宁夏石嘴山市第三中学2017届高三上学期第一次月考英语试题 解析版 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 宁夏石嘴山市第三中学2017届高三上学期第一次月考英语试题 解析版 WORD版含解析 宁夏 石嘴山市 第三中学 2017 届高三 上学 第一次 月考 英语试题 解析 WORD
- 资源描述:
-
1、 第I卷 第一部分 听力(共两节,满分20分) 第一节 (共5小题;每小题1分,满分5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where is the woman from?A. America. B. France. C. Russia.2. What subject is the girl going to have this term?A. Physics. B. Chemistry. C. Biology.3. What do
2、es the woman think of the mans job? A. Boring. B. Meaningful. C. Ordinary.4. Whats the woman going to do tomorrow? A .Go for a walk. B. Buy food for her son. C. See her son off.5. When is the mans birthday? A. July 2nd. B. June 1st. C. June 2nd.第二节(共15小题;每小题1分,满分15分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A
3、、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6. Who are the man and the woman mainly talking about?A. The mans son. B. The womans husband. C. The womans son.7. How does Mike usually go to school? A. By bus. B. On foot. C. In his fathers car.听第7
4、段材料,回答第8至10题。8. What can we know about the woman from the dialogue? A. She doesnt like table tennis. B. She is on a diet. C. She did more sports in high school.9. What can we learn about the man? A. He works at a gymnasium. B. He hasnt got a membership card. C. He is putting on weight.10. When have
5、they decided to meet? A. At seven tomorrow evening. B. At seven this evening. C. At five this evening.听第8段材料,回答第11至13题。11.What is Jasmine doing? A. Introducing her friend. B. Having an interview. C. Having a meeting.12. What time is it now? A. About 2 pm. B. About 3 pm. C. About 4 pm. 13. Why does t
6、he man call Jasmine? A. To give the new product back. B. To invite her to the Sales Department. C. To talk about a new product of her company.听第9段材料,回答第14至17题。14. When will the womans families have their family reunion? A. In autumn. B. In summer. C. Next month.15. Why will they have their family pa
7、rty in Beijing? A. Because they have never been there. B. Because two families are living there. C. Because they want to go there for a holiday.16. What does the man think of his trip next month? A. He is very excited at it. B. He cant wait for it. C. He feels a little disappointed at it.17. How doe
8、s the woman feel about the family party? A. She is eager for it very much. B. She doesnt care about it. C. She prefers a travel to a family party.听第10段材料,回答第18至20题。18. Whats the text mainly about? A. What to do in a library. B. What to read in a library. C. How to find books in a library.19. What sh
9、ould you do first when you want a book in a library? A. Find the card for the book you want. B. Find the book directly on the shelves. C. Ask the librarian to recommend a book to you.20. What should you do if someone has borrowed the book you want to borrow? A. Look up the subject in the Card List.
10、B. Ask the librarian to reserve it for you. C. Read the books on the surrounding shelves first.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 AMicro-Enterprise Credit for Street YouthIntroductionAlthough small-scale business training and credit programs have become mor
11、e common throughout the world, relatively little attention has been paid to the need to direct such opportunities to youth living on the street or in difficult circumstances. Over the past years, Street Kids International (S.K.I.) has been working with partner organizations in Africa, Latin Africa a
12、nd India to support the economic lives of street children. The purpose of this paper is to share some of the lessons S.K. I. and our partner organizations have learned.Background Typically, children end up on the streets not due to a single cause, but a combination of factors: the lack of adequately
13、 funded schools, the demand for income at home and so on. The street may be attractive to children as a place to find adventurous play and money. However, it is also a place where some children are exposed, with little or no protection, to exploitative employment, and urban crime.Street Business Par
14、tnershipsS.K.I. has worked with partner organizations in Latin America, Africa and India to develop innovative opportunities for street children to earn income. The S.K.I Bicycle Courier Service first started in the Sudan. Participants in this enterprise were supplied with bicycles, which they used
15、to deliver parcels and messages, but they were required to pay for it gradually from their wages. The Youth Skills Enterprise Initiative in Zambia is a joint program with the Red Cross Society. Street Youths are supported to start their own small business through business training, life skills train
16、ing and access to credit.Lessons LearnedThe following lessons have emerged from the programs that S.K.I. and partner organizations have created. Its important for all loans to be linked to training programs that include the development of basic business and life skills. Small loans are provided init
17、ially for purchasing fixed assets such as bicycles, shoe shining kits. All S.K.I. programs have charged interest on the loans, primarily to get the business runners used to the concept of paying interest on borrowing money. Generally the rates have been modest.Conclusion There is a need to recognize
