2021-2022学年新教材外研版英语必修第一册单元检测:UNIT 4 FRIENDS FOREVER WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材外研版英语必修第一册单元检测:UNIT FRIENDS FOREVER WORD版含解析 2021 2022 学年 新
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(四).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AI think a close friend is someone you get on well with,who helps you when you have problems,who gives you advice,and who always has time for you.I didnt use to have many close friends when I was at school because I was very shy,but now I have several.They are al
2、l women.I think its difficult to have a close friend of the opposite sex(异性).MarieI think a close friend is someone who youve known for a long time,and who you still get on with.They have similar hobbies to you so you can do things together.Ive got three close friends who I was at middle school with
3、 and we often go out together(without our parents of course).We often go camping,play football,or walk outside in the open air.DavidIm not sure how to answer the question because I dont really have any close friends.I know a lot of people but mainly through work,and the social occasions (场合)when we
4、meet are business dinners,things like that.I think if you come from a really close family,friends are a bit unnecessary.I like spending my free time with my family.RichardFor me close friends are the people you spend your free time with.I go out at weekends with a group of people,and they are all my
5、 close friends.Theyre also people who live near me.I dont think you can have close friends at a distance because you need to be able to see each other often.But I dont think you need to be doing the same things.I mean Im at school but none of my friends are.Anna【语篇解读】本文是一篇记叙文。介绍了四个人对于真正的友谊的理解。1Who d
6、oesnt think women and men can be close friends?AMarie. BDavid. CRichard. DAnna.A细节理解题。根据第一个人Marie的观点:“I think its difficult to have a close friend of the opposite sex(异性).”可知,Marie认为异性很难成为亲密的朋友。2What does Richard say about friends?AThey need to have much in common.BTheyre less important than family.
7、CThey must work in the same place.DThey come from social occasions.B细节理解题。根据第三个人Richard的观点:“I think if you come from a really close family,friends are a bit unnecessary.I like spending my free time with my family.”可知,Richard认为朋友没有家人重要。3What do we know about Annas friends?AThey are all women.BThey al
8、l do the same things.CThey do not live far away.DThey are all college students.C细节理解题。根据第四个人Anna的观点:“Theyre also people who live near me.I dont think you can have close friends at a distance because you need to be able to see each other often.”可知,Anna认为亲密的朋友必须住得很近。BThe Enzian Art House in Florida wa
9、s showing movies in the park.One evening,a few weeks before Christmas,they showed The Christmas Story and had a raffle (抽奖)with a girls bike as the prize.It was painfully cute with colored streamers (飘带),flowers,butterflies,a nice bell,all designed to delight a fiveyearold.But I,aged 50,got it!This
10、led to a bit of a puzzle as I didnt have children or grandchildren to give it to.I wanted the bike to go to someone who didnt have the opportunity to own such a wonderful thing.I contacted the shelter ( where I occasionally volunteered in the kitchen )and while there was a big need for a sweet bike,
11、there was also the potential for it creating conflict.I looked elsewhere until I found out about a couple in our church who had been going through a hard time in their marriage because of drugs and alcohol.They walked to our church (they didnt have a car)from a parking lot a mile away and they had a
12、 sweet little fiveyearold daughter.On Christmas Eve I went to their parking lot.They had already left on foot to go to the candle lighting service.Their landlord was on the property and when he heard that I wanted to leave the bike anonymously,he offered to open up their trailer (活动房屋).There I saw a
13、 lonely tree,so I put the bike behind it.It was a great moment for me and,I hope,a little bit of Christmas magic for the family and that little girl.【语篇解读】本文是一篇记叙文,主要讲述了作者将抽奖所得的自行车送给别人的过程,帮助别人让作者很开心。4What did the author get in a raffle activity?AThe author got some flowers.BThe author got a bike sui
14、table for a girl.CThe author got some butterflies.DThe author got a beautiful bell.B细节理解题。由第一段中的“.had a raffle with a girls bike as the prize.”和“But I,aged 50,got it!”可知,作者在抽奖活动中得到了一辆适合女孩骑的自行车。5Why was the author puzzled when he got the prize?AHe didnt have children or grandchildren to offer it to.B
15、He couldnt carry it home.CHe didnt have the opportunity to use it.DHe couldnt find the way to the shop.A细节理解题。由第二段“This led to a bit of a puzzle as I didnt have children or grandchildren to give it to.”可知选A项。6What made the couples marriage hard?ATheir fighting. BTheir poverty.CDrugs and alcohol. DTh
16、eir unemployment.C细节理解题。由第四段中的“.a couple in our church who had been going through a hard time in their marriage because of drugs and alcohol.”可知选C项。7What can we infer from the last paragraph?AWhere there is a will,there is a way.BHelping others not only brings happiness to others,but also makes ones
