分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 20

类型广东省华南师范大学附中2013届高三英语5月综合测试试题(含解析)新人教版.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:388089
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:20
  • 大小:603KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    广东省 华南师范大学 附中 2013 届高三 英语 综合测试 试题 解析 新人
    资源描述:

    1、2013届华师附中高三综合测试英 语 2013-5本试卷共10页,三大题,满分135分。考试用时120分钟。注意事项:1答卷前,考生务必用黑色字迹的钢笔或签字笔将自己的校名、姓名、考号填写在答题卡的密封线内。2选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案;不能答在试卷上。3非选择题必须用黑色字迹的钢笔或签字笔作答,答案必须写在另发的答题卷各题目指定区域内的相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案;不准使用铅笔和涂改液;不按以上要求作答的答案无效。4考生必须保持答题卡的整洁。考试结束后,将答题卷和答题卡一并收回。I

    2、语言知识及应用(共两节,满分45分)ks5u第一节 完形填空 (共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从115各题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。I will be traveling to Australia as a Student Ambassador with People to People. People to People arranges for American students to travel all around the world to learn about other 1 , and to help

    3、others understand American culture. The program was founded by former President Dwight D. Eisenhower to _2_ peace through understanding.I had to 3 many hours of special work to get to this point. First, a teacher nominated me, and then I attended an informational meeting about the program. The appli

    4、cation process included an interview, and 4 , I was accepted.Thats when the hard work really 5 . In addition to attending monthly meetings to prepare for the big 6 , my parents encouraged my twin sister Beth (also participating in the program) and me to 7 $2,000 each to help pay for the cost. And so

    5、 the fund-raising began. We did everything from 8 candy bars to decorating peoples mailboxes during the holiday season. We also baby-sat, washed cars, held a yard sale, and washed windows. After months of 9 work I had raised a total of $2,319! 10 , Beth and I raised over $4,500!Now I have a problem

    6、packing. Yes, I know it sounds unimportant, but my suitcase seems to have shrunk as I placed my 11 inside. According to airline 12 , a suitcase can be no larger than 54 inches and weigh no more than 44 pounds. For a person who likes to wear a different outfit every day, packing all my clothes into s

    7、uch a small space seemed an 13 task. However, I have gradually 14 my load and my suitcase which started out weighing overweight now checks in at a mere 36 pounds. Apart from a slightly bloated carry-on bag, my luggage is definitely manageable. I 15 that I will get much sleep tonight because I am so

    8、excited! I know that what lies ahead is going to be the trip of a lifetime!1. A. studentsB. countriesC. culturesD. schools【答案】C【解析】students学生; countries国家; cultures文化; schools学校。根据to help others understand American culture可知应选C。2. A. promoteB. findC. keepD. make【答案】A【解析】promote促进; find找到;keep保持; mak

    9、e制造。这个计划的目的是通过理解促进和平,故选A。3. A. give awayB. put inC. set asideD. take on【答案】B【解析】give away泄露; put in花费,提出,申请; set aside留出; take on呈现。“我”不得不花费时间来做特殊工作为了达到这个目的,故选B。4. A. especiallyB. usuallyC. finally D. luckily【答案】C【解析】especially尤其; usually通常;finally最后;luckily幸运地。申请的过程包括面试,最后还是被接受了。故选C。5. A. finishedB

    10、. began C. continuedD. went【答案】B【解析】finish完成; begin开始;continue继续; go去。那是当这艰苦的工作真地开始的时候,故选B。6. A. ceremonyB. partyC. businessD. trip【答案】D【解析】ceremony仪式; party聚会; business生意; trip旅行。除了惨呀每月的会议为了准备这次打的旅行,故选D。7. A. borrowB. raiseC. spend D. save【答案】B【解析】borrow借; raise筹集; spend花费; save节省。“我”的父母鼓励“我”和“我”的妹

