分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型2020_2021学年新教材高中英语Unit2BridgingCulturesPeriod1课时素养检测含解析新人教版选择性必修第二册20210301285.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:383013
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:103KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020 _2021 学年 新教材 高中英语 Unit2BridgingCulturesPeriod1 课时 素养 检测 解析 新人 选择性 必修 第二 20210301285
    资源描述:

    1、Unit 2 Bridging Cultures课时素养检测五Unit 2Period 1. 阅读理解A As a child, I had a thought in my mind that people could move abroad for life. Now it has been the most important part of my life. Both my aunts had moved abroad before I was bornone to South Africa, the other to Canada, where they raised their ow

    2、n families. I didnt meet any of these relatives until I grew up. Therefore, there was a certain distance between us. However, it also let me have a sense that a different kind of life was possible, and that there were other chances waiting for those willing to look for them. This understanding was m

    3、ade stronger when my close friends moved to California when I was ten. Just after 2010, I also moved to the US. I was working as a journalist in London with a New York-based publisher at the time. By accident, I got a call telling me my boss was leaving and I indeed wanted to take her job. So my wif

    4、e and I flew to America. We lived in New York for the next year. On returning to England, I left my former boss and started a new job. In 2013, we moved to a small fishing town in Spain, where there are many places for fun. Of course, there are also many sorrows, hardships and depression that come f

    5、rom being away from my family and old friends in England. As Ive discovered, living abroad can offer many great joys and opportunities, but it is not always easy. So, if youre considering moving overseas, be ready for it. 【语篇概述】本文为记叙文, 主要介绍作者受到移居国外的亲戚朋友的影响, 长大后也移居到了国外。1. Where did the writer most pr

    6、obably grow up? A. South AfricaB. CanadaC. EnglandD. America【解析】选C。细节理解题。根据第四段最后一句中的. . . being away from my family and old friends in England可知作者从小是在英国长大的。2. What does the underlined word “it” in Paragraph 1 refer to? A. Considering moving. B. Living abroad. C. Traveling for fun. D. Changing jobs.

    7、【解析】选B。代词指代题。根据下文的描述可知, 作者移居到了国外, 由此可知, 这里it是指在国外生活成了他生活中最重要的一部分, 故选B项。3. How did the writer most probably feel when he heard his boss was leaving her job? A. Disappointed. B. Delighted. C. Worried. D. Calm. 【解析】选B。推理判断题。根据第三段中I got a call telling me my boss was leaving and I indeed wanted to take h

    8、er job可知我的老板要离开了, 我很想接替她的工作。所以作者当时应该很高兴。4. What can you learn from the last paragraph? A. Living abroad is easy for most people. B. Living abroad only means sorrows. C. Living abroad can be difficult. D. Spain is a bad place for living. 【解析】选C。推理判断题。根据最后一段中的. . . but it is not always easy. So, if yo

    9、ure considering moving overseas, be ready for it可知作者认为在国外生活可能会很艰难。所以选C项。BThe United States of America is the most culturally diverse country in the world in terms of culture, religion, ethnicity (种族) and sexual orientation (取向). As a combination of various races and cultures, America is home to all.

    10、 The culture here is so unique that citizens can be just as proud of their original cultural heritage as they are to be Americans. What is now the US was initially inhabited by native people until the land was settled by various European groups and African slaves. Since the 20th century, the country

    11、 has become a heaven for people from all over the globe. The arrival of immigrants has shifted populations from rural areas into cities because immigrants tend to settle in urban areas. At present, 81 percent of the inhabitants in the US live in cities. Cultural and ethnic diversity adds a unique fl

    12、avor to cities that is expressed through distinct neighborhoods, restaurants, places of worship, museums, nightlife and multicultural learning environments. Unique musical forms, such as jazz, rock and roll, Chicano music, and the blues, grow in the US by mixing a variety of culturally distinct musi

    13、cal traditions to create a new form. At the executive (行政的) level, the country is headed by a mixed-race president; two posts on the Supreme Court are held by members of the countrys two largest minorities. There is also diversity in state and local governments. Without its rich mixture of races and

    14、 cultures, America would not be the nation that it is today. Founded upon the basis of equality and freedom, America acts as a stage where different cultures not only co-exist peacefully, but develop well. 【语篇概述】本文介绍了多元化给美国带来的影响。5. Whats the best title for this text? A. The Effects of Culture and Di

    15、versity on AmericaB. The Influence of Globalization on AmericaC. The Political Development of AmericaD. The Bright Future of America【解析】选A。标题归纳题。通读全文可知, 本文主要介绍了多元化在各个方面对美国的影响。6. What can we learn about America from the passage? A. It welcomes people from all over the world. B. It is where citizens t

    16、ake more pride in their original culture. C. It is mostly settled by Europeans and Africans. D. 81% of the population are immigrants in America. 【解析】选A。细节理解题。根据第二段的“Since the 20th century, the country has become a heaven for people from all over the globe. ”可知应选A。7. Where did most people live before

    17、 many immigrants came to America? A. In the urban areas. B. In the rural areas. C. In the southern part of America. D. In the northern part of America. 【解析】选B。细节理解题。根据第三段的“The arrival of immigrants has shifted populations from rural areas into cities because immigrants tend to settle in urban areas.

