2021-2022学年新教材高中英语 Unit 1 Laugh out loud Period 3课时素养检测(含解析)外研版选择性必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit Laugh out loud Period 3课时素养检测含解析外研版选择性必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 课时 素养 检测
- 资源描述:
-
1、Unit 1 Laugh out loud课时素养检测 三Unit 1Period 3. 阅读理解A(2020洛阳高二测试)What was life like in Whitby when the town was not a tourist attraction but a working fishing port?First and foremost, it was community life. You were part of the group that knew and cared about you, as you did about your neighbors. Peopl
2、e tended to live in one house for the whole of their life, often continuing with a married son or daughter taking on the household responsibilities and caring for their ageing parents. There was friendliness and sharing of ones joys and troubles with other people. Loneliness was hardly possible. A w
3、idowed man might find his washing quietly done for him, or maybe some kind of baking left on his doorstep. A newly confined (分娩) mother would have few worries about the care of her other children as they would be left with a neighbor. And in due course she would repay the kindness with a similar ser
4、vice. Perhaps the hardest part was the water supply. In the old days there was a pump in a near yard. Much later, piped water was led to a shared tap in each yard where one filled the daily buckets. It was often their childrens job to get the water in before going to school. In Whitby, middle-class
5、people lived alongside those who were very poor indeed. But despite the extreme poverty, Whitby people were very good at making the best of things and did not air their poverty publicly. Dignity was important and most people tried to keep some “Sunday best” clothes. Romantic as the artists may have
6、found it, Whitby undoubtedly had its problems. Access to the upper floors was often by way of wooden steps and galleries outside. Roofs leaked, floors rotted, plaster (石膏) fell off. People would joke about how well their houses were ventilated (通风的). Perhaps the state of the upkeep (维修) of the house
7、s left much to be desired, but that was the landlords responsibility, not the people who actually lived in them. But for their part they did their best, cleaning the floor every week. Not only that, they also cleaned the yard steps from top to bottom. 【语篇概述】这是一篇说明文。过去居住在Whitby社区里的人们相互关心,照顾他人。即使贫穷,他们
8、也很注重公众形象。虽然居住环境差,但是他们每周都尽最大努力打扫地板,乐观向上。1. What did life in Whitbys community use to be like?A. People moved out to live elsewhere when they got married. B. People lived in harmony with their neighbors. C. A widowed man would find it hard to manage his life. D. Children were usually brought up by the
9、ir grandparents. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段中There was friendliness and sharing of ones joys and troubles with other people. 可知Whitby社区过去人们与邻居分享自己的快乐和烦恼,过着非常和谐的生活。故选B。2. What can we conclude from the text about people from Whitby?A. They felt quite comfortable about their poverty. B. The middle class and the
10、 poor were often in conflict. C. They showed respect for each other though they were poor. D. They cared about their public image even if they were poor. 【解析】选D。细节理解题。根据第四段第二句But despite the extreme poverty, Whitby people were very good at making the best of things and did not air their poverty publ
11、icly. 尽管极度贫困,Whitby社区的人却非常善于充分利用一切,从不公开宣扬他们的贫困。可知虽然他们贫穷,但是他们也很关心公众形象。故选D。3. What was the main problem that most of Whitby people had?A. They lived in very poor conditions. B. They found it hard to get water from a pump. C. They didnt know how to keep their houses ventilated. D. They were not active
12、enough to increase their income. 【解析】选A。细节理解题。根据第五段倒数第二句Roofs leaked, floors rotted, plaster fell off. 可知屋顶漏水、地板腐烂、灰泥脱落,可见他们的居住条件很差。故选A。4. Which words can be used to describe Whitby people in the old days?A. Romantic and artistic. B. Caring and optimistic. C. Friendly and open-minded. D. Cautious an
13、d intelligent. 【解析】选B。推理判断题。根据第二段A widowed man might find his washing quietly done for him, or maybe some kind of baking left on his doorstep. A newly confined mother would have few worries about the care of her other children as they would be left with a neighbor. 一个丧偶的男人可能会发现他的衣服被悄悄地洗好了,或者可能是放在他的门
14、阶上的某种烘焙食品。一位刚分娩的母亲将很少担心她的其他孩子的照顾,因为他们将被留给邻居。可知社区里的人们关心他人,有同情心;且根据第五段Roofs leaked, floors rotted, plaster fell off. People would joke about how well their houses were ventilated. 尽管房屋屋顶漏水、地板腐烂、灰泥脱落,人们还能乐观地开玩笑说自己的房子通风非常好,可知人们非常乐观。综上可知,关心他人和乐观可以来形容Whitby的人们。故选B。BThe first day my new teacher walked into
15、 our school in Spanish Harlem, I burst out laughing. Ron Clark was this young white guy from North Carolina who talked with a funny Southern accent (口音). He said he used to be a singing waiter. I thought, “Who is this guy? Hes a complete joke. ”It was 1999 and I was in the fifth grade at New York Ci
16、tys P. S. 83. I guessed Id spend most of the year in the headmasters office. Id always been a troublemaker. Id get shouted at, and then the teachers would give up on me. I thought thats what would happen with Ron Clark. I was wrong. That first week, I kept laughing at him. He pulled me out to the ha
17、llway and said Id better shape up (表现好). “Tamara,” he said, “youre a smart kid. You can do better. ”He told me I was a natural leader and that Id go far in life if I started studying hard. I was mad at first, but then something happened: I began to respect him. There were 29 students in our class, a
18、nd it didnt take long for us to realize that Ron Clark was no ordinary teacher. Like most teachers, he had lots of rules: Treat each other like family. Dont cut in line. But the real difference was how concerned he was. Mr Clark ate with us in the lunchroom instead of going to the teachers day-room.
