2021-2022学年新教材英语外研版选择性必修第一册单元评价:UNIT 5 REVEALING NATURE WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材英语外研版选择性必修第一册单元评价:UNIT 5REVEALING NATURE WORD版含解析 2021 20
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。单元素养评价(五)Unit 5(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Ann looks rather upset these days. Do you know what happened to her? M:
2、 Yeah, she failed maths, and she must be worried about the results of her other exams, too. 1. Why is Ann so upset? A. She failed one of her exams. B. She is worrying about other lessons. C. She has no time to do her maths homework. 答案: AText 2M: Youve been doing well with your diet, Diane. Im proud
3、 of you. You never eat junk food anymore. W: I decided to follow your advice. I used to order delivery like most people in the office, but you inspired me to eat healthier meals. 2. What type of food does the woman eat? A. Junk food. B. Healthy food. C. Delivered food. 答案: BText 3W: I guess I should
4、 invite Jack to my birthday party next Friday. After all, he is my only friend in the school. M: It is up to you. You should tell him on Tuesday or Wednesday. 3. When is the womans birthday? A. Next Tuesday. B. Next Wednesday. C. Next Friday. 答案: CText 4W: Airport, please. Im running a little late.
5、So just take the fastest way, even if its not the most direct. M: Sure, but there is a lot of traffic everywhere today because of the football game. 4. What is the woman worried about? A. Being late for the football game. B. Having a traffic accident. C. Missing her flight. 答案: CText 5M: Im still wo
6、ndering whether we should get another credit card. W: Isnt that just another bill to pay? M: It could be. But we dont have to use it a lot. I just want to build up our credit scores. Theyre not as high as they should be, and the only way to get a home loan is to have really good credit. 5. Why does
7、the man want another credit card? A. To pay for a car. B. To get a higher credit score. C. To buy more things he needs. 答案: B第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6W: Can I ge
8、t you something? M: Yes, a hamburger, please. W: Anything to drink? Tea, Coke, coffee, or orange juice? M: Oh, yes, a Coke, please. Im thirsty. W: Here you are. Thats $1. 50 in total. M: I think thats $1. 15. Look at the price there. W: Oh, youre right. Sorry. We have adjusted the price for drinks.
9、6. What does the man order? A. A hamburger and a coffee. B. A Coke and a cake. C. A hamburger and a Coke. 答案: C7. Where does the man disagree with the woman? A. About the total price. B. About the taste. C. About the price for the Coke. 答案: A听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7W: May I help you? M: Yes. Id like t
10、o book three seats to Calgary Canada on a flight leaving sometime before next Sunday. W: Economy class? M: Yes. W: One-way or round trip? M: One-way. W: There arent any direct flights, sir. You will have to change in Vancouver. M: Thats all right. W: There is a Canadian Airlines Flight 30 leaving Be
11、ijing next Friday at 10: 00 am. It has three seats available. Will that be all right? M: Thats fine. W: Your name, please? M: B-a-s-i-l, Basil. How much is the ticket? W: $580 for one. 8. When is the mans flight leaving? A. Next Sunday. B. Next Saturday. C. Next Friday. 答案: C9. How much will the man
12、 have to pay for all tickets? A. $1, 740. B. $1, 160. C. $580. 答案: A听第8段材料, 回答第1012题。Text 8M: Now, for the assignment. . . your assignment is to create a pencil drawing of an Indian village. You can use the information I just provided and you can find more information in Chapter 22 of the text. W: B
13、ut, Dr. Thomas, what if I cant draw? Im not very good at drawing. M: Well just try your best. I want you to make a good effort. W: Are you expecting just a simple drawing or does the drawing need to be complicated? M: Id like you to do the best you can do. W: Well, for me, my best might not be what
14、youre expecting. 10. What does the man want the girl to do? A. Find a village. B. Draw a picture. C. Provide information. 答案: B11. Which of the following can describe the girl? A. She is unfriendly. B. She lacks imagination. C. She lacks confidence. 答案: C12. What is the probable relationship between
