广东省华南师范大学附属中学2019届高三英语12月份联合考试试题含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省 华南师范大学 附属中学 2019 届高三 英语 12 月份 联合 考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、广东省华南师范大学附属中学2019届高三英语12月份联合考试试题(含解析)本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。考试时间 120 分钟,满分 150 分。注意事项:(1)本试卷分第I 卷(选择题)和第 II 卷(非选择题)两部分。(2)考生务必将自己的姓名、考生号填写在答题卡上。(3)作答时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。(4)考试结束,将答题卡交回。第 I 卷(100 分)第一部分 听力(共两节,满分 30 分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5
2、 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What will the man do tonight?A. Stay home. B. Go to the cinema. C. Attend a meeting.2.What does the man expect to have for supper?A. Salad. B. Chips. C. Bread.3.What is the mans problem?A.He cant find t
3、he books he wants.B.He cant finish his term paper on time.C.He cant renew the library books he needs.4.Where is the man going?A.To the City Hall.BTo the Rockefeller Center.C.To the Empire State Building.5.When is the report expected to be given out?A. This morning. B. At noon. C. This afternoon.第二节
4、(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6、7 题。6.Why is the man sleeping on the job?A.He has to get up early.B.He has a busy social life.C.He stayed up late last night.7.How
5、 does the man usually go to work?A. By bus. B. By train. C. By motorbike.听第 7 段材料,回答第 8、9 题。8.What are the speakers talking about?A.Popular sports events.B.TV programs people like best.C.Things people do after work.9.How did the woman do the research?A.She talked to people.B.She sent letters to peop
6、le.C.She collected data from papers.听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。10.Why does the woman want to change schools?A.She takes no interest in commercial art.B.She wants to take a bachelors degree.C.She has been tired of her present school.11.What do we know about Westwater University?A. It isnt selective. B. I
7、ts a state college. C. Its of great fame.12.What does the man suggest the woman do?A.Finish the fourth term.B.Get all “A”s in sciences.C.Get recommendation letters.听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。13.What surprises the man at first?A.The woman got dog food.B.The woman bought such a big dog.C.A horse is in the
8、 back of the womans truck.14.Why does the woman buy cookies and soft drinks?A.The man likes them very much.B.She wants to feed the dog on them.C.She plans to change the way she eats.15.How much is the tomato juice?A. $12. B. $18. C. $ 24.16.Why does the man get upset at last?A.The woman prepares ste
9、aks for the dog.B.The grill cant be used to cook the steaks.C.The woman only bought one steak for him.听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。17.How many years did Emily Morris live for?A. 80. B. 74. C. 54.18.What does the speaker think is most important?A.Emily Morris health.B.Emily Morris parents.C.Emily Morris b
10、ackground.19.Who had a great influence on Emily Morris?A. Her teacher. B. Her brothers. C. Her father.20.What do we know about Emily Morris first books?A.They are related to her tours.BThey sold well once published.C.They are novels about her life.第二部分阅读理解(共两节,满分 40 分)第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)阅读下
11、列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AThe Five Best Countries To Move To For RetirementRetiring in a different country is gaining popularity. Below are five of the best countries to seek retirement.Costa RicaMild climate, breathtaking landscapes and beaches draw retirees(退休人员) to Costa Rica
12、. The country readily welcomes immigrants and offers a simple residency process. With a monthly income of at least $ 1,000 per month from Social Security or a similar source, people enjoy a high standard of living at a much lower cost than the U. S.MalaysiaRetirees who choose to make Malaysia home w
13、ill appreciate its rich culture and attractive scenery. Moreover, the country offers modern facilities at modest prices. Immigrants enjoy convenience and comfort in their daily life. You will find low-cost rental units, delicious street food, and various shopping malls.MexicoBecause its close to the
