天津市和平区耀华中学2020-2021学年高一上学期第二次阶段检测英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 天津市和平区耀华中学2020-2021学年高一上学期第二次阶段检测英语试题 WORD版含解析 天津市 和平区 华中 2020 2021 学年 上学 第二次 阶段 检测 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、天津市耀华中学2020-2021学年度第一学期第二次阶段检测高一年级英语学科试卷I卷(满分75分)I. 听力理解(共20小题,每小题0.5分,满分10分)第一节(共5小题;每小题0.5分,满分2.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读遍。1. Why is the woman sad?A. She feels homesick. B. She missed a call. C. She got hurt when hiking.2. What
2、does the woman mean? A. Lucy was late for school. B. Lucy got to school early. C. Lucy was absent from school.3, When does Tom have to leave?A. At 7:00. B. At7:15. C.At 7:30.4. What is the woman doing?A. Blaming the man. B. Dealing with an accident.C. Complaining about her work.5. Where does the con
3、versation probably take place?A. At a shoe shop. B. At a hotel. C. In a hospital.第二节(共15小题:每小题0.5 分,满分7.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的做答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题6. How often does the man go to the evening classes?A. Twice
4、a week. B. Three times a week. C. Four times a week.7. Why does the man take the evening classes?A. To go abroad. B. To make friends. C. To change his job. 04听第7段材料,回答第8至9题。8. When will Julie pick up her father?A. At six. B. At four. C. At two.9. What will the two speakers do next?A. Go to the airpo
5、rt. B. Play the video games. C. Choose their different dresses.听第8段材料,回答第10至12题。10. When is the man going to New Zealand?A. In two days. B. In a couple of months. C. In two weeks.14. Why did the man call the woman?A. To ask her to join him.B. To ask for some information.C. To help her set up a branc
6、h company.12. Where are they going to meet? A. At Susans. B. At Toms. C. At a restaurant. 听第9段材料,回答第13至16题。13. Where is the art exhibition taking place?A. At an art gallery. B. At a shopping mall. C. At an exhibition center.14. What does the man think of the place of the exhibition now?A. It is stra
7、nge. B. It is ordinary. C. It is cool. 15,What is being shown in the painting section of the exhibition?A. Mainly classical paintings. B. Largely contemporary paintings.C. An equal number of classical paintings and contemporary paintings.16. Which section is the most popular? A. The video section. B
8、. The sculpture section. C. The photography section听第10段材料,回答第17至20题。17. How old was Dave when his father passed away?A.15. B.10. C.5.18. What did Dave do in the evenings?A. He earned some money,B. He did housework for the family.C. He drove his brother to some places.19. Who introduced Andrew at th
9、e graduation ceremony? A. His soccer coach. B. The school headmaster. C. The head of the school district.20. What happened during Andrews speech?A. His mother started crying.B. Andrew thanked his father.C. Dave realized his hard work had paid off.II.单项选择(共15小题; 每小题1分:满分15分)1. think our city should c
10、arry out Trash-sorting rules like Shanghai_. Trash-sorting has a lot of advantages.A. My pleasureB. You have a pointC. I have no ideaD. Dont bother【答案】B【解析】【分析】【详解】考查交际用语。句意:我认为我们的城市应该像上海一样实行垃圾分类规则。你说的有道理。垃圾分类有很多优点。A. My pleasure我很乐意;B. You have a point你说的有道理;C. I have no idea我不知道;D. Dont bother不打扰了
11、。根据下文“Trash-sorting has a lot of advantages. ”说明说话人认为第一个人说的有道理。故选B。【点睛】2. If people are positive about their life, they will take the trouble to the skills they need to succeed.A. illustrateB. measureC. describeD. acquire【答案】D【解析】【详解】考查动词词义辨析。句意:如果人们对生活持积极态度,他们就会不辞辛苦去学习成功所需的技能。A. illustrate说明,阐明;B.
