分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型2021-2022学年新教材高中英语 课时作业7 UNIT 3 DIVERSE CULTURES(含解析)新人教版必修第三册.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:385474
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:6
  • 大小:37KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021-2022学年新教材高中英语 课时作业7 UNIT DIVERSE CULTURES含解析新人教版必修第三册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 课时 作业 CULTURES 解析
    资源描述:

    1、课时分层作业(七).单词拼写1I was more than glad to be admitted(录取) into the key university after years of hard work.2He felt definitely(确实) proud when he knew his son got the first place in the competition.3A terrible accident occurred(发生) at the crossing of the road last weekend.4There is heavy traffic in the

    2、downtown(市中心的) area tonight.5Its time you got a job to earn(挣得) your living.6He sought(追求) his fortune in the city after graduating from the college.7He made a diagram(图表) to introduce his plan about the project.8He escaped(逃跑) to Japan from Guangdong in 1910.9He was selected(挑选) to take part in the

    3、 game held in our school last month.10He described some beautiful scenery in his travel journal(日记).阅读理解AI was a newcomer in a class.So was Alice.Thats where the similarity ended.I was tall and she was small.My thick,black hair had been recently cut short.Her natural blonde hair flowed to her waist

    4、and looked great.I was awkward and shy.She wasnt.I couldnt stand her.I considered her my enemy.She liked me.She wanted to be my friend.One day,she invited me over and I said yesI was too shocked to answer any other way.No one had invited me over to play.But this girl who wore the latest fashions wan

    5、ted me to go home with her after school.I got very surprised when she led me into an apartment building.She lived on the fourth floor in a threeroom place with her mother,her stepfather,her two brothers and her sister.When we got to the room she shared with her sister,she took out a big case of Barb

    6、ies,which was my next surprise.I would have thought shed outgrown them.I had never played with them.But we sat on the floor of a walkin closet,laughing as we made up crazy stories about the Barbies.Thats when we found out that we both wanted to be writers when we were older and we both had wild imag

    7、inations.We had a great day that afternoon.Our jaws ached from smiling so much.She showed me her wardrobe,which had mostly come from a clothing store down the block.The woman who owned it used her as a model sometimes for her newspaper ads and gave her clothes in exchange.Alice had the whole neighbo

    8、rhood charmed.The bookstore owners lent her fashion magazines,the movie theater gave her free passes and the pizza place let her have free slices.Soon I was included in her magic world.We slept over at each others houses,and spent every free moment together.My dark hair grew and I learned to love be

    9、ing tall.Alice,my first real friend since childhood,taught me an amazing and very surprising thing about making friends that your worst enemy can turn out to be your best friend.【语篇解读】作者讲述了自己小时候与爱丽丝交朋友的经历。原本作者认为自己与爱丽丝有很多不同之处,视爱丽丝为敌人,而爱丽丝却喜欢作者,并邀请作者去她家里。之后,作者更加了解爱丽丝,发现了两人之间更多的相似之处。最后她们成了好朋友。1What mad

    10、e the similarity end?ALeaving the authors old school.BBeing admitted to their new classes.CTheir differences in appearances and personalities.DTheir different demand for friendship and fashion.C细节理解题。根据第一段的内容可知,两个人不同的外表和性格使得她们的相似之处结束了,故选C。2What did the author think of the Barbies?AAlice was too matu

    11、re for them.BAlice must have made them by herself.CThey should have been kept well.DThey brought her back to her childhood.A细节理解题。根据第二段中的“she took out a big case of Barbies,which was my next surprise.I would have thought shed outgrown them”可知,作者认为爱丽丝已经长大了,不适合再玩芭比娃娃。outgrow意为“因长大而不适用”。故选A。3We can inf

    12、er from the passage that Alice Ahelped the author see her own strengthsBwas good with the people around herChelped to bring out the best in the authorDinspired the authors love for fashionB推理判断题。根据第三段第二句“The bookstore owners lent her.free slices”可知,书店老板借给爱丽丝时尚杂志,电影院给她免费的入场券,比萨店让她品尝免费的比萨块,由此可推知,爱丽丝善于

