分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型[29996216]Unit 1 Relationships【要点精练】-2022学年高二英语单元复习过过过(北师大版2019选择性必修第一册).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:385004
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:10
  • 大小:2.14MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    29996216
    资源描述:

    1、北师大版2019选择性必修第一册Unit 1 Relationships要点精练. 单句语法填空1. The new woman secretary was _ (extreme) clever and capable. 2. I am grateful to you _ all your past kindness. 3. Higher education should be adjusted to the _ (practice) needs of society. 4. A polar bear has a _ (prefer) for cold weather. 5. He means

    2、 no harm by saying what he thinks, but people tend to be upset _ it. 6. Much to my regret, I am unable to accept your kind _ (invite). 7. He was really _ (depress) about the business last week, but hes all smiles now. A very big order has just come in. 8. Whenever these girls get together, they chat

    3、ter _ nonstop. 9. Advertising is often the most _ (effect) method of promotion. 10. His _ (appoint) has not been formally approved yet. . 选词填空used to, pour into, for the first time, associate with, on behalf of, take up, obsess over, belong to, so far, in contrast to1. The Government continues to _

    4、billions of pounds _ its massive road-building programme. 2. You are asking for trouble if you _ bad guys. 3. I know how busy you must be and naturally I wouldnt want to _ too much of your time. 4. _ the staff, I wish to express our warmest welcome to you. 5. I _ go out nearly every night, but I dec

    5、ided to knock it on the head because I couldnt really afford it. 6. In northern Greece we experienced cold weather _. 7. Never _ things you cannot control. 8. _ my previous impression, the atmosphere here is not intense at all. 9. He said he had never _ any organization. 10. _, more than 100 competi

    6、tors have signed up for the race. . 完成句子1. _ me cope with the problem. 要是有人能帮我解决这个问题就好了。2. _ failure in the world. And failure is just life, which is trying to move us in another direction. 世间并不存在失败。那不过是生活想让我们换个方向走走罢了。3. _, age does not make us become negative. 正如有些人所言, 年龄不会让我们变得消极。4. The apples on

    7、the tree _. 树上的苹果很难够到。5. He _ have done it _. 他做得再好不过了。6. The first _ will get the special medal. 第一个打破纪录的人将会获得特别的奖牌。7. _ money to charity. 对他来说, 向慈善团体捐款很正常。. 阅读理解ANola (August 21, 1974November 22, 2015) was a northern white rhino(犀牛)who lived at the San Diego Zoo Safari Park near Escondido, Califor

    8、nia. At her death, she was one of only four remaining northern white rhinos in the world. The other three lived in Kenya. World Rhino Day, held on September 22, is to raise awareness of the less than 30, 000 other rhinos left on Earth.“Rhinos need our help today, not tomorrow, ”Nolas lead keeper Jan

    9、e Kennedy said. “Last year we lost over 1, 200 rhinos just in South Africa. If we continue to lose more than 1, 000 rhinos a year, in 10 to 20 years all the rhinos on the planet will be gone. ”“Unfortunately, most animals are in danger of dying out because of humans, ” Kennedy says. “ Humans have ei

    10、ther poached(偷猎)animals, or because there are over seven billion of us, we ve taken up too much of the worlds resources. ”Poachers illegally hunt rhinos for their horns. They sell the horns for thousands of dollars per pound, to be used for art, jewelry, and decorations. Experts believe that one rhi

    11、no is poached every eight hours. In 1975, the San Diego Zoo Institute for Conservation Research started the Frozen Zoo, a program through which researchers have collected cell (细胞) samples from more than 8, 000 different types of animals, including the northern white rhino. Scientists hope that by s

    12、tudying the rhino cells, they will get greater understanding of it, and will find ways to increase its numbers. Jane Kennedy describes World Rhino Day as “a celebration of rhinos along with an awareness campaign for everybody across the world to know that rhinos need our help. ”At the San Diego Zoo,

    13、 children and adults are welcome to visit and speak with zookeepers to learn about rhinos. But you don t have to live in San Diego to celebrate World Rhino Day. It is observed around the world, with zoos and wildlife parks holding special events and programs to teach people about rhinos, and enable

