2020_2021学年新教材高中英语单元素养评价一新人教版必修1.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 新教材 高中英语 单元 素养 评价 新人 必修
- 资源描述:
-
1、单元素养评价(一)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: Have you ever read Harry Potter? W: Im afraid I havent. M: What a pity! You really should. Its fantastic. I have a copy here. If you like, Ill lend it
2、 to you. 1. What are the speakers talking about? A. Seeing a movie. B. Reading a book. C. Buying a book. 答案: BText 2M: Why will Mr Rogers be out of the office next week? To take a holiday or go on business? W: Neither. Hes traveling to see his niece. Shes getting married next Tuesday. 2. Why will Mr
3、 Rogers be out of the office next week? A. To take a holiday. B. To travel on business. C. To attend a wedding. 答案: CText 3M: Does your daughter Leah watch Mickey Mouse? W: Yeah. My husband and I didnt let her watch television when she was a baby. Now shes two. Her doctor says its OK for her to watc
4、h half an hour of TV each day. 3. Who says Leah can watch TV for half an hour now? A. Her mother. B. Her doctor. C. Her father. 答案: BText 4W: How much are the tickets for the match? M: The cheapest are 21 and the next ones are 24. W: Thats not bad. Last time I paid 28. We wont save much if we get tw
5、o cheaper tickets. M: Thats true. Lets go for the more expensive ones then. 4. How much will the speakers pay for the match? A. 24. B. 42. C. 48. 答案: CText 5W: I heard that Joseph quarreled with the boss this morning. Do you know what happened? M: I would also have quarreled with the boss if he had
6、criticized me so seriously for being two minutes late. 5. What does the man mean? A. He is against Joseph. B. He is for Joseph. C. He is for the boss. 答案: B第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第
7、6段材料, 回答第6、7题。Text 6W: What is your major? M: My major is business administration. I am especially interested in marketing. W: Have you received any degrees? M: Yes. First, I received my Bachelors degree in English Literature, and then an MBA degree. W: What course did you like best? M: Project mana
8、gement. I was very interested in this course when I was a student, and I think its very useful for my present work. W: Do you feel that you have received a good general training? M: Yes, I have studied in an English training program and a computer training program since I graduated from university.
9、I am currently studying finance at a training school. 6. What is the mans major? A. Finance. B. Business administration. C. English Literature. 答案: B7. What course did the man like best as a student? A. Project management. B. English literature. C. Computer engineering. 答案: A听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7M:
10、 What do you think of this clothing store? W: I love it! The only problem is that its extremely expensive. M: Dont worry. Ive decided that for your birthday, Im going to take you shopping for a new dress here. W: Really? The last time we did that was before our wedding. I thought you hated shopping.
11、 M: I do, and thats why you should appreciate this gift! W: Thats really nice of you! Lets go in and try some things on. M: How about this red dress? I think it would really suit you. W: I dont think this color is quite right for me. Do they have the same dress in white in size 8? M: Lets see. . . t
12、heyve got one in blue, pink, black. . . and white. Here you are. W: This is perfect! 8. Whats the relationship between the speakers? A. Husband and wife. B. Boyfriend and girlfriend. C. Customer and shop assistant. 答案: A9. Which color of the dress does the woman like? A. The red one. B. The blue one
13、. C. The white one. 答案: C听第8段材料, 回答第1012题。Text 8M: Have you ever tried shopping online? W: No, never. I prefer to actually see and touch what Im buying before I pay for it, especially for clothes and shoes. M: Thats right. Seeing is believing. W: Ive heard some friends say when they get the item, an
14、d its quite different from what they see on the website. M: That really happens. Without close examination, we may meet with faulty products. W: Whats more, its not always so safe for us to pay online as hackers might steal the user name and password. M: Its said that some measures have been taken t
15、o deal with this problem. Paying online is much safer than before, but I still have the feeling that its not safe enough. W: I cant agree more. Thats why I only do shopping in physical stores. M: Me too. Sometimes I surf online shops to check some related information, and then go to a physical store
16、 to do the actual shopping. W: Thats a good idea. 10. Why doesnt the woman try shopping online? A. Because she thinks it costs more than physical stores. B. Because she seldom surfs the Internet. C. Because she cant touch the thing before she pays. 答案: C11. What does the man think about the measures
17、 to deal with the safety problem? A. Its totally useless. B. It has solved the problem. C. Its effective but not good enough. 答案: C12. Whats the mans shopping habit? A. Shopping in the mall directly. B. Checking online and then shopping in physical stores. C. Only shopping the daily supplies online.