    18、 ”可知, 大量移民涌入美国之前, 当地人大多居住在乡下。8. What can we learn from the sixth paragraph? A. Diversity has existed in America in almost every aspect. B. Most posts in America state governments are held by mixed-race people. C. Equality and freedom make America a fair country. D. Diversity has greatly affected the

    19、 American political field. 【解析】选D。推理判断题。根据第六段内容可知, 多元化对美国的政治领域有很大影响。. 阅读填句根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 选项中有两项为多余选项。Are you planning to study a course from a foreign university? Well, these tips for studying abroad will make you feel at home in a new city. Learn about the university. When you decid

    20、e to study abroad, it is important to research well. 1 Instead, talk to people who have completed their studies from that country. This way youll get some real information about the university youre applying for. 2The more you speak to people, the more youll end up driving the blues away. Communicat

    21、ing with others will truly be helpful. Not only will it make it easier for you to face personal interviews but also to interact with the local people and fellow students. Keep a diary. Most students feel that the time they spent abroad was the best time for their lives. Whats the better way to keep

    22、those moments “alive” forever? 3Be prepared for adjustments. When you land up in a country with a culture thats completely different from yours, chances are that youll experience some levels of culture shock. 4Consider your stay abroad as an opportunity to discover a new culture and learn new things

    23、. Know what to do in an emergency. 5 Get the details of the U. S. Embassy, including the phone number, and register(登记) yourself and your family members with the U. S. Embassy. This way youll know whom to reach out to in case youre in an emergency. A. Develop good communication skills. B. Ensure you

    24、 have all the documents. C. However, dont let that discourage you. D. Make sure that you know what to do in the face of emergency. E. Keep in touch with your friends at home to avoid homesickness. F. Dont just follow advertisements blindly to choose the university. G. You can write down every little

    25、 detail of the beautiful time when you study abroad. 【语篇概述】文章就出国留学给出了一些实用的建议。1. 【解析】选F。根据上一句中“it is important to research well和下一句中talk to people who have completed their studies from that country可知此处应选F“不要盲目地听信广告选择学校”来承接上下文。2. 【解析】选A。根据下文第一句The more you speak to people, the more youll end up drivin

    26、g the blues away. 可知此段所提建议是要多和别人交流, 所以主旨句选A。3. 【解析】选G。根据“Keep a diary”可知此处是指利用日记把在国外的美好时光记录下来。所以答案选G。4. 【解析】选C。前句表示你有可能会经历文化冲击。C项是不要因此灰心丧气。符合前后语境。5. 【解析】选D。根据主旨句Know what to do in an emergency可知此处选D。【素养培优】【话题小写作】根据以下要点, 写一篇与本单元话题相关的短文, 词数80个左右。1. 文化交流越来越受欢迎; 2. 文化交流能够增进彼此的了解, 促进国际间的友谊; 3. 促进中国经济繁荣以及

    27、文化发展。_Culture exchange is becoming more and more popular. In my opinion, it can promote international friendship and people can acquire better understanding of each other. They can know more about different people around the world. For another, the countries involved can share their achievements to

    28、stimulate their own social progress and cultural prosperity. As for China, culture exchange has greatly promoted the Chinese civilization to the entire world. Therefore, in the long run, cultural exchange will contribute to a flourishing Chinese economy, as well as diversified cultures. 阅读理解There is

    29、 more of a connection between food and culture than you may think. On an individual level, we grow up eating the food of our culture. It becomes a part of who we are. Many associate food from our childhood with warm feelings and good memories and it ties us to our families, holding a special and per

    30、sonal value for us. Food from our family often becomes the comfort food we seek as adults in times of frustration and stress. On a large scale, traditional food is an important part of culture. It also operates as an expression of culture identity. Immigrants bring it wherever they go, and it is a s

    31、ymbol of pride for their culture and means of coping with homesickness. Many immigrants open their own restaurants and serve traditional dishes. However, the food does not remain exactly the same. Some materials needed to make traditional dishes may not be readily available, so the taste and flavor

    32、can be different from what they would prepare in their home countries. Additionally, immigrants do not only sell dishes to people from the same countries as them, but to people from different countries. Therefore, they have to make small changes to the original dishes to cater to a wider range of cu

    33、stomers. Those changes can create new flavors that still keep the cultural significance of the dishes. We should embrace our heritage(传统) through our cultures food but also become more informed about other cultures by trying their food. It is important to remember that each dish has a special place

