2020_2021学年高中英语Unit5Travellingabroad训练含解析新人教版选修7202103112121.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 高中英语 Unit5Travellingabroad 训练 解析 新人 选修 7202103112121
- 资源描述:
-
1、Unit 5Travelling abroad第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AIts easy to see how to help some people, but what about those whose needs are not so obvious?This story may have happened not long agobut it was a lesson which has stayed with me and helped me ever sin
2、ce.It was Thanksgiving and I was volunteering with my parents at a shelter for the needy (贫穷的). We stood behind the counter serving hot food to whoever came in. Most of our diners looked like they had been having hard times, their clothes were worn out and dirty. In short, they looked needy!Then, a
3、man came in, who looked anything but needy.He was well dressed, he wore an expensive suit.I wondered what he was doing there and my jaw (下巴) dropped in amazement when he joined the line for food.The closer he came to my service station the more I muttered (嘟囔).What was this man doing?Surely he wasnt
4、 going to take food, which was meant for those who were really in need!Then my mother quietly took me to one side.She said, “You have assumed that the needs of the people who come here must be purely physical hunger, inadequate shelter, clothing, etc.And this gentleman doesnt seem to have any of tho
5、se problems.But what if his needs are emotional?What if he needs comfort, friends, or just to be among other human beings?”Her words hit me like a ton of bricks!I felt like I should apologize to the man but I didnt.About a week later the shelter received a large donation from an anonymous source.I c
6、ant help but wonder if it came from that man.Now, whenever I meet someone I remember my mothers lesson and try to send kindness and blessings their way, regardless of how they look.Needs arent always visible.But kindness always makes a difference.()1.How did the author feel when the man came to his
7、service station?A.Embarrassed.B.Doubtful.C.Pitiful. D.Hopeful.()2.According to the text, the authors parents.A.ran the shelter all by themselvesB.did good things only on some daysC.were good at educating the authorD.showed no concern to the rich man()3.What is the best title for this text?A.My Mothe
8、rs Influence on My GrowthB.Importance of Volunteering in a ShelterC.One of My Most Shameful ExperiencesD.My Mothers Simple Lesson in Kindness本文讲述了在避难所一次志愿者活动中,母亲的一番话让作者明白了一个道理:别以貌取人。1.B推理判断题。从第三段第三、四句可知,作者对这个穿着得体的人的行为感到非常疑惑,故选B。2.C细节理解题。从文章的内容及第四段可知,作者的父母非常擅长教育自己的孩子,故选C。3.D标题归纳题。从第一段末句和最后一段的首句可知,D项最
9、符合本文的标题。BSonya and her family have been homeless since she was 3 years old. Over the years, they have moved more than 15 times to different shelters around New York City. Moving around was hard on Sonya.At school, Sonya hid her homeless from teachers and other students. She didnt want to be treated
10、differently from other kids.In the sixth grade, Sonya discovered a way to deal with some of her stress. She began studying dance at her middle school. “It was a way for me to express myself, instead of just holding everything in,”she explains. Soon, Sonya auditioned(试演) for a summer dance camp run b
11、y Alvin Alley, a famous dance company. She was accepted. “I was excited,”says Sonya.Dancing became an even more important part of Sonyas life in high school. But things were not going well for Sonya at school. Each time her family moved to a new shelter, Sonya often took care of her younger sisters
12、and brothers. She helped them get ready in the morning and took them to school. They would be on time, but Sonya would be late.Worrying about her family kept Sonya from thinking about her own future. That changed the summer after 11thgrade. Sonya learned she would have to go to summer school to grad
13、uate. She became determined to succeed, no matter what. “It was a wakeup call,”she says.“I had to focus on school and on myself.”Sonya made up the work that she had missed, and finally graduated from high school. No one in her family had gone to college before. But in September 2015, Sonya enrolled