12、measure测量;C. describe描述,形容;D. acquire获得,学到。根据后文“the skills they need to succeed”可知指学习成功所需的技能,应用acquire。故选D。3. The new information will help Thai music culture develop, as well as_ of nearby countries.A. itB. oneC. thoseD. that【答案】D【解析】【详解】考查代词。句意:这些新信息将有助于泰国音乐文化的发展,以及周边国家的音乐文化。as well as连接空处和前面的名词短语
13、music culture,两者是并列关系,代替与前面同类不同一的事物,且此处表示特指,应该用that,故选D项。4. Hi, Robert, how are you getting on with your packing? Its time to go.I _what to take with me. Wait a moment.A. will have decidedB. was decidingC. am decidingD. decided【答案】C【解析】【分析】【详解】考查动词时态。句意:嗨,罗伯特,你的行李准备得怎么样了?该走了。我正在决定我要带些什么。稍等。根据下文的“Wai
14、t a moment.”可推断,说话人要求等一会,说明正在做某事,用现在进行时。故选C。【点睛】5. _their quick thinking during a big fire in a building, a group of young men in Dallas helped save many peoples lives.A. In spite ofB. In terms ofC. Expect forD. Thanks to【答案】D【解析】【详解】考查固定短语辨析。句意:达拉斯的一群年轻人,由于他们在一幢大楼的大火中反应迅速,帮助拯救了许多人的生命。A. In spite of
15、 尽管;B. In terms of 依据,按照;C. Expect for期望,期待;D. Thanks to由于,幸亏。根据后半句中的helped save many peoples lives“帮助挽救了很多人的命”和前半句中their quick thinking“他们反应迅速”,可知,是“由于”他们的反应迅速,才帮助挽救了很多人的命。所以空格处表示“原因”,Thanks to符合题意。故选D。6. Last week, the government started a program _ to help people who had been out of work for a lo
16、ng time.A. designedB. to designC. designingD. was designed【答案】A【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:上周,政府启动了一个项目,旨在帮助那些长期失业的人。本句主语是the government,谓语动词是started,本句无连接词连接,所以空处是非谓语动词,此处是过去分词做后置定语,修饰名词program,故选A项。 7. The business turned out to be very successful, but Tom told me that he got no personal_from it.A. quality
17、B. constructionC. benefitD. responsibility【答案】C【解析】【分析】【详解】考查名词词义辨析。句意:结果生意很成功,但汤姆告诉我他个人并没有从中得到任何好处。A.quality质量;B.construction建设;C.benefit益处;好处;D.responsibility责任。根据上文“The business turned out to be very successful”可知,成功了本应该会获得好处,but表示转折,汤姆说自己没有得到好处。故选C。【点睛】8. You look so tired. You_late last night.Y
18、es, I had to finish an important report last night so I didnt sleep at all.A. could sleepB. should have sleptC. may sleepD. must have slept【答案】D【解析】【详解】考查情态动词+have done。句意:你看起来很累。你昨晚一定睡得很晚。是的,我昨晚必须完成一份重要报告,所以一直没睡。A. could sleep能够,可以;B. should have slept本应当做某事,结果没做;C. may sleep可能,表示不确定的猜测;D. must hav
19、e slept必定做了某事,表示对过去已经发生的事情的肯定推测。结合上文“You look so tired.”可知,此处是对过去已经发生的事情的肯定推测,应用must have done。故选D。9. If you go exploring, you should prepare a good map, a compass, a raincoat, a cellphone to call for help_you get lost, and a bit of spare cash for emergencies.A. even ifB. in caseC. as long asD. as i
20、f【答案】B【解析】【分析】【详解】考查连接词词义辨析。句意:如果你去探索,你应该准备一张好地图,一个指南针,一件雨衣,一部手机来求助以防你迷路了,还要有一些备用现金以备不时之需。A.even if即使;B.in case以防;万一;C.as long as只要;D.as if似乎。根据上文的“a cellphone to call for help”可推断,用手机求助,是防备迷路。故选B。【点睛】10. A brief History of Mathematics_in 1988 and has been translated into more than 40 languages ever