    34、in the culture to which it belongs, and is special to those who prepare it. Food is a window into culture, and it should be treated as such. 【语篇概述】本文是一篇议论文, 主要探讨了食物和文化之间的联系。1. Whats the function of food mentioned in the text? A. To help motivate homesickness. B. To show national identity. C. To refl

    35、ect a countrys history. D. To show a communitys superiority. 【解析】选B。细节理解题。根据第一段的内容, 尤其是第二、三句“On an individual level, we grow up eating the food of our culture. It becomes a part of who we are. ”, 再根据第二段的内容, 尤其是第二句“It also operates as an expression of culture identity. ”可知文章中提到的食物的作用是显示国家身份。2. What d

    36、oes the underlined word “it” in Paragraph 2 refer to? A. The specific traditional food. B. The national culture. C. A traditional expression of food. D. The old-fashioned taste. 【解析】选A。代词指代题。通读第二段可知, 传统食物是文化的一个重要部分, 它显示了文化身份, 移民不管去哪儿都带着它, 它象征着对自己文化的骄傲, 也是处理乡愁的方法。由此可推知, it指代传统食物。3. Why do some immigr

    37、ants have to change the original dishes in their restaurants? A. To attach cultural importance to their dishes. B. To announce the beginning of their life on foreign soil. C. To make the dishes popular among customers. D. To present their own food culture in a new way. 【解析】选C。细节理解题。根据第三段的内容, 尤其是第四、五

    38、句Additionally, immigrants do not only sell dishes to people from the same countries as them, but to people from different countries. Therefore, they have to make small changes to the original dishes to cater to a wider range of customers. 可知移民不仅把菜肴卖给来自相同国家的人, 还卖给不同国家的人。为了使菜肴受到顾客的欢迎, 一些移民不得不对传统的菜肴做一些

    39、小小的改变。4. Whats the authors attitude towards different food cultures? A. Negative. B. Balanced. C. Unfair. D. Unchangeable. 【解析】选B。观点态度题。根据最后一段的内容, 尤其是第一句“We should embrace our heritage through our cultures food but also become more informed about other cultures by trying their food. ”可知, 我们应该通过我们文化的食物来接受我们的传统, 但也应该通过尝试其他文化的食物来了解更多文化。由此可推知, 作者对不同的食物文化持客观公正的态度。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020_2021学年新教材高中英语Unit2BridgingCulturesPeriod1课时素养检测含解析新人教版选择性必修第二册20210301285.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-383013.html
    相关资源 更多
  • 人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修四UNIT 5 THEME PARKS.ppt人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修四UNIT 5 THEME PARKS.ppt
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 6 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 6 WORD版含答案.doc
  • 人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修三UNIT 4 ASTRONOMY THE SCIENCE OF THE STARS.ppt人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修三UNIT 4 ASTRONOMY THE SCIENCE OF THE STARS.ppt
  • 人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修一UNIT 3. TRAVEL JOURNAL.ppt人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修一UNIT 3. TRAVEL JOURNAL.ppt
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 5 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 5 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标英语八年级上册 Unit 3 Period 1 课件(共24张PPT).ppt人教版新目标英语八年级上册 Unit 3 Period 1 课件(共24张PPT).ppt
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 达标 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 达标 WORD版含答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标英语七年级下册 Unit 9 Section A (Period 1) 课件(共14张PPT).ppt人教版新目标英语七年级下册 Unit 9 Section A (Period 1) 课件(共14张PPT).ppt
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(8)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(8)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 3 达标 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 3 达标 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标英语七年级上册Unit 4 Where’s my schoolbag Section A Period 2共34张PPT).ppt人教版新目标英语七年级上册Unit 4 Where’s my schoolbag Section A Period 2共34张PPT).ppt
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(6)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(6)及答案.doc
  • 人教版新目标八年级英语上册第五单元大归纳(共12张PPT).ppt人教版新目标八年级英语上册第五单元大归纳(共12张PPT).ppt
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(5)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(5)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 2 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 2 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 6 Section B.ppt人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 6 Section B.ppt
  • 2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 5 CANADA SECTION Ⅱ WORD版含答案.doc2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 5 CANADA SECTION Ⅱ WORD版含答案.doc
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(4)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(4)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 1 达标 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 1 达标 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 4 ASTRONOMY 单元质量评估检测卷 4 WORD版含答案.doc2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 4 ASTRONOMY 单元质量评估检测卷 4 WORD版含答案.doc
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(2)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(2)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 1 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 1 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 5 Section B.ppt人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 5 Section B.ppt
  • 2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 3 THE MILLION POUND BANK NOTE SECTION Ⅲ WORD版含答案.doc2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 3 THE MILLION POUND BANK NOTE SECTION Ⅲ WORD版含答案.doc
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(11)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(11)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修2 MODULE 6 达标 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修2 MODULE 6 达标 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 4 Section A.ppt人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 4 Section A.ppt
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(10)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(10)及答案.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1