2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 2 SPORTS AND FITNESS单元综合检测(含解析)北师大版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 UNIT SPORTS AND FITNESS单元综合检测含解析北师大版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 FITNESS 单元 综合 检测
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(二).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AIstanbul & FacesTitled “Timeless City: Istanbul & Faces”,the Turkey photography exhibition celebrates the 30th anniversary of Istanbul and Shanghais sistership.The 42yearold photographer focuses on the distinctive(独特的)historical quarters and the atmosphere that
2、spreads in Istanbul.His work also pays respects to its people as well,with welldefined portraits.Date: Till Jan.18,10 am.4 pm.Venue: Shanghai Art Collection Museum.Knitted WorksThe knitted(编织的)show is aimed at raising awareness of post natal depression.The works were created by more than 20 mothers
3、from different cities.All the knitted dolls and other works will be sold with the profits(利益)going to charity when the exhibition ends.If you are interested in the knitted works,you can order a special piece.Date: Till Jan.1,7 am.9 pm.Venue: B1 Jinxiu Fun.Old Shanghai TeahouseThe newlyopened zone at
4、 Shanghai Dungeon features nostalgic sets and experiences for visitors to have “scary fun”Visitors can wear traditional Chinese costumes and take photos with the performers.Date: Daily,11 am.8 pm.Venue: Mosaic Shanghai Mail.Musical TitanicThe Tony Awards winning musical “Titanic” is in Shanghai with
5、 more than 100 characters cast.The impressive stage effects promise to take the audience to the bottom of the ocean.Date: Till Jan.22,2 pm.7:30 pm.Venue:SAIC Shanghai Culture Square.【语篇解读】文章介绍了两个展览和两个演出活动,包括时间和地点。1Where should you go if you want to learn more about Turkeys history?AB1 Jinxiu Fun.BMo
6、saic Shanghai Mail.CShanghai Art Collection Museum.DSAIC Shanghai Culture Square.C细节理解题。由第一段“Titled Timeless City: Istanbul & Faces,the Turkey photography exhibition celebrates the 30th anniversary of Istanbul and Shanghais sistership.”可知,这次土耳其展览会庆祝伊斯坦布尔和上海建交30周年。所以如果想了解土耳其的历史可以去Istanbul & Faces;由Ve
7、nue: Shanghai Art Collection Museum.可知Istanbul & Faces在上海艺术收藏馆举行,故选C。2What can we know about knitted works?APeople can have a talk with the creators.BAll the works can be sold when the show begins.CThey were made by people from different places.DThe show offers people chances to learn how to make on
8、e.C细节理解题。由Knitted Works部分的“The works were created by more than 20 mothers from different cities.”可知,针织品由来自不同地方的人制作。故选C。3What makes the Musical Titanic special?AIts opening time is the longest.BIt raises money for a special purpose.CIt allows interacting with performers.DIt offers a lifelike experien
9、ce under water.D细节理解题。由Musical Titanic部分的“The impressive stage effects promise to take the audience to the bottom of the ocean.”可知,令人印象深刻的舞台效果承诺带观众去海底。所以Musical Titanic的特别之处是它提供栩栩如生的水下体验。故选D。BI still remember a lovely girl,though I dont know her name.We met in the Childrens Hospital.I was 11.I was b
10、orn with a hole in my heart.So was the fiveyearold girl in the bed beside me.We were both recovering from the same operation.Because I was older and wiser,I thought it was my job to look after her.“Do you want to hear a story?” I asked her one afternoon.“Great!” she said.It was so easy to make her h
11、appy.She seemed always to be smiling or singing songs.Life wasnt fair.She passed away.My recovery went well.“Youre really lucky”,a nurse told me.“But how come my operation was so easy and hers wasnt?” I asked.“Easy?” my dad said.“David,your operation wasnt easy at all.We thought we were going to los
