4. Some classrooms at the University of North Carolina feature rolling desks, which allow students to easily switch from listening to a teacher to org
48、anizing into small groups. 5. Instead of purchasing new tech, schools in Katy, Texas, ask kids to bring their own smartphonesso they can conduct research, answer quizzes via text and more. 6. In order to help kids understand teamwork and trust, the Kickstarter-funded Empathy Toyalready used in rough
49、ly 400 schools globallyrequires them to cooperate on building blocks (积木) while they are blindfolded. 【文章大意】本文是一篇说明文。虽然现代科技在教育领域的使用像一把双刃剑, 但是正确的使用能对学生产生促进作用。28. The car races are organized_. A. to challenge college studentsB. by middle-school studentsC. for educational purposesD. at New York City Ha
50、ll【解析】选C。细节理解题。根据第二段中的theyre middle-school students attempting to learn about physics and technology可知, 学生设计这些赛车是出于学习的目的。29. The underlined word “they” in Paragraph 3 refers to_. A. fieldsB. changesC. careersD. students【解析】选B。词义猜测题。根据第三段内容可知, 科技给教育带来了变化, 这些变化对学生的学习有所帮助, 但同时也伴随着代价, 故此处的they指代changes。
51、30. Which of the following is helpful for students practical skills?A. MakerBot. B SmartBooks. C. Touchscreen blackboards. D . Empathy Toy. 【解析】选A。细节理解题。根据第五段中的MakerBot. . . help students create model cars (to learn about physics), model frogs (to learn about biology) and more可知, MakerBot能帮助学生制作模型,
52、对于锻炼学生的实际动手能力有好处。31. Whats the purpose of this text?A. To report applications of technology in schools. B. To show students great interest in technology. C. To describe some research work on education. D. To recommend some advanced technologies. 【解析】选A。写作意图题。通读全文可知, 作者客观地介绍了现代科技在教育领域的应用, 既介绍了它的好处, 也
53、谈到了它的弊端。D(2021南昌高二检测)Clowns (丑角) have been around for a long time. They not only make us laugh at the circus (马戏团) but they used to make the king and his followers laugh in court. The earliest of these fun-makers are called “fools”. In Greek and Roman times these fools dressed up like clowns do toda
54、y with painted faces and funny costumes (戏服). They danced around the stage and did things to make people laugh as clowns do in circuses today. By medieval times (中世纪) every court had its fools. Fools wore bright colours and had bells (铃铛) on their shoes and their hats. They were not really meant to
55、be foolish and often they would say wise and sensible things to the king which nobody else was brave enough to say. The king never got cross with the fool as this was his job. He was meant to be both wise and foolish and try to make the situation in court less serious. Of course people wanted to hav
56、e their own kind of fool and shows developed in the 1500s in which fools (or Zanies) performed to make the crowd laugh. This kind of entertainment became so popular that it started a special kind of drama in Italy called Commedia dellarte, which gradually turned into our comedy programmes today. Whe
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-382249.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