21、 since.A. was publishedB. were publishedC. have been publishedD. has been published【答案】A【解析】【详解】考查动词时态语态。句意:数学简史于1988年出版,至今已被翻译成40多种语言。根据后文in 1988可知应用一般过去时,主语A brief History of Mathematics与谓语动词publish构成被动关系,为一般过去时的被动语态,主语为A brief History of Mathematics,be动词应用单数。故选A。11. Students are always fond of an
22、 educational atmosphere_their choices of subjects are mainly based on their interest.A. thatB. whichC. whereD. when【答案】C【解析】【详解】考查定语从句。句意:学生们总是喜欢这样一种教育氛围他们可以基于自己的兴趣选择科目。此处为定语从句修饰先行词atmosphere,且先行词在从句中作地点状语,应用关系副词where引导。故选C。12. Its a good habit for you to spend some time_ your successes and failures
23、 every month.A. showing offB. passing downC. giving upD. reflecting on【答案】D【解析】【详解】考查动词短语辨析。句意:每个月花点时间回顾一下自己的成功和失败是一个好习惯。A. showing off炫耀;B. passing down传下来,遗传;C. giving up放弃;D. reflecting on回顾。结合后文“your successes and failures every month”可知,此处是指每个月花时间回顾成功和失败,应用reflect on。故选D。13. It doesnt matter_yo
24、u have the ability to be on top of your professional careers as long as you work hard the whole time.A. whetherB. howC. whatD. why【答案】A【解析】【详解】考查主语从句。句意:只要你一直努力工作,你是否有能力成为职业生涯的佼佼者并不重要。it是形式主语,本句是主语从句,是真正的主语,从句不缺成分,根据句意,你有能力成为职业生涯的佼佼者是一种选择,所以用“是否”连接。故选A项。14. Kirl and I entered the art room, completel
25、y _ the rule that no student may enter the art room without permission.A. to ignoreB. ignoredC. ignoringD. to be ignored【答案】C【解析】【详解】考查现在分词。句意:基尔和我进入了美术室,完全无视学生未经允许不得进入美术室的规定。本句主语是Kirl and I,谓语动词是entered,空处句子无连词连接,也没有主语,所以空处为非谓语动词。此处是现在分词做伴随状语,Kirl and I与ignore在逻辑上是主动关系。故选C项。15. When English becomes
26、 the only language used in the classroom, students will have more opportunities to practice listening and speaking. _, they will be able to learn English more quickly.A. HoweverB. InsteadC. SimilarlyD. Therefore【答案】D【解析】【详解】考查副词辨析。句意:当英语成为课堂上唯一使用的语言时,学生将有更多的机会练习听说。因此,他们将能够更快地学习英语。A. However然而;B. Ins
27、tead相反;C. Similarly相似地;D. Therefore因此。根据前文“英语成为课堂上唯一使用的语言,学生将有更多的机会练习和他们将能够更快地学习英语,之间是因果关系,故选D项。II.完形填空(共20小题;每小题1分;满分20分)Erwin was my grandfather. In 1963, he_16_ to build a new house. But he wasnt quite sure about what to do with the old farmhouse. It seemed a waste to _17_ it, but something had t
28、o be given up_18_ it sat where the new house would be. Later he had a compromise. He hired a large tractor and_19_ to move the old farmhouse far into a land of trees. That old farmhouse has sat there since then.After my grandparents _20_, I obtained their farm. When my wife and I first moved in, my