19、 At first, my friends and I were thinking: What is he doing?He asked us what was going on in our lives. Between classes, he came outside with us, and we taught him how to jump rope. When it snowed, Mr Clark, whod never seen snow before, threw us with snowballs, and we threw him back. Before coming t
20、o P. S. 83, he taught at Snowden Elementary in his hometown, Belhaven, North Carolina. His parents were DJs (唱片混音师) at dance clubs, so he grew up with music and energy. He wanted a life of adventure, he told me, but his mom encouraged him to ask for a position at Snowden when one of the teachers pas
21、sed away. Mr Clark ended up loving it. He came to Harlem because hed seen a TV show about our troubled schools and the lack of qualified teachers. He wanted a challenge. 【语篇概述】本篇为记叙文。Ron Clark初到Harlem, 学生Tamara先是觉得他的口音很可笑,继而觉得无非又一平庸之辈,依自己的表现,不是被叫到校长办公室,就是挨老师训。后来经过相处和了解,Tamara开始尊敬这位不平凡的老师。5. The reas
22、on why I burst out laughing the first day my new teacher walked into our school was that _. A. he used to be a singing waiterB. he walked into our school by mistakeC. hes a jokeD. Ron Clark came from North Carolina and talked with a funny Southern accent【解析】选D。细节理解题。根据第一段第二句Ron Clark was this young
23、white guy from North Carolina who talked with a funny Southern accent. 可知Ron Clark是一个来自北卡罗来纳州的年轻白人。他说话带着很滑稽的南方口音。故选D。6. The reason for saying “I was wrong” was that _. A. she kept laughing at him that first weekB. he was a teacher quite different from othersC. she got shouted atD. shed been a troubl
24、emaker【解析】选B。细节理解题。根据第四段. . . it didnt take long for us to realize that Ron Clark was no ordinary teacher. 可知没过多久,我们就意识到Ron Clark不是一位普通的老师,学生们意识到他不同于其他老师,故选B。7. Ron Clark went to teach at Snowden because _. A. a teacher there diedB. the school there was troubledC. he could live a life of adventure t
25、hereD. there were no qualified teachers【解析】选A。细节理解题。最后一段中but his mom encouraged him to ask for a position at Snowden when one of the teachers passed away可知Ron Clark去斯诺登学校教书是因为那里有一位老师去世了,故选A。8. Which is FALSE about Mr Clark?A. He had not seen snow before. B. He did not know how to jump rope. C. He di
26、d not teach before coming to Harlem. D. He thought he was a qualified teacher. 【解析】选C。细节理解题。从最后一段第一句话Before coming to P. S. 83, he taught at Snowden Elementary in his hometown, Belhaven, North Carolina. 可知Clark之前曾任教于家乡的Snowden Elementary,故C选项: 他来Harlem之前没有教过书的说法是错误的,故选C。. 完形填空(2020宜宾高二测试)I still rem
27、ember the first day of school our professor introduced a little old lady named Rose to us. I was curious about what might have 1 her to be taking on this challenge at her age. “I always 2 having a college education and now Im getting one!” she told me. I like listening to this “time machine” as she
28、3 her wisdom and experience with me. At the end of the term, we 4 Rose to make a speech to our football team. As she began to deliver her prepared speech, she dropped her note card on the 5. A little embarrassed, she simply said, “Im sorry. This whiskey is 6 me! Ill never get my speech back in order
29、 so let me just tell you what I know. ” As we laughed, she cleared her throat and began, “We do not stop 7 because we are old; we grow old because we stop playing. There are some secrets to staying 8, being happy, and achieving success. You have to laugh and find 9 every day. Have a dream. When you
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384486.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
