广东省华南师范大学附中2013届高三英语5月综合测试试题(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省 华南师范大学 附中 2013 届高三 英语 综合测试 试题 解析 新人
- 资源描述:
-
1、2013届华师附中高三综合测试英 语 2013-5本试卷共10页,三大题,满分135分。考试用时120分钟。注意事项:1答卷前,考生务必用黑色字迹的钢笔或签字笔将自己的校名、姓名、考号填写在答题卡的密封线内。2选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案;不能答在试卷上。3非选择题必须用黑色字迹的钢笔或签字笔作答,答案必须写在另发的答题卷各题目指定区域内的相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案;不准使用铅笔和涂改液;不按以上要求作答的答案无效。4考生必须保持答题卡的整洁。考试结束后,将答题卷和答题卡一并收回。I
2、语言知识及应用(共两节,满分45分)ks5u第一节 完形填空 (共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从115各题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。I will be traveling to Australia as a Student Ambassador with People to People. People to People arranges for American students to travel all around the world to learn about other 1 , and to help
3、others understand American culture. The program was founded by former President Dwight D. Eisenhower to _2_ peace through understanding.I had to 3 many hours of special work to get to this point. First, a teacher nominated me, and then I attended an informational meeting about the program. The appli
4、cation process included an interview, and 4 , I was accepted.Thats when the hard work really 5 . In addition to attending monthly meetings to prepare for the big 6 , my parents encouraged my twin sister Beth (also participating in the program) and me to 7 $2,000 each to help pay for the cost. And so
5、 the fund-raising began. We did everything from 8 candy bars to decorating peoples mailboxes during the holiday season. We also baby-sat, washed cars, held a yard sale, and washed windows. After months of 9 work I had raised a total of $2,319! 10 , Beth and I raised over $4,500!Now I have a problem
6、packing. Yes, I know it sounds unimportant, but my suitcase seems to have shrunk as I placed my 11 inside. According to airline 12 , a suitcase can be no larger than 54 inches and weigh no more than 44 pounds. For a person who likes to wear a different outfit every day, packing all my clothes into s
7、uch a small space seemed an 13 task. However, I have gradually 14 my load and my suitcase which started out weighing overweight now checks in at a mere 36 pounds. Apart from a slightly bloated carry-on bag, my luggage is definitely manageable. I 15 that I will get much sleep tonight because I am so
8、excited! I know that what lies ahead is going to be the trip of a lifetime!1. A. studentsB. countriesC. culturesD. schools【答案】C【解析】students学生; countries国家; cultures文化; schools学校。根据to help others understand American culture可知应选C。2. A. promoteB. findC. keepD. make【答案】A【解析】promote促进; find找到;keep保持; mak
9、e制造。这个计划的目的是通过理解促进和平,故选A。3. A. give awayB. put inC. set asideD. take on【答案】B【解析】give away泄露; put in花费,提出,申请; set aside留出; take on呈现。“我”不得不花费时间来做特殊工作为了达到这个目的,故选B。4. A. especiallyB. usuallyC. finally D. luckily【答案】C【解析】especially尤其; usually通常;finally最后;luckily幸运地。申请的过程包括面试,最后还是被接受了。故选C。5. A. finishedB
10、. began C. continuedD. went【答案】B【解析】finish完成; begin开始;continue继续; go去。那是当这艰苦的工作真地开始的时候,故选B。6. A. ceremonyB. partyC. businessD. trip【答案】D【解析】ceremony仪式; party聚会; business生意; trip旅行。除了惨呀每月的会议为了准备这次打的旅行,故选D。7. A. borrowB. raiseC. spend D. save【答案】B【解析】borrow借; raise筹集; spend花费; save节省。“我”的父母鼓励“我”和“我”的妹
11、妹每一个人要筹集2000美元来付这次的费用,故选B。8. A. making B. distributing C. collectingD. selling【答案】D【解析】making制造; distributing分配; collecting收集; selling卖。我们做的一切从卖糖果到假日期间给别人装扮邮包,故选D。9. A. challengingB. complicatedC. hardD. interesting【答案】C【解析】challenging挑战; complicated难懂的,复杂的; hard努力的; interesting有趣的。几个月的努力工作后,“我”挣了23
12、19美元,故选C。10. A. CombinedB. ExpectedC. Separated D. Completed【答案】A【解析】combined结合的,联合的; expected预期的; separated分开的;completed完全的。“我”和Beth总共挣了4500美元,故选A。11. A. goods B. belongings C. treasuresD. materials【答案】B【解析】goods商品; belongings,所有物,财产; treasures宝物; materials材料。似乎“我”的箱子变小了,因为“我”要把的所有的东西都放进去,故选B。12. A
13、. experiencesB. routinesC. regulations D. services【答案】C【解析】experiences经历; routines路线; regulations规章制度; services服务。按照飞机的规章制度,箱子不能长于54英寸,故选C。13. A. easyB. exhausting C. importantD. impossible【答案】D【解析】easy容易的; exhausting耗尽的; important重要的; impossible不可能的。“我”把所有的衣服都放进这么小的一个我空间似乎是不可能的,故选D。14. A. sharedB.
