广东湛江第一中学2021届高三下学期高考模拟英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东湛江第一中学2021届高三下学期高考模拟英语试题 WORD版含解析 广东 湛江 第一 中学 2021 届高三 下学 高考 模拟 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2020-2021学年湛江第一中学高三(下)英语高考模拟题英语试题注意事项:1答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号、考场号、座位号填写在答题卡上。2回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮檫干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在打题卡上,写在试卷上无效。3考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选
2、项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.答案是C。1What are the speakers talking about?AHaving a birthday partyBDoing some exerciseCGetting Lydia a gift2What is the woman going to do?AHelp the manBTake a busCGet a camera3What does the woman su
3、ggest the man do?ATell Kates to stopBCall Kates friendsCStay away from Kate4Where does the conversation probably take place?AIn a wine shopBIn a supermarketCIn a restaurant5What doer the woman mean?AKeep the window closedBGo out for fresh airCTurn on the fan第二节 (共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话
4、或独白。 每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。 听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。 每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题6What is the man going to do this summer?ATeach a courseBRepair his houseCWork at a hotel7How will the man use the money?ATo hire a gardenerBTo buy booksCTo pay for a boat trip听
5、第7段材料,回答第8、9题8What is the probable relationship between the speakers?ASchoolmatesBColleaguesCRoommates9What does Frank plan to do right after graduation?AWork as a programmerBTravel around the worldCStart his own business听第8段材料,回答第10至12题10Why does the woman make the call?ATo book a hotel roomBTo ask
6、 about the room serviceCTo make changers to a reservation11When will the woman arrive at the hotel?AOn September 15BOn September 16COn September 2312How much will the woman pay for her room per night?A$179 B$199 C$219听第9段材料,回答第13至16题13What is the womans plan for Saturday?AGoing shopping BGoing campi
7、ngCGoing boating14Where will the woman stay in Keswick?AIn a country innBIn a fivestar hotelCIn her aunts home15What will Gordon do over the weekend?AVisit his friends BWatch DVDs CJoin the woman16What does the woman think of Gordons coming weekend?ARelaxed BBoringCBusy听第10段材料,回答第17至20题17Who is Wang
8、 Ming?AA student BAn employerCAn engineer18What does the speaker say about the college job market this year?AIts unpredictable BIts quite stable CIts not optimistic19What percentage of student job seekers have found a job by now?A.20% B.22% C.50%20Why are engineering graduates more likely to accept
9、a job?AThey need more work experienceBThe salary is usually goodCTheir choice is limited第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AYOUR LIST OF MUST READ.Of Human Nature and Good Habits: Baby Steps to Follow Mother NaturePrabhash KaranHardbackPaperback E-book$26.9
10、9 $18.99 $3. 99Research claims that keeping only 5 good habitseat healthy, exercise, drinking moderately, not smoking and keeping a healthy body weightcan not only keep the life thriving through golden years but also make a mans life longer at age 50 by 12 years, and a womans by 14.Loving Memories:
11、A collection by B. J. BarkleyB. J. BarkleyHardback Paperback E-book$29. 99$19. 99$3. 99Author and poet . J. Barkley invites readers to go on a journey in Loving Memories. This is a collection of mothers experiences expressed through poetry.Its In The Bible!; A Practical Historical and Sociopolitical
12、 Perspective of Scripture Arthur PadillaHardbackPaperbackE-book$29.99$19.99$3.99Its In The Bible! Takes a practical, approach in describing the significant historical, social, and political influence The Bible has had and is having on human society today.S413Saniyah ChistiHardbackPaperbackE-book$34.
