2020_2021学年新教材高中英语Unit4SpaceExplorationPeriod1课时素养检测含解析新人教版必修第三册20210222275.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 新教材 高中英语 Unit4SpaceExplorationPeriod1 课时 素养 检测 解析 新人 必修 第三 20210222275
- 资源描述:
-
1、Unit 4 Space Exploration课时素养检测十三Unit 4Period 1. 阅读理解AModern day robots may not be as entertaining as R2D2 or the robot from Lost in Space, but robots are very important to space exploration and are being used in a variety of different ways for several important reasons. Robots make great explorers o
2、n planets, moons, and other landing areas. Aside from the earth, just about every surface in the solar system is unsafe for humans to explore. The air on most other planets is insufficient for humans to breathe, making it necessary to wear a space suit and oxygen equipment. The temperatures on these
3、 surfaces are much too hot or much too cold for any humans to withstand. Plus there would be complications with radiation, weather, and a lack of gravity. Robots have much less limitation in these areas and can survive much longer under these conditions. Robots are designed for collecting scientific
4、 data. Robots are also able to perform many tasks at one time and can process information much quicker and more efficiently. Important scientific projects from detecting minerals, analyzing ground samples, to finding water are all performed much quicker and accurately by robots. The use of robots ha
5、s made the cost of space exploration much less expensive than it would cost for humans to do the work. In order to successfully send humans into space we would need to build a vehicle that can not only carry humans, but also enough food and water to keep them alive for the duration of the trip. More
6、over, robots have no problems working for hours on end. Robots never complain, they dont require food or water, and they never need a bathroom break. Over the past 30 years or so there have been many different types of robots used successfully in the exploration of space. Perhaps the most famous and
7、 successful robots are Spirit and Opportunity who have both been exploring the surface of Mars. They have both been very successful with experiments on soil and rocks and have even found evidence of water in Mars history. 【语篇概述】本文是一篇说明文, 介绍了机器人对太空探索非常重要, 机器人正被用于太空探索。1. Which of the following would b
8、e the best title for the passage? A. The Development of RobotsB. The Discovery of Space ExplorationC. No Robots, No Space ExplorationD. Robots Are Used in Space Exploration【解析】选D。主旨大意题。根据第一段中的“but robots are very important to space exploration and are being used in a variety of different ways for se
9、veral important reasons”可知, 本文主要介绍了机器人正被用于太空探索, 故D项正确。2. According to the passage, which of the following is NOT true? A. The use of robots in space exploration costs more than the use of humans. B. It is dangerous for humans to explore other surfaces in the solar system except the earth. C. Both Sp
10、irit and Opportunity have found the evidence of water on Mars. D. Many different types of robots have explored the space successfully. 【解析】选A。细节理解题。根据倒数第二段中的“The use of robots has made the cost of space exploration much less expensive than it would cost for humans to do the work. ”可知, 用机器人进行太空探索的花费比
11、人类从事这项工作的花费更少, 故选A。3. The underlined word “withstand” in Paragraph 2 most probably means “_”. A. remainB. bearC. defeatD. develop 【解析】选B。词义猜测题。根据画线词前的“The temperatures on these surfaces are much too hot or much too cold for any humans to”可知, 温度太高或太低, 任何人都无法忍受, 由此可知画线词词义为“忍受”, 故选B。4. What is the writ
12、ers attitude in this passage? A. Negative. B. Persuasive. C. Subjective. D. Objective. 【解析】选D。观点态度题。纵观全文可知, 作者只是客观地介绍了机器人在太空探索中的应用, 并没有带任何自己的主观看法。故选D。BSpace is where our future is trips to the Moon, Mars and beyond. Most people would think that aside from comets and stars, there was little else out
13、there. But, since our space journey started we have left so much trash there that scientists are now concerned that if we dont clean it up, we may all be in great danger. The first piece of space junk was created in 1964, when the American satellite Vanguard stopped operating and lost its connection
14、 with the ground center. However, since it kept orbiting around the Earth without any results, scientists became increasingly comfortable abandoning things that no longer served any useful purposes in space. It is said that there are now over 500, 000 pieces of man-made trash orbiting the Earth at s
15、peeds of up to 17, 500 miles per hour. The junk varies from tiny pieces of paint chipped off rockets to cameras, huge fuel tanks, and even odd items like the million-dollar tool kit that astronaut Heidemarie Stefanyshyn Piper lost during a spacewalk. The major problem with the space trash is that it
16、 may hit working satellites and damage traveling spaceships. Moreover, pieces of junk may crash with each other and break into pieces which fall back to the Earth. To avoid this, scientists have invented several ways for clearing the sky. Ground stations have been built to monitor larger pieces of s
17、pace trash to prevent them from crashing into working satellites or space shuttles. Future plans include a cooperative effort among many nations to stop littering in space and to clean up the trash already there. 【语篇概述】本文是一篇说明文。文章介绍了太空被人类航空废弃物污染的现状。各国开始重视太空垃圾造成的问题以及带来的风险和危害并着手解决这一问题。5. What was the
18、first piece of man-made space trash? A. A camera. B. A tool kit. C. A fuel tank. D. A broken satellite. 【解析】选D。细节理解题。根据第二段首句可知, 第一片人造太空垃圾是一个坏了的卫星, 故选D。6. Why were scientists NOT concerned about space trash in the beginning? A. It no longer served any useful purposes. B. It was millions of miles away
19、 from the Earth. C. It did not cause any problems. D. It was regarded as similar to comets and stars. 【解析】选C。细节理解题。根据第二段第二句可知, 科学家最初没有关心太空垃圾, 是因为它没有造成任何问题, 故选C。7. What can we conclude from the passage about space junk? A. It is huge, heavy machines. B. It never changes position. C. It floats slowly
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-383198.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
