2021-2022学年新教材高中英语 Unit 1 The mass media 单元提升练(含解析)译林版选择性必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit The mass media 单元提升练含解析译林版选择性必修第二册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 单元 提升 解析 译林版 选择性 必修
- 资源描述:
-
1、单元素养提升(一) Unit 1 . 单句语法填空1. Rescuers found victims trapped(trap) several feet underground. 2. Mr Sharp would not comment on the nature of the issues being investigated(investigate). 3. The sales figures wont be released (release)until sometime next month. 4. We can safely draw some conclusions(concl
2、ude) from our discussion. 5. Thats a powerful lesson on how important it can be to accurately(accurate) communicate to each other. 6. He is such a curious(curiosity) boy, always asking questions. 7. The companys commitment (commit)to providing quality at a reasonable price has been vital to its succ
3、ess. 8. It didnt take much persuasion (persuade)to get her to tell us where he was. 9. He wants to show the world that anyone can learn to be an ambassador. 10. He was amused (amuse)to see how seriously she took the game. . 用适当的介、副词填空1. Human beings differ from animals in that the former is capable
4、of using language. 2. Which Chinese character would you choose to sum up the past year? 3. The exhibition at the museum helped bring to light an unknown story about the painting. 4. Physically interacting with an object makes you more committed to your purchase. 5. Seeing her son spend all day on ga
5、mes, she felt the anger mounting up within her. 6. When more and more channels spring up, there may be some programs with poor quality. 7. John has a unique way to get across his opinion by using as few words as possible. 8. David spotted the pink silk curtain in a shop and thought it would brighten
6、 up the room. 9. The next time your friend does not get one of your jokes, there is no need to accuse him of being stupid. 10. And Greek art, what is that, and how did it come about? 完成句子1. What the journalist said turned out to be very contrary to the truth. 结果发现这位记者所说的与事实完全相反。2. The saying “the mo
7、re diligent, the more luckier you are” really should be my motto in 2021. 有人说过“你越努力, 你就越幸运”。这句话实在应该成为我2021年的座右铭。3. The next time you have a conversation with someone who makes you feel liked, notice what he does with his eyes. 下次当你和一个让你喜欢的人谈话时, 注意他的眼神。4. His car was caught in a traffic jam, thus cau
8、sing the delay. 他的车遇上交通堵塞, 因此耽搁了。5. He was about to shut the door when an idea came to him. 他正准备关门时, 突然想起了一个主意。. 阅读理解A(2021杭州高二检测)In the digital age, we rely on technology such as social media in trying to build interesting and varied lives. Social networking sites are designed and promoted to make
9、us believe enthusiastically that they are able to open up new experiences for us. There are constant notifications (通知)and updates, urging us to check-in to find out what is new. But if we do not use the technology wisely, we can end up becoming overly attached and trapped in a cycle of social media
10、 FOMO, a sign of deeper unhappiness. FOMO, or fear of missing out, is a fear that exciting or interesting events are happening somewhere else and that we are not able to take part. People who experience high levels of FOMO have been found to be more likely to give in to urges to write and check text
11、 messages while driving, as well as to use social media more often directly after waking, while going to sleep and during meals. When it comes to lasting happiness, it is best not to give in to FOMO, but rather to deal with the cycle of desires that fuel it. Hard as it is, we are better off working
12、toward facing the fearful reality that we cannot experience everything we might like than to get caught in a cycle of checking behaviors that only cause anxiety. If we have become used to using social media as part of our attempts at living interesting lives, we must admit that it is not easy to cha
13、nge our approach. But change is almost always worthwhile in the long run. The fact that FOMO is so common in our digital age is a sign that there is something wrong with the way we are pursuing happiness and that we are not as happy as we might think we are. It should warn us that, in our eagerness