13、99$23.99$5.99After breaking up, Elizabeth falls in love with Sean, the billion law student. In the process of her spiritual awakening, she ends up discovering the secret of the world.1. Which book may help you live a longer life?A. Of Human Nature and Good HabitsB. Loving MemoriesC. Its In The Bible
14、!D. S4132. If you like reading poetry, you may read the book by .A. Saniyah Chisti.B. B. J. BarkleyC. Prabhash KaranD. Arthur Padilla3. How much will you pay if you buy a hardback book by Saniyah Chisti?A. $26.99.B. $23.99.C. $29.99.D. $34.99.【答案】1. A 2. B 3. D【解析】【分析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了四本必读书籍的价格和其主要内容
15、。【1题详解】细节理解题。根据文章第一段“Research claims that keeping only 5 good habitseat healthy, exercise, drinking moderately, not smoking and keeping a healthy body weightcan not only keep the life thriving through golden years but also make a mans life longer at age 50 by 12 years, and a womans by 14.(研究表明,只要保持5
16、个好习惯饮食健康、锻炼身体、适度饮酒、不吸烟和保持健康的体重不仅能使人的生活在黄金时代蓬勃发展,而且能使50岁时男人的寿命延长12年,女人的寿命延长14年。)”可知,Of Human Nature and Good Habits这本书可以帮助长寿。故选A项。【2题详解】细节理解题。根据文章第二段“Loving Memories: A collection by B. J. Barkley”和“This is a collection of mothers experiences expressed through poetry.(这是一本通过诗歌表达母亲经历的集合。)”可知,喜欢读诗的人可以买
17、B. J. Barkley的作品集。故选B项。【3题详解】细节理解题。根据文章倒数第四行“Hardback(精装)$34.99”可知,如果你买一本Saniyah Chisti的精装书需要$34.99。故选D项。BKobe Bryant was one of nine people killed in a helicopter crash on 26, Jan. 2019. He was 41. His 13-year-old daughter Gianna was also killed in the crash. Bryant was one of the greatest NBA play
18、ers of all-time and an icon in the sports world. In addition to his success on the basketball court, Bryant was known for a ceaseless work ethic and incredible drive.In honor of Bryants legacy, here are some inspiring quotes from Bryant on hard work, success, and life.On achieving success:“When you
19、make a choice and say, Come hell or high water, I am going to be this, then you should not be surprised when you are that. It should not be something that is intoxicating or out of character because you have seen this moment for so long that . when that moment comes, of course it is here because it
20、has been here the whole time, because it has been in your mind the whole time.”On failure:“I dont mean to sound cavalier when I say that, but never. Its basketball. Ive practiced and practiced and played so many times. Theres nothing truly to be afraid of, when you think about it . Because Ive faile
21、d before, and I woke up the next morning, and Im OK. People say bad things about you in the paper on Monday, and then on Wednesday, youre the greatest thing since sliced bread. Ive seen that cycle, so why would I be nervous about it happening?”On life:“Theres a choice that we have to make as people,
22、 as individuals. If you want to be great at something there is a choice you have to make. We can all be masters at our craft, but you have to make a choice. What I mean by that is, there are inherent sacrifices that come along with that family time, hanging out with your friends, being a great frien
23、d, being a great son, nephew, whatever the case may be. There are sacrifices that come along with that.”On retiring and facing the end of his basketball career:“There is beauty in that. I mean, its going through the cycle. I mean, its the cycle that is the natural progression of growth, of maturatio
24、n. I mean, theres no sadness in that . I see the beauty in not being able to blow past defenders anymore, you know what I mean? I see the beauty in getting up in the morning and being in pain because I know all the hard work that it took to get to this point. So, Im not, Im not sad about it. Im very
25、 appreciative of what Ive had.”4. What is the attitude of Kobe Bryant towards achieving success by saying “Come hell or high water, I am going to be this”?A. ConfidentB. DeterminedC. OptimisticD. Frightened5. The word “cavalier” in the 3rd paragraph probably means _.A. not serious or caringB. anxiou
26、s and eagerC. worried and pessimisticD. not proud or arrogant6. When it comes to failure, Kobe Bryant tended to _.A fight against those who said bad things about him.B. worry about others comments on his performance.C. cheer for himself by regarding himself as the greatest figure.D. show no fear fac
27、ing ups and downs.7. What can be inferred from the passage?A. People paid tribute to Kobe Bryant for his success on the basketball court.B. Kobe Bryant devoted more of his life to basketball instead of accompanying his family.C Kobe Bryant regarded his retirement as the beginning of another career.D
28、. Kobe Bryant felt emotionless when facing the end of his basketball career.【答案】4. B 5. A 6. D 7. B【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章介绍了逝去的NBA历史上最伟大的球员之一科比布莱恩特关于努力、成功和生活的一些鼓舞人心的语录。【4题详解】推理判断题。根据第二段中when that moment comes, of course it is here because it has been here the whole time, because it has been in your mind