29、wife checked the old farmhouse, and said it might bring_21_ to our young sons. I agreed and planned to tear it down. But before doing it, I thought it was _22_ to check out the old house myself to_23_ having something valuable left behind.Our two young sons _24_, after going through tall grass, we r
30、eached the old house. I was surprised by its_25_ . Its windows were gone. Chairs were broken. I was filled with_26_ about the view. I told my sons about the small house. They were amazed that there once lived nine people, who lived a_27_ life: there was no electricity and it was cold in winter._28_
31、, they were happy.Later, I was attracted by a pile of envelopes in a box. On top was the one reading“Passed by Naval Censor”. My dad had _29_ the army during World War II and had _30_ written home. My grandmother saved all of his letters. I _31_ one letter dated September, 1944. In the letter, Dad w
32、ondered about wheat harvest at home and his youngest brothers education, which clearly showed his _32_ for his family: At the bottom of the page were the words,“All is well here. Please dont _33_. ”That day, I decided to preserve the house. The building was _34_. It got to stay as long as possible a
33、s it was full of family_35_.16. A. hesitatedB. failedC. decidedD. preferred17. A. destroyB. rentC. fixD. sell18. A. unlessB. asC. whenD. though19. A. stoppedB. volunteeredC. refusedD. managed20. A. gave upB. fell offC. passed awayD. carried out21. A. dangerB. pressureC. luckD. inspiration22. A. easy
34、B. possibleC. wiseD. early23. A. delayB. avoidC. imagineD. risk24. A. returnedB. followedC. promisedD. wondered25. A. designB. priceC. functionD. state26. A. sadnessB. nervousnessC. carefulnessD. awareness27. A. quietB. busyC. healthyD. hard28. A. InsteadB. OtherwiseC. HoweverD. Therefore29. A. join
35、edB. escapedC. quittedD. honored30. A. regularlyB. temporarilyC. unwillinglyD. impossibly31. A. gave awayB. went throughC. set upD. put out32. A. admirationB. careC. regretD. sympathy33. A. stayB. hurryC. worryD. listen34. A. modernB. similarC. grandD. valuable35. A. membersB. lettersC. instructions
36、D. memories【答案】16. C 17. A 18. B 19. D 20. C 21. A 22. C 23. B 24. B 25. D 26. A 27. D 28. C 29. A 30. A 31. B 32. B 33. C 34. D 35. D【解析】本文是一篇记叙文。作者通过这篇文章主要向我们描述了老房子充满了家庭的回忆,依然可以留下有价值的东西,值得后代珍惜。【16题详解】考查动词词义辨析。句意:1963年,他决定要建一所房子。A. hesitated犹豫;B. failed失败;C. decided决定;D. preferred更喜欢。根据下文“It seemed
37、 a waste to 2 it, but something had to be given up3 it sat where the new house would be. (摧毁它似乎是一种浪费,但必须放弃一些东西,因为它坐落在新房子将要建的地方。)”可知他要建一所新的房子,故选C项。【17题详解】考查动词词义辨析。句意:摧毁它似乎是一种浪费,但必须放弃一些东西,因为它坐落在新房子将要建的地方。A. destroy摧毁;B. rent 租金;C. fix修复;D. sell 出售。由句意“因为它坐落在新房子将要建的地方。”所以要摧毁它,故选A项。【18题详解】考查连词词义辨析。句意:摧毁