18、 答案: B听第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: Why are you back so late, Mike? Its already half past six. You should have been home half an hour ago. M: Sorry, Mom. There was a traffic accident. W: What? Did you get hurt? M: Dont worry. Im fine. I just saw the traffic accident happened. W: So what happened? M: A c
19、ar hit a truck. When I got there, I found that both the car driver and the truck driver were injured. W: Could you do anything for their injuries? M: No, I was afraid that Id hurt them further if I moved them. But I ran as fast as I could to the nearest house and told the man there what had happened
20、. Amazingly, hes a doctor. He grabbed his first-aid kit and ran back with me. He took care of their injuries and then dialed 911. W: Were they taken to the hospital? M: Yes. The police and an ambulance came about ten minutes later. W: Mike, Im so proud of you. Now go and wash your hands. Suppers rea
21、dy. M: OK, Mom. Im really starving now. 13. When should the man have arrived home? A. At 6: 00 pm. B. At 6: 30 pm. C. At 7: 00 pm. 答案: A14. Why did the man come home late? A. He was stuck in traffic. B. He had a traffic accident. C. He helped two accident victims. 答案: C15. What did the doctor do? A.
22、 He immediately called 911. B. He performed first aid on the drivers. C. He moved the man to his house. 答案: B16. How does the man feel now? A. Tired. B. Thirsty. C. Hungry. 答案: C听第10段材料, 回答第1720题。Text 10Welcome to Montfort School, thanks for choosing our school. We are so happy that you have taken t
23、ime off to be with us today. It is with great pleasure that we have prepared some events that we hope will please you. At 9: 00 am, our headmaster will give a welcome speech; this will be in the school hall. Please be seated by 8: 45 am. Following the speech, its the guide tour of the exhibition at
24、9: 30. Here you can see the proud history of our school and our achievements in the field of education. The exhibition is laid out in the classrooms on the 2nd floor. Next is the guide tour of science labs at 10: 20 am; here you can see the subjects that new students will be studying. You will also
25、notice that our labs have excellent equipment. At 11: 00 am, you will be guided to the tour to practical areas. This covers our technical workshops, music, and other areas of our school life. At Montfort, we believe in all around development of our students. Lunch will be at 12: 00. It has been spec
26、ially prepared for our guests. All our teachers and student leaders will be present to answer any questions that you have in your minds. We are so happy that you could be with us today. 17. What is the talk mainly about? A. The plan for the day. B. The courses for the term. C. The history of the sch
27、ool. 答案: A18. Where can the visitors learn about the subjects for new students? A. In the school hall. B. In the science labs. C. In the classrooms. 答案: B19. What can students do in the practical areas? A. Take science courses. B. Enjoy excellent meals. C. Attend technical workshops. 答案: C20. When a
28、re the visitors expected to ask questions? A. During the lunch hour. B. After the welcome speech. C. Before the tour of the labs. 答案: A第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AOPENINGS AND PREVIEWSAnimals Out of PaperYolo! Productions and the Great Griffon pr
29、esent the play by Rajiv Joseph, in which an origami(折纸术)artist invites a teenage talent and his teacher into her studio. Merri Milwe directs. In previews. Opens Feb. 12. (West Park Presbyterian Church, 165 W. 86th St. 212-868-4444. )The AudienceHelen Mirren stars in the play by Peter Morgan, about Q
30、ueen Elizabeth II of the UK and her private meetings with twelve Prime Ministers in the course of sixty years. Stephen Daldry directs. Also starring Dylan Baker and Judith Ivey. Previews begin Feb. 14. (Schoenfeld, 236 W. 45th St. 212-239-6200. )HamiltonLin-Manuel Miranda wrote this musical about Al
31、exander Hamilton, in which the birth of America is presented as an immigrant story. Thomas Kail directs. In previews. Opens Feb. 17. (Public, 425 Lafayette St. 212-967-7555. )On the Twentieth CenturyKristin Chenoweth and Peter Gallagher star in the musical comedy by Betty Comden and Adolph Green, ab
32、out a Broadway producer who tries to win a movie stars love during a cross-country train journey. Scott Ellis directs, for Roundabout Theatre Company. Previews begin Feb. 12. (American Airlines Theatre, 227 W. 42nd St. 212-719-1300. )【文章大意】这是一篇应用文。这篇文章对一些话剧的开幕和新剧首映进行了介绍。21. What is the play by Rajiv
33、 Joseph probably about? A. A type of art. B. A teenagers studio. C. A great teacher. D. A group of animals. 【解析】选A。细节理解题。根据话剧Animals Out of Paper中的Productions and the Great Griffon present the play by Rajiv Joseph, in which an origami artist invites a teenage talent and his teacher into her studio.