29、 the whole time. 当那个时刻到来的时候,它就在这里,因为它一直在这里,因为它一直在你的脑海里。可知,科比对成功的态度对成功的态度是有决心的。故选B项。【5题详解】词义猜测题。根据第三段中Its basketball. Ive practiced and practiced and played so many times. Theres nothing truly to be afraid of, when you think about it . 这是篮球。我练习了很多次,很多次,很多次。当你仔细想想,其实没什么好害怕的由科比说自己练习了很多次,可知他对失败并不是说漫不经心或
30、者不在意的,因此猜测划线词cavalier意为“漫不经心的,不在意的”。故选A项。【6题详解】推理判断题。根据第三段中Because Ive failed before, and I woke up the next morning, and Im OK. People say bad things about you in the paper on Monday, and then on Wednesday, youre the greatest thing since sliced bread. 因为我以前也失败过,第二天早上醒来,我没事。人们在星期一的报纸上说你的坏话,然后在星期三,你是
31、自切片面包以来最伟大的事物。可知,当谈到失败的时候,科比并不害怕面对起起落落。故选D项。【7题详解】推理判断题。根据倒数第二段中We can all be masters at our craft, but you have to make a choice. What I mean by that is, there are inherent sacrifices that come along with that family time, hanging out with your friends, being a great friend, being a great son, neph
32、ew, whatever the case may be. There are sacrifices that come along with that. 我们都可以成为技艺上的大师,但你必须做出选择。我的意思是,随之而来的是一些内在的牺牲家庭时间,和朋友一起玩,做一个好朋友,做一个好儿子,好侄子,不管是什么情况。这也会带来一些牺牲。可知,科比将更多的时间奉献给了篮球,而不是陪伴家人。故选B项。CWhether its studying for exams, working on a project or struggling with an essay, weve all been unde
33、r huge stress at some point. When it gets hard for us to bear, we can reach a level of exhaustion the terrible burnout (倦怠). However, that feeling of exhaustion is not just physical; it can be mental as well.According to Psychology Today, burnout isnt just caused by working long hours; it is more ab
34、out prolonged or repeated exposure to a stressful situation.Its result can be feelings of cynicism depression and lethargy (嗜睡). Suffering from burnout can stifle (扼杀) our creativity and productivity. Ironically, this means that striving to be more efficient can result in a reduction in our producti
35、vity. But what can we do to avoid the evils of burnout? Well, there are some tips that may help you.Psychologist Albert Banduras idea of self-efficacy which is the theory that you should believe in your ability to complete a task at hand may assist you. A feeling that the task is achievable and that
36、 you are capable of succeeding might make a difficult task less tiresome.Finding ways to express your creative side may help. Not everyone has creative aspects to their jobs, therefore, they need to find other outlets. They could paint, write or take part in local theatre. All of this may help to fr
37、ee them from the stress that may exist in their working life.Looking after yourself and your surroundings can also be beneficial. The consequence is that you are surrounded by a cleaner and more positive environment. This, in turn, leads to another tip, which is to have healthy and positive thoughts
38、. Being negative can be incredibly draining (心力交瘁的). Having a positive mental attitude towards everything you do means that you may feel more capable as well.Burnout is a common condition associated with the pressures of the modern world. Its not just a physical condition; it has psychological effec
39、ts that can impact heavily on your work and life in general. Taking steps to avoid burning out can benefit not just us, but our bosses and families.8. What is the main reason for burnout?A. Lack of sleep.B. Working long hours.C. Struggling with an essay.D. Being under stressful situations.9. What ef
40、fect will burnout have on your work?A. Making a task easier.B. Being less creative.C. Working more efficiently.D. Completing work quickly.10. In which way can you avoid the evils of burnout?A. Focus on your work anyway.B. Doubt your ability in working.C. Expose yourself to positive surroundings.D. F
41、ind your creative aspects in the job.11. Which can be the best title for the text?A. Burnout: A mental condition that deserves attentionB. Burnout: A physical condition that can be ignoredC. Why are people under huge stress in modern lifeD. Why can stress affect your work and life【答案】8. D 9. B 10. C
42、 11. A【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了倦怠不仅是身体上的,精神上也会发生倦怠,并且要去克服倦怠。【8题详解】细节理解题。根据第二段中“According to Psychology Today, burnout isnt just caused by working long hours; it is more about prolonged or repeated exposure to a stressful situation. (据今日心理学报道,倦怠不仅仅是由于长时间工作造成的;它更多的是指长期或反复地暴露在压力环境中)”可知,倦怠多发生于长期压力下。故选D项。
43、【9题详解】细节理解题。根据第三段“Suffering from burnout can stifle (扼杀) our creativity and productivity. (倦怠会扼杀我们的创造力和生产力)”可知,倦怠会使得创造性降低。故选B项。【10题详解】推理判断题。根据第五段三四句“They could paint, write or take part in local theatre. All of this may help to free them from the stress that may exist in their working life. (他们可以画画、