12、e you.For two weeks after your operation,many things could go wrong.Youre really lucky.When you were in the coma (昏迷),she used to come over to your bed and sing to you.She was watching over you.” my dad said.My surgery scars (手术疤痕)are hidden under my shirt along with the memory of that kind little g
13、irl.She will be at my side like a small angel.I am old and wise enough now to know that I have an angel watching over me whenever life is fair or unfair.【语篇解读】文章讲述了作者小时候在医院做手术时遇到一个小女孩的故事,小女孩很善良,虽然小女孩没有康复,但是她的善良永远留在了作者心中。4Why did the writer look after the little girl?AHe thought it was his duty.BHer
14、parents were busy.CShe wanted to hear stories.DShe was his best friend.A细节理解题。由第二段中的“Because I was older and wiser,I thought it was my job to look after her.”可知,作者之所以照顾小女孩是因为他觉得这是他的职责。故选A。5What was the girls character like?AShy.BPositive.CCareless.DHumorous.B推理判断题。由第三段“It was so easy to make her hap
15、py.She seemed always to be smiling or singing songs.”可推断,这个小女孩性格很开朗,有积极向上的生活态度。故选B。6What can we learn about the writer?AHe stayed in hospital for a short time.BIt was easy for him to recover from illness.CA nurse in the hospital said he was unlucky.DHe treasures the memory of that little girl.D推理判断题
16、。由最后一段中的“My surgery scars are hidden under my shirt along with the memory of that kind little girl.”可知,作者很珍惜与小女孩相处的那段时光。故选D。7What makes the writer still remember the girl?AHer death.BHer dance.CHer kindness.DHer growth.C推理判断题。由最后一段中的“My surgery scars are hidden under my shirt along with the memory o
17、f that kind little girl.”以及最后一段中作者把小女孩比喻成天使,可推知,小女孩的善良让作者记忆深刻。故选C。CDuring summer vacations,I often went to the Outrigger Canoe Club on Waikiki Beach to swim,because the club was usually empty at that hour.There was one other club member who would turn up early on summer mornings,though.One morning w
18、hen Id arrived at the club earlier than usual,he walked past me on his way to the water.Then he stopped.“How would you like to swim against me? Just for fun,I mean.” he asked.“Now? Against you?” I looked at him in surprise.“It s just about 200 yards.” He pointed in that direction and smiled at me.“O
19、kay.” I said.Teenagers are often very competitive,and I was no different.Though I was confident of winning,I started out as fast as I could go.When we reached the beach wall,I was already about three quarters exhausted.But he didnt look tired at all.By the end of this game,my legs were in knots.My a
20、rms and shoulders were numb.I wanted very badly to quit and walk the rest of the way.But I struggled and made it.Ten minutes later my friend,Sammy Kauua,arrived.I told him some of what had happened.Sammy laughed.“Are you kidding? Thats Duke Kahanamoku.He won gold medals at the Olympics.I guess hes p
21、retty good for sure!”Several days later when I saw Kahanamoku on the beach,I talked to him and asked how an athlete could become good enough to win in the Olympics.He told me he did most of his swimming at the beach and then added,“ I swam because I liked it.It was always fun,and I was pretty good a
22、t it.We trained all right,but mostly we just swam.It was natural.I always enjoyed doing it.”I was disappointed at the time because there was no easy answer there,no secret formula for success as an athlete.Thinking back on it now,though,I find the answer he gave me very appealing.【语篇解读】文章讲述了在暑假游泳时,“
23、我”比赛输给奥运游泳冠军Kahanamoku,并从Kahanamoku那里明白了“兴趣才是成功的秘诀”的故事。8According to the text,Duke Kahanamoku Awas an Olympic championBdid not know how to surfCwas Sammy Kauuas good friendDdid not spend much time swimmingA细节理解题。由第四段“He won gold medals at the Olympics.”可知,Kahanamoku获得过奥运金牌,故选A项。9How did the author f