14、lessenedC. filled D. carried【答案】B【解析】share分享; lessen减轻,变小; fill满足; carry运载。“我”慢慢地减少箱子的重量,故选B。15. A. doubtB. hopeC. believeD. admit【答案】A【解析】doubt怀疑; hope希望; believe相信; admit承认,允许。“我”怀疑“我”今天晚上能否好好地睡觉,因为“我”太兴奋了。故选A。第二节 语法填空 (共10小题;每小题1.5分,满分15分) 阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空,并将
15、答案填写在答卷标号为l625的相应位置上。Why dont birds get lost on their long flights from one place to another? Not long ago, experiments showed that birds rely 16 the sun to guide them during daylight hours. But what about birds 17 fly by night? Tests with artificial stars have proved that certain night flying birds
16、 are able to follow the stars in their long-distance flights.A dove had spent its lifetime in a cage and had never flown under a 18 (nature) sky. Yet 19 showed an inborn ability to use the stars for guidance. The birds cage 20 (place) under an artificial star-filled sky. The bird tried to fly in the
17、 same direction as that 21 (take) by his outdoor cousins. Any change in the position of the make-believe stars caused 22 change in the direction of his flight.Scientists think that doves, when 23 (fly) in daylight, use the sun for guidance. But the stars are apparently their principal means of navig
18、ation. What do they do 24 the stars are hidden by clouds? Apparently, they find their way by such landmarks as mountain ranges, coastlines, and river courses. But when its too dark to see these, the doves circle 25 (help), unable to get their position.II阅读(共两节,满分50分)第一节 阅读理解 (共20小题;每小题2分,满分40分) 阅读下列
19、短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。(A)At Beijings Haite Garden Primary School, pupils pore over their work, concentrating on sums and language learning. However, they are not reading in textbooks, but on the screens of tablet computers linked to a wireless network. The school recently became one
20、of a handful of schools in the capital to take this plunge. The tablet roll-out is a trial designed to discover new ways to inspire children to learn, according to school head Wu Youying. As a trial site, the school has encountered various teething troubles with the project - including difficulties
21、in network instability, shortage of e-textbook resources and limitations with charging the devices. More resources are turning up, though.Li Jiangnan, a teacher with the school, explains that students use the tablets in three classes - Chinese, math and English. In Lis class, students follow the tea
22、chers guidance on drawing Chinese characters on their touchscreens. If correct, the strokes turn red, while incorrect ones remain their original color, turning the dull writing practice into a vivid online game. However, not everyone is convinced. Netizens have expressed concerns that electric scree
23、ns may harm childrens eyesight. The authorities should study whether using tablets would have this impact, and that it is irresponsible for the government to take action without such due diligence, according to a post by Internet user Wang Jiafu. Parents also fretted that the youngsters, lacking sel
24、f control, will log onto instant messaging tools or games as soon as their teachers backs are turned. Allowing pupils unlimited access to the Internet is likely to distract their attentions as well as deprive them of imagination, said one parent on condition of anonymity.Education expert Liu Yongmin
25、g, notes Beijings attempt to incorporate high technology into traditional classes follows current worldwide teaching trends. We should treat the tablet as a supportive tool because the essence of education lies in learning and thinking through reading and writing, and this should not be shattered an
26、d changed, Liu adds.26. The school has experienced difficulties in the project EXCEPT_.A. that the network is not stableB. that they are short of relevant resourcesC. that it is not easy to charge the devicesD. that there are more and more relevant resources now【答案】D【解析】细节理解题。根据including difficultie
27、s in network instability, shortage of e-textbook resources and limitations with charging the devices.故选D。27. Which of the following is TRUE according to the passage?A. The school is one of the few ones to join in the experiment.B. The school is the only one to join in the experiment.C. The school is
28、 forced to join in the experiment.D. The teachers in the school are in favour of the trial.【答案】A【解析】细节理解题。根据As a trial site, the school has encountered various teething troubles,学校是个实验基地,故选A。28. According to Teacher Li Jiangnan, the new way of teaching is _.A. a good way of teaching, for it is a gam
29、e. B. a good way of teaching, for it is interesting.C. not a good way of teaching, for it is not so instructive.D. not a good way of teaching, for it turns learning into a game. 【答案】B【解析】细节理解题。根据turning the dull writing practice into a vivid online game.故选B。29. What can we learn from the last paragr
30、aph?A. The new teaching way is the best in the world.B. Even Education experts are against the new method.C. It is in line with current worldwide teaching trends. D. China is taking a lead in incorporating high technology into traditional classes.【答案】C【解析】细节理解题。根据Education expert Liu Yongming, notes