38、它似乎是一种浪费,但必须放弃一些东西,因为它坐落在新房子将要建地方。A. unless除非;B. as 因为;C. when 当;D. though尽管。由句意“但必须放弃一些东西”可知要建新房子的话得摧毁旧农舍,因为旧农舍的位置是要建新房的位置,故选B项。【19题详解】考查动词词义辨析。句意:他雇了一辆大拖拉机,设法把那座旧农舍移到一片树林深处。A. stopped停止;B. volunteered自愿;C. refused拒绝;D. managed设法,管理。根据“Later he had a compromise.(之后他想出了一个折中的办法。)”可知祖父请来拖拉机,是想设法把旧农舍移到
39、树林深处去,故选D项。【20题详解】考查动词词义辨析。句意:我的祖父母去世后,我得到了他们的农场。A. gave up 放弃;B. fell off 摔倒;C. passed away 去世;D. carried out实施。根据下一句“I obtained their farm.(我得到了他们的农场)” 以及下文“When my wife and I first moved in, my wife checked the old farmhouse, and said it might bring6 to our young sons. (当我和我的妻子第一次搬进来的时候,我的妻子检查了旧农
40、舍,说这可能会给我们年幼的儿子们带来危险。)”可知作者一家搬到这里生活,所以是在祖父母去世后,作者得到了他们的农场,故选C项。【21题详解】考查名词词义辨析。句意:当我和我的妻子第一次搬进来的时候,我的妻子检查了旧农舍,说这可能会给我们年幼的儿子们带来危险。A. danger危险;B. pressure 压力;C. luck 运气;D. inspiration 灵感。由句意“我的妻子检查了旧农舍”以及“ I agreed and planned to tear it down.(我同意了,并计划把它拆掉。)”可知旧农舍可能会给小孩子们带来“危险”,故选A项。【22题详解】考查形容词词义辨析。句
41、意:但在此之前,我认为自己检查一下旧房子是明智的,以避免落下一些有价值的东西。A. easy简单的;B. possible 可能的;C. wise明智的;D. early 早的。由句意“以避免落下一些有价值的东西”结合最后一段“That day, I decided to preserve the house. The building was 19. It got to stay as long as possible as it was full of family20.(那天,我决定保护这所房子。这座房子很有价值。它会尽可能长时间的留在那里,因为它充满了家庭的回忆。)”可知作者认为在拆掉
42、房子之前去检查一下是明智的,故选C项。【23题详解】考查动词词义辨析。句意:但在此之前,我认为自己检查一下旧房子是明智的,以避免落下一些有价值的东西。A. delay延迟;B. avoid 避免;C. imagine想象一下;D. risk 风险。根据“something valuable left behind(落下一些有价值的东西)”可知是在拆除前检查是为了避免落下一些有价值的东西,故选B项。【24题详解】考查动词词义辨析。句意:我们的两个小儿子跟在后面。A. returned返回;B. followed跟随;C. promised答应;D. wondered想知道。由下文“after g
43、oing through tall grass, we reached the old house(穿过高高的草丛后,我们到达了那所老房子)”可知他们去到老房子时孩子们“跟着”,故选B项。【25题详解】考查名词词义辨析。句意:我对它的状况感到惊讶。A. design设计;B. price 价格;C. function 功能;D. state 状况,国家。由下文“Its windows were gone. Chairs were broken. (窗户都不见了。椅子坏了。)”可知是对旧农舍的状况感到惊讶,故选D项。【26题详解】考查名词词义辨析。句意:我对这景象感到很悲伤。A. sadness
44、悲伤;B. nervousness 紧张;C. carefulness粗心;D. awareness 意识。结合下文“ They were amazed that there once lived nine people, who lived a12 life: there was no electricity and it was cold in winter.13they were happy.(他们令人感到很惊讶的是,曾经有九个人,他们过着艰苦的生活:那里没有电,冬天很冷。但他们很开心)”回忆起祖辈们在此幸福的生活,看着眼前这旧农舍残败的现状,作者此时充满了悲伤,故选A项。【27题详解】
45、考查形容词词义辨析。句意:他们令人感到很惊讶的是,曾经有九个人,他们过着艰苦的生活:那里没有电,冬天很冷。A. quiet安静的;B. busy 忙的;C. healthy 健康的;D. hard艰苦的。由“ there was no electricity and it was cold in winter.13they were happy.(那里没有电,冬天很冷。)”可知是过着艰苦的生活,故选D项。【28题详解】考查副词词义辨析。句意:但是他们很开心。A. Instead相反;B. Otherwise 否则;C. However 然而;D. Therefore因此。上文提到“They w
46、ere amazed that there once lived nine people, who lived a12 life: there was no electricity and it was cold in winter.13,they were happy.(他们令人感到很惊讶的是,曾经有九个人,他们过着艰苦的生活:那里没有电,冬天很冷。)”可知他们的生活艰苦,结合句意“他们很开心”可知上下文为转折关系,故选C项。【29题详解】考查动词词义辨析。句意:我爸爸在第二次世界大战期间参军,经常写信回家。A. joined加入;B. escaped 逃走;C. quitted 放弃;D.
