2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 3 SPORTS AND FITNESS Section Ⅰ夯基提能作业(含解析)新人教版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 UNIT SPORTS AND FITNESS Section 夯基提能作业含解析新人教版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 夯基提能 作业
- 资源描述:
-
1、Unit 3Section 一、语言基础训练.单词拼写1China hosted (主办) the 29th Olympic Games in 2008.2The event (事件) has put him into an embarrassing position.3The two men turned to watch the horses going round the track (跑道)4The boy first showed promise as an athlete (运动员) in grade school.5I wonder what the best way to ma
2、ster (精通) English is?6He was honoured with a medal (勋章) for his bravery.7For the French team,winning tomorrows game is a matter of national honour (荣誉)8She has won the title of the worlds champion (冠军)9She has always been encouraged to swim to build up the strength (力量) of her muscles.10The success
3、or failure (失败) of the matter depends on your own effort.单句语法填空1In order to study well,we need to do sports so that we can keep fit.2The two events (event) are closely connected.3With the help of a passerby,I carried the injured (injure) person into a shop.4The magazine comes out once a month.5Besid
4、es,they may work out better ways to get work done by discussion.6He had a high fever,but it doesnt mean he couldnt make it .7Others fall apart under pressure,while a few people do well despite the pressure.8In a word,parents should never lose sight of the sideeffects of computer games on their child
5、ren.9The truck refused to give way to the car,and so they caused an accident.10A postman is a man who delivers letters.选词填空1Lang Ping did not lose heart .2They set a good example for others.3The team that Lang Ping had built was falling apart .4The captain had to leave because of heart problems.5The
6、 best way to get happiness is to give up the pursuit(追赶) of happiness.二、培优提升训练.阅读理解(2021湖北孝感高级中学高一期末)Baseball was always where my heart lay. However, my father did not care for baseball. Two recreational activities he enjoyed were golfing and fishing, neither of which I considered a real sport. He d
7、idnt talk much and he wasnt good at expressing himself. Frankly, I wasnt entirely certain he cared about me. In a way, my father was like a familiar stranger I saw every day.One day, watching the play on television made me want a glove of my own. To my surprise, my father said he wanted one, too. He
8、 was on the portly side,but then again, one of the famous pitchers (投手) on the Mets was even fatter. So I thought, why not?We bought two gloves,and that evening,he suggested we go out to the courtyard and toss (掷) the ball around.Id already practiced catching and throwing at school, but I could tell
9、 this was the first time for my father ,because every time he caught the ball, it landed directly in his palm. If youve ever caught a ball with a baseball glove,you know how much this hurts.But my father caught ball after ball this way. Slap!Slap! He winced (龇牙咧嘴). After about five minutes,I told hi
10、m Id had enough. It wasnt out of mercy, but for my own selfinterest. Neighborhood kids were watching and would no doubt tease me later for having an old man who didnt know how to properly catch a baseball do that. When my father took the glove off, his palm was red and swollen.Dad, who passed away 1
11、1 years ago, never told me he loved me. But that sound of the baseball landing in the soft flesh of his hand, over and over againit spoke its own tender language, though at the time, all I felt was shame.文章大意:本文是一篇记叙文。文章通过作者回忆父亲陪自己打棒球表达了父亲对作者深深的爱。1Why did the father want a glove? D AHe was intereste
12、d in baseball.BHe was impressed by the play on television.CHe wanted to show his improvement in baseball.DHe wanted to make the author happy.解析:推理判断题。第一段提到父亲不喜欢棒球,而且是个不善言辞的人,他知道作者想要一副棒球手套后就说自己也想要,而且下文中提到父亲第一次陪作者打球因为不会导致手变得红肿,这说明他想让作者开心,故选D项。A、C两项与原文的表述不符,B项在文中没有提及。2What does the underlined word“port
13、ly” mean in Paragraph 2? D AExperienced.BCool.CFamous.DFat.解析:词义猜测题。由画线单词后面的even fatter可知,父亲是一个体形偏胖的人,所以portly意为“胖的”。故选D项。3What can we learn from the passage? C AThe father didnt feel hurt when catching the ball.BThe father didnt understand his child at all.CThe author didnt realise his fathers love
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384836.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
