分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型2021版山东新高考英语人教大一轮复习限时规范练5(必修1 UNIT 5) WORD版含解析.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:383820
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOCX
  • 页数:6
  • 大小:31.26KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021版山东新高考英语人教大一轮复习限时规范练5必修1UNIT 5 WORD版含解析 2021 山东 新高 英语 人教大 一轮 复习 限时 规范 必修 UNIT WORD 解析
    资源描述:

    1、限时规范练5(必修1Unit 5)核心素养关键词:培养学生人与社会、服务社会的思维意识一、阅读理解AWanda Butts dropped the phone and screamed when she heard the news that her son was dead.Josh had drowned while sailing on a lake with his friends.The 16-year-old didnt know how to swim,and he wasnt wearing a life jacket.Josh was not alone in the bla

    2、ck community.According to USA Swimming,70% of African-American children cannot swim.According to the Centers for Disease Control and Prevention,African-American children between the ages of 5 and 14 are three times more likely to drown than white children in the same age range.In 2007,Butts started

    3、the Josh Project,a non-profit project that provides low-cost swimming lessons for children in Toledo,Ohio.The swimming lessons take place at a local high school over four Saturdays for a total cost of $10.To date,the Josh Project has helped more than 1,000 children learn how to swim.“The public pool

    4、s near our home were closed,and other places were not affordable,” said Lisa Haynes,whose 14-year-old son,Joshua,is one of 60-plus students in the Josh Project this summer.“I am less worried if Joshua is near water because he has the basics of how to swim,” Haynes said.“And were thankful for that.”B

    5、utts is doing much more,however,than just providing swimming lessons.“She ups the awareness,” said Shaun Anderson,a swimming coach who was so inspired by her story that he created a Josh Project swimming program at Norfolk State University.“Once these communities learn how to swim,they will pass it

    6、down,which results in future generations that know how to swim.”Butts said she has two wishes for the future:One is to change the drowning numbers of African-American children,and the other is to have a swimming center where the children can swim daily instead of just once a week.1.What led to Joshs

    7、 drowning?A.He was never taught swimming skills.B.He was poor in boating skills.C.He gave his life jacket to a friend.D.He was careless when swimming in the lake.2.Why did the author list the numbers in Paragraph 3?A.To show children under 14 are more likely to drown.B.To argue children should learn

    8、 swimming at a very young age.C.To show many African-American children lack swimming skills.D.To introduce the difference between African-American and white children.3.What can we learn about the Josh Project?A.It has its own swimming pools.B.It provides lessons only in summer.C.It serves children a

    9、ged from 5 to 14.D.Its swimming lessons take place once a week.BI recently watched a woman film herself as she walked around an ancient building in San Sebastian,Spain.The place was rich in history and the view was great.But she wasnt looking at the blue sea or the old houses she was looking at her

    10、camera!What are we missing by seeing life through social media? Im not the first person to ask that question but Ill also admit Im part of the “problem”.I take photos of beautiful places and enjoy them just for their social media value.I remember a usually cheerful friend of mine going through his F

    11、acebook feed one day during a quiet afternoon at work.“Im so depressed.Everyones going to the most wonderful places and having the most wonderful time,” he said.Except theyre probably not.One photo shows one moment in a day.People simply dont post a photo of the time when they got into a fight with

    12、their taxi driver.Take the day that I got more “likes” than usual for a picture Id posted on Instagram.Id gone to a temple in Japan and spent the day climbing hundreds of steps to see what turned out to be a rather ordinary temple.I had seen a lot of temples by then and this one was a bit disappoint

    13、ing.That evening,I posted a photo of an ice cream with colourful little sugary decorations on it and was surprised by how many of my “followers” liked it.But that ice cream didnt sum up (概括) my day and I felt like a bit of a liar.Of course,that experience hasnt stopped me using social media.I can se

    14、e the advantages too “connecting” with friends overseas,taking photos to remember the beauty of a moment,sharing our experiences of new places.We want to remember the good moments of travelling and social media helps us do that.But lets not forget thats only one part of travelling.Is that photo you

