山东枣庄市2016高考英语(二轮)阅读理解训练(1)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东 枣庄市 2016 高考 英语 二轮 阅读 理解 训练 答案
- 资源描述:
-
1、山东枣庄市2016高考英语(二轮)阅读理解训练(1)及答案阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。【2014高考英语综合能力测试题】There are only three important days in everyones life and two of them are the ones that you dont need to worry about. Serigne Fallou Mbacke, a sage and man of God, who lived in Senegal (West Africa) between 1888 and 1968, us
2、ed to say, The day is today, it is the only day, the past is gone and will never come back and the future belongs to God. Harriet Beecher Stowe, 1811-1896, author of Uncle Toms Cabin, once said almost the same thing, The past, the present, and the future are really one: they are today. We all know t
3、hat many people spend one half of their days regretting for the past, and the other half worrying about the future, leaving no time to enjoy the present when everything happens. How can such people get ahead in life? People all over the world have made countless discussions on the subject but it doe
4、s not seem to make a difference. Most of us are still everywhere but in the present. As the saying goes, if you do what everybody does, you will get what everybody gets! Make a difference, and live in the present. It will help you achieve more, become a better person and live a happier life, a life
5、without anxieties or worries. Today is all you have. There is no guarantee that you will live to see tomorrow and there is not a thing you can change about the past. Motivational speaker and author, Dennis Waitley puts it so beautifully in one of his books: The past is a cancelled check, the future
6、is a promissory note(期票), but the present, the present is liquid cash. Always remember that today is a gift and that is the reason why it is called the present.26. Which of the following statements is NOT true? A. The future belongs to God. B. No one can change the past. C. Living in today will help
7、 you achieve more. D. We are sure that we will live to see tomorrow.27. Who described the three important days as check, note and cash? A. The writer. B. Serigne Fallou Mbacke. C. Harriet Beecher Stowe. D. Dennis Waitley. 28. Why is today called the present according to the passage? A. Because today
8、 is a gift. B. Because people are always worrying about today. C. Because people are always worrying about the future. D. Because people have made countless discussions on the subject. 29. Which of the following words can best describe the authors attitude towards today? A. Unconcerned. B. Negative.
9、 C. Favorable. D. Doubtful. 30. What would be the best title for the passage? A. Can you make a difference? B. Are you wasting today? C. Do you worry about the past? D. Are you worrying about the future?【参考答案】26-30 DDACB 活在当下就是要放下负担,快乐地生活在此时此刻,活在当下意味着无忧无悔。对未来会发生什么不去作无谓的想象与担心,所以无忧;对过去已发生的事也不作无谓的计较与后悔
10、,所以无悔。26. D。细节理解题。从倒数第三段中Today is all you have, there is no guarantee that you will live to see tomorrow.可知。27. D。细节理解题。从倒数第三段中Dennis Waitley puts it so beautifully in one of his books.及倒数第二段可知。28. A。细节理解题。从倒数第一段中Always remember that today is a gift and that is the reason why it is called the presen
11、t.可知。29. C。观点态度题。通读全文及最后一段可推理出答案。30. B。主旨大意题。本文围绕“活在当下”这一话题展开的。第一段提出话题“The day is today.”,最后一段点题.today is a gift.。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Seen from space the earth is covered with a blue mantle. It is a planet on which the continents(洲,大陆) are dwarfed (相形见绌) by the ocean surrounding them
12、and the vastness of the marine (海洋的) area. An astonishing 80 percent of all life on earth is to be found hidden beneath the waves and this vast global ocean drives the natural forces which keep life on our planet. The ocean provides necessary sources of protein, energy, minerals and other products a
13、nd the rolling of the sea across the planet creates over half our oxygen, drives weather systems and natural flows of energy and nutrients around the world, transports water masses many times greater than all the rivers on land combined and keeps the earth suitable for living things to survive. With
14、out the global ocean there would be no life on earth. It is seriously worrying, then, that we are damaging the ocean on a level that is unimaginable to most people. We now know that human activity can have a serious influence on the vital forces of our planet. We have fundamentally changed our globa
15、l climate and are just beginning to understand the consequences of that. As yet largely unseen, but just as serious, are the influences we are having on the ocean. A healthy ocean has diverse ecosystems and strong and healthy habitats. The actual state of our ocean is a far cry from this natural sta
16、te. A lot of pressure is being put directly and indirectly on ocean ecosystems by human activities.Consequently ecosystems are breaking down as marine species are in danger of dying out and ocean habitats are being destroyed. With the decrease in their diversity, ocean ecosystems are losing their na
17、tural way of recovery. We need to defend the ocean now more than ever, because climate change is having a potentially disastrous impact on the marine world.1、. What can we learn from Paragraph 2? A. What the ocean looks like. B. What the ocean is made up of. C. What live in the ocean. D. What functi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