18、 the importance of access to credit for poor young people seeking to fulfill economic needs.21.The organization, S.K.I., aims to _. A. give business training and loans to street children B. provide schools and social support for street children C. share the lessons S.K. I. learned to help street chi
19、ldren D. draw the attention of the government to street children22.This passage implies that with the help of S. K. I. street children may_. A. reject paid employment B. set up their own business C. leave their families D. employ other children23.Which of the following is NOT true according to the p
20、assage? A. The link of all loans to training programs is important. B. Interest is charged for the loans in all S.K.I. programs. C. The S.K.I Bicycle Courier Service provides the participants with free bicycles. D. The Youth Skills Enterprise Initiative in Zambia works with another organization. 【答案
21、】21.A22.B23.C23.C推理判断题。根据文章的描述S.K.I是提供资金,并非提供自行车等东西。故选C。考点:考查科普类阅读【名师点睛】英语高考阅读理解细节题解题技巧一、语义转换题跳读查找法这是做事实细节题最基本也是最常用的方法。在通常情况下,细节题主要考查考生对某句话或某几句话的理解,同学们若能根据题干内容从原文中找到相关的句子,然后进行比较和分析,便可确定最佳答案。运用跳读查找法时,同学们要特别注意试题(包括选项)与原文之间的适当变换。根据近几年的考题情况来看,现在很少有直接用原文中的句子进行考查和测试的,而通常要进行一定的处理。而这种“处理”主要就是指进行语义转换,其中包括同义变
22、换、概念解析、归纳事实等。比如第21题:细节理解题。根据第一段的Over the past years, Street Kids International (S.K.I.) has been working with partner organizations in Africa, Latin Africa and India to support the economic lives of street children. 可知S.K.I帮助青年的经济生活。故选A。二、生活应用题常识理解法生活应用题要求考生在读懂文章的基础上结合一定的生活常识进行判断。不过,有趣的是,高考有时会出现一些“低
23、级”常识判断题,即无需看懂文章,也可选出最佳答案。四、寻找信息题题干定位法快速寻找信息题一般为功能阅读题,主要形式有广告、公告、演出信息、航班时间表等。做这类题时没有必要阅读全文,宜采用“题干定位法”。B Finally,I entered the university. Because of my careful savings,I did not have to work during the school years. Then summer came and it was time to work harder than ever. I continued working as a w
24、aitress at night,instructed tennis camps several mornings a week and worked as a secretary for a few hours in the afternoons. I even decided to take a class at a community college. This class at the community college saved me $650.It was an extremely tiring summer and made me anxious to return to my
25、 relatively easy life at the university. During my second and third years of undergraduate schooling,I decided to work about five hours per week in the campus admissions office answering phones. This provided a little spending money and kept me from drawing my savings out .The overall situation look
26、ed hopeful as I approached my senior year as long as I could make as much money as I had the previous summer. I wanted to go to Israel to study for 3 weeks,but I hesitated in making this decision because it would cost me $1,600 more to get the credits in Israel. About two weeks later my mom called t
27、o tell me that I had $1,600 in the bank that I had forgotten about!One of my concerns about this trip was not only the cost,but the loss of time to make money;however,I made as much that summer in the ten weeks when I was at home as I had made during the fourteen weeks when I was at home the summer
28、before. The way everything worked together to make this trip possible was one of the most exciting things that have ever happened to me.This experience has shaped me in many important ways. The first thing that I learned was the importance of a strong work ethic. Working long hours did a lot to deve
29、lop my character and helped me learn the value of a dollar. It also made me learn how to search for creative ways to settle difficult situations.24.Where did the writer probably work parttime before attending the university? A. In a restaurant. B. In the tennis camps. C. In a company. D. In the camp
30、us admissions office.25.The writer took a class at a community college mainly because_. A. she wanted to save money B. life there was relatively easy C. summer time was tiring D. it was required by the university26.The writers major concern about the trip to Israel was that_. A. her mother would not
31、 give her approval B. she would fail to get credits in Israel C. a wellpaid summer job would be lost D. $1,600 couldnt be drawn out in time27.The passage is mainly about how the writer_. A. made money on the college campus B. managed to make full use of her vacation C. was forced to support herself
32、by her mother D. was shaped by working parttime through college【答案】24.A25.A26.C27.D26.C细节理解题。根据第二段的句子“One of my concerns about this trip was not only the cost, but the loss of time to make money;”可知作者关心的不是旅行的费用,而是失去了挣钱的时间。故选C。27.D主旨大意题。最后一段提到“This experience has shaped me in many important ways. The
33、 first thing that I learned was the importance of a strong work ethic.”可知这些经历在许多重要方面塑造了作者。故选D。考点:考查故事类阅读 C Public bookshelves are appearing across Germany on street corners,city squares and in suburban supermarkets. In these freeforall libraries,people can grab whatever they want to read,and leave b
34、ehind anything they want for others. Theres no need to register,no due date,and you can take or give as many as you want.“This project is aimed at everyone who likes to read .It is open for everybody,” Michael Aubermann,one of the organizers of the free book exchange said. The western city s latest