14、 U.S., Mexico draws more than a million American retirees to its borders. Increasing immigrant communities enjoy seaside living and conversations with friendly English speaking locals. Plus, legal residents over the age of 60 receive airline, grocery, and restaurant discounts.PanamaGentle ocean wind
15、 takes the heat out of hot year-round temperatures, which has been the chief attraction to foreign retirees. Beautiful beaches and a booming economy also attract retirees to Panama. An income of $2,000 per month covers modest living costs. Furthermore, the country offers discounts to retirees with a
16、 special visa.EcuadorLazy coastal towns, sun-shining hot spots, and nature-filled views wait for immigrants seeking a carefree lifestyle. Public transportation costs in Ecuador make owning a vehicle unnecessary. A bus ride only costs 25 cents and taxi rides will run about $3.1. What do Costa Rica an
17、d Malaysia have in common?A. Convenient shopping.B. Relatively low living cost.C. Various cultural activities.D. Simple immigration procedures.2. Which countrys location specially attracts retirees from the U.S.?A. Malaysias.B. Mexicos.C. Panamas.D. Ecuadors.3. What is the main reason for retirees t
18、o choose Panama?A. Beautiful beaches.B. A booming economy.C. A pleasant climate.D. Discounts for retirees.【答案】1. B 2. B 3. C【解析】本文介绍退休人员最愿去的五个国家。【1题详解】B推理判断题。根据Costa Rica中people enjoy a high standard of living at a much lower cost than the U. S.和Malaysia中You will find low-cost rental units, deliciou
19、s street food, and various shopping malls.可知,Costa Rica and Malaysia的共同点是“生活费用相对的较低”。故选B。【2题详解】B细节理解题。根据Mexico中Because its close to the U.S., Mexico draws more than a million American retirees to its borders.可知,墨西哥特别吸引来自美国的退休人员。故选B。【3题详解】C细节理解题。根据Panama中Gentle ocean wind takes the heat out of hot ye
20、ar-round temperatures, which has been the chief attraction to foreign retirees.可知,令人愉悦的气候是吸引退休人员的主要理由。故选C。BBack about 20 months ago I started college and just struggled with everything, such as classes and friends. I quickly became depressed and angry at myself for not being about to do better in sc
21、hool, in addition to lack of friends due to poor social and communication skills.This went on for months until my 19th birthday. My parents sent me a cake, which was a great cake. But I remember having this large cake and absolutely no one to share it with. I ended throwing out the cake after having
22、 one piece, with about 90 % of it leftover. That night I was depressed that I decided to go outside to the freezing temperature of the winter and run. I put my earphones in, went outside and ran about 2 miles at 11 p.m. on my birthday.When I got back inside I was content. I was proud of what I was a
23、ble to do. The next night I did the same. I wasnt quick or fit but you know that I went outside and did something. This continued for about 2 months until I finally worked up the courage to go to the gym, where I started swimming again as I used to in high school. A month went by and I started lifti
24、ng weights and continually running.Looking back I can see that exercise helped cure my depression but it didnt only do that. At the gym I met new friends and back at my dorm I grew confidence to go to the end of the hall seeing people playing Super Smash Brothers and ask if I could join.So go forwar
25、d to present now. I exercise every day and look forward to that hour and a half I get daily to do what I love with people who love it as well. I hope this helps someone who may be or have been in a similar situation.4. What made the author decide to run at night?A. His l9th birthday.B. His parents c
26、ake.C. His loneliness.D. His friends.5. Which of the following best describes the author?A. Traditional.B. Determined.C. Humorous.D. Generous.6. What is the biggest benefit of the authors running?A. Regaining his confidenceB. Losing his weight.C. Playing with his brothers.D. Joining other activities
27、.7. Why do you think the author wrote this passage?A. To recall his life in college.B. To show his gratitude to his parents.C. To emphasize the importance of friendship.D. To share his experience of dealing with hardship.【答案】4. C 5. B 6. A 7. D【解析】本文是故事类文章。作者上了大学,因为社交能力差没有朋友,于是那天晚上决定出去跑步,一直坚持了好几个月,不