    15、just posted as important as being there in that moment and in that place?4.What purpose does Paragraph 1 serve in the text?A.To give suggestions.B.To introduce the topic.C.To express the main idea.D.To offer background information.5.Why was the authors friend unhappy?A.He couldnt finish his work.B.H

    16、e got into a fight with others.C.He couldnt enjoy himself like his friends were.D.He got few “likes” for the pictures on his Facebook.6.How was the authors holiday in Japan in her Instagram followers eyes?A.Busy.B.Tiring.C.Enjoyable.D.Disappointing.7.What does the author think of using social media

    17、during travelling?A.It makes travelling much easier.B.It is less important than enjoying the journey.C.It will become more popular among travellers.D.It leads to misunderstandings about other people.二、七选五“Could you load (把碗碟放入) the dishwasher?” How many times have we asked our teenage children to do

    18、 a chore and found later that it was done so poorly that we have to finish the job? 1 Kate Kelly,author of The Complete Idiots Guide to Parenting a Teenager,has some suggestions.2Dont expect teens already know how to do something.Kelly says,“We left my teenage daughter alone for a few days.3 What a

    19、mess!” If you explain a chore,you will probably find its been done well.Use the team method.Kelly says,“We do so much for our kids.4” So,according to Kelly,when teens do something like cleaning the floor,they enjoy giving something back to the family.“And always remember teens should be thanked and

    20、praised.”Give one task at a time.If you cant stand how clothes are always being left on the floor,dont let your teens get away with it.5 Tell them that if they keep throwing their clothes on the floor,they wont be allowed to see their friends at the weekend,and thats it.Keep chores gender-neutral(不分

    21、性别的).Dont leave all the kitchen chores for daughters,and jobs like washing the car or fixing things for sons.A.Explain the job.B.Remember to say thank you.C.However,she had no idea how to separate rubbish.D.Watering the plants can be a good way of relaxation.E.We drive them everywhere,and help with

    22、their homework.F.Few parents are happy with the way housework is done by their teenagers.G.Make them pick the clothes up,but dont add on other chores at the same time.三、语法填空Clara Hale was born on April 1,1905 in North Carolina.In 1932,Clara faced the saddest thing in her life.Her husband died,1. (le

    23、ave) her with her two children.To support her children,she 2. (get) a job as a babysitter (临时保姆) for children with mothers too busy 3. (look) after their own children.During the next 25 years,she was a foster mother (养母) to over 40 children.As more and more 4. (problem) of drug abuse came up,more an

    24、d more people would come to her door,holding a child,5.(usual) because the childs mother took drugs and either couldnt or wouldnt care for the child.Within six months,she had 22 babies in a five-room apartment.As 6. matter of fact,her apartment was packed,but she never said no to a child who no one

    25、wanted.In 1985,Clara founded the organization 7. (call) the Hale House Center.It was an organization for children 8. mothers took drugs.At the Hale House Center,there would be about 100 children there a week.Clara was a loving,9. (self) mother to over 800 children in her life.She devoted her whole l

    26、ife 10. these unwanted children.She died on December 18,1992 with a feeling in her heart that she had changed peoples lives.参考答案限时规范练5(必修1Unit 5)一、【篇章导读】本文是记叙文。因为一次溺水事件失去儿子的Wanda Butts创建了一个教非裔美国儿童学习游泳的非营利组织。1.A细节理解题。由第二段可知,因为不会游泳且未穿救生衣,Josh在湖中与朋友们乘船航行时溺亡。2.C推理判断题。第三段主旨句为第一句,即Josh的情况在美国非裔群体中并不罕见。接下来作