44、写作或参加当地的戏剧演出。所有这些都可以帮助他们从工作生活中可能存在的压力中解脱出来)”和第六段一二句“Looking after yourself and your surroundings can also be beneficial. The consequence is that you are surrounded by a cleaner and more positive environment.(照顾好自己和周围的环境也是有益的。这样做的结果是你会被一个更干净、更积极的环境所包围)”可推断,要尽量使自己以及周围的人保持积极的心态,才能避免倦怠带来的危害。故选C项。【11题详解】
45、主旨大意题。通读全文内容,根据文章第一段最后一句“However, that feeling of exhaustion is not just physical; it can be mental as well. (然而,这种疲惫感并不仅仅是身体上的;它也可以是精神上的)”和最后一段第二句“Its not just a physical condition; it has psychological effects that can impact heavily on your work and life in general. (这不仅仅是一种身体状况;它的心理效应会对你的工作和生活产生
46、很大的影响)”及全文可知,倦怠不仅是生理上的状态,也是精神上的,这个问题值得关注,不容忽视由此可知,Burnout: A mental condition that deserves attention(倦怠:一种值得关注的精神状态)适合做本文最佳标题。故选A项。DFacing increasing pressure to raise students scores on standardized tests, schools are urging kids to work harder by offering them obvious encouragements. Happy Meals
47、are at the low end of the scale. With the help of businesses, schools are also giving away cars, iPods, seats to basketball games, and in a growing number of cases cold, hard cash. The appeal of such programs is obvious, but the consequences of tying grades to goods are still uncertain. Its been a c
48、ommon tradition in middleclass families to reward top grades with cash as a way to teach that success in school leads to success in life. But for many disadvantaged minority children, the longterm benefits of getting an education are not so clear, according to experts.No one knows for sure how well
49、cash and other bigticket rewards work in education in the long run. But there are plenty of concerns that this kind of practice could have negative effects on kids. Virginia Shiller, a clinical psychologist, says that its worth experimenting with cash encouragements but that tying them to success on
50、 a test is not a worthwhile goal. “Id rather see rewards based on effort and responsibility things that will lead to success in life,” she says.Even if rewards dont lead to individual achievement on a test, they could have a meaningful effect in the school. Charles McVean, a businessman and philanth
51、ropist (慈善家), started a tutoring program which pays higherachieving students $10 an hour to tutor struggling classmates and divides them into teams. During the course of the year, students bond and compete. The team posting the highest math scores wins the top cash prize of $100. McVean calls the co
52、mbination of peer (同龄人) tutoring, competition,and cash encouragements a recipe for “nothing less than magic”For its part, the Seminole County Public Schools system in Florida plans to continue its report card encouragement program through the rest of the school year. The local McDonalds restaurants
53、help the poor district by paying the $1,600 cost of printing the report card. Regina Klaers, the district spokeswoman, says most parents dont seem bothered by the Happy Meals rewards. “There are many ways we try to urge students to do well, and sometimes its through the stomach, and sometimes its th
54、e probability of students winning a car,” she says. “One size doesnt fit all.”12. According to the text, it is a common practice for schools to _.A. offer free meals to students with high scoresB. tie students grades to material rewardsC. educate students to form a business senseD. cooperate with bu
55、siness to improve teaching13. According to the text, the longterm results of giving students cash as rewards in education are _.A. negativeB. optimisticC. uncertainD. disappointing14. The tutoring program run by Charles McVean _.A. hires some excellent teachers to teach the struggling studentsB. has
56、 a meaningful effect in inspiring students enthusiasm on studyC. is a program combining tutoring, competition and future job offersD. rewards the student with the highest scores with cash prize of $10015. We can learn that in Seminole County _.A. there are various ways to inspire students to study h
57、ardB. many parents are not satisfied with the Happy Meals rewardsC. the local McDonalds restaurants provide the rewards for poor studentsD. people are searching for a goodforall method to urge students to do well【答案】12. B 13. C 14. B 15. A【解析】【分析】本文是一篇议论文,主要论述了物质奖励对学生的成绩是否有促进作用。【12题详解】推理判断题。根据文章第一段第
58、三句 With the help of businesses, schools are also giving away cars, iPods, seats to basketball games, and in a growing number of cases cold, hard cash. The appeal of such programs is obvious, but the consequences of tying grades to goods are still uncertain.可知,在企业的帮助下,学校还赠送汽车、ipod、篮球比赛的座位,而且在越来越多的情况下
59、,还赠送现金。这些项目的吸引力显而易见,但将分数与物品挂钩的后果仍不确定。由此推断出,将学生的成绩与物质奖励联系起来已成了学校的一个惯例。故选B。【13题详解】细节理解题。根据文章第二段第一句No one knows for sure how well cash and other bigticket rewards work in education in the long run. 可知,从长远来看,没有人确切知道现金和其他大额奖励在教育中的作用。所以给学生现金作为奖励在教育中产生的长远结果还不确定。故选C。【14题详解】推理判断题。根据文章第三段第一句Even if rewards do
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