    11、妹每一个人要筹集2000美元来付这次的费用,故选B。8. A. making B. distributing C. collectingD. selling【答案】D【解析】making制造; distributing分配; collecting收集; selling卖。我们做的一切从卖糖果到假日期间给别人装扮邮包,故选D。9. A. challengingB. complicatedC. hardD. interesting【答案】C【解析】challenging挑战; complicated难懂的,复杂的; hard努力的; interesting有趣的。几个月的努力工作后,“我”挣了23

    12、19美元,故选C。10. A. CombinedB. ExpectedC. Separated D. Completed【答案】A【解析】combined结合的,联合的; expected预期的; separated分开的;completed完全的。“我”和Beth总共挣了4500美元,故选A。11. A. goods B. belongings C. treasuresD. materials【答案】B【解析】goods商品; belongings,所有物,财产; treasures宝物; materials材料。似乎“我”的箱子变小了,因为“我”要把的所有的东西都放进去,故选B。12. A

    13、. experiencesB. routinesC. regulations D. services【答案】C【解析】experiences经历; routines路线; regulations规章制度; services服务。按照飞机的规章制度,箱子不能长于54英寸,故选C。13. A. easyB. exhausting C. importantD. impossible【答案】D【解析】easy容易的; exhausting耗尽的; important重要的; impossible不可能的。“我”把所有的衣服都放进这么小的一个我空间似乎是不可能的,故选D。14. A. sharedB.

    14、lessenedC. filled D. carried【答案】B【解析】share分享; lessen减轻,变小; fill满足; carry运载。“我”慢慢地减少箱子的重量,故选B。15. A. doubtB. hopeC. believeD. admit【答案】A【解析】doubt怀疑; hope希望; believe相信; admit承认,允许。“我”怀疑“我”今天晚上能否好好地睡觉,因为“我”太兴奋了。故选A。第二节 语法填空 (共10小题;每小题1.5分,满分15分) 阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空,并将

    15、答案填写在答卷标号为l625的相应位置上。Why dont birds get lost on their long flights from one place to another? Not long ago, experiments showed that birds rely 16 the sun to guide them during daylight hours. But what about birds 17 fly by night? Tests with artificial stars have proved that certain night flying birds

    16、 are able to follow the stars in their long-distance flights.A dove had spent its lifetime in a cage and had never flown under a 18 (nature) sky. Yet 19 showed an inborn ability to use the stars for guidance. The birds cage 20 (place) under an artificial star-filled sky. The bird tried to fly in the

    17、 same direction as that 21 (take) by his outdoor cousins. Any change in the position of the make-believe stars caused 22 change in the direction of his flight.Scientists think that doves, when 23 (fly) in daylight, use the sun for guidance. But the stars are apparently their principal means of navig

    18、ation. What do they do 24 the stars are hidden by clouds? Apparently, they find their way by such landmarks as mountain ranges, coastlines, and river courses. But when its too dark to see these, the doves circle 25 (help), unable to get their position.II阅读(共两节,满分50分)第一节 阅读理解 (共20小题;每小题2分,满分40分) 阅读下列

    19、短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。(A)At Beijings Haite Garden Primary School, pupils pore over their work, concentrating on sums and language learning. However, they are not reading in textbooks, but on the screens of tablet computers linked to a wireless network. The school recently became one

    20、of a handful of schools in the capital to take this plunge. The tablet roll-out is a trial designed to discover new ways to inspire children to learn, according to school head Wu Youying. As a trial site, the school has encountered various teething troubles with the project - including difficulties

    21、in network instability, shortage of e-textbook resources and limitations with charging the devices. More resources are turning up, though.Li Jiangnan, a teacher with the school, explains that students use the tablets in three classes - Chinese, math and English. In Lis class, students follow the tea

    22、chers guidance on drawing Chinese characters on their touchscreens. If correct, the strokes turn red, while incorrect ones remain their original color, turning the dull writing practice into a vivid online game. However, not everyone is convinced. Netizens have expressed concerns that electric scree

    23、ns may harm childrens eyesight. The authorities should study whether using tablets would have this impact, and that it is irresponsible for the government to take action without such due diligence, according to a post by Internet user Wang Jiafu. Parents also fretted that the youngsters, lacking sel