24、eel about beating Kahanamoku at first?AIt was difficult.BIt was easy.CIt was impossible.DIt was doubtful.B细节理解题。由第三段“Though I was confident of winning,I started out as fast as I could go.”表明“我”从一开始对这场比赛就很自信。结合选项可知,“我”认为比赛容易,所以自信,故选B项。10According to Kahanamoku,what matters most in winning in the Olym
25、pics?ADeveloping an interest.BA lot of good training.CSwimming at the beach.DA natural swimming ability.A细节理解题。由倒数第二段“I swam because I liked it.It was always fun.”和“I always enjoyed doing it.” 从Kahanamoku的话里可以看出,他喜欢游泳,很享受这件事,在他看来兴趣很重要,故选A项。11What can we infer about the authors attitude from the last
26、 paragraph?AHe knew how to beat other athletes.BHe realized swimming was an easy matter.CHe understood what Kahanamoku truly meant.DHe felt disappointed about how to be a successful swimmer.C推理判断题。由最后一段“Thinking back on it now,though,I find the answer he gave me very appealing.”可知,现在回想起来,“我”发现Kahana
27、moku给“我”的答案还是很有吸引力的。表明“我”现在认可这个答案,因为“我”真正理解了Kahanamoku的话,故选C项。DIt would be nice if eating a particular food could magically protect you against all the boring illnesses.Its not that simple,of course.Hand washing remains your best defense against picking up illnesses,and sleep is a strong defense too
28、.But what you eat does play an important part.Though it isnt because of just one or two foods,what you eat in your daily diet has an effect on how weak or strong your immunity(免疫力)is.Wed better eat fruit and vegetables every day.They contain key vitamins needed in the immune system.For example,Vitam
29、in C and Ain foods help immune system work well to keep us healthy.Remember that eating the actual fruit or veggie is better than eating singlevitamin supplements(补品)Getting too little protein(蛋白质)can weaken your immune system.Proteinrich foods supply the amino acids(氨基酸)you need to build important
30、proteins in the body.Animal foods like beef and pork also contain zinc(锌),which your body uses to make tcells.Fermented foods are foods that are naturally protected by bacteria(细菌),and theyre good for the micro biome(微生物)Thats the name for the bacteria that live in your stomach,where a lot of cells
31、in immunity actually live.Fermented foods like yogurt help beneficial bacteria develop fast in the stomach,leaving less room for harmful bacteria.【语篇解读】文章介绍了日常饮食和免疫系统的关系。12What does Paragraph 1 mainly tell us?AHand washing is necessary.BIllnesses make people bored.CImmunity has much to do with our d
32、iet.DMore sleep does good to health.C主旨大意题。第一段的中心部分是“But what you eat does play an important part.Though it isnt because of just one or two foods,what you eat in your daily diet has an effect on how weak or strong your immunity is.”。由此可知,你每天的饮食会影响你的免疫力的强弱。因此第一段主要介绍饮食和免疫力息息相关。故选C。13Why does the write
33、r suggest we eat fruit and vegetables every day?AThey are rich in vitamins we need.BVitamin A is helpful for immunity.CFruit supply our body with Vitamin C only.DEating singlevitamin foods does little good.A细节理解题。根据第二段中的“Wed better eat fruit and vegetables every day.They contain key vitamins needed
34、in the immune system.”可知,水果和蔬菜里含有免疫系统所需要的重要维生素。因此,作者建议天天吃水果和蔬菜。故选A。14What can we infer from Paragraph 3?AAmino acids can help to make tcells.BHealthy body needs plenty of protein.C The immune system can be hurt easily.DWe should eat animal foods as many as possible.B推理判断题。根据第三段中的“Getting too little
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384721.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
福建省长泰县第二中学2015届高三语文一轮复习配套课件 第五部分 写作 专题二十 敢将十指夸针巧,为己巧做嫁衣裳——亮点呈现 第四节 上引下联珍珠明,不费穿针引线工——过渡、照应.ppt