    13、与周围的人打交道,故选B。【干扰项分析】由于受到文中“this girl who wore the latest fashions”和最后一段的干扰,部分考生易做出错误的选择。“who wore the latest fashions”仅仅是描述Alice,并没有涉及作者,故排除D项;最后一段是对文章的总结,没有提到Alice帮助作者表现出她最好的一面。故排除C项。4Which of the following best describes Alice?AHumorous.BAmbitious.CCaring.DFriendly.D推理判断题。通读全文可知,原本在作者眼中爱丽丝是她的敌人,但是

    14、爱丽丝却想和作者成为朋友;她邀请作者去她家里玩,最后她们成为好朋友;而且爱丽丝与她自己周围的人都建立了很好的关系,由此可推知,爱丽丝是友好的。故选D。BMeeting people from another culture can be difficult. From the beginning, people may send the wrong signal (信号)Or they may pay no attention to signals from another person who is trying to develop a relationship.Different cul

    15、tures emphasize (强调) the importance of relationship building to a greater or lesser degree. For example, business in some countries is not possible until there is a relationship of trust. Even with people at work,it is necessary to spend a lot of time on “small talks”,usually over a glass of tea, be

    16、fore they do any job. In many European countrieslike the UK or Francepeople find it easier to build up a lasting working relationship at restaurants or cafes rather than at the office.Talk and silence may also be different in some cultures. I once made a speech in Thailand. I had expected my speech

    17、to be a success and started a lively discussion;instead there was an uncomfortable silence. The people present just stared at me and smiled. After getting to know their ways better, I realized that they thought I was talking too much. In my own culture, we express meaning mainly through words, but p

    18、eople there sometimes feel too many words are unnecessary.Even within Northern Europe, cultural differences can cause serious problems. Certainly, English and German cultures share similar values; however, Germans prefer to get down to business more quickly. We think that they are rude. In fact, thi

    19、s is just because one culture starts discussions and makes decisions more quickly.People from different parts of the world have different values, and sometimes these values are quite against each other.However, if we can understand them better,a multicultural environment (多元文化环境) will offer a wonder

    20、ful chance for us to learn from each other.【语篇解读】本文是一篇说明文。主要介绍了不同文化之间的差异,并说明了要加强理解和认识。5In some countries, eating together at restaurants may make it easier for people to Adevelop lasting relationshipsBshare the same cultureCget to know each otherDkeep each other companyA细节理解题。根据第二段中的“.people find it

    21、 easier to build up a lasting working relationship at restaurants or cafes rather than at the office.”可知,在餐馆吃饭或在咖啡厅喝咖啡比在办公室更容易建立持久的工作关系。故选A。6The author mentions his experience in Thailand to show that Athe English prefer to make long speechesBtoo many words are of no useCpeople from Thailand are qui

    22、et and shy by natureDeven talk and silence can be culturally differentD细节理解题。根据第三段中的“Talk and silence may also be different in some cultures.”可知,作者想说明的是谈话和沉默也有文化上的差异。故选D。7According to the text, how can people from different cultures understand each other better?ABy sharing different ways of life.BBy

    23、 accepting different habits.CBy recognizing different values.DBy speaking each others language.C细节理解题。根据文章最后一段“People from different parts of the world have different values, and sometimes these values are quite against each other.However,if we can understand them better,a multicultural environment

    24、will offer a wonderful chance for us to learn from each other.”可知,我们要来自不同文化的人想相互理解,就是要通过理解不同的文化价值观。故选C。8What would be the best title for the text?AA Multicultural EnvironmentBCrosscultural DifferencesCHow to Understand Each OtherDHow to Build Up a RelationshipB标题归纳题。通读全文可知,本文主要介绍了不同文化之间的差异,并说明了要加强理解

    25、和认识。因此用Crosscultural Differences(跨文化差异)作标题比较合适。.阅读七选五After spending a term in Spain, I have been trying to work out which common impressions on Spain have some truth in them and which dont. 1 Spain is always warm and sunny.This is not true. The city I stayed in, which is in central Spain, often beco