    24、f control, will log onto instant messaging tools or games as soon as their teachers backs are turned. Allowing pupils unlimited access to the Internet is likely to distract their attentions as well as deprive them of imagination, said one parent on condition of anonymity.Education expert Liu Yongmin

    25、g, notes Beijings attempt to incorporate high technology into traditional classes follows current worldwide teaching trends. We should treat the tablet as a supportive tool because the essence of education lies in learning and thinking through reading and writing, and this should not be shattered an

    26、d changed, Liu adds.26. The school has experienced difficulties in the project EXCEPT_.A. that the network is not stableB. that they are short of relevant resourcesC. that it is not easy to charge the devicesD. that there are more and more relevant resources now【答案】D【解析】细节理解题。根据including difficultie

    27、s in network instability, shortage of e-textbook resources and limitations with charging the devices.故选D。27. Which of the following is TRUE according to the passage?A. The school is one of the few ones to join in the experiment.B. The school is the only one to join in the experiment.C. The school is

    28、 forced to join in the experiment.D. The teachers in the school are in favour of the trial.【答案】A【解析】细节理解题。根据As a trial site, the school has encountered various teething troubles,学校是个实验基地,故选A。28. According to Teacher Li Jiangnan, the new way of teaching is _.A. a good way of teaching, for it is a gam

    29、e. B. a good way of teaching, for it is interesting.C. not a good way of teaching, for it is not so instructive.D. not a good way of teaching, for it turns learning into a game. 【答案】B【解析】细节理解题。根据turning the dull writing practice into a vivid online game.故选B。29. What can we learn from the last paragr

    30、aph?A. The new teaching way is the best in the world.B. Even Education experts are against the new method.C. It is in line with current worldwide teaching trends. D. China is taking a lead in incorporating high technology into traditional classes.【答案】C【解析】细节理解题。根据Education expert Liu Yongming, notes

    31、 Beijings attempt to incorporate high technology into traditional classes follows current worldwide teaching trends.是符合但当今世界上的教育趋势,故选C。30. Parents attitude towards this new teaching method is_.A. doubtfulB. approvingC. objectiveD. positive【答案】A【解析】细节理解题。根据Parents also fretted that the youngsters, la

    32、cking self control, will log onto instant messaging tools or games as soon as their teachers backs are turned.家长持怀疑的态度,故选A。(B)Going on holiday not only makes you feel good while youre there - you gain the health benefits for months, new research shows. Jetting off to exotic destinations such as the

    33、Maldives cuts your blood pressure, helps you sleep better and bounce back from stress, it found. The benefits last at least a fortnight longer than the vacation and can be felt for months in some cases where it is claimed. Experts say workers should always take their full holiday entitlement each ye

    34、ar - as many as one in three dont - to get the benefits.The study compared key health markers in holidaymakers visiting Thailand, Peru or the Maldives, with people who stayed at home and continued working. The average blood pressure of those on holiday dropped by six percent while the workers saw th

    35、eir blood pressure rise by two percent over the same period. The sleep quality of holidaymakers improved by 17 percent while that of the non-holidaymakers deteriorated by 14 percent.The study also found the ability of vacationers to recover from stress - known as the stress-resilience test - improve

    36、d by 29 percent. There was a 71 percent fall in stress resilience scores among workers. Tests showed a fall in blood glucose levels, reducing the risk of diabetes, trimmer waistlines and enhanced mood and energy levels, with the effects sustained for at least two weeks after returning home. The Holi

    37、day Health Experiment was conducted by tour operator Kuoni and Nuffield Health, the UKs largest healthcare charity.31. According to the passage, how many people go on holiday?A. One third.B. Two thirds.C. 17 percent. D. A quarter.【答案】B【解析】细节理解题。根据Experts say workers should always take their full hol

    38、iday entitlement each year - as many as one in three dont - to get the benefits.2/3的人去度假,故选B。32. Which of the following can we infer from the passage?A. The further you go, the better the benefits.B. Most people like to stay at home during the holiday. C. Holiday makers are more adaptable than non-h