    14、them to see the animals up close. For more information, go to www. worldrhinoday. org. 1. What do we know about Nola? A. It was a baby white rhino. B. It was one of the last of its kind. C. It lived with other northern white rhinos in Kenya. D. It died on September 22 at the San Diego Zoo Safari Par

    15、k. 2. What troubled Jane Kennedy according to Paragraph 2? A. The rhinos strange activities. B. The rhinos uncertain future. C. The limited natural resources. D. The rare animals in South Africa. 3. What does the Frozen Zoo aim to do? A. Keep animals from dying out. B. Invent new kinds of animals. C

    16、. Prevent rhinos from being hunted. D. Raise public awareness of rhinos. 4. What is the main purpose of the last paragraph? A. To help people know more about animals. B. To encourage people to protect animals. C. To report special events in San Diego. D. To introduce World Rhino Day. BWhen did you l

    17、ast buy something? Maybe you are looking forward to a shopping trip at the weekend, but will it make you happy? In the short term, the answer might be yes. However, some people think it might not be good for our health and happiness in the long term. One of the busiest shopping days of the year in t

    18、he USA is Black Friday (the fourth Friday of November), which has spread around the world. However, not everyone will be queuing for a bargain. In 1992, Buy Nothing Day started in Canada and now more than sixty countries take part. Their message is simple: “Participate by not participating. ” For tw

    19、enty-four hours on the fourth Friday of November, people do not buy anything at all. Some people choose to spend time with friends and family instead. Others join protests. But whats the point? Every single purchase that you make has some kind of an effect on the planet. Making the products and tran

    20、sporting them to the shops use a lot of natural resources. When they are no longer in fashion, the products will end up in the dustbin. All this contributes to air and water pollution, the destruction of our environment and social inequality. The social influence of our spending habits is also serio

    21、us. People in consumerist culture are more likely to suffer from financial problems and stress. In order to buy expensive products, people work long hours and therefore spend less time with family and friends. Critics of Buy Nothing Day say its meaningless because people will just buy more the follo

    22、wing day. But the organizers argue that Buy Nothing Day makes people think about the consequences of consumption and maybe make some changes to their life style. 5. Why is the question “When did you last buy something? ” asked? A. To remind us of the approaching of Black Friday. B. To attach importa

    23、nce to our health and happiness. C. To introduce the topic of shopping too much. D. To encourage us to participate in Buy Nothing Day. 6. How can people participate in Buy Nothing Day? A. By not participating in any advertisement for Black Friday. B. By not buying anything on four Fridays of Novembe

    24、r. C. By spending time shopping with friends and family. D. By not going shopping on Black Friday. 7. Whats NOT the point of Buy Nothing Day? A. Saving time spent on working. B. Saving the environment and our earth. C. Saving money for charity. D. Saving our relationship with friends and family. 8.

    25、Whats the organizers opinion on Buy Nothing Day? A. It can make a difference in some way. B. It wont have a lasting effect. C. It can help people choose goods more reasonably. D. It can cure peoples shopping addiction. . 七选五Eyesight is the sense that you rely upon the most. Since we live in a world

    26、that requires your eyes to routinely stare at the small type and images on cell phones, computer screens, and televisions, it is important for you to improve and protect your eyesight. 1Eyes are just like any other part of the body. 2Similar to other organs, a diet high in fruits and vegetables and

    27、low in sugar and fatty foods will go a long way in maintaining healthy eyes. 3Plan to exercise your eyes when you wake up, before going to bed, or when your eyes are tired. Make sure your hands are clean so that you do not hurt your eyes and your mind is relaxed before starting. Since you use your e

    28、yes every waking moment, give them lots of rest and relaxation by taking breaks throughout the day and getting enough sleep every night to fully rest, repair, and recover your vision. 4 In the short term, it can cause eye strain (疲劳) or dry eyes. In the long term, it can lead to damage to the optic

    29、nerve (视觉神经), which can cause pain and damage your vision. Besides, most jobs nowadays involve some degree of computer usage, meaning almost everyone will be spending time in front of a computer. 5To avoid this, youll have to properly try to limit your screen time by routinely taking breaks and exer

    30、cising your eyes. A. They need nutrition to function well. B. Close your eyes when exercising your eyes. C. A lack of sleep will weaken your vision health. D. You can enjoy your vision for the rest of your life. E. Unfortunately, this can result in eye strain or injury. F. There are many ways to kee