47、 honored尊重,给.以荣誉。根据“ during World War II(在第二次世界大战期间)”可知爸爸当时“参军”,故选A项。【30题详解】考查副词词义辨析。句意:我爸爸在第二次世界大战期间参军,经常写信回家。A. regularly定期地,有规律地;B. temporarily暂时;C. unwillingly不情愿地;D. impossibly 不可能地。根据下一句“My grandmother saved all of his letters. (我祖母保存了他所有的信件。)”可推知爸爸经常写信回家,故选A项。【31题详解】考查动词短语辨析。句意:我看了一封1944年9月的信
48、。A. gave away 分发,赠送;B. went through 浏览,看,经历;C. set up设置;D. put out 熄灭,出版。根据下文“In the letter, Dad wondered about wheat harvest at home and his youngest brothers education,which clearly showed his_ 17 for his family: (在信中,爸爸想知道家里的小麦收成和他最小的弟弟的教育情况,这清楚地表明了他对家人的关心。)”可知作者看了这封信,故选B项。【32题详解】考查名词词义辨析。句意:在信中,
49、爸爸想知道家里的小麦收成和他最小的弟弟的教育情况,这清楚地表明了他对家人的关心。A. admiration钦佩;B. care关心;C. regret 后悔;D. sympathy 同情。由上文“Dad wondered about wheat harvest at home and his youngest brothers education”可知这是对家人的关心,故选B项。【33题详解】考查动词词义辨析。句意:这里一切都很好。请不要担心。A. stay留下来;B. hurry 快点;C. worry 担心;D. listen 听着。由上文“All is well here.”可知,作者父
50、亲最后让家人不要担心,故选C项。【34题详解】考查形容词词义辨析。句意:这座建筑很有价值。A. modern现代的;B. similar 类似的;C. grand宏大的,宏伟的;D. valuable 有价值的。根据下一句“It got to stay as long as possible as it was full of family memories .(它必须尽可能长时间保存下来,因为它充满了家庭回忆。)”可知这个旧房子充满了家庭的回忆,再结合作者决定保存这个旧房子可知作者认为它很有价值,故选D项。【35题详解】考查名词词义辨析。句意:它必须尽可能长时间保存下来,因为它充满了家庭回忆
51、。A. members 成员;B. letters 信件,字母;C. instructions 指导,介绍;D. memories 记忆,回忆。由前两段内容对旧房子的现状以及保留下的物品和其中的回忆可知,这个旧房子充满了家庭的回忆,故选D项。IV.阅读理解(共20小题;每小题1.5分;满分30分)ASpring lifts our spirits. Its a time for Nature to bring us back to life after a cold season. I live not far from the Kairaku Park, which is one of th
52、e largest gardens in Japan, and famous for its near 10,000 plum trees. I am fortunate to have them all outside my backyard, and take advantage of the walking paths daily.I see the same trees and swans every day, but that day was different. At the edge of the small lake, I saw some new -born black sw
53、ans. They were pretty and cute. They stayed with their mom.While taking a few photos of the sunset, I was interrupted by a high sound going on for some time. So, I turned around and saw one little swan was stuck by two stones. Its mother was trying to make it out but failed. I tried to get near but
54、the mother was ever so angry! She wouldnt allow me to get close, so I turned to an old man sitting on the bench and said,“Excuse me, the swan baby cant move and I want to help it, but the mother is extremely angry! Could you please do me a favor?After hearing my words, the man smiled at me first and
55、 then agreed to help me. He drove the mother away with great efforts, and for several times, he was almost hurt by the mother. Thanks to him, I was able to get there and push the little swan out of the gap finally. Oh, I really hoped it wasnt injured, but at least it was alive and swimming!In spring
56、, I become more physically active. Things around dont make us, but Nature does, and it keeps us going. I am positive that all of us have a little piece of nature in our own neighborhoods. Somewhere we will be reminded why natural life is so important- -because we grow with it! Personally, I am happy
57、 that baby birds can put a smile on my face! I struggle for having a small number of things in life, and being filled with simple reality-at one with Nature.36. What can we know about the author from Paragraph 1?A. Her favorite season is spring.B. She enjoys doing outdoor sports.C. Her backyard is f
58、illed with plum trees.D. She is satisfied with her living environment.37. Why was that day special for the author?A. She took a few photos of the sunset.B. She made a little swans mother angry.C. She met some swans and helped one of them.D. She met an old man and made friends with him.38. What kind
