广东广州市2016高考英语阅读理解《二轮》练习(2)附答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 二轮 广东 广州市 2016 高考 英语 阅读 理解 练习 答案
- 资源描述:
-
1、广东广州市2016高考英语阅读理解【二轮】练习(2)附答案【2013】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。Does Fame Drive You Crazy?Although being famous might sound like a dream come true, todays stars, feeling like zoo animals, face pressures that few of us can imagine. They are at the center of much of the worlds attention. Paparaz
2、zi (狗仔队) camp outside their homes, cameras ready. Tabloids (小报) publish thrilling stories about their personal lives. Just imagine not being able to do anything without being photographed or interrupted for a signature!According to psychologist Christina Villarreal, celebritiesfamous peopleworry con
3、stantly about their public appearance. Eventually, they start to lose track of who they really are, seeing themselves the way their fans imagine them, not as the people they were before everyone knew their names. “Over time,” Villarreal says, “they feel separated and alone.”The phenomenon of trackin
4、g celebrities has been around for ages. In the 4th century BC, painters followed Alexander the Great into battle, hoping to picture his victories for his admirers. When Charles Dickens visited America in the 19th century, his soldout readings attracted thousands of fans, leading him to complain(抱怨)
5、about his lack of privacy. Tabloids of the 1920s and 1930s ran articles about filmstars in much the same way that modern tabloids and websites do.Being a public figure today, however, is a lot more difficult than it used to be. Superstars cannot move about without worrying about photographers with m
6、odern cameras. When they say something silly or do something ridiculous, there is always the Internet to spread the news in minutes and keep their “story” alive forever.If fame is so troublesome, why arent all celebrities running away from it? The answer is there are still ways to deal with it. Some
7、 stars stay calm by surrounding themselves with trusted friends and family or by escaping to remote places away from big cities. They focus not on how famous they are but on what they love to do or whatever made them famous in the first place.Sometimes a few celebrities can get a little justice. Sti
8、ll, even stars who enjoy full justice often complain about how hard their lives are. They are tired of being famous already.63It can be learned from the passage that stars today _A. are often misunderstood by the publicB. can no longer have their privacy protectedC. spend too much on their public ap
9、pearanceD. care little about how they have come into fame64What is the main idea of Paragraph 3?A. Great heroes of the past were generally admired.B. The problem faced by celebrities has a long history.C. Wellknown actors are usually targets of tabloids.D. Works of popular writers often have a lot o
10、f readers.65What makes it much harder to be a celebrity today?A. Availability of modern media.B. Inadequate social recognition.C. Lack of favorable chances.D. Huge population of fans.66What is the authors attitude toward modern celebrity?A. Sincere. B. Sceptical.C. Disapproving. D. Sympathetic.【要点综述
11、】 本文主要论述名人的烦恼,涉及名人的压力、与世界的隔离、历史由来、现在的状况,最后提出了解决名人烦恼的办法。63B 细节理解题。根据第四段内容可知,名人几乎难有隐私。所以选B。64B 段落大意题。第三段主要讲名人烦恼的历史由来。所以选B。65A 细节理解题。根据第四段cameras、the Internet等可知选A。66D 观点态度题。作者对于名人的压力、存在状况是非常同情的。所以选D。sincere真挚的;sceptical怀疑的;disapproving不赞成的;sympathetic同情的。【2013】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。A MENT
12、ORING (导师制) program is giving life changing opportunities to Banbury youth. Young Inspirations was founded two years ago to provide mentoring sessions for students and unemployed young adults aged 11 to 21.Alex Goldberg, the programs founder, said:“We set up Young Inspirations because we wanted to g
13、ive young people experiences which will potentially be life changing and broaden their outlook.“We try to create work experience opportunities that will really make a difference to our youth. For example, weve secured internships (实习) with worldfamous firms such as Honda.“At a time of funding cutbac
14、ks where schools are finding it more and more difficult to offer this kind of mentoring, it is extremely important that these opportunities are available both to help youth with their school work and grades and to give them opportunities which may help shape their futures.” Kieran Hepburn, 14, is on
15、e of a group of Banbury youth who has benefited from the program so far. In October the Banbury School pupil was accompanied by Young Inspirations staff to Paris where he was an observer at the United Nations Educational, Scientific and Cultural Organizations (UNESCO) International Youth Forum (论坛)T
16、he event was held for young people from around the world, to seek their views on how the future of youth and education should look. Kieran joined several hundred observers mostly in their 20s and was the only UK school pupil to attend the event. Kieran thinks the trip was a life changing experience.
17、 “Before we left I didnt quite know what to make of it but when we got there we didnt stop; it was amazing,” he said, “We went to three or four hours of debates each day and then did something cultural each afternoon.”The main theme of the forum was how youth can drive change in political and public
18、 life. It dealt with issues (问题) such as drug abuse, violence and unemployment.Kieran said: “It has really helped me to improve my confidence and social skills as well as my school grades and I was voted most improved pupil at school in August.”The Young Inspirations mentoring sessions take place ea
19、ch Friday in Banbury. For details visit .71The Young Inspirations mentoring program aims to _A. train staff for worldfamous firms B. offer job opportunities to young adultsC. provide youth with unique experiences D. equip the unemployed with different skills72According to Alex Goldberg, it is diffic
20、ult for schools to offer the mentoring due to _A. the lack of support from firms B. the cultural differencesC. the effect of unemployment D. the shortage of money73According to the passage, the forum focused on how youth can _A. build up their confidence at school B. find work experience opportuniti
21、esC. improve their social skills for the future D. play an active role in the change of society74We can learn from the passage that _Athe visit to the United Kingdom was amazingBKieran has made great progress in many aspectsCthe youth have found a way to solve their problemsDthe mentoring sessions a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