14、to use digital technology to try to make ourselves happier, we may unintentionally be bringing on exactly the opposite result. 【文章大意】这是一篇议论文。作者认为社交媒体会给我们带来错失恐惧症, 影响长久的幸福, 所以应该消除它。1. From Paragraph 1, we know that social media_. A. is not worthy of our trustB. tries to attract our attentionC. needs t
15、o be checked constantlyD. provides new reliable information【解析】选B。细节理解题。根据第一段最后两句“Social networking sites. . . find out what is new. ”可知, 社交媒体想吸引我们的注意力。故选B。2. Which of the following could be regarded as social media FOMO? A. Feeling anxious about socializing with others. B. Being afraid of missing a
16、n update. C. Posting food photos on social media. D. Handling multiple tasks at once. 【解析】选B。推理判断题。根据第二段最后一句“FOMO, or fear of missing out, . . . we are not able to take part. ”可知, 害怕错过社交媒体上的更新就是一种错失恐惧症。故选B。3. What does the author suggest people do to achieve long-term happiness? A. Get rid of the de
17、sire to check social updates. B. Make small changes on a daily basis. C. Accept there are limits to enjoyment in life. D. Select the social media platform that is suitable to your taste. 【解析】选A。细节理解题。根据第四段第一句“When it comes to lasting happiness. . . desires that fuel it. ”可知, 要想获得持久的幸福, 就要处理助长它的欲望循环,
18、 根据第四段第二句“Hard as it is, we are better off working. . . behaviors that only cause anxiety. ”可知, 这种欲望是指检查更新的欲望。所以为了获得长久的幸福, 作者建议人们消除查看社交更新的欲望。故选A。4. What is the authors main purpose of writing the article? A. To tell us the danger of FOMO. B. To introduce wise ways of using technology. C. To show the
19、re is a direct link between digital technology and happiness. D. To persuade us to get out of FOMO for lasting happiness. 【解析】选D。推理判断题。根据第四段第一句“When it comes to lasting happiness, it is best. . . that fuel it. ”和最后一段第二句“It should warn us that. . . exactly the opposite result. ”可知, 作者写这篇文章的目的是劝说我们为了长
20、久的快乐应该消除错失恐惧症。故选D。B(2021扬州高二检测)If youre planning to go on a diet, or if you suffer from serious conditions like diabetes(糖尿病), knowing exactly what and how much youre eating is essential. In this day and age, we have calorie and nutritional calculators even on our smartphones, but they act only as g
21、uides, whereas Panasonics revolutionary new device, CaloRieco, actually analyzes the food on your plate and provides accurate information about in just a few seconds. Youve probably used calorie calculators before, and you know that they only offer general information. For example, a calculator will
22、 tell you the average number of calories in a hamburger, but it cant tell you exactly how many calories are in the hamburger. The same goes for nutrients like protein or fats. And this is what makes the new CaloRieco so special. Displayed at a recent tech show, CaloRieco is a high-tech device that u
23、ses light reflection technology to determine the nutritional values of almost any food and also provide accurate calorie estimates. All you have to do is put your plate in the box-shaped device and wait between 10 and 20 seconds for it to analyze all the food on there. Once its done analyzing the va
24、rious ingredients in your meal, CaloRieco displays the number of calories, as well as the nutritional content on an LED display. According to Panasonic, the device is able to recognize the vast majority of foods, except soups and very dark dishes. CaloRieco can also connect to your smartphone via an
25、 app, and send all the data about analyzed foods to your handheld, so you can access it whenever you need. Panasonic said that its outstanding invention is aimed at dieters and diabetes sufferers, both of which make up a sizable market. Unfortunately, youll have to wait a bit longer to get your hand
26、s on your very own CaloRieco, as the device presented at the show is just a prototype(样品)which needs to be improved. Its scheduled to hit the market sometime in the next few years, but the price remains a mystery. 【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要介绍了CaloRieco的相关信息。5. What is special about CaloRieco? A. It can pre
27、sent the exact data of analyzed food. B. It is a high-tech device working as a guide. C. It uses light reflection technology. D. It only offers general information of food. 【解析】选A。细节理解题。根据文章第一段“In this day and age, we have calorie. . . provides accurate information about in just a few seconds. ”可知,
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384619.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
