2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 3 CONSERVATION单元综合检测(含解析)北师大版选择性必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 UNIT CONSERVATION单元综合检测含解析北师大版选择性必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 CONSERVATION 单元 综合
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(三)(时间100分钟;满分120分).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AThe beauty of single travel is that you can choose what you want to see and when.Here are some of the safest cities in the world guaranteed to meet the single travelers needs.SingaporeAs Singapore is one of the safest cities in the world,it is id
2、eal for a single traveller.Theres no shortage of good hotels and the locals and hotel staff are known for their friendly nature.Take a walk through Chinatown,spend a day at Jurong Bird Park,hit the shops on Orchard Road or simply watch the world go by at Clarke Quay.Auckland,New ZealandAuckland is k
3、nown for being one of the friendliest cities in the world,according to surveys by Cond Nast Traveler,so the single travellers will feel right at home.An affordable city with lots to see,such as the Civic Theatre,the Sky Tower and the harbour foreshore,Auckland is a wonderful place to visit on your o
4、wn.Vienna,AustriaOne of Europes finest and most beautiful cities,Vienna has so much to offer and you cant possibly get bored.You can go for a museum tour,a cruise of the Danube,spend a morning exploring historic St.Stephens Cathedral,or visit St.Anton,known for being the best ski party city in Europ
5、e.Napa,CaliforniaWhile Napa is a romantic destination for two,its also an attractive spot for the single travellers.Famous for its fine grapes,Napa is the perfect place if you have a taste for good wines.Many hotels are equipped with private pools and lounging areas,so you can enjoy a relaxing envir
6、onment.【语篇解读】文章简单地向读者介绍了适合单身旅行者旅行的四个世界上最安全的城市。1What will you probably do if you visit Auckland?ASpend a day at Jurong Bird Park.BHit the shops on Orchard Road.CExplore historic St.Stephens Cathedral.DEnjoy a play in Civic Theatre.D细节理解题。由题干关键词Auckland可将答案定位于第三段。由第三段中的“An affordable city with lots to
7、 see,such as the Civic Theatre,the Sky Tower and the harbour foreshore,Auckland is a wonderful place to visit on your own.”可知在Auckland,你可以在Civic Theatre欣赏戏剧。故选D项。2If you are a fan of ski party,where would you go?ASingapore.BAuckland,New Zealand.CVienna,Austria.DNapa,California.C细节理解题。由第四段中的“You can
8、go for a museum tour,a cruise of the Danube,spend a morning exploring historic St.Stephens Cathedral,or visit St.Anton,known for being the best ski party city in Europe.”可知如果你是滑雪迷,可以去奥地利的维也纳。故选C项。3What is Napa,California well known for?AQuality wines.BMuseum tours.CPrivate pools.DLounging areas.A细节理
9、解题。由题干关键词Napa可将答案定位于最后一段。由最后一段中的“Famous for its fine grapes,Napa is the perfect place if you have a taste for good wines.”可知Napa因优质葡萄酒而闻名。故选A项。BOn the day the tornado hit,there was no sign severe weather was on its waythe sky was blue and the sun had been out.My husband Jimmy and I were watching TV
10、upstairs.No sooner had we got the coverage of the tornado than it was on top of us.It was the loudest thing I have ever heard.The bones of the house shook,and the power went out.We had three flights of steps to get through to get to the relative safety of the first floor.As we struggled to reach the
11、 last flight of steps our front door blew out.Pieces of glass that looked like crushed ice flew everywhere.Suddenly,a threefootlong tree branch flew over our heads,missing us by inches.Had we been one step up,it would have impaled us.By the time I reached the closet,Jimmy pushed me down to the close
12、t floor,but he couldnt get inside himself because of the wind.I grasped Jimmys arm and tried to bring Jimmy with it.My knees and head were full of glass,but in that moment,I felt no pain.If I had let go,Jimmy would have flown right out the back of the house and into the bay.“Hold on! Hold on!” he ye
13、lled.But there was nothing in this closet to hold on to.All of a sudden,Jimmy lifted off his feet like people in tornadoes do in the movies.I thought he was gone.And then everything stopped.He landed on his feet.In those first quiet moments,I couldnt believe it was over.Jimmy said hed go outside to