15、 the two speakers? A. Teacher and student. B. Father and daughter. C. Boss and secretary. 答案: A听第9段材料, 回答第1316题。Text 9M: I saw you on the news! Youre a hero! Come on, tell me all the details. W: Well, I was watching the pool from my chair, like I always do. There was a group of kids taking diving le
16、ssons in the deep end. M: Go on. . . W: I guess one of the students hit their head on the diving board, because I saw that someone was sinking to the bottom of the pool. M: So, what did you do next? W: I jumped in the pool after their instructor jumped in and brought the kid back to the surface. It
17、was a young girl, and she had swallowed a lot of water. M: Wow. Did you give her mouth-to-mouth? W: Of course. Then I told one of the kids to call for an ambulance. M: Quick thinking! W: The girl coughed the water up almost immediately, and just like that, it was over. We cleaned the wound and banda
18、ged it up,and the emergency services arrived twenty minutes later. M: How was she? W: She had no memory of the past ten minutes. She wanted to go back in the pool. She didnt even know why her parents were crying. M: She must have been in shock. 13. What does the woman probably do? A. Shes a diver. B
19、. Shes a lifeguard. C. Shes a swimming instructor. 答案: B14. Who called the ambulance? A. The woman. B. One of the students. C. The instructor. 答案: B15. When did the ambulance arrive? A. Ten minutes later. B. Twelve minutes later. C. Twenty minutes later. 答案: C16. How did the girl react when she awok
20、e? A. She didnt know what happened. B. She went back into the pool. C. She cried. 答案: A听第10段材料, 回答第1720题。Text 10When I was in college, I spent a term studying in London. Even though we speak the same language, English people and Americans are very different. They think that we Americans are loud and
21、 that we speak our minds too much. So I tried to listen a bit more and not be so self-centered. I love the lifestyle there. Out for afternoon-tea was fun, and I always did that with my friends. And I really loved the old buildings. We dont have anything that old in the United States, so it was prett
22、y amazing! By the way, I also went to Australia once. The buildings there werent so attractive either. The British also have a different sense of humour. Their comedy shows on TV are really funny. Id like to say my experience was a positive one. In fact, Im saving up money so I can go back there aga
23、in. 17. Where does the speaker come from? A. America. B. England. C. Australia. 答案: A18. What do people think of Americans? A. Cool. B. Self-centered. C. Humorous. 答案: B19. What did the speaker like to do in the afternoon in England? A. Have a cup of tea. B. Watch comedy shows. C. Play with her frie
24、nds. 答案: A20. What did the speaker find amazing in England? A. The people. B. The tea shop. C. The old buildings. 答案: C第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A(2021北京高二检测)Get a taste of the amazing world of engineeringDo you want to help shape the future of
25、everything from entertainment and transport to sport and the environment? Then you might want to think about the fascinating world of engineering. Tomorrows Engineers Week is running 4-8 February 2020, and is the perfect time to get an idea of what engineering is all about. Engineers are the people
26、who use scientific knowledge, ranging from long-established scientific laws to cutting-edge discoveries, to solve problems and improve life for all of us. Tomorrows Engineers Week aims to get young people interested in this exciting career. It also wants to change the way we think about engineers. O
27、ne place to find out more about engineers is the website thisisengineering. org. uk, where you can meet 16 young engineers with amazing and different jobs. Theres Halvard, who builds farm robots; and Olivia, who uses her chemical engineering skills to create soaps and shampoos kind to the skin and t
28、he environment. Alice digs train tunnels deep underground. Michelle builds rides. As a child, she loved these thrilling rides. At the age of 14, she attended a lecture on roller coaster design, and then she realized that engineering was a great way to turn her passion into her career. If you want to
29、 meet some inspirational engineers, ask if your school has signed up to take part in the Big Assembly (大型集会) on 6 February. Dont worry if not, though, you can check it out yourself afterwards on the tomorrowsengineers. org. uk website. 【文章大意】这是一篇说明文。文章主要介绍了Tomorrows Engineers Week这一活动, 并鼓励学生积极参加。21.