28、仅治愈了自己的抑郁而且让自己恢复了自信。最后表达希望自己的经历能对和他有类似经历的人有帮助。【4题详解】C推理判断题。根据第一和第二段内容可知,大约20个月前,作者上了大学,因为社交能力差没有朋友。甚至在19岁生日妈妈给作者送了一个很大的蛋糕也没人与作者分享,于是那天晚上决定出去跑步。分析这两段可知是因为孤独才去跑步的。分析选项可知C项符合题意,故选C。【5题详解】B 推理判断题。根据第三段中的“.When I got back inside I was content. I was proud of what I was able to do The next night did the s
29、ame. The continued for about 2 months until I finally worked up the courage to go to the gym, where I started swimming again as I used to in high school. A month went by and I started lifting weights and continually running.”可知,作者在晚上跑步坚持了大约2个月,直到自己终于鼓起勇气去健身房。在那里作者开始游泳,就像在高中一样。一个月过去了,作者开始举重并继续跑步。由此可判
30、断出作者是一个有决心的,坚定的(determined)人,分析选项可知B项符合题意。【6题详解】A推理判断题。根据第四段“.Looking back I can see that exercise helped cure my depression but it didnt only do that. At the gym I met new friends and back at my dorm I grew confidence”,分析本段可知,作者坚持好几个月的跑步,不仅治愈了自己的抑郁而且让自己恢复了自信。分析选项可知A项符合题意,故选A。【7题详解】D细节理解题。 最后一段最后一句“
31、I hope this helps someone who may be or have been in a similar situation.” 我希望这能帮助那些可能处于类似情况的人。根据句意可知就是与他人分享自己应对这个困难的经历。分析选项可知D项与题意相符,故选D。CImagine a cat that does not need someone to clean up after it keeps an older person company and helps them remember to take their medicine. That is the shared dr
32、eam of the toy maker Hasbro and scientists at Brown University in Providence, Rhode Island. The researchers received a $ 3-million-dollar award from the National Science Foundation for a special project. They want to find ways to add artificial intelligence, or A.I., to Hasbros “Joy for All” robotic
33、.The cat has already been for sale for two years. Though priced over 1000 dollars, it sold quite well. It was meant to act as a “companion” for older people. Now the project is aimed at developing additional abilities for the cat. Researchers at Browns Humanity-Centered Robotics Initiative are worki
34、ng to decide which activities older adults may need the most. They hope to make the cat perform a small number of activities very well. Such activities include finding lost objects and reminding the person to take medicine or visit their doctor. They also want to keep the cost down to just a few hun
35、dred dollars.It is an idea that has appealed to Jeanne Elliott. Her 93-year-old mother Mary Derr lives with her in South Kingstown. Derr has dementia( 痴 呆 ). The Joy for All cat that Elliott bought this year has become a true companion for Derr. The cat stays with Derr and keeps her calm while Ellio
36、tt is at work. Elliott said a robotic cat that helps her mother to remember to take her medicine and be careful when she walks would be greater.The researchers are trying to learn how the improved cats will complete helpful activities and how they will communicate. They say that they do not want a t
37、alking cat, however. Instead they are trying to design a cat that can move its head in a special way to successfully communicate its message. In the end, they hope to create an exchange between the human and the cat in which the human feels the cat needs them. By doing so, the researchers hope they
38、can even help prevent feelings of loneliness and sadness among elderly people.8. Whats the purpose of the project?A. To relieve the pain of the elderly.B. To promote the sales of a medicine.C. To invent a robotic cat for the elderly.D. To help make the robotic cat smarter.9. Compared with the old mo
39、del, the new robotic cat will be .A. smallerB. cheaperC. more talkativeD. more expensive10. What does Paragraph 3 intend to tell us?A. The cat gives much help to the elderly.B. The more functions of the cat, the better.C. There is no cure for dementia at present.D. Mary Derr would have died without
40、the cat.11. What can we infer from the last paragraph?A. A talking cat is quite popular among the elderly.B. Feelings of sadness among the elderly are unavoidable.C. Each family can afford such a cat in the future.D. The feeling of being needed is vital to the elderly.【答案】8. D 9. B 10. A 11. D【解析】本文
41、介绍新型的人工智能机器猫。机器猫会给老年人更多的帮助,同时机器猫也离不开他们。被需要的感觉是至关重要的。他们甚至可以帮助防止老年人的孤独和悲伤情绪。【8题详解】D目的意图题。根据第一段第一句Imagine a cat that does not need someone to clean up after it keeps an older person company and help them remember to take their medicine.项目的目地是帮助机器猫更聪明。故选D。【9题详解】B推理判断题。根据第二段最后一句They also want to keep the