    27、者引用两个组织提供的数据来支持这个说法,70%的非裔美国儿童不会游泳,且在5到14岁年龄段的儿童之中,非裔美国儿童溺亡的人数要比白人儿童高出几倍。因此,这些数据是为了说明非裔美国儿童当中有许多人都不会游泳。3.D细节理解题。由第四段中的“The swimming lessons.four Saturdays”以及最后一段中的“where the children.just once a week”可知,该组织每周六开设游泳课程,一周一次。【篇章导读】本文是议论文。文章就旅行途中过度使用社交媒体的现象进行了讨论。4.B推理判断题。第一段讲述了一个女游客的故事,她在一个景点自拍,目光一直注视着相机

    28、,而对周围美丽的景色和充满历史气息的建筑不屑一顾。作者通过这个故事引出了本文的话题,即旅游过程中过度使用社交媒体的问题。5.C细节理解题。由第三段中的“going through his Facebook.at work”以及“Im so depressed.the most wonderful time”可知,作者的这位朋友浏览社交媒体朋友圈之后,认为他的朋友们都去了很棒的地方,玩得很开心,而他却在工作,这让他感到很沮丧。6.C推理判断题。由倒数第二段中的“surprised by how many of my followers liked it”以及“that ice cream did

    29、nt.a bit of a liar”可知,虽然作者发布的美味冰激凌的照片不能反映她假日的总体情况,但她社交媒体上的朋友们很喜欢这张照片,并认为它反映了作者的假日。因此推断,在社交媒体上的朋友们看来,作者在日本度假时很愉快。7.B推理判断题。由最后一段中的“We want to remember.helps us do that”以及“But lets not forget.in that place”可知,作者承认旅游时使用社交媒体可以帮人们记录美好时刻,但她认为人们应该记住照片只是旅游的一部分,更重要的是享受一个地方带给你的亲身体验。二、【篇章导读】本文是说明文。想让青少年子女帮忙做好家务

    30、,父母应该怎么做呢?1.FF项中的“Few parents are happy with the way housework is done”与上文“it was done so poorly”形成语义上的关联,即青少年帮忙做的家务很糟糕,很少能让父母满意。2.A本空需要填一个小标题,选项中符合小标题特征的有A项和B项,其中A项与下文“Dont expect teens already know how to do something”和explain a chore相呼应。3.CC项中的“she had no idea how to separate rubbish”与本空后面的What a

    31、 mess在语义上保持一致。4.EE项是对本空前面一句话“We do so much for our kids”的举例说明。5.GG项中的clothes和上文中的clothes相呼应,且G项中的“dont add on other chores at the same time”与本空所在部分的小标题相呼应。三、【篇章导读】本文讲述了克莱拉黑尔建立the Hale House Center,帮助母亲吸毒的孩子们的事。1.leaving考查动词-ing形式做状语的用法。设空处所在句意为“她的丈夫死了,留下她和两个孩子”,故填leaving。leaving her with her two chi

    32、ldren在此做结果状语。2.got考查一般过去时。结合语境可知,设空处表示的动作发生在过去,应用一般过去时,故填got。3.to look考查动词不定式做状语的用法。too +形容词/副词+ to do sth.意为“太而不能做某事”。4.problems考查名词复数。problem是可数名词,由more and more可知,此处应用名词复数,故填problems。5.usually考查副词。此处使用副词做状语,修饰整个句子。6.a考查不定冠词。as a matter of fact 意为“事实上”。7.called考查过去分词做定语的用法。设空处所在句意为“Clara成立了一个叫the Hale House Center的组织”,call与organization之间是逻辑上的动宾关系,故填called。8.whose考查关系代词。设空处引导限制性定语从句修饰children,且在从句中做定语,故填whose。9.selfless考查形容词做定语的用法。设空处与loving并列做定语修饰mother,表示“无私的”,故填形容词selfless。10.to考查介词。devote ones whole life to.“为献出了自己的一生”。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021版山东新高考英语人教大一轮复习限时规范练5(必修1 UNIT 5) WORD版含解析.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-383820.html
    相关资源 更多
  • 内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc
  • 内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx
  • 内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx
  • 内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc
  • 内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc
  • 六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc
  • 六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1