17、elf glad.CLiving without an aim is like sailing without a compass.DLife is like a box of chocolates,and you never know what you get.B推理判断题。由最后一段可知,帮助了别人,作者很高兴,那对夫妇和孩子也会很高兴。故选B项。C(2021北师大附中高一月考)A while back I caught a news report on something called “couch surfing” and the network of trusting souls w
18、ho make this phenomenon possible.They offer to put up travellers free of charge and help them on their ways.At first,it sounded unbelievable.I mean,inviting strangers into ones home for one or two nights?Give me a break.However,I was intriguedI decided to investigate.The only way to truly learn abou
19、t this phenomenon was to dive in.So I planned a trip to Finland,a country Ive always wanted to explore.I would couch surf at every stop there.If ever any anxiety existed when stepping into the unknown,it disappeared when my first host met me at the train station.Ari looked like my idea of a typical
20、Finn: tall and blueeyed.Finns were also supposed to be famously reserved (寡言少语的).Ari was anything but.He was a live wire,giving me an enthusiastic welcome and hiking with me to his apartment,where he showed me the sleeper sofa,served me tea,and engaged me in warm conversations.He also handed me a ke
21、y to come and go as I pleased.If this was what couch surfing was all about trust and friendship,then I had gotten off to a good start.As I boarded my next train to continue my journey,I began to think about this couchsurfing idea.What urged these people to open their homes to strangers?I concluded t
22、hat there was a desire to lend a hand to likeminded folks who might enrich their own lives.Seven cities in 14 days.Seven hosts.Seven new friends.If couch surfing taught me anything,its this: Most people are good and generous.Where will couch surfing take me next?Who knows?But I cant wait to find out
23、.【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议文,主要讲述了作者对“沙发冲浪”这种旅游模式(在旅游时,由一个陌生的当地人提供免费吃住并担当导游,基于相互信任和共同兴趣建立起来的一种旅游模式)从初步了解到亲身体验,再到得出感悟的全过程。8Which of the following best explains the underlined word “intrigued” in the second paragraph?ARelaxed. BDisgusted.CInterested. DEmbarrassed.C词义猜测题。根据本空后的“I decided to investigate.”可知,作者变得对此
24、感兴趣,决定展开调查,由此可知画线词词义为“感兴趣”,故C项正确。9What can we know about Ari?AHe was reserved like most Finns.BHe talked less but he was friendly.CHe treated the author as a friend.DHe saw off the author at the train station.C推理判断题。根据第三段第五、六句可知,他对作者非常热情并且非常信任,像朋友一样对待作者,故C项正确。10. Why did people offer couch surfing t
25、o strangers?ATo take an adventure with strangers.BTo exchange houses for a short time.CTo learn more about others family lives.DTo enrich their own lives by helping others.D细节理解题。根据第四段中的第三、四句可知,人们向陌生人提供“沙发冲浪”服务是为了充实自己的生活,故D项正确。11What can be the suitable title for the text?ATravel on Trust and Couche
26、sBA Free Travel in FinlandCExperiences in Strangers HousesDA Plan for Couch SurfingA标题归纳题。通读全文可知,本文主要讲述了作者从初步了解到亲身体验“沙发冲浪”这种旅游模式,再到得出感悟的全过程。全文围绕两个关键词couch和travel展开,指在陌生当地家庭基于信任共同生活一两天,故A项正确。D(2021辽宁六校协作体高一联考)Reality TV show has been charged with making the nation silly,but a study suggests part of t
27、he shows could be good for children.Massey University PhD student Jacinta Hawkins looked at the influence of TV programs on kids health knowledge,attitudes and behavior.She said programs which showed overweight people on TV are making children say “I dont want to grow up like that”The research was p
28、art of Ms Hawkins paper on how schools improve health.She spoke to 92 children,aged from 7 to 13,from six Auckland primary schools to find out how they received information on nutrition and physical activity.Some said they learnt from TV news programs,but most of them mentioned reality shows such as
29、 Fat Chance,Honey Were Killing the Kids and Downsize Me.“Earlier studies had looked at the effect junkfood advertising had on children,”Ms Hawkins said,“but messages within TV programs had not been explored.Children from the six schools largely recognized program content,rather than advertising,as a
30、 source of food and physical activity messages.They are learning habits of eating and exercise from TV programs.”The children also recognized that their parents had a role to play in shaping health behavior.Talking about Honey Were Killing the Kids, which shows how people will look if they continue
31、with good habits,children said they developed attitudes from their familys habits.Ms Hawkins said children remembered what they had seen and thought it was the parents duty to lead by example.【语篇解读】本文是一篇议论文。一项研究表明,有些真人秀节目的部分内容可能对儿童有益。12What did Hawkins find about reality TV show?AIt may teach kids m
32、uch scientific knowledge.BSome shows may have kids develop ill habits.CSome shows may help kids eat more healthily.DIt may draw kids attention away from studies.C推理判断题。由第一段以及第二段最后一句可知,一项研究表明,真人秀节目的部分内容可能对儿童有益。故选C项。13What method did Hawkins use to get her findings?APerforming experiments.BDoing inter
33、views.CStudying science reports.DComparing earlier studies.B细节理解题。由第三段第二句可知,她采访了来自奥克兰6所小学的92名7至13岁的儿童,了解他们是如何获得营养和体育活动方面的信息。所以Hawkins用采访的方法获得了她的发现。故选B项。14How did most students get information on health?AFrom health experts.BFrom news reports.CFrom television ads.DFrom TV shows.D细节理解题。由第四段最后两句可知,这六所学
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-382279.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2020届高考语文总复习&课标版课件:专题八 古代诗歌鉴赏 8-1-1 .ppt