14、in the State University of New York at Potsdam. She plans to become a doctor for kids and to teach dance to children who have disabilities.()4.According to the text, Sonya.A.learned to dance at the age of 3B.kept moving to a better schoolC.hid to secrets from her teachersD.became homeless at an earl
15、y age()5.From Sonyas experience, we can infer.A.she could express herself by dancingB.teachers and other students laughed at herC.Sonya determined to be a doctor for people with disabilitiesD.her sisters and brothers stopped her from thinking about her future()6.By saying“It was a wakeup call”, Sony
16、a means that.A.she needed to teach herselfB.she must support her familyC.she should focus on dancingD.she had to finish high school()7.Whats the main idea of the text?A.A girl finds hope through dance.B.Dancing makes people confident.C.Sonya dreams of becoming a dance star.D.More and more kids stay
17、at shelters in New York.本文主要讲述了Sonya在自己无家可归的情况下用舞蹈宣泄,发奋学习,通过自己的努力成功考上大学的励志故事。4.D细节理解题。根据第一段第一句话“Sonya and her family have been homeless since she was 3 years old.”,可知Sonya在三岁时就变得无家可归了。所以D正确。5.A推理判断题。根据文章第二段她说的话“It was a way for me to express myself, instead of just holding everything in,”可知舞蹈是她表达自己的
18、一种方式。6.D句意猜测题。根据文章第四段“Sonya learned she would have to go to summer school to graduate.She became determined to succeed, no matter what.It was a wakeup call,she says.I had to focus on school and on myself.”以及最后一段的第一句“Sonya made up the work that she had missed, and finally graduated from high school.”
19、可知,她决定好好学习,完成她的高中学习。7.A主旨大意题。通读全文可知,文章主要讲述了Sonya在自己无家可归的情况下用舞蹈宣泄,发奋学习,通过自己的努力成功考上大学的励志故事。所以A符合主题。CJohn Smith, an office worker, lives in Washington. He inherited (继承) a million dollars when he was 23, but he wasnt happy at all. When his college friends were looking for their jobs, he didnt have to.
20、Jack decided to living a simple life like everyone else. He gave $10,000 of his money to a charity (慈善)to help poor children live a better life. Today he is 36. He still wears cheap shoes and clothes and drives a small car only, but he is very happy.Up to now John has helped some children from poor
21、countries all over the world, by sending them each $200 a month. The money was used for the childrens study, food, medicine and clothing. John receives a report each year on the childrens progress. They can write to each other, but usually the children do not speak English.When John first heard abou
22、t these children, he wanted to help them. “It was nothing special,” he said. “Until I went to these countries and met the children I was helping, I didnt know anything about their life.” Once John went to meet a little girl in Africa. He said that the meeting was very exciting. “When I met her, I fe
23、lt very happy.” he said. “And I saw that the money was used for a good cause. It brought me happiness. I want to do everything I can to go on helping those children.”()8.John has sent them each $200 a month to help some poor children .A.near WashingtonB.in European countriesC.only in AfricaD.through
24、out the world()9.John learned about the childrens progress by .A.visiting them each yearB.getting a report every yearC.staying with themD.talking to them in English()10.The underlined words “for a good cause” means “ ” in Chinese.A.施舍B.行善C.优惠 D.赏赐()11.Whats the main idea of the story?A.Help others,
25、and you will feel happy.B.Its necessary to write letters to poor childrenC.Live a simple life, and you can give others help.D.Its the most important to help the children in Africa.这是一篇记叙文。文章记叙了John给全世界的一些贫穷儿童寄钱,帮助这些儿童,从而使自己的内心获得快乐的故事。8.D细节理解题。根据第二段中的“Up to now John has helped some children from poor
26、 countries all over the world, by sending them each $200 a month.”可知,John帮助来自全世界贫穷国家的一些孩子。故D选项切题。9.B细节理解题。根据第二段中的“John receives a report each year on the childrens progress”可知,John通过每年收到的报告来了解孩子们的进展。故B选项正确。10.B词义猜测题。根据下文的“It brought me happiness.I want to do everything I can to go on helping those c