59、of person is probably the old man?A. Well-known.B. Warm-hearted.C. Selfish.D. Outgoing.39. What makes us more physically active according to the author?A. Nature.B. kindness.C. The garden.D. The things around.40. It can be inferred from the text that the author_.A. is really a nature loverB. is shor
60、t of some life skillC. asks people to help the weakD. calls on more people to protect the environment【答案】36. D 37. C 38. B 39. A 40. A【解析】这是一篇记叙文。短文叙述了在春天,作者在公园散步时和公园里的一人老人拯救了受伤的小天鹅的故事。作者感到自然界是如此重要,因为人类和自然在一起成长。人类应该与自然界融为一体。【36题详解】推理判断题。根据第一段“I live not far from the Kairaku Park, which is one of the
61、 largest gardens in Japan, and famous for its near 10,000 plum trees. I am fortunate to have them all outside my backyard, and take advantage of the walking paths daily.”可知,我住的地方离凯乐公园不远,它是日本最大的花园之一,以近一万棵李子树而闻名。我很幸运,它们都在我的后院外面,每天都我能在小路上散步。由此判断出,作者对于自己的生活环境很满意。故选D项。【37题详解】细节理解题。根据第二段“I see the same tr
62、ees and swans every day, but that day was different. At the edge of the small lake, I saw some new -born black swans. They were pretty and cute.” 我每天都看到同样的树和天鹅,但那天不同。在小湖边,我看到了一些新出生的黑天鹅。它们又漂亮又可爱。根据第三段“Thanks to him, I was able to get there and push the little swan out of the gap finally. Oh, I really
63、 hoped it wasnt injured, but at least it was alive and swimming!” 多亏了他,我才得以爬到那里,把小天鹅夹缝里拉出来。哦,我真希望它没有受伤,但至少它还活着,还在游泳!。由此可知,那天对作者来说是特别的一天,是因为她遇到了一些天鹅,并帮助了其中一只。故选C项。【38题详解】推理判断题。根据第三段“After hearing my words, the man smiled at me first and then agreed to help me. He drove the mother away with great effo
64、rts, and for several times, he was almost hurt by the mother.”可知,听了我的话,那人先对我笑了笑,然后同意帮助我。他费了好大的劲才把天鹅妈妈赶走,有好几次差点被天鹅妈妈伤到。由此判断出,老人很热心。故选B项。【39题详解】细节理解题。根据最后一段“In spring, I become more physically active. Things around dont make us, but Nature does, and it keeps us going. I am positive that all of us have
65、 a little piece of nature in our own neighborhoods”可知,在春天,我变得更加活跃。我们不是被周围的事物所左右,而是被大自然所左右,它让我们不断前进。我确信,在我们每个人的社区里,都存在着大自然的一部分。由此可知,根据作者的说法,是自然让我们身体更活跃。故选A项。【40题详解】推理判断题。根据最后一段“Somewhere we will be reminded why natural life is so important- -because we grow with it! I struggle for having a small numb
66、er of things in life, and being filled with simple reality-at one with Nature.”可知,在某个地方我们会被提醒,为什么自然生命如此重要 -因为我们与它一起成长!我为生活中少数的“东西”而奋斗,为充满简单的现实而奋斗与自然融为一体。再结合上文作者冒险救小天鹅的故事,由此判断出,作者是一位真正的热爱大自然的人。故选A项。BI developed postpartum depression (PPD) (产后抑郁症) after giving birth to my first son.Actually, I started
67、 feeling bad before I even had my son. It started with severe anxiety about doctors appointments.The night I arrived home after giving birth, I had my first panic attack. I doubted I was having a slight heart attack. The next day, a public health nurse visited our home to see if everything was fine
68、with me- whether I had a heart attack or suffered anything else or I was just all alright. She reassured me that I didnt have a heart problem, and informed me that it was likely a panic attack. The nurse visit was part of a program that provided support for new moms. Sadly, it didnt include any info
69、rmation on PPD.By my six-week postpartum checkup, I knew something was wrong. I was having difficulty falling asleep and I felt like I was slowly going crazy. Panic attacks were more frequent. I talked with my obstetrician (产科医师),but unfortunately, she was not trained to recognize or cure PPD. Now I
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-386942.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