    39、olidaymakers.D. The result of the study is mostly based on the description from the people involved.【答案】C【解析】推理判断题。根据Jetting off to exotic destinations such as the Maldives cuts your blood pressure, helps you sleep better and bounce back from stress, it found.可以推出度假的人比不度假人更具有适应性,因为缓解了压力和度假有利于身体健康,故选

    40、C。33. The underlined word “deteriorated” in Para. 3 probably means _.A. improved B. rose C. worsened D. remained【答案】C【解析】词义猜测题。根据The sleep quality of holidaymakers improved by 17 percent while that of the non-holidaymakers deteriorated by 14 percent.这里while表示前后的对比,前面用的是improved“提高,变好”与它对应的是“变坏”,故选C。

    41、34. The author intends to tell us that _.A. we have to go on holiday as much as possibleB. youll certainly get depressed if you dont go on holidayC. it is best to go to foreign countries like MaldivesD. we had better go on holiday for the benefit of health【答案】D【解析】细节理解题。根据Going on holiday not only m

    42、akes you feel good while youre there - you gain the health benefits for months,为了身体的健康我们最好去度假,故选D。35. The best title of the passage is _ .A. Health Benefits from Holiday B. A Holiday Health ExperimentC. Health Problems of Having HolidayD. Key Health Markers in Holidaymakers【答案】A【解析】标题归纳题。根据全文的内容旅游带来

    43、了身体的健康,故选A。(C) In the fall of 1985, I was a bright-eyed girl heading off to Howard University, aiming at a legal career and dreaming of sitting on a Supreme Court bench somewhere. Twenty-one years later I am still a bright-eyed dreamer and one with quite a different tale to tell. My grandma, an amaz

    44、ing woman, graduated from college at the age of 65. She was the first in our family to reach that goal. But one year after I started college, she developed cancer. I made the choice to withdraw from college to care for her. It meant that school and my personal dream would have to wait. Then I got ma

    45、rried with another dream: building my family with a combination of adopted and biological children. In 1999, we adopted our first son. To lay eyes on him was fantastic-and very emotional. A year later came our second adopted boy. Then followed son No. 3. In 2003, I gave birth to another boy. You can

    46、 imagine how fully occupied I became, raising four boys under the age of 8. Our home was a complete zoo-a joyous zoo. Not surprising, I never did make it back to college full-time. But I never gave up on the dream either. I had only one choice: to find a way. That meant taking as few as one class ea

    47、ch semester. The hardest part was feeling guilty about the time I spent away from the boys. They often wanted me to stay home with them. There certainly were times I wanted to quit, but I knew I should set an example for them to follow through the rest of their lives.In 2007, I graduated from the Un

    48、iversity of North Carolina. It took me over 21 years to get my college degree!I am not special, just single-minded. It always struck me that when youre looking at a big challenge from the outside it looks huge, but when youre in the midst of it, it just seems normal. Everything you want wont arrive

    49、in your life on one day. Its a process. Remember: little steps add up to big dreams.36. When the author went to Howard University, her dream was to be _. A. a writerB. a teacherC. a judgeD. a doctor【答案】C【解析】细节理解题。根据aiming at a legal career and dreaming of sitting on a Supreme Court bench somewhere.故

    50、选C。37. Why did the author quit school in her second year of college?A. She wanted to study by herself.B. She fell in love and got married.C. She suffered from a serious illness.D. She decided to look after her grandma. 【答案】D【解析】细节理解题。根据I made the choice to withdraw from college to care for her.她决定去照

    51、顾她的祖母,故选D。38. What can we learn about the author from Paragraphs 4 and 5?A. She was busy yet happy with her family life.B. She ignored her guilty feeling for her sons.C. She wanted to remain a full-time housewife.D. She was too confused to make a correct choice.【答案】A【解析】细节理解题。根据Our home was a comple

    52、te zoo-a joyous zoo.她很忙但是她过得很高兴,故选A。39. What does the author mostly want to tell us in the last paragraph?A. Failure is the mother of success.B. Little by little, one goes far.C.Every coin has two sides.D. Well begun, half done.【答案】B【解析】细节理解题。根据little steps add up to big dreams.故选B。40. Which of the