42、 cost down to just a few hundred dollars.可知,与旧模型相比新的机器猫更便宜。故选B。【10题详解】A段落大意题。根据第三段最后一句Elliott said a robotic cat that helps her mother to remember to take her medicine and be careful when she walks would be greater.可知,机器猫会给老年人更多的帮助。故选A。【11题详解】D推理判断题。根据最后一段最后两句In the end, they hope to create an excha
43、nge between the human and the cat in which the human feels the cat needs them. By doing so, the researchers hope they can even help prevent feelings of loneliness and sadness among elderly people.可知,被需要的感觉是至关重要的。故选D。DSome of the best research on daily experience is rooted in rates of positive and ne
44、gative interactions, which has proved that being blindly positive or negative can cause others to be frustrated or annoyed or to simply tune out.Over the last two decades, scientists have made remarkable predictions simply by watching people interact with one another and then scoring the conversatio
45、ns based on the rate of positive and negative interactions. Researchers have used the findings to predict everything from the likelihood that a couple will divorce to the chances of a work team with high customer satisfaction and productivity levels.More recent research helps explain why these brief
46、 exchanges matter so much. When you experience negative emotions as a result of criticism or rejection, for example, your body produces higher levels of the stress hormone, which shuts down much of your thinking andactivates(激活) conflict and defense mechanisms(机制). You assume that situations are wor
47、sethan they actually are.When you experience a positive interaction, it activates a very different response. Positive exchanges increase your bodys production of oxytocin, a feel-good that increases your ability to communicate with, cooperate with and trust others. But the effects of a positive occu
48、rrence are less dramatic and lasting than they are for a negative one.We need at least three to five positive interactions to outweigh every one negative exchange. Bad moments simply outweigh good ones. Whether youre having a conversation, keep this simple short cut in mind: At least 80 percent of y
49、our conversations should be focused on whats going right.Workplaces, for example, often see this. During performance reviews, managers routinely spend 80 percent of their time on weaknesses and “areas for improvement”. They spend roughly 20 percent of the time on strengths and positive aspects. Any
50、time you have discussions with a person or group, spend the vast majority of the time talking about what is working, and use the remaining time to address weaknesses.12. The underlined phrase “tune out” in Paragraph 1 probably means.A. stop listeningB. change mindC. sing aloudD. be crazy13. What wil
51、l happen if you experience negative emotions?A. The situations are sure to become worse.B. Much of your thinking will be prevented.C. You will feel an urge to improve and become better.D. Youll be motivated to resolve conflicts with people.14. From Paragraph 4, we can learn that .A. we need a positi
52、ve feeling to beat one negative feelingB. positive interactions have greater effects than negative onesC. our conversation should center on what needs improvementD. the effect of negative feelings lasts longer than that of positive ones15. What is the best title for the passage?A. Harmful NegativesB
53、. More Positive InteractionsC. How to Be a Productive ManagerD. Less Time on Strengths【答案】12. A 13. B 14. D 15. B【解析】一些关于日常经验的研究证明,当你因为批评或遭到拒绝而经历负面情绪时,你的身体会产生较高水平的应激激素,它关闭了你的思维,激活冲突和防御的机制。而当你体验到积极的互动时,积极的交流会增加你与他人沟通、合作和信任的能力。但是积极的影响不如消极的影响更持久,它需要三到五个积极的互动才能去掉一个负面互动。这给我们一个启示,在谈话时尽可能多的积极互动,才会调动人的积极性。【
54、12题详解】A猜测词义题。根据第一段中的内容可知,一些关于日常经验的最好研究是建立在积极和消极互动率的基础上的,这证明了盲目的积极或消极会使其他人感到沮丧或烦恼,或者干脆不理睬。分析选项的内容可知A项与划线词意思相同。【13题详解】B细节理解题。根据第三段中的中间部分“When you experience negative emotions as a result of criticism or rejection, for example, your body produces higher levels of the stress hormone, which shuts down mu
55、ch of your thinking and activates (激活) conflict and defense mechanisms (机制).”可知,你经历负面情绪时,你的身体会产生较高水平的应激激素,这会切断你的大部分思考,激活冲突和防御机制。故当你经历负面情绪的时候,你的大部分思考是被阻止了。B项正确。【14题详解】D细节理解题。根据第四段最后一句“But the effects of a positive occurrence are less dramatic and lasting than they are for a negative one.”可知,正面事件的影响比负
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