27、hildren”可知,John把这些钱寄给孩子们,是为了帮助那些孩子们。由此可推知,那些钱是用来“行善”。故B选项正确。11.A主旨大意题。文章讲述了John给全世界的一些贫穷儿童寄钱,帮助这些儿童的故事。在文章的最后提到:It brought me happiness。这么做,John感受到了巨大的快乐。由此可知,文章的主题应为:帮助他人,你会感到快乐。故A选项正确。DWhen faced with the decision to get out of bed or have a few more minutes of sleep, which do you choose? Believe
28、it or not, that decision could make a world of difference in the rest of your day.About 85 percent of Americans use an alarm clock to wake up in the mornings, according to sleep researcher Till Roennenber. And while there are no official numbers on snoozing (打盹), a quick survey of social media makes
29、 it clear that hitting the snooze button is a popular pastime.As to how the snooze button will affect your day, scientists have mixed opinions. Some scientists think people who hit the snooze button in the mornings are actually clever, creative and happy while some said that hitting the snooze butto
30、n will ruin your life, or at the very least your day. “I feel that hitting the snooze button has got to be one of the worst things that ever happened to human sleep,” researcher Jonathan Horowitz said. “The chances of you snoozing and actually experiencing a meaningful rest are close to zero.”Accord
31、ing to some sleep experts, when hitting the snooze button,you are in fact confusing your body and mind, and throwing yourself into a deep state of being sleepy. The body needs some time to wake up, so, when returning to what will be a light sleep for a brief period of time, you are putting your body
32、 back into a sleep mode before waking it again. At that point your body wont know what it wants, resulting in a sort of half awaken state.If you really want to take advantage of an alarm clock, the key is to form a healthy sleep cycle. Focus your efforts on getting enough sleep each night and waking
33、 up at the same time each day so that when your alarm goes off you feel rested.()12.What can we infer about hitting the snooze button from Paragraph 2?A.People do it just for fun.B.It is a common practice.C.People take it seriously.D.It is a bit childish.()13.What do some sleep experts think of hitt
34、ing the snooze button?A.It is meaningful in the long term.B.It makes people become lazy.C.It brings us a sense of satisfaction.D.It affects our body and mind.()14.Whats the authors suggestion on getting the best out of alarms?A.Forming a good sleep habit.B.Trying to relax ourselves.C.Making use of w
35、illpower.D.Using an extra alarm.()15.What is the best title for the text?A.Ways to keep refreshed in the morning.B.The snooze button and peoples character.C.Should you rely on the snooze button?D.How to avoid the light sleep mode?这是一篇说明文。很多人习惯于早上设置闹钟,并在闹钟响起后再睡一会儿。文章讲述了这种做法的坏处,并给出了科学的作息方案。12.B推理判断题。根
36、据第二段最后一句“And while there are no official numbers on snoozing (打盹), a quick survey of social media makes it clear that hitting the snooze button is a popular pastime.”可知,根据社交媒体上的小调查,按下小睡按钮是很多人都有的习惯,与B选项含义一致。故选B项。13.D细节理解题。根据第四段第一句“According to some sleep experts, when hitting the snooze button,you ar
37、e in fact confusing your body and mind, and throwing yourself into a deep state of being sleepy.”可知,在一些睡眠专家看来,起床后小睡会迷惑身体和大脑,D选项“它会影响身体和大脑”含义一致。故选D项。14.A细节理解题。根据最后一段第一句“If you really want to take advantage of an alarm clock, the key is to form a healthy sleep cycle.”可知,作者给出的利用好闹钟的建议是,养成健康的睡眠周期,与A选项“养
38、成良好的睡眠习惯”含义一致。故选A项。15.C标题归纳题。总览全文,主要围绕“snooze button”展开,文章先是引出了起床后小睡这种现象,继而引用专家和研究人员的观点指出其弊端所在,最后作者给出了合理的建议,C选项“你应该依赖小睡按钮吗?”切合主题,适合作为标题。故选C项。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分) 阅读下面短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to Write a Business Apology LetterDrafting a good business apology letter is one of the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384149.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