    53、following can best describe the author?A. Caring and determined.B. Honest and responsible.C. Ambitious and sensitive.D. Innocent and single-minded.【答案】A【解析】细节理解题。根据她抚养弃婴说明她有爱心,根据It took me over 21 years to get my college degree!花21年得到一个文凭说明她有决心和毅力,故选A。(D)An idea that started in Seattles public libra

    54、ry has spread throughout America and beyond. The concept is simple: help to build a sense of community in a city by getting everyone to read the same book at the same time.In addition to encouraging reading as a pursuit (追求) to be enjoyed by all, the program allows strangers to communicate by discus

    55、sing the book on the bus, as well as promoting reading as an experience to be shared in families and schools. The idea came from Seattle librarian Nancy Pearl who launched the If All of Seattle Read the Same Book project in 1998. Her original program used author visits, study guides and book discuss

    56、ion groups to bring people together with a book, but the idea has since expanded to many other American cities, and even to Hong Kong.In Chicago, the mayor appeared on television to announce the choice of To Kill a Mockingbird as the first book in the One Book, One Chicago program. As a result, read

    57、ing clubs and neighbor-hood groups sprang up around the city. Across the US, stories emerged of parents and children reading to each other at night and strangers chatting away on the bus about the plot and characters. The only problem arose in New York, where local readers could not decide on one bo

    58、ok to represent the huge and diverse population. This may show that the idea works best in medium-sized cities or large towns, where a greater sense of unity can be achieved. Or it may show that New Yorkers rather missed the point, putting all their energy and passion into the choice of the book rat

    59、her than discussion about a book itself.Ultimately, as Nancy points out, the level of success is not measured by how many people read a book, but by how many people are enriched by the process or have enjoyed speaking to someone with whom they would not otherwise have shared a word.41. What is the p

    60、urpose of the project launched by Nancy?A. To invite authors to guide readers.B. To encourage people to read and share.C. To involve people in community service.D. To promote the friendship between cities.【答案】B【解析】细节理解题。根据the program allows strangers to communicate by discussing the book on the bus,

    61、 as well as promoting reading as an experience to be shared in families and schools.这个计划鼓励人们去读书和分享书的内容,故选B。42. Why was it difficult for New Yorkers to carry out the project?A. They had little interest in reading.B. They were too busy to read a book.C. They came from many different backgrounds.D. The

    62、y lacked support from the local government.【答案】C【解析】细节理解题。根据The only problem arose in New York, where local readers could not decide on one book to represent the huge and diverse population.因为他们来自不同的文化背景,故选C。43. According to the passage, where would the project be more easily carried out?A. In large

    63、 communities with little sense of unity.B. In large cities where libraries are far from home.C. In medium-sized cities with a diverse population.D. In large towns where agreement can be quickly reached.【答案】D【解析】细节理解题。根据This may show that the idea works best in medium-sized cities or large towns, whe

    64、re a greater sense of unity can be achieved.在大的城镇容易实现这个计划,故选D。44. The underlined words “shared a word” probably mean _.A. exchanged ideas with each other B. discussed the meaning of a wordC. gained life experience D. used the same language【答案】A【解析】词义猜测题。根据how many people are enriched by the process

    65、or have enjoyed speaking to someone with whom they would not otherwise故选A。45. According to Nancy, the degree of success of the project is judged by .A. the careful selection of a proper bookB. the growing popularity of the writersC. the number of people who benefit from readingD. the number of books

    66、 that each person reads【答案】C【解析】细节理解题。根据as Nancy points out, the level of success is not measured by how many people read a book, but by how many people are enriched by the process根据有多少人得益于读书,故选C。第二节 信息匹配(共5小题;每小题2分,满分10分) 阅读下列应用文及相关信息,并按要求匹配信息。请在答题卡上将答案项涂黑,选E请同时涂AB,选F请同时涂CD。 首先请阅读下列近期热播的国外影视作品的海报及提