    31、p your eyesight healthy and sharp. G. Exercising your eyes daily will help you maintain healthy eyes. 参考答案. 1. The new woman secretary was extremely (extreme) clever and capable. 2. I am grateful to you for all your past kindness. 3. Higher education should be adjusted to the practical (practice) ne

    32、eds of society. 4. A polar bear has a preference (prefer) for cold weather. 5. He means no harm by saying what he thinks, but people tend to be upset about it. 6. Much to my regret, I am unable to accept your kind invitation (invite). 7. He was really depressed (depress) about the business last week

    33、, but hes all smiles now. A very big order has just come in. 8. Whenever these girls get together, they chatter away nonstop. 9. Advertising is often the most effective (effect) method of promotion. 10. His appointment (appoint) has not been formally approved yet. . 1. The Government continues to po

    34、ur billions of pounds into its massive road-building programme. 2. You are asking for trouble if you associate with bad guys. 3. I know how busy you must be and naturally I wouldnt want to take up too much of your time. 4. On behalf of the staff, I wish to express our warmest welcome to you. 5. I us

    35、ed to go out nearly every night, but I decided to knock it on the head because I couldnt really afford it. 6. In northern Greece we experienced cold weather for the first time. 7. Never obsess over things you cannot control. 8. In contrast to my previous impression, the atmosphere here is not intens

    36、e at all. 9. He said he had never belonged to any organization. 10. So far, more than 100 competitors have signed up for the race. . 1. If only someone could help me cope with the problem. 2. There is no such thing as failure in the world. And failure is just life, which is trying to move us in anot

    37、her direction. 3. As some people say, age does not make us become negative. 4. The apples on the tree are hard to reach. 5. He couldnt have done it better. 6. The first to break the record will get the special medal. 7. Its quite natural for him to donate money to charity. . A【文章大意】本文是一篇说明文, 作者在文章里介

    38、绍了白犀牛的数量在急剧减少, 与此同时引出对此类濒危动物的担忧, 分析了出现濒危动物的原因并呼吁人们增强保护动物的意识。1. 【解析】选B。细节理解题。根据第一段前两句“Nola (August 21, 1974November 22, 2015) was a northern white rhino who lived at the San Diego Zoo Safari Park near Escondido, California. At her death, she was one of only four remaining northern white rhinos in the

    39、 world. ”可知Nola是世界上为数不多的仅存的白犀牛之一, 故选B。2. 【解析】选B。推理判断题。根据第二段内容可知, 犀牛现在就需要我们的帮助, 如果犀牛继续以现在的速度减少, 那么很快犀牛就会灭绝了。由此可知, Jane Kennedy对犀牛的未来很担忧, 故选B。3. 【解析】选A。推理判断题。根据第四段第二句“Scientists hope that by studying the rhino cells, they will get greater understanding of it, and will find ways to increase its numbers

    40、. ”可知, 科学家希望通过这个项目, 研究犀牛等濒危动物的细胞, 对这些动物有更深的理解, 最终能够阻止这些濒危动物灭绝, 增加这些动物的数量。所以the Frozen Zoo的目标是阻止动物灭绝, 故选A。4. 【解析】选D。主旨大意题。根据本段第一句“Jane Kennedy describes World Rhino Day as a celebration of rhinos along with an awareness campaign for everybody across the world to know that rhinos need our help”可知, 本段主

    41、要介绍了世界犀牛日的有关信息, 故选D。B【文章大意】本文是一篇议论文。文章围绕购物这个话题, 讲述了Buy Nothing Day的意义: 可以挽救地球和环境, 挽救和朋友以及家人的关系以及减少工作时间, 在某种程度上起一定作用。5. 【解析】选C。推理判断题。第一段先提出问题“购物使你快乐吗”, 然后给予解答。在短期内, 答案可能是肯定的。然而, 有些人认为从长远来看, 这可能不利于我们的健康和幸福。接下来分析购物的影响, 因此推断提出问题是为了引出购物过多这个主题, 故选C。6. 【解析】选D。细节理解题。根据第二段第四、五句“Their message is simple: Parti

