2021-2022学年新教材高中英语 Unit 3 Faster higher stronger Period 2课时素养检测(含解析)外研版选择性必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit Faster higher stronger Period 2课时素养检测含解析外研版选择性必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 课时
- 资源描述:
-
1、Unit 3 Faster higher stronger课时素养检测 十Unit 3Period 2. 阅读理解A (2020泰安高二检测)Recently,as I watched my son Nathan play basketball for his school team, I was feeling sorry for myself and for him. His team was facing adversity(逆境)on the court and he was playing in a hostile environmentit was the opponents ho
2、me gym filled with their supporters,and Nathans team was trailing(落后)for three quarters of the game. As for me,I had been dismissed from my job earlier in the day. During my drive home,I kept telling myself that I will find work again in a short timeI am confident in my experience and abilities. Thi
3、s is the same belief that I tried to instill in my son. The basketball game entered the fourth quarter with Nathans team still trailing. I saw the determination on his,as well as his teammates faces as they fought back to not only tie the game,but then go ahead by three points. Then,a player from th
4、e other team made an unbelievable shot to tie the game up again. With a tie game and seconds on the clock,Nathan found himself with the ball and with skill and confidence,he proceeded to make the basket with a defender hanging all over him. The other player was called for a foul(犯规). As Nathan stood
5、 at the foul line preparing for a shot that would put his team up by three points,I saw the focus and determination on his face,there was no room for self doubt. Nathan was able to tune out all the distractions and nail the free throw with such skill,it was as if he had done it a thousand times. As
6、I sat there,my heart bursting with pride,it dawned on me. I had taught him perseverance in the face of adversity,and he had just taught me the same lesson. That brief moment of self-doubt and feeling sorry for myself was blown away by the actions of my son on the basketball court. He will play in th
7、e finals,but it doesnt matter if he wins or loses,at this moment,we both won. 【语篇概述】本文讲述了作者在观看儿子篮球比赛的过程中,看到儿子的球队在比赛临近尾声并处于劣势的情况下,依然满怀信心、坚持不懈,最后获得了胜利,这番情景让刚刚失业正处于沮丧不自信中的作者消除了自我怀疑,重新燃起了生活的斗志。1. What did the author estimate his sons team would be like at first?A. The team would lose at home court. B. T
8、he team would finally win. C. The team would win the championship. D. The team would lose at visiting court. 【解析】选D。推理判断题。根据文章第一段中His team was facing adversity on the court and. . . it was the opponents home gym. . . and Nathans team was trailing for three quarters of the game. 可知儿子的球队在客场而且三节比赛中都落后,
9、由此可推断出作者认为儿子的球队会客场失败,故选D。2. Which of the following words can best describe the author?A. Self-doubting and pessimistic. B. Self-confident and optimistic. C. Hard-working and intelligent. D. Easy-going and warm-hearted. 【解析】选B。推理判断题。根据文章第二段,During my drive home,I kept telling myself that I will find
10、work again in a short timeI am confident in my experience and abilities. 可推断出作者很有自信而且乐观,故选B。3. What does the underlined phrase “tune out” in Paragraph 4 mean?A. Avoid. B. Focus. C. CreateD. Receive. 【解析】选A。词义猜测题。根据文章第四段,I saw the focus and determination on his face,there was no room for self doubt.
11、以及all the distractions使人分心的事物可推断出tune out表示: 避免,故选A。4. Which of the following is the best title for the text? A. Life Goes Just Like Playing Basketball. B. It Matters Whether to Win or Lose. C. A Lesson in Life and Basketball. D. Father And Son in Life. 【解析】选C。主旨要义题。文章讲述了作者在观看儿子篮球比赛过程中,看到儿子所在的球队在比赛临
12、近尾声并处于劣势的情况下,依然满怀信心、坚持不懈,最后获得了胜利。这番情景让刚刚失业的作者坚定了自信。因此C项: 生活和篮球中的一节课,是最佳题目。BA Chinese team claimed victory at an international e-sports(电子竞技)championship held in Paris on Sunday. Royal Never Give Up beat South Korean team Dragon X 3-1 to lift the crown at the League of Legends Mid-Season Invitational
13、 2018. It marked the first time in 1,106 days that a South Korean team had been defeated by a team from elsewhere at a major international League of Legends tournament(锦标赛). League of Legends is a multiplayer online battle arena video game that was launched in 2009 and rapidly built a following amon
14、g members of the competitive gaming community. The tournament in Paris featured teams from 13 countries and regions competing for cash and a place in the global rankings. Royal Never Give Up entered the contest fresh from their victory at the spring season of the Tencent League of Legends Pro League
15、, the top level of Chinas professional League of Legends league system. Their win in Paris was largely owing to star player Jian Zihao, aka Uzi. “Ive been trying to win this title for six years now,” Jian said on stage following the victory. “I cant imagine Im standing here with this trophy. Im supe
16、r excited for this moment. ” Royal Never Give Ups victory has boosted confidence in Chinas ability to win at major international e-sports events. E-sports popularity has ballooned in recent years, with the International Olympic Committee scheduled to meet in July to further discuss the possibility o
17、f including e-sports in future Olympic Games. According to Penguin Intelligences 2017 China Game Industry Report, released in June, the annual market value of Chinas e-sports sector reached 20 billion yuan ($3. 13 billion) in 2016, generated by gamers spending, copyright distribution, merchandising
18、and e-commerce. The number of registered online gamers jumped to 220 million in 2017 from 170 million the year before. 【语篇概述】本文是篇新闻报道。报道了中国队在巴黎的国际电子竞技锦标赛上获得胜利。5. According to the passage, League of Legends is an _. A. e-sports teamB. e-sports gameC. e-sports prizeD. e-sports rule【解析】选B。细节理解题。根据第一段中的
19、an international e-sports championship和第三段中League of Legends is a multiplayer online battle arena video game可知League of Legends是个电子竞技比赛,故B项正确。6. The winner in the tournament will get _as an award. A. money and honorB. praise and supportC. game coins and cardsD. flowers and applause【解析】选A。推理判断题。根据第三段
20、中competing for cash and a place in the global rankings可推断出锦标赛的获胜者将赢得奖金和排名,故A项正确。7. What is the main idea of the passage?A. E-sports has become more popular. B. A Chinese team won an international e-sports tournament. C. More people have registered the e-sports. D. E-sports will be included in Olympi
21、c Games. 【解析】选B。主旨要义题。本文是篇新闻报道。第一段是本文的主旨,故B项正确。. 完形填空I remember the first day when I saw Sally playing basketball. I watched in wonder as she struggled her way through the crowd of boys on the playground. She seemed so small, but she managed to shoot jump shots just over their heads and into the net
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384799.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2023部编六下语文第1单元1北京的春节笔顺动漫课件.pptx