    67、示性文字:A. The Apparition is a 2012 American supernatural horror film written and directed by Todd Lincoln and starring Ashley Greene, Sebastian Stan, Tom Felton, Julianna Guill and Luke Pasqualino.B. Iron Man 3 is eagerly anticipated and awaited by Iron Man fans, but marketing and distribution, promot

    68、ion and licensing turf wars between the principal studios and various production entities have caused delays. Robert Downey, Jr., is now returning to his role of Tony Stark, iron man.C. A funny and touching coming-of-age story based on the beloved best-selling novel by Stephen Chbosky, the film is a

    69、 modern classic that captures the dizzying highs and crushing lows of growing up. It is a moving tale of love, loss, fear and hopeand the unforgettable friends that help us through life.D. Disney brings enchantment home with the American fantasy drama film, an inspiring, magical story for the whole

    70、family starring Jennifer Garner. Cindy (Garner) and Jim are a happily married couple who cant wait to start a family but can only dream about what their child would be like.E. The ensemble comedy follows a group of friends, many of whom havent seen each other in quite some time, on the night of thei

    71、r high school reunion. They realize they still havent quite grown up in some ways.F. The story follows the squad as they undertake a seemingly simple mission which evolves into a quest for revenge against rival Jean Vilain. The film aroused controversy over the accidental death of a stuntman and env

    72、ironmental damage caused during filming in Bulgaria.以下是这些影视作品的背景简介或相关评论。请将相关的背景简介或评论与影视作品的海报及提示性文字匹配起来。46. This occasion can be helpful to ones current life position and poisonous all the same, which can give them insight as to who they were and what they did during their four years in school. It ca

    73、n be a fond look back on the naive days of adolescence, when youre in that very awkward position where youre not a child or an adult. 【答案】E【解析】what they did during their four years in school.选项Emany of whom havent seen each other in quite some time, on the night of their high school reunion.高中生活的事情,

    74、故选E。47. The element of fantasy is always present in comic book movies, especially when the hero has superhero elements. He may play a superhero on film, but he is all too human in real life. The 47-year-old injured his ankle while shooting a stunt on the North Carolina set of the film. The threequel

    75、 will briefly halt production until the star is back on the mend. There will be a short delay in the production schedule. 【答案】B【解析】根据He may play a superhero on film, 和Iron Man 3 is eagerly anticipated and awaited by Iron Man fans, Robert Downey, Jr., is now returning to his role of Tony Stark, iron

    76、man.故选B。48. The task looks like an easy paycheck for Barney and his band of old-school mercenaries. But when things go wrong, they are compelled to seek revenge. The production received a fine for unlawfully removing shrubs and small trees from the entrance of Devetashka Cave. Critics complained tha

    77、t filming could damage the cave. The family of the stuntman also filed a suit against the producers of the film and stunt coordinator Chad Stahelski. The suit alleged that conditions for the stunt were unsafe. 【答案】F【解析】根据But when things go wrong, they are compelled to seek revenge. 与which evolves in

    78、to a quest for revenge against rival Jean Vilain.故选F。49. When frightening events start to occur in their home, young couple Kelly and Ben discover they are being haunted by a presence that was accidentally conjured during a university parapsychology experiment. The spirit feeds on their fear and tor

    79、ments them no matter where they try to run. Their last hope is an expert in this field, Patrick, but even with his help they may already be too late to save themselves from this terrifying force of death.【答案】A【解析】根据When frightening events start to occur in their home, 和The Apparition is a 2012 Ameri

    80、can supernatural horror film故选A。50. In the film, The Greens are unable to conceive, so they bury all their wishes for a child in a box in their backyard. The following day they wake up to find ten-year-old Timothy on their doorstep, but the boy is not all that he appears to be. When young Timothy sh

    81、ows up, they-and their small town of Stanleyville-learn that sometimes the unexpected can bring some of lifes greatest gifts. As the Greens get to know Timothy they come to realize he personifies every trait they wrote on the buried list. 【答案】D【解析】根据they bury all their wishes for a child in a box in