14、check.“No,” I said.“Dont leave me.Dont leave me.”Our neighbor says the storm lasted four minutes.In that time,four of the twelve town houses in our unit were completely destroyed.Of the houses left standing,ours suffered the most damage.Amazingly,none of us were severely injured.【语篇解读】故事讲述了作者和丈夫经历了一
15、场飓风的袭击,他们在这场灾难中互相支撑、互相扶持,最后幸存了下来。4Which of the following sentences is NOT the evidence to show the tornado is violent?AIt was the loudest thing I have ever heard.BThe bones of the house shook,and the power went out.COur neighbor says the storm lasted four minutes.DPieces of glass that looked like cr
16、ushed ice flew everywhere.C细节理解题。根据文章第二段中的“It was the loudest thing I have ever heard.The bones of the house shook,and the power went out.”和第三段中的“Pieces of glass that looked like crushed ice flew everywhere.”尖利的玻璃碎片从四面八方飞来。因此,从A、B、D三个方面可以判断出飓风非常猛烈,而C选项错误。故选C。5From the passage,we can infer that AThe
17、couple had predicted the arrival of the tornado in advance.BJimmy flew right out the back of the house and into the bay during the tornado.CThe threefoottree flew over the couples head and injured them badly.DThe author still felt scared when the tornado was suddenly over.D推理判断题。根据整篇文章作者对这次经历的描述,尤其第
18、三段中的“Had we been one step up,it would have impaled us.”我们往上多走一步就会把我们刺穿了。可知作者在飓风之后仍心有余悸。故选D。6Why did the author feel “no pain” in Paragraph 4?AShe didnt hurt badly enough to sense the pain.BShe was severely injured and failed to sense the pain.CHer attention was fully focused on her husband.DShe had
19、let her husband go away from her hand.C细节理解题。根据第四段中的“If I had let go,Jimmy would have flown right out the back of the house and into the bay.”可知,作者一松手,丈夫就会被飓风吹到海里去,可见她专注于抓住丈夫而感觉不到疼痛,故C项正确。7Which of the following phrases best describes the couples experience in this tornado?AA thrilling adventureBA n
20、arrow escapeCA risky attemptDA serious accidentB推理判断题。作者讲述了自己与丈夫经历了一场突如其来的飓风的故事。飓风非常猛烈,作者的丈夫因风力强劲,差点被吹走。飓风平息后,作者感慨自己劫后余生的幸运。根据文章大意可知“A narrow escape九死一生”更适合于描写作者的经历。故选B。C“Small enough to fit in your hands but too dangerous to hold” is a good description of the hedgehog.Though small,it is able to pro
21、tect itself from attack or harm.Thousands of stiff,sharp spines cover the animals back and sides.Even though spines provide the hedgehog with effective protection,the animals most striking characteristic is its practice of curling up into a tight ball,with its spines sticking out in all directions.T
22、he hedgehog curls up if disturbed or frightenedonly the strongest animals can open it.It also sleeps in this position,so it is rarely caught unprotected.Hedgehogs can live in a wide range of climates and lands in East Africa.They must have dry shelters on welldrained soil and a good supply of insect
23、s.Nairobi,the capital of Kenya in East Africa,meets these habitat conditions,where hedgehogs are reported to be abundant.A hedgehog uses a small home range with an approximate 120yard radius (半径范围) from its nest.The hedgehog makes loud noises if its range is invaded by another animal.The hedgehog wa
24、kes up at dusk and begins its activities alone.It uses regular pathways,walking along on its short legs searching for food.A hedgehog will eat about onethird of its body weight in one night.Its favorite foods are insects,earthworms and snails,making it a welcome guest in many gardensit is even kept
25、as a pet.It is also known to eat eggs,small mammals,birds,frogs,reptiles,and roots.Although not completely immune to poison,hedgehogs have enough resistance to allow them to eat poisonous snakes.【语篇解读】文章主要介绍了刺猬的特点和生活习性。8While facing danger,the hedgehog Astands straight upBmakes loud noisesCgoes back
26、 to its nestDuses its spines for protectionD细节理解题。根据文章第一段中的“Even though spines provide the hedgehog with effective protection”可知,刺猬用它的刺来保护自己。D项符合以上说法,故选D项。9The second paragraph is mainly about hedgehogs AappearanceBhabitatCdietDhunting skillsB主旨大意题。根据第二段的主要内容,尤其是“Nairobi,the capital of Kenya in East
27、 Africa,meets these habitat conditions,where hedgehogs are reported to be abundant.”可知,本段主要介绍刺猬的栖息地。故选B项。10According to Paragraph 3,the hedgehog is Aactive at nightBafraid of snakesCkeeping away from gardensDtotally immune to poisonsA推理判断题。根据文章第三段中的“A hedgehog will eat about onethird of its body wei