30、 The goal of Tomorrows Engineers Week is to_. A. introduce young engineersB. announce the latest discoveriesC. show the future work of engineersD. attract the youths interest in engineering【解析】选D。细节理解题。根据文章第二段内容可知, “明日工程师周”项目的目的在于吸引年轻人对这个职业的兴趣。故选D。22. Which of the engineers fancies building roller c
31、oasters? A. Halvard. B. Olivia. C. Alice. D. Michelle. 【解析】选D。细节理解题。根据文章第三段末尾可知, Michelle设计了过山车。故选D。23. What is the main purpose of the passage? A. To explain what engineering is all about. B. To advertise Tomorrows Engineers Week. C. To encourage schools to sign up for an assembly. D. To introduce
32、the website thisisengineering. org. uk. 【解析】选B。写作目的题。根据文章开头及末尾判断出, 本文的目的是宣传这个活动, 鼓励学生参加这个活动。故选B。B(2021北京高二检测)Sunaians family left India and moved to the UK when she was 13. She had to start a new school. . . I remember it really well. My parents drove me to the school and said goodbye to me. I took
33、a deep breath and walked into the school. I didnt know what to feel. I was excited and scared and a bit nervous, all at the same time. There were lots of other kids around. They were already in groups of friends, but none of them said hello or anything. It was a strange feeling for me, like I didnt
34、really belong there. I wanted to be somewhere else, but that wasnt possible. The first thing I had to do was register, so I went to a room in the school that had a sign saying “Administration”. Suddenly, I felt like I was some kind of criminal. They started asking me all kinds of questions. Then I w
35、ent off to my first class. My first class. Wow, that was horrible. Perhaps it was because my hair or clothes were different, but everyone just looked at me in such a strange way. And just like when I arrived, no one came to talk to me. Incredibly, thats never happened: no one has even taken the time
36、 to get to know me or like me. I have friends because I made the first move to meet people. Maybe the worst class that day, though, was Science. The teacher wasnt too bad. She introduced me to the class and showed me where to sit. But the other students? Well, they looked at me like I was a guinea p
37、ig or something they were going to use for an experiment. I hated every minute. Then there was a break and I went to sit somewhere alone, missing my mum and dad. But I thought theyd want me to keep trying, so I tried to be more positive in the next class. Not so good, though. Everyone talked to othe
38、r students, but I sat by myself. At the end of the day, I couldnt wait to get out of there. But, as time passed, things have got better. Now Im doing fine and I get OK grades. Ive learned lots of things but not what the teachers teach. Ive learned that Im strong and brave. Ive learned that I will su
39、cceed even if some things arent the way I want them to be. 【文章大意】这是一篇记叙文。文章以印度裔学生Sunaian的口吻, 讲述了13岁的她因为举家搬迁到英国, 不得不进入一所新学校就读, 却因为自己与其他人的不同, 在一开始受到了冷落和歧视, 好在她逐渐找回了自己的勇气和自信。24. From the passage, we can learn that _. A. Sunaian was well received upon the arrival at schoolB. Sunaian was treated as a cri
40、minal in the register department. C. Nobody wanted to waste time getting to know Sunaian at first. D. Other students hair and clothes were similar to Sunaian in her class. 【解析】选C。细节理解题。根据第五段可知, Sunaian在新学校的第一节课上, 没有同学想跟她说话, 也没人愿意花时间去了解她、喜欢她, 与C选项描述相符。故选C项。25. What made Sunaian think Science the wors
41、t class that day? A. The Science teachers quality and qualification. B. The way the other students looked at Sunaian. C. The way the teacher introduced Sunaian to the class. D. The other students thinking of using Sunaian for an experiment. 【解析】选B。推理判断题。根据第六段可知, 科学课上, 老师对Sunaian还算不错, 而同学们却把她当作实验用的豚鼠
42、一样看待, 这正是让她感到不舒服、觉得这节课最糟糕的原因。由此推之, 其他学生看待Sunaian的方式, 使得Sunaian认为科学是那天最糟糕的课程。故选B项。26. Which of the following is suitable to describe Sunaian? A. Weak and scary. B. Tough and courageous. C. Sensitive and shy. D. Generous and outgoing. 【解析】选B。推理判断题。根据最后一段可知, Sunaian虽然在新学校里受到同学们的冷落、排挤, 但她并没有因此消沉, 反而通过努力
43、适应了新的环境, strong和brave就是描述她最好的词语, B选项中tough与strong含义相近, courageous与brave含义相近。故选B项。27. What does the story intend to tell us? A. What doesnt kill you makes you stronger. B. A life without a friend is a life without a sun. C. Even the darkest night will end and the sun will rise. D. A good word is warm