    82、 their backyard. 与a happily married couple who cant wait to start a family but can only dream about what their child would be like.故选D。III写作 (共两节,满分40分)第一节 基础写作 (共1小题,满分15分)假如你是李华,你的美国笔友Tom写邮件向你了解最近中国H7N9流感疫情,你给他回一封英文邮件。【写作内容】H7N9简介一种新型禽流感病毒患者病症发热、咳嗽、喉咙痛等,治疗不当会没命疫情近况2013年3月底在上海率先发现截至5月1日,中国大陆已确诊127人

    83、,27人死亡,26人痊愈政府措施暂停不少活禽市场,邀请世卫专家评估疫情专家建议不必恐慌;疫情不会大面积爆发加强锻炼,注意饮食:少吃肉,多吃维他命丰富的蔬果【写作要求】1. 只能使用五个句子表达全部内容;注意:开头和结尾已给出,不算进总句数。 2. 文中不能出现真实姓名和学校名称。 3. 参考词汇:live poultry (活禽) ks5uv【评分标准】 句子结构准确,信息内容完整,篇章结构连贯。Dear Tom,You asked me about the H7N9 situation in China in your last e-mail. I am now writing to sha

    84、re with you what I know. _Thats all. Best wishes to you!YoursLi Hua 第二节 读写任务(共1小题,满分25分) 阅读下面的短文,然后按照要求写一篇150词左右的英语短文。In the last decade, Lin Dan has won four world championships, Olympics and Asian Games gold, five All England titles, two Asian championships, Super Series Masters final and many mor

    85、e. The trademark style and on-court intelligence has earned him the nickname super Dan from his fans. Dan has been ranked number one among the many Badminton Players in the world. When asked about how to realize his dream, the Olympic champion insists that he is no genius.“Not just me. None of the C

    86、hinese players are geniuses. But every day they practice very hard. Chinese athletes make more efforts than athletes of any other nations,” he further explained it, “Every successful player need cultivation and accumulation on techniques, strategies and mental state and experiences for a long time b

    87、efore growing up, so do I.”Apart from his constant hard work, he added another important reason for his success, “I think I am rather lucky and could realize my dream by persistence. If you ask what motivates me to make continuous progress and win the match, I think it is the sporting spirit of pers

    88、istently pursuing our dreams,” he added. When faced with difficulties, no matter physical or mental, Dan has never given up his dream, and all his efforts are worth at last.There is no denying the fact that the 29-year-old man matured faster than anyone in China and has managed to stay on the top de

    89、spite a battery of top class badminton players coming out every year.Every badminton lover would like to see his dream become a reality.【写作内容】1 以约30个词概括短文的要点。2 以约120个词写一篇关于“实现梦想”的短文,至少包括以下的内容要点。(1)你读了这篇短文后的感受。(2)具体描述你自己对未来的梦想。(3)谈谈你现在是如何为实现梦想而努力的。【写作要求】 1.作文中可以使用亲身经历或虚构的故事,也可以参照阅读材料的内容,但不得直接引用原文中的句子

    90、。2.作文中不能出现真实姓名和学校名称。【评分标准】概括准确,语言规范,内容合适,语句连贯。2013届华师附中高三综合测试英语参考答案完形填空: 15 CABCB 610 DBDCA 1115 BCDBA语法填空:16. on 17. that / which 18. natural 19. it 20. was placed21. taken 22. a 23. flying 24. when/if 25. helplessly 阅读理解:26-30 DABCA 31-35 BCCDA 36-40 CDABA 41-45 BCDAC信息匹配:4650 EBFAD 基础写作:Dear Tom,

    91、 You asked me about the H7N9 situation in China in your last e-mail. I am now writing to share with you what I know. H7N9 is a new bird flu virus, whose victims may have symptoms like a fever, a sore throat and coughing, and may die if not properly treated. Human infection of the virus was firstly f

    92、ound in Shanghai in late March, 2013 and up till May 1st, 127 people on the Chinese mainland had been confirmed infected, of whom 27 had died and 26 recovered. To stop the spread of the virus, the government has taken some effective measures, including suspending many live poultry markets and inviti