34、可知, Rajiv Joseph创作的话剧是关于一种折纸艺术。22. Who is the director of The Audience? A. Helen Mirren. B. Peter Morgan. C. Dylan Baker. D. Stephen Daldry. 【解析】选D。细节理解题。根据话剧The Audience中的Stephen Daldry directs. 可知, 本剧是Stephen Daldry导演的。23. Which play will you go to if you are interested in American history? A. Ani
35、mals Out of Paper. B. The Audience. C. Hamilton. D. On the Twentieth Century. 【解析】选C。细节理解题。根据话剧Hamilton中的Lin-Manuel Miranda wrote this musical about Alexander Hamilton, in which the birth of America is presented as an immigrant story. 可知, 话剧Hamilton的主题是美国的诞生, 由此可知, 如果你对美国历史感兴趣, 你可以看这部话剧。BWould you B
36、ET on the future of this man? He is 53 years old. Most of his adult life has been a losing struggle against debt and misfortune. A war injury has made his left hand stop functioning, and he has often been in prison. Driven by heaven-knows-what motives, he determines to write a book. The book turns o
37、ut to be one that has appealed to the world for more than 350 years. That former prisoner was Cervantes, and the book was Don Quixote(堂吉诃德). And the story poses an interesting question: why do some people discover new vitality and creativity to the end of their days, while others go to seed long bef
38、ore? Weve all known people who run out of steam before they reach lifes halfway mark. Im not talking about those who fail to get to the top. We cant all get there. Im talking about people who have stopped learning on growing because they have adopted the fixed attitudes and opinions that all too oft
39、en come with passing years. Most of us, in fact, progressively narrow the variety of our lives. We succeed in our field of specialization and then become trapped in it. Nothing surprises us. We lose our sense of wonder. But, if we are willing to learn, the opportunities are everywhere. The things we
40、 learn in maturity seldom involve information and skills. We learn to bear with the things we cant change. We learn to avoid self-pity. We learn that however much we try to please, some people are never going to love usan idea that troubles at first but is eventually relaxing. With high motivation a
41、nd enthusiasm, we can keep on learning. Then we will know how important it is to have meaning in our life. However, we can achieve meaning only if we have made a commitment to something larger than our own little egos(自我), whether to loved ones, to fellow humans, to work, or to some moral concept. M
42、any of us equate(视等同于)“commitment” with such “caring” occupations as teaching and nursing. But doing any ordinary job as well as one can is in itself an admirable commitment. People who work toward such excellence whether they are driving a truck, or running a storemake the world better just by bein
43、g the kind of people they are. Theyve learned lifes most valuable lesson. 【文章大意】本文属于议论文。讲述要成功, 就需要不断的学习, 这样的生活才更有意义。24. The passage starts with the story of Cervantes to show that _. A. loss of freedom stimulates ones creativityB. age is not a barrier to achieving ones goalC. misery inspires a man t
44、o fight against his fateD. disability cannot stop a mans pursuit of success【解析】选B。推理判断题。第一段讲述塞万提斯一生不幸, 负债累累, 因为战争左手残疾, 同时还身陷囹圄, 在53岁的时候决定写书, 最终写出成名作堂吉诃德, 根据后文可知, 所有的困境都没有阻挡他的成功, 年龄也是如此。25. What does the underlined part in Paragraph 3 probably mean? A. End ones struggle for liberty. B. Waste ones ene
45、rgy taking risks. C. Miss the opportunity to succeed. D. Lose the interest to continue learning. 【解析】选D。词义猜测题。根据第三段中的Im talking about people who have stopped learning on growing because they have adopted the fixed attitudes and opinions that all too often come with passing years. 可知, 作者谈论的不是那些没有到达巅峰
46、的人, 而是谈论那些不再学习成长的人, 故选D。26. What could be inferred from Paragraph 4? A. Those who dare to try often get themselves trapped. B. Those who tend to think back can hardly go ahead. C. Opportunity favors those with a curious mind. D. Opportunity awaits those with a cautious mind. 【解析】选C。推理判断题。根据第四段We los
