2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 3 FOOD AND CULTURE Section Ⅱ Learning About Language检测(含解析)新人教版选择性必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 UNIT FOOD AND CULTURE Section Learning About Language检测含解析新人教版选择性必修第二册 2021 2022
- 资源描述:
-
1、Learning About Language.阅读理解AA British friend told me he couldnt understand why Chinese people love eating sunflower seeds (嗑瓜子) as a snack so much.“Ive met a lot of older Chinese and many have a crack in their front teeth; I believe thats from cracking the seeds,” he said.I had never noticed the ha
2、bit, but once he mentioned it, I suddenly became more aware.I realized that whenever Im watching TV or typing a report, I always start mindlessly cracking sunflower seeds.My friend doesnt like sunflower seeds, and, to him, it seems unnecessary to work so much just to get one small seed.When we were
3、young, the whole family would usually get together for Chinese New Year.Then, we all lived close to one another, usually in a small city, and sometimes even neighbors would go doortodoor on Chinese New Years Eve to check out what every household was making.I remember my parents would be in the kitch
4、en cooking.Out in the living room, a large table would already be laid out, complete with fancy tablecloth, readymade dumpling fillings, and dishes full of candy, fruits and sunflower seeds.Some of the dishes were to be offered to our ancestors later, while others were for neighbors and children to
5、eat before the evening feast.I must have learned how to crack sunflower seeds back then.I dont think its right to criticize ones choice in food or eating habits, no matter how strange they may seem.Its not only in China.When I went abroad, I found people had all sorts of strange habits when it came
6、to food.In Denmark, they put salted red fish on bread and eat it for dinner, no matter how much it ruins your breath.They think its a delicacy (美味佳肴), and its connected to their certain culture.I think its a wonderful tradition.语篇解读:本文是一篇夹叙夹议文。文章用中国人喜欢嗑瓜子和丹麦人喜欢吃面包配咸红鱼来证明饮食习惯来自特定的文化。1What did the wri
7、ter become aware of?AShe had ever typed a report about seeds.BShe had various snacks while watching TV.CShe damaged her teeth by eating sunflower seeds.DShe had a habit of cracking sunflower seeds.解析:选D细节理解题。根据第二段中的I had never noticed the habit, but once he mentioned it, I suddenly became more aware
8、. I realized that whenever Im watching TV or typing a report, I always start mindlessly cracking sunflower seeds.可知,作者意识到自己有嗑瓜子的习惯,故D项正确。2What does the writer prove by mentioning Chinese New Year?AThe traditions of celebrating it disappear.BEating sunflower seeds is related to it.CThe families get t
9、ogether for it.DChildren can eat delicious food on that day.解析:选B推理判断题。根据第四段中的Out in the living room, a large table would already be laid out, complete with fancy tablecloth, readymade dumpling fillings, and dishes full of candy, fruits and sunflower seeds . I must have learned how to crack sunflowe
10、r seeds back then.可知,春节的时候桌子上会摆放很多美食,其中就有瓜子,小孩子可以在年夜饭前吃,作者就是在那时学会了嗑瓜子。由此可知,作者提到春节是为了证明嗑瓜子和春节有关,故B项正确。3The writers attitude to Denmarks way of eating bread is AneutralBcriticalCacceptable Ddoubtful解析:选C观点态度题。根据最后一段最后一句I think its a wonderful tradition.可知,作者认为丹麦人吃面包配咸红鱼是一个很好的传统。由此可知,作者接受这种吃法,故C项正确。4Wh
11、at lesson can we learn from the story?AOne kind of food doesnt necessarily suit everyone.BIt is good to form healthy eating habits.CEating habits come from a certain culture.DChanging your eating habits will change your life.解析:选C推理判断题。根据最后一段中的They think its a delicacy (美味佳肴), and its connected to t
12、heir certain culture.可知,丹麦人认为这样吃面包是美味的, 这和他们特定的文化有关, 正如作者喜欢嗑瓜子和春节文化有关。由此可知,饮食习惯来自特定的文化,故C项正确。BAfter finishing a meal at an American Chinese restaurant you probably expect to receive a handful of fortune cookies after you pay the bill.Fortune cookies are in Chinese restaurants throughout the United S
13、tates.Its rather satisfying to crack open a cookie at the end of your meal and read your “lucky fortune” on the slip of paper inside.The exact origin of the fortune cookie is unknown.It is thought that the tasty snack was first introduced into San Francisco in 1914, after an immigrant began distribu
14、ting the cookie with “thank you” notes in them.These “thank you” notes were intended as symbols of appreciation for friends who stood with him through the economic hardship and discrimination of his early life in America.There is an alternate origin story.Los Angeles is regarded as the site of the f
15、ortune cookies invention.In this version of the story, David Jung, a Chinese immigrant residing in LA., is thought to have created the cookie in order to uplift the spirits of the poor and homeless.In 1918, Jung handed out the cookies for free to the poor outside his shop and each cookie contained a
16、 strip of paper with an inspirational sentence printed on it.Fortune cookies first began to gain popularity in mainstream American culture during WW.Chinese restaurants would serve them in place of desserts, as desserts were not popular in traditional Chinese cuisine.Today fortune cookies are not ti
17、ed to ChineseAmerican culture.In fact, the largest fortune cookie manufacturer is located in the United States and it produces 4.5 million fortune cookies a day an evidence to the modernday popularity of the snack.However, an attempt to introduce the fortune cookie to China in 1992 was a failure, an
18、d the cookie was cited for being “too American”So the next time you break open a fortune cookie and read a fortune about the many successes you should expect in your future, remember that the conclusion to your Chinese restaurant meal may not be as Chinese as you think.语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了幸运饼干的发展历程
19、和其背后的文化内涵。5What do we know about fortune cookies?AThey are as popular in China as in America.BThey contain slips of paper with good wishes.CThey first appeared in America during WW.DThey are often charged to the customers bill.解析:选B细节理解题。根据第一段中的Its rather satisfying to crack open a cookie at the end
20、 of your meal and read your “lucky fortune” on the slip of paper inside.可知,幸运饼干里有写着美好祝愿的纸条,故选B。6Why were fortune cookies introduced into San Francisco?ATo make profit.BTo express gratitude.CTo uplift peoples spirits.DTo help people out of hardship.解析:选B细节理解题。根据第二段中的These “thank you” notes were inten
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384807.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2018年秋语文版九年级语文上册同步作业课件:双休作业(十一)(共13张PPT).ppt