    93、ng WHO experts to China to assess the situation. We are told by the experts not to panic, for there wont be an outbreak of infections. The experts also suggest that we should try to take more exercise and have healthy diets, eating less meat, but more vegetables and fruit rich in vitamins.Thats all. Best wishes to you!YoursLi Hua 读写任务:Lin Dan, the four-time world champion in badminton has fulfilled his dream, and he owes his success to the hard practice and persistence in everyday training.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:广东省华南师范大学附中2013届高三英语5月综合测试试题(含解析)新人教版.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-388089.html
    相关资源 更多
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT4 SECTION Ⅳ WRITING.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT4 SECTION Ⅳ WRITING.ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT4 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT4 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE.ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT3 SECTION Ⅳ WRITING.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT3 SECTION Ⅳ WRITING.ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT3 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT3 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE.ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE.ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE.ppt
  • 2018版高考英语二轮课件:第1部分 专题1 模式3 推理判断题 .ppt2018版高考英语二轮课件:第1部分 专题1 模式3 推理判断题 .ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅰ WARMING UP .ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅰ WARMING UP .ppt
  • 云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语下学期期中试题理科班.doc云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语下学期期中试题理科班.doc
  • 人教版英语八年级下册unit2 SectionA 1a~2d (共33张PPT).ppt人教版英语八年级下册unit2 SectionA 1a~2d (共33张PPT).ppt
  • 云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语下学期期中试题文科班.doc云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语下学期期中试题文科班.doc
  • 2018秋人教(达州)七年级英语上册:期末综合能力检测题.doc2018秋人教(达州)七年级英语上册:期末综合能力检测题.doc
  • 云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语上学期期中试题.doc云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语上学期期中试题.doc
  • 2018秋人教(达州)七年级英语上册:期中综合能力检测题.doc2018秋人教(达州)七年级英语上册:期中综合能力检测题.doc
  • 人教版英语八年级上 Unit4 SectionB 2b Who's-Got-Talent?(共29张PPT).ppt人教版英语八年级上 Unit4 SectionB 2b Who's-Got-Talent?(共29张PPT).ppt
  • 人教版英语八年级Unit4What.ppt人教版英语八年级Unit4What.ppt
  • 2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 5综合能力检测题.doc2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 5综合能力检测题.doc
  • 人教版英语八年级unit-4 What’s the best movie theater section--B1a-2e (共23张PPT).ppt人教版英语八年级unit-4 What’s the best movie theater section--B1a-2e (共23张PPT).ppt
  • 2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 4综合能力检测题.doc2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 4综合能力检测题.doc
  • 人教版英语八年上册 Unit9复习课件(共48张PPT).ppt人教版英语八年上册 Unit9复习课件(共48张PPT).ppt
  • 2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 3综合能力检测题.doc2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 3综合能力检测题.doc
  • 人教版英语八年上册 Unit8SectionA 1a--2a课件(共35张PPT).ppt人教版英语八年上册 Unit8SectionA 1a--2a课件(共35张PPT).ppt
  • 人教版英语八年上册 Unit8 SectionA Grammar focus-3c(共33张PPT).ppt人教版英语八年上册 Unit8 SectionA Grammar focus-3c(共33张PPT).ppt
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修5 MODULE 5 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修5 MODULE 5 WORD版含答案.doc
  • 人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B2b(共22张PPT).ppt人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B2b(共22张PPT).ppt
  • 人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B 2a—2e(共21张PPT).ppt人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B 2a—2e(共21张PPT).ppt
  • 人教版英语八年上Unit 5 Do you want to watch agame showrreview (共18张PPT).ppt人教版英语八年上Unit 5 Do you want to watch agame showrreview (共18张PPT).ppt
  • 人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B Reading (共17张PPT).ppt人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B Reading (共17张PPT).ppt
  • 人教版英语八年上 unit10 Section_A1 课件 (共39张PPT).ppt人教版英语八年上 unit10 Section_A1 课件 (共39张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1