    26、mes colder than London in winter. However, the city receives little rain all year round and gets very hot in summer. 2 In Andalusia of southern Spain, for example, the temperature can be cool but pleasant in winter, but becomes very high in summer.The Spanish love to have fun. 3 The Spanish people I

    27、 meet tend to be very warm and open. Spaniards love to celebrate life through different festivals throughout the year.As well as religious festivals, they celebrate others such as La Tomatina, a festival in Valencia where people throw tomatoes at each other. 4 This is true. Both locals and tourists

    28、enjoy watching Flamenco shows just as much,especially in Andalusia. It is also possible to see them in Madrid and Barcelona, but they tend to be more for tourists. I recommend seeing a Flamenco show in Cadiz or Jerez de la Frontera. The Flamenco in Cadiz takes on a more cheerful style. Maybe this is

    29、 because the people of Cadiz live by the sea and have access to beautiful sandy beaches.Spain is a fascinating country, in which you are sure to have lots of fun. I find that a lot of the common impressions on Spain hold some truth. 5 Spanish culture is very complex and the traditions and culture, a

    30、s well as food and weather,can vary between regions.ASpain is famous for its Flamenco.BHeres what I have discovered so far.CBut the country is not limited to them.DI have seen a lot of evidence that this is true.EThe following are correct impressions on Spain.FSouthern Spain tends to be warmer than

    31、northern Spain.GNorthern Spain is colder in summer and also colder in winter.【语篇解读】本文是一篇记叙文。主要介绍了作者在西班牙待了一个学期后,对常见的对于西班牙的印象进行了分析,发现有些印象是真的,有些是假的。1B根据空格前的“trying to work out.truth.dont”以及下文列出的内容知空格处是引出作者的发现,选项B中的“what I have discovered”与之对应,故答案为B。2F这一整段是关于西班牙的天气的,因此空格处也应该跟天气有关,可选F或G。再根据后面举的例子(西班牙南部的Andalusia冬季凉爽,夏季炎热)可知答案为F。此处没有具体介绍北部的气候,故排除选项G。3D本段小标题说西班牙人喜欢尽情地玩,空格后的内容说他们热情、开放,有很多活动,故空格处旨在引出下文用于说明这个印象真实的证据,故答案为D。4A根据空格后出现的watching Flamenco shows知空格处的句子中应该有Flamenco,故答案为A。5C根据空格后讲到的西班牙文化是复杂的,因地区差异而不同知空格处是一个承上启下的句子。因空格前后的内容不一致,故答案为C。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021-2022学年新教材高中英语 课时作业7 UNIT 3 DIVERSE CULTURES(含解析)新人教版必修第三册.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385474.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-1_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-1_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-1_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-1_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 29_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 29_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 27_人教(精通)(2014秋) (共21张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 27_人教(精通)(2014秋) (共21张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 26_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 26_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt
  • 六年级上册英语说课稿Unit 4 I have a pen pal 第一课时人教.doc六年级上册英语说课稿Unit 4 I have a pen pal 第一课时人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 25_人教(精通)(2014秋) (共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 25_人教(精通)(2014秋) (共20张PPT).ppt
  • 六年级上册英语说课稿Unit 2 Ways to go to school 人教.doc六年级上册英语说课稿Unit 2 Ways to go to school 人教.doc
  • 六年级上册英语试题--学年度 期末测试人教.doc六年级上册英语试题--学年度 期末测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Free time_Join in 剑桥英语(共25张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Free time_Join in 剑桥英语(共25张PPT).ppt
  • 六年级上册英语试题-连词成句练习人教.doc六年级上册英语试题-连词成句练习人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner.ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner.ppt
  • 六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP()(含听力材料和答案).doc六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP()(含听力材料和答案).doc
  • 六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP(含听力材料和答案).doc六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP(含听力材料和答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第6课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第6课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第5课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第5课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第3课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第3课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit5 What does he do 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit5 What does he do 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第2课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第2课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit4 I have a pen pal 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit4 I have a pen pal 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Can Sam play football. 第二课时_外研版(三起) (共23张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Can Sam play football. 第二课时_外研版(三起) (共23张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1