28、ght in one night.”可知,一只刺猬一晚上可以吃掉自己身体重量三分之一的食物,故推测刺猬晚上很活跃。故选A项。11It can be inferred from the text that Athere is a lot of rain in NairobiBhedgehogs are cooperative animalsChedgehogs always stay on guard against dangerDthere is an increasing trend towards keeping pet hedgehogsC推理判断题。根据文章第一段的“It also s
29、leeps in this position,so it is rarely caught unprotected.”可知,刺猬睡觉时也保持蜷缩的状态,所以它很少不受保护地被抓住。故推测刺猬总是处于警惕状态。故选C项。DAbout four million people worldwide took to the streets on Friday,September 20,2019,for the Global Climate Strike.The young protestors (抗议者),and their adult supporters,marched along city str
30、eets outside government buildings to urge leaders to take action against climate change.The backtoback protests are timed to coincide (与一致) with the United Nations Climate Change Summit in New York City on Monday,September 23,2019.The meeting is designed to challenge world leaders from 69 countries
31、to discuss steps to handle climate change.The UN hopes their actions will help reduce global carbon emissions by 45% by 2030 and,if all goes well,eliminate them altogether by 2050.While the strikes are in longstanding anger about the changing environment,the worldwide call for action is closely link
32、ed to teenage climate activist Greta Thunberg.The 16yearold got wellknown a year ago after she began spending Fridays outside the Swedish Parliament (国会) building in Stockholm to convince officials to take action against climate change.Her protests have inspired young people worldwide to take action
33、 in their cities.Thunberg,who came from Sweden to New York City in an emissionsfree sailboat,was one of the key speakers at the UN Climate Change Summit.On Monday,September 23,the teenager told lawmakers,“You all come to us young people for hope.How dare you? Youve stolen my dreams and my childhood
34、with your empty words,and yet,Im one of the lucky ones.People are suffering.People are dying.Entire ecosystems are falling down.So you have to listen to scientists and take immediate measures to help stop climate change.”While Thunberg and other young climate activists are calling the recent global
35、Climate Strike a victory in terms of its size and reach,they realize itll take time to convince lawmakers to create real change.However,the teenager is hopeful theyll begin to pay attention as more people of all ages join in the calltoaction.【语篇解读】2019年9月20日星期五,全球估计有400万人走上街头,参加由年轻人发起的全球气候罢工。这些年轻的抗议
36、者和他们的成年支持者沿着城市街道游行,或在政府大楼外游说,敦促领导人对气候变化采取积极行动。12What can we know about the Global Climate Strike from the text?AIt is to support the UN Climate Change Summit.BIt is to raise teenagers environmental awareness.CIt was led by adults but mainly included teenagers.DIt was attended by millions of people i
37、n the world.D细节理解题。根据第一段中的“About four million people worldwide took to the streets on Friday,September 20,2019,for the Global Climate Strike.”可知,全球约有400万人在2019年9月20日星期五走上街头,参加全球气候大罢工。故选 D项。13What does the underlined word “eliminate” in Paragraph 2 mean?AJoin.BImprove.CGet rid of.DStay away from.C词义猜
38、测题。根据上文“The meeting is designed to challenge world leaders from 69 countries to discuss steps to handle climate change.The UN hopes their actions will help reduce global carbon emissions by 45% by 2030 and,if all goes well,eliminate them altogether by 2050.”推断如果一切顺利,到2050年将全部消除碳排放。由此可知画线词的词义与C项意思相近。
39、故选C项。14What is the third paragraph intended to show?AThe role that Thunberg plays in the Strike.BThunbergs contributions to climate change.CThe importance of the global climate Strike.DThunbergs opinions on the Global Climate Strike.A推理判断题。根据第三段可知,这次大罢工归因于十几岁的气候活动人士葛丽塔唐伯格。一年前,16岁的她开始在斯德哥尔摩的瑞典议会大楼说服官
40、员们采取行动应对气候变化。她的个人抗议活动激发了世界各地的年轻人采取行动。由此可判断该段旨在说明葛丽塔唐伯格在罢工中的作用,故选 A项。15What did Thunberg focus on expressing at the UN Climate Change Summit?AHumans carelessness is worsening climate.BHumans are suffering due to climate change.CMeasures need taking to stop climate change.DExtreme climate change is dr
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384774.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
人教版数学五年级下册《分数与除法》说课稿(附反思、板书)课件.pptx