31、 Beijings attempt to incorporate high technology into traditional classes follows current worldwide teaching trends.是符合但当今世界上的教育趋势,故选C。30. Parents attitude towards this new teaching method is_.A. doubtfulB. approvingC. objectiveD. positive【答案】A【解析】细节理解题。根据Parents also fretted that the youngsters, la
32、cking self control, will log onto instant messaging tools or games as soon as their teachers backs are turned.家长持怀疑的态度,故选A。(B)Going on holiday not only makes you feel good while youre there - you gain the health benefits for months, new research shows. Jetting off to exotic destinations such as the
33、Maldives cuts your blood pressure, helps you sleep better and bounce back from stress, it found. The benefits last at least a fortnight longer than the vacation and can be felt for months in some cases where it is claimed. Experts say workers should always take their full holiday entitlement each ye
34、ar - as many as one in three dont - to get the benefits.The study compared key health markers in holidaymakers visiting Thailand, Peru or the Maldives, with people who stayed at home and continued working. The average blood pressure of those on holiday dropped by six percent while the workers saw th
35、eir blood pressure rise by two percent over the same period. The sleep quality of holidaymakers improved by 17 percent while that of the non-holidaymakers deteriorated by 14 percent.The study also found the ability of vacationers to recover from stress - known as the stress-resilience test - improve
36、d by 29 percent. There was a 71 percent fall in stress resilience scores among workers. Tests showed a fall in blood glucose levels, reducing the risk of diabetes, trimmer waistlines and enhanced mood and energy levels, with the effects sustained for at least two weeks after returning home. The Holi
37、day Health Experiment was conducted by tour operator Kuoni and Nuffield Health, the UKs largest healthcare charity.31. According to the passage, how many people go on holiday?A. One third.B. Two thirds.C. 17 percent. D. A quarter.【答案】B【解析】细节理解题。根据Experts say workers should always take their full hol
38、iday entitlement each year - as many as one in three dont - to get the benefits.2/3的人去度假,故选B。32. Which of the following can we infer from the passage?A. The further you go, the better the benefits.B. Most people like to stay at home during the holiday. C. Holiday makers are more adaptable than non-h
39、olidaymakers.D. The result of the study is mostly based on the description from the people involved.【答案】C【解析】推理判断题。根据Jetting off to exotic destinations such as the Maldives cuts your blood pressure, helps you sleep better and bounce back from stress, it found.可以推出度假的人比不度假人更具有适应性,因为缓解了压力和度假有利于身体健康,故选
40、C。33. The underlined word “deteriorated” in Para. 3 probably means _.A. improved B. rose C. worsened D. remained【答案】C【解析】词义猜测题。根据The sleep quality of holidaymakers improved by 17 percent while that of the non-holidaymakers deteriorated by 14 percent.这里while表示前后的对比,前面用的是improved“提高,变好”与它对应的是“变坏”,故选C。
41、34. The author intends to tell us that _.A. we have to go on holiday as much as possibleB. youll certainly get depressed if you dont go on holidayC. it is best to go to foreign countries like MaldivesD. we had better go on holiday for the benefit of health【答案】D【解析】细节理解题。根据Going on holiday not only m
42、akes you feel good while youre there - you gain the health benefits for months,为了身体的健康我们最好去度假,故选D。35. The best title of the passage is _ .A. Health Benefits from Holiday B. A Holiday Health ExperimentC. Health Problems of Having HolidayD. Key Health Markers in Holidaymakers【答案】A【解析】标题归纳题。根据全文的内容旅游带来
43、了身体的健康,故选A。(C) In the fall of 1985, I was a bright-eyed girl heading off to Howard University, aiming at a legal career and dreaming of sitting on a Supreme Court bench somewhere. Twenty-one years later I am still a bright-eyed dreamer and one with quite a different tale to tell. My grandma, an amaz
44、ing woman, graduated from college at the age of 65. She was the first in our family to reach that goal. But one year after I started college, she developed cancer. I made the choice to withdraw from college to care for her. It meant that school and my personal dream would have to wait. Then I got ma
45、rried with another dream: building my family with a combination of adopted and biological children. In 1999, we adopted our first son. To lay eyes on him was fantastic-and very emotional. A year later came our second adopted boy. Then followed son No. 3. In 2003, I gave birth to another boy. You can
46、 imagine how fully occupied I became, raising four boys under the age of 8. Our home was a complete zoo-a joyous zoo. Not surprising, I never did make it back to college full-time. But I never gave up on the dream either. I had only one choice: to find a way. That meant taking as few as one class ea
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