    42、cipate by not participating. For twenty-four hours on the fourth Friday of November, people do not buy anything at all. ”可知, 人们通过在黑色星期五不购物的方式, 参与Buy Nothing Day这个节日, 故选D。7. 【解析】选C。细节理解题。根据第三段最后一句“All this contributes to air and water pollution, the destruction of our environment and social inequalit

    43、y”可知B项正确; 根据倒数第二段最后一句“In order to buy expensive products, people work long hours and therefore spend less time with family and friends. ”可知A、D项正确; C项“为慈善募捐”文章没有提到, 故选C。8. 【解析】选A。推理判断题。根据最后一段的最后一句“But the organizers argue that Buy Nothing Day makes people think about the consequences of consumption a

    44、nd maybe make some changes to their life style”可知, Buy Nothing Day可以在某种程度上发挥作用, 故选A。. 【文章大意】本文是一篇说明文。视力在我们生活中是一个重要的角色, 所以提高和保护你的视力是很重要的。文章介绍了可以保持你的视力健康和敏锐方法。1. 【解析】选F。根据上文“it is important for you to improve and protect your eyesight”以及下文介绍的保持视力健康和敏锐的方法可推断, F项(有很多方法可以保持你的视力健康和敏锐)符合语境, 故选F。2. 【解析】选A。根

    45、据空格下文“Similar to other organs, a diet high in fruits and vegetables and low in sugar and fatty foods will go a long way in maintaining healthy eyes. ”可知, 此处讲述眼睛需要营养, 所以A项(它们需要营养才能正常运作) 符合语境, 故选A。3. 【解析】选G。根据空格下文“Plan to exercise your eyes when you wake up, before going to bed, or when your eyes are

    46、tired. ”可知, 此处讲述要锻炼你的眼睛, 所以G项(每天锻炼你的眼睛将帮助你的眼睛保持健康)符合语境, 故选G。4. 【解析】选C。根据空格下文“In the short term, it can cause eye strain or dry eyes. In the long term, it can lead to damage to the optic nerve, which can cause pain and damage your vision. ”可知, C项(缺乏睡眠会削弱你的视力健康)符合语境, 故选C。5. 【解析】选E。根据空格上文“Besides, most jobs nowadays involve some degree of computer usage, meaning almost everyone will be spending time in front of a computer. ”可知, E项(不幸的是, 这会导致眼睛劳损或受伤)符合语境, this指代上文提到的使用计算机, 故选E。10原创精品资源学科网独家享有版权,侵权必究!学科网(北京)股份有限公司学科网(北京)股份有限公司

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:[29996216]Unit 1 Relationships【要点精练】-2022学年高二英语单元复习过过过(北师大版2019选择性必修第一册).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385004.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-1_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-1_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-1_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-1_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 29_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 29_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 27_人教(精通)(2014秋) (共21张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 27_人教(精通)(2014秋) (共21张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 26_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 26_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt
  • 六年级上册英语说课稿Unit 4 I have a pen pal 第一课时人教.doc六年级上册英语说课稿Unit 4 I have a pen pal 第一课时人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 25_人教(精通)(2014秋) (共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 25_人教(精通)(2014秋) (共20张PPT).ppt
  • 六年级上册英语说课稿Unit 2 Ways to go to school 人教.doc六年级上册英语说课稿Unit 2 Ways to go to school 人教.doc
  • 六年级上册英语试题--学年度 期末测试人教.doc六年级上册英语试题--学年度 期末测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Free time_Join in 剑桥英语(共25张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Free time_Join in 剑桥英语(共25张PPT).ppt
  • 六年级上册英语试题-连词成句练习人教.doc六年级上册英语试题-连词成句练习人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner.ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner.ppt
  • 六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP()(含听力材料和答案).doc六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP()(含听力材料和答案).doc
  • 六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP(含听力材料和答案).doc六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP(含听力材料和答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第6课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第6课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第5课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第5课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第3课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第3课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit5 What does he do 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit5 What does he do 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第2课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第2课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit4 I have a pen pal 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit4 I have a pen pal 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Can Sam play football. 第二课时_外研版(三起) (共23张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Can Sam play football. 第二课时_外研版(三起) (共23张PPT).ppt
  • 相关搜索
    关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1