47、e our sense of wonder. But, if we are willing to learn, the opportunities are everywhere. 我们失去了好奇感。但是如果我们愿意学习, 机会无处不在。可知, 机会总是留给那些有好奇心的人。27. What is the authors purpose in writing the passage? A. To provide guidance on leading a meaningful adult life. B. To stress the need of shouldering responsibil
48、ities at work. C. To state the importance of generating motivation for learning. D. To suggest a way of pursuing excellence in our lifelong career. 【解析】选A。主旨大意题。本文讲述要成功, 就需要不断的学习, 这样的生活才更有意义, 故本文作者的目的是指导我们过一个有意义的成年人的生活。CMany people believe Henry Ford invented the automobile (汽车). But Henry Ford did
49、not start to build his first car until 1896. That was eleven years after two Germans developed the worlds first automobile. Many people believe Henry Ford invented the production line that moved a cars parts to the worker, instead of making the worker move to the parts. That is not true, either. Man
50、y factory owners used methods of this kind before Ford. What Henry Ford did was to use other peoples ideas and make them better. And he made the whole factory a moving production line. In the early days of the automobile, almost every car maker raced his cars. It was the best way of gaining public n
51、otice. Henry Ford decided to build a racing car. Fords most famous race was his first one. It was also the last race in which he drove the car himself. The race was in 1901, at a field near Detroit. All of the most famous cars had entered, but only two were left: the Wintons and Fords. The Winton wa
52、s famous for its speed. Most people thought the race was over before it began. The Winton took an early lead. But halfway through the race, it began to lose power. Ford started to gain. And near the end of the race, he took the lead. Ford won the race and defeated the Winton. His name appeared in ne
53、wspapers and he became well-known all over the United States. Within weeks of the race, Henry Ford formed a new automobile company. In 1903, a doctor in Detroit bought the first car from the company. That sale was the beginning of Henry Fords dream. Ford said, “I will build a motor car for the great
54、 mass of people. It will be large enough for the family, but small enough for one person to operate and care for. It will be built of the best materials. It will be built by the best men to be employed. And it will be built with the simplest plans that modern engineering can produce. It will be so l
55、ow in price that no man making good money will be unable to own one. ”The Model T was a car of that kind. It only cost $850. It was a simple machine that drivers could depend on. Doctors bought the Model T. So did farmers. Even criminals. They considered it the fastest and surest form of transportat
56、ion. Americans loved the Model T. They wrote stories and songs about it. Thousands of Model T were built in the first few years. 【文章大意】本文是记叙文。讲述了亨利福特充分利用别人的想法, 生产出了自己的汽车, 形成了自己的生产流水线。通过赛车比赛, 使公众关注到自己的汽车, 然后建立了汽车公司, 为普通顾客生产汽车。28. What do we know about Henry Ford from Paragraph 1? A. He made good use
57、of ideas from others. B. He produced the first car in the world. C. He knew how to improve auto parts. D. He invented the production line. 【解析】选A。细节理解题。根据短文第一段倒数第二句话What Henry Ford did was to use other peoples ideas and make them better. 可知, 福特所做的就是利用别人的想法, 然后更好地利用。29. Why did Henry Ford take part i
58、n the 1901 car race? A. To show off his driving skills. B. To draw public attention. C. To learn about new technology. D. To raise money for his new company. 【解析】选B。推理判断题。根据短文第二段中的 It was the best way of gaining public notice. 及全段可知, 开始时, 每个汽车制造者都开赛车, 并且这是引人注意的最好方法。因此亨利福特也制造自己的赛车, 进行比赛, 目的是引人注意。30.
59、“That sale” in Paragraph 4 refers to _. A. the selling of Ford cars at reduced pricesB. the sale of Model T to the mass of peopleC. the selling of a car to a Detroit doctorD. the sales target for the Ford Company【解析】选C。词义猜测题。由上一句“In 1903, a doctor in Detroit bought the first car from the company”可知,
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
高考英语书面表达写作赢取高分策略(共48张PPT).ppt