44、 in winter, but a bad word hurts in June. 【解析】选A。推理判断题。根据最后一段可知, 尽管遇到挫折和打击, 但她仍能坚强地去面对, 并因此变得更加勇敢和自信, A选项“杀不死你的会让你变得更强大”最符合文章要表达的思想。故选A项。CThe fight is on to get rid of air pollution in our cities. While the best solution in the long-term would be to ban fossil-fueled cars, that wont help the million
45、s who are dying in the meantime, and so some high-tech solutions are now on the cards. Londons air pollution problem has been getting worse for years. In March 2016, ten London pigeons became famous. These pigeons took to the sky, wearing backpacks monitoring air pollution. Once in the air, the back
46、packs sent live air-quality updates to the smartphones of the Londoners below. Another promising approach can be found in Beijing. A seven-metre-high “Smog Free Tower”, designed by a Dutch scientist, Daan Roosegaarde, opened in Beijings 751 D Park in September 2016. It is a huge, outdoor air purifie
47、r. Airborne particles (颗粒) are sucked into the tower and caught by a dust-removal plate. Finally, clean air is blown out of the other end. “Changing smog particles does not take much power. ” Roosegaarde said. As for what to do with the collected PM waste, he has currently set up a business making j
48、ewellery out of the waste. Prince Charles owns a set of “smog free” cufflinks (袖扣). If collected on at a big scale, Roosegaarde believes it could even be used as a building material. Mexico City has an alternative solution. Looking to Nature to maximize the surface area of a building, Allison Dring,
49、 a Berlin-based architect, managed to catch light and wind from all sides. She is now making a building material by burning agricultural crop by-products in the absence of oxygen. “It means that you are actually taking carbon (碳) out of the sky, transforming it into a material, and then using it to
50、build, ” says Dring. The fight against outdoor air pollution is really just starting. Even if none of the ideas take off, at least Prince Charles cufflinks, the special building surface and pigeons wearing back-packs will have brought the issue more to the publics attention. 【文章大意】这是一篇说明文。短文介绍了世界各地的
51、一些解决城市空气污染问题的高科技解决方案。28. The underlined words “on the cards” in Para. 1 probably mean _. A. hardly to achieveB. widely questionedC. very likely to happenD. publicly welcomed【解析】选C。词句猜测题。由第一段和下文介绍的几个高科技解决方案可知, 最好的解决方案有所限制, 因此高科技解决方案现在很可能出现了, on the cards在此处意为“很可能发生”。故选C项。29. The ten pigeons in London
52、 were used to _. A. monitor air pollutionB. warn LondonersC. update weather forecastD. promote backpacks【解析】选A。细节理解题。由第二段可知伦敦的十只鸽子是用来监测空气污染的。故选A项。30. What can we learn about the Smog Free Tower? A. It can catch light and wind. B. Its power consumption is high. C. PM waste from it can be reused. D. I
53、t is the first air purifier in the world. 【解析】选C。推理判断题。由第三、四段可推断出从Smog Free Tower收集到的PM废料是可以被用在珠宝行业和其他地方的, 说明PM废料可以被重新利用。故选C项。31. Whats the best title for the passage? A. When can humans get rid of smog? B. Why is technology used to fight smog? C. How are the worlds cities fighting smog? D. What mak
54、es smog a worldwide problem? 【解析】选C。标题归纳题。第一段讲“一些已经可能出现的高科技的城市空气污染解决方案”, 第二段讲“高科技空气污染解决方案之一: 鸽子带着监测空气污染的背包飞向天空”, 第三、四段讲“高科技空气污染解决方案之二: Smog Free Tower吸收空气中的PM废料”, 第五段讲“高科技空气污染解决方案之三: 用无氧燃烧农作物副产品来制造建筑材料”, 第六段讲“这些高科技的城市空气污染解决方案让公众更加关注空气污染这个问题”, 文章讲的是世界各地用高科技应对空气污染问题, 故选C项。DThe Notre Dame (巴黎圣母院) fire
55、has been put out, but its wooden roofs have been largely damaged. The terrible accident causes a sudden sharp pain to people around the world, “What a pity that we cannot see the damaged parts of the wonder anymore. ”But the good news is that there is at least one way of seeing them, namely via a vi
56、deo game called Assassins Creed: Unity. In this game, the player can travel to one city after another and enter the buildings exactly like what they are in reality, and see Notre Dame as it was before the fire. In addition, with VR technology, which is already quite mature, one can even look around
57、the undamaged Notre Dame as if it is still there. Maybe digital technology could help to better protect architectural cultural heritage. The idea of digitizing ancient buildings, making digital models of them so their data can be saved, dates back to the 1990s and the necessary technology has contin
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-382529.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2019-2020学年高中新教材语文人教版必修上册课件:开篇 学案二 高中必备古代汉语语法知识 .ppt
