2021-2022学年新教材高中英语 Unit 5 HUMANS AND NATURE SectionⅠ Topic Talk .doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit HUMANS AND NATURE Section Topic Talk 2021 2022 学年 新教材 高中英语 Section
- 资源描述:
-
1、Unit 5 HUMANS AND NATURE课时分层作业(四).单句语法填空1What a good time the children are having!2The more expensive the salt is,the faster(fast) it can be sold.3They informed us the news directly(direct) they got it.4The official turned down the interview on the sensitive issue.5No one commented on the day but th
2、ey must have noticed.6I must have been in a shocking(shock) state last night.7Officials said there were no survivors(survive) of the plane crash.8His parents frightened him into going(go) to school.9I admired my father,and his work filled me with curiosity(curious)10His government did not receive fu
3、ll recognition(recognise) by Britain until July.阅读理解ATommy got up very early on the Christmas morning.He looked in every room and wished a Merry Christmas to his family.Then he ran into the street to repeat that to those he might meet.When he returned to his home,his mother gave him two bright,new s
4、ilver dollars.His face lighted up as he got them.He had wished for 3 weeks to buy some pretty books that he had seen at the bookstore.He left his home with a light heart,and expected to buy the books.He was running down the street when he saw a poor family.“I wish you a Merry Christmas.” said Tommy,
5、as he was passing on.The man shook his head.“You are not from this country,” said Tommy.The man again shook his head,for he could not understand or speak his language.He pointed to his mouth and to the children shaking with cold,as if to say,“These little ones have had nothing to eat for a few days.
6、” Tommy understood at once that these poor people were very hungry.He took out his dollars and gave one to the man,and the other to his wife.They were excited and said something in their language,which doubtless meant,“thank you so much that we will remember you all the time.”When Tommy came home,hi
7、s mother asked what books he bought.He hung his head a moment,but he quickly looked up.“I have bought no books,” said he,“instead I gave my money to some poor people,who seemed to be very hungry then.” He went on,“I think I can wait for my books till next Christmas Day.”“Oh,my dear boy,” said his mo
8、ther,“here are some books for you,more as a prize for your goodness of heart than as a Christmas gift.”“I saw you give the money cheerfully to the poor German family.It was nice of you,a little boy,to do so.Be always ready to help others and every Christmas of your life will become to you a Merry Ch
9、ristmas.”【语篇解读】文章讲述了一个温暖的故事:圣诞节时汤米从妈妈那里得到两枚崭新的银元,他非常高兴,希望能买到几本三周前就看中的书。在路上时他遇到了一个贫穷的家庭就把钱都送出去了。结果汤米得到了妈妈的表扬和奖励。1Tommy expected to _ when he got the money from his mother.Ahelp the poor familyBbuy something to eatCbuy some pretty booksDlearn another languageC细节理解题。根据第二段中“He left his home with a light
10、 heart,and expected to buy the books.”可知,汤米希望从他母亲那里得到钱后能买一些漂亮的书。故选C项。2Why did the poor man shake his head when Tommy spoke to him?AHe couldnt understand the boy.BHe wouldnt accept the money.CHe didnt like the boys language.DHe was too cold to say anything.A细节理解题。根据第三段中“The man again shook his head,f
11、or he could not understand or speak his language.”可知,汤米跟这个可怜的人说话时他摇头是因为他不明白这个男孩的意思。故选A项。3What does the writer try to encourage us to do in this passage?ARespect old people.BBe ready to help people.CLearn a second language.DRead more books.B推理判断题。根据最后一段中“Be always ready to help others and every Chris
12、tmas of your life will become to you a Merry Christmas.”可知,作者试图鼓励我们随时准备帮助别人。故选B项。4We know that Tommy_ from the passage.Agot a prize for his kind heartBhad to buy his books next yearCbought the books at the bookstoreDgot more money from his motherA细节理解题。根据倒数第二段中“Oh,my dear boy, said his mother,here a
13、re some books for you,more as a prize for your goodness of heart than as a Christmas gift.”可知,汤米因为他的善良得到了奖励。故选A项。BDust storms dont just happen in the middle of the desert.They happen in any dry area where loose dirt can easily be picked up.The sand blown into the air by the wind usually falls back d
14、own to the ground after a few hours.Smaller bits of particles (微粒) stay in the air for a week or longer and can be blown thousands of miles away.Dust from the Sahara is always blown across the Atlantic and keeps travelling as far as Caribbean.The scary thing about sandstorm is that they can spread o
15、ver hundreds of miles and rise over 10,000 feet (3050 meters)They also have wind speeds of at least 25 miles per hour (40km)Not strong enough to blow the feathers off a chicken but still something worth avoiding.Dont be surprised if you suddenly see a dust storm heading your way.Dust storms usually
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384972.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2018年秋九年级语文上册人教部编版(湖北专版)习题课件:13(共25张PPT).ppt