35、public shelf was put up next to Bayenturm. It is the fourth free shelf that Aubermann s group,the Cologne Citizens Foundation,has placed outside.“We set up our other outdoor shelves last year and its been working really well,” said Aubermann. The public bookshelves,which are usually financed by dona
36、tions and cared for by local volunteer groups,have appeared independently of each other in many cities,suburbs and villages. Each shelf holds around 200 books and it takes about six weeks for a complete turnover,with all the old titles replaced by new ones. Even commercial book stores and online boo
37、k sellers seem to support the idea of free book exchanges.“We see this project rather as a sales promotion than as competition,”said Elmar Muether.“If books are present everywhere,it helps our business,too.” So far,the Cologne book group has had few problems with damage or other problems. Aubermann
38、said,“Propaganda (宣传) is the only kind of literature we do not allow here.” At another bookshelf in the Bayenthal neighborhood,the lower shelves are reserved for childrens literature only.“It is important that we make it easy for everyone to participate in this reading culture on the streetfrom old
39、readers to kids to immigrants,”Aubermann said. While most of the shelves have so far been put up in upscale neighborhoods,Aubermann and the 20 volunteers who help look after the project are planning to put up future shelves in poor neighborhoods,where citizens often dont have as much access to liter
40、ature.28.Which of the following is TRUE about the public bookshelves? A. People can take the books and leave their books at will. B. People can t borrow books unless they donate books. C. People can borrow whatever they like after registering. D. People have to return the books according to the requ
41、ired time.29.According to Aubermann,the public bookshelves_. A. are financed by local volunteers B. have been going well since their birth C. were managed by the local government D. will hold more books and take a shorter turnover30.The underlined phrase “upscale neighborhoods” refers to_. A. commun
42、ities that have many people B. communities that have many tall buildings C. communities that are free to live in D. communities that are of high grade31.Which might be the best title for the passage? A. Public Reading Becomes Popular Worldwide B. New Trends of Bookshelves in Germany C. Public Booksh
43、elves Spread Across Germany D. Reading Culture on the Street in Europe 【答案】28.A29.B30.D31.C30.D词义猜测题。While most of the shelves have so far been put up in upscale neighborhoods到目前为止虽然大多数的货架已在高档社区。故选D。31.C主旨大意题。本文讲述的是公共书架出现在德国街头,城市广场和郊区的超市,对所有人开放,是一个免费的图书交换活动。公共书架,这通常是由捐款资助和照顾当地的志愿者团体建立,彼此独立地出现在许多城市、郊
44、区和乡村。故选C。考点:考查历史文化类阅读【名师点睛】历史文化类文章常涉及历史、文化、法制、宗教等方面的知识。在做这类阅读理解题时,我们应注意以下几个方面: 1、采用先题后文:先读题目,再带着问题读文章。如果带着问题读文章,有利于我们抓细节。这一遍可以采用泛读,只读重要的细节部分。 比如第29题:细节理解题。 根据文章的So far,the Cologne book group has had few problems with damage or other problems.可知,公共书架自从建立以来都很好。故选B。2、先做细节题。因为做完了局部性的事实细节题后,自然会加深我们对文章的理解
45、,这样更有利于做主旨大意题。 3、重点敲定主旨题。 (1)主题句在文章开头的情况很普遍。因此,要寻找这类文章的主旨大意就需要研究文章的首句。 DGrandparents Answer a Call As a third-generation native of Brownsville, Texas, Mildred Garza never planned to move away. Even when her daughter and son asked her to move to San Antonio to help with their children, she politely r
46、efused. Only after a year of friendly discussion did Ms. Garza finally say yes. That was four years ago. Today all three generations regard the move as a success, giving them a closer relationship than they would have had in separate cities. No statistics show the number of grandparents like Garza w
47、ho are moving closer to adult children and grandchildren. Yet there is evidence suggesting that the trend is growing. Even President Obamas mother-in-law, Marian Robinson, has agreed to leave Chicago and move into the White House to help care for her granddaughters. According to a study by grandpare
48、nts. Com, 83 percent of the people said Mrs. Robinson s decision will influence grandparents in the American family. Two-thirds believe more families will follow the example of Obamas family. “In the 1960s we were all a little wild and couldnt get away from home far enough for fast enough to prove w
49、e could do it on our own,” says Christine Crosby, publisher of Grand , a magazine for grandparents.“We now realize how important family is and how important it is”to be near them, especially when youre raising children.” Moving is not for everyone. Almost every grandparent wants to be with his or he
50、r grandchildren and is willing to make sacrifices, but sometimes it is wiser to say no and visit frequently instead. Having your grandchildren far away is hard, especially knowing your adult child is struggling, but giving up the life you know may be harder.32.Why was Garzas move a success? A. It st
51、rengthened her family ties. B. It improved her living conditions. C. It enabled her to make more friends. D. It helped her know more new places.33.What was the reaction of the public to Mrs. Robinsons decision? A. 17% expressed their support for it. B. Few people responded sympathetically. C. 83% be
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-386199.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
