2021-2022学年高中英语 Unit 13 People单元综合检测(含解析)北师大版必修5.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高中英语 Unit 13 People单元综合检测含解析北师大版必修5 2021 2022 学年 高中英语 People 单元 综合 检测 解析 北师大 必修
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(一).阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)AAkio Morita,cofounder of the Sony Corporation,was born on January 26th,1921 and died on October 3rd,1999 in Tokyo.He created one of the first truly global companies.His strategy (策略) was so successful that Sony was recently chosen as the number one brand name by Ame
2、rican consumers (消费者),ahead of CocaCola and General Electric.Morita had a comfortable childhood.He was the eldest son of a wealthy family from Nagoya.He trained as a physicist.Before he celebrated his 26th birthday,he had started his own company with a partner,Masaru Ibuka.In 1949 the company develo
3、ped recording tape and in 1950 sold the first tape recorder in Japan.In 1957 it produced a pocketsized radio and a year later renamed itself Sony.For the new name Mr Morita combined the Latin word for sound,sonus,with the English expression “sonny boy” to give an impression of a company full of ener
4、gy and youth.In 1960 it produced the first transistor television in the world.Morita moved his family to the USA in 1963.This helped him to understand Americans,their market and customs.Many people believe this was the key reason for his global success.Sony launched the Walkman in 1979 after Morita
5、had noticed young peoples love of music.Morita was a workaholic (工作狂),but he was also a playaholic.He loved art and music,and was a sports enthusiast.He also wrote a book in the 1960s called Never Mind School Records which argued that academic (学术的) achievements are not important for success in busi
6、ness.He is survived by his wife Yoshiko,two sons and a daughter.【语篇解读】本文是记叙文。文章主要介绍了索尼公司的联合创始人Akio Morita。1What do we know about Sony?AIt topped some American brands.BIt had a longer history than CocaCola.CIt failed to meet customers satisfaction.DIt had fewer customers than General Electric.A细节理解题。
7、由第二段中的“Sony was recently chosen as the number one brand name by American consumers.”可知,索尼超越了一些美国品牌。2Why did Akio Morita rename his company Sony?ATo make the company appear exciting.BTo break into the American market.CTo advertise his new products.DTo attract young customers.A细节理解题。由第三段中的“to give an
8、impression of a company full of energy and youth”可知,Akio Morita把他的公司更名为索尼是为了给人们一种印象:这家公司充满了青春和活力。3What does the underlined word “this” in Paragraph 4 refer to?AMoritas family.BMoritas creativity.CAmericas lively market.DMoritas understanding of America.D代词指代题。由第四段的描述可知,Akio Morita在1963年把家搬到美国,这使得他对美
9、国人、美国市场以及美国的风俗有了深入理解,很多人认为这正是他在全球获得成功的关键原因;由此可推断,this指的是Akio Morita对美国的了解。4What do we know about Akio Morita?AHe was a productive writer.BHe was a low achiever in school.CHe once taught physics in a college.DHe was hardworking and enjoyed his life.D细节理解题。由倒数第三段中的“Morita was a workaholic(工作狂),but he
10、was also a playaholic.”可知,Akio Morita既是一个工作狂,也是一个会享受生活的人。BWhen we talk about stars,especially women stars,it seems that they are always young,pretty and own charming body shapes.But recently a Britains Got Talent(英国达人)star Susan Boyle has changed our views absolutely.Simon Cowell,one of the judges o
11、f the talent show spoke of his shock over Ms Boyles voice.“This lady came up,and Im thinking,This will take five seconds and I can go to have a cup of tea.That changed when she began to sing I Dreamed a Dream from Les Miserables.She knew we were going to have that reaction and just to see that look
12、of satisfaction on her face through was one of my favorite moments,” Cowell said.The performance was posted on line and before long,the 47yearold Scottish woman has been famous all over the world.Speaking from her home in Scotland,Ms Boyle said that she hasnt thought of changing her appearance.She s
13、aid that her friend helped her with makeup.“I mean,thats hardly a makeover(改头换面),” she added.Ms Boyle also spoke of the reason she first began to explore her vocal talents,“I was kind of slow at school,so getting like singing was a good way of hiding behind that and thus it built my confidence.”【语篇解
14、读】这篇短文主要描述了英国达人秀的一位著名的达人苏珊大妈。这是一个长得不怎么漂亮的女人,但是她用自己的歌声征服了观众,征服了世界。告诉我们只要有梦想,就要让它成为现实。5Susan Boyle is .Aa judge Ba Scottish womanCa beautiful womanDa reporterB细节理解题。根据文中“the 47yearold Scottish woman has been famous all over the world” 可知苏珊大妈是个苏格兰女人。故选B。6Susan Boyle had a look of satisfaction on her fa
15、ce when she was singing because .Ashe was confident of her singingBshe was satisfied with the judgesCshe was pretty and in good shapeDshe sang the song I Dreamed a Dream from Les Miserables.A推理判断题。根据文章描述“She knew we were going to have that reaction”(她知道我们会有那样的反应)可知她对自己的歌唱很自信。故选A。7According to the pa
16、ssage,which is NOT true?AIt was the vocal talents that built Susans confidence.BSusan Boyle was not good at her lesson when at school.CSusan Boyle became famous because of her appearance.DSimon Cowell didnt think Susan Boyle a good singer at the first sight.C细节理解题。根据短文描述可知苏珊大妈是长得不漂亮的女人,她的走红是因为自己的歌声。
17、选项C描述错误,故选C。8What can we learn from Susan Boyles success?AIts never too old to learn.BIts easier to succeed at the age of 47.CIf you are not able to study well,to be a singer instead.DIf you have a dream,try to make it come true!D推理判断题。根据短文描述可知苏珊大妈小时候犯有学习障碍症,但是她喜欢唱歌,经过自己的努力,从而建立了自己的自信。故D选项“如果你有梦想,努力
18、让它实现”符合文章的主题,故选D。CMost parents realize that a diet of soda and candy isnt a healthy choice,but what should they do if their children are picky eaters who refuse fruit and vegetables?There are ways to help kids eat healthily and avoid involving many fights at the dinner table.Jane EBrody wrote an art
19、icle for The New York Times in August 2015.The articles title is Another Approach to Raising Healthy Eaters.In this article,she shares her experience as a child who was a picky eater.She provides some useful views for parents who have children that are very picky about what foods they will eat.It tu
20、rns out that demanding (要求) that a child eat something doesnt really work well. The command to “clean your plate” can end up teaching children that it is normal to continue eating after their stomach is full.This habit may continue into adulthood,and can lead to overweight bodies or food disorders.I
21、nstead,parents can try other methods that might actually influence their children to try new foods.One very simple method is to offer your children a small amount of newly introduced food. A large amount can seem intimidating (令人生畏的)One or two bites might feel less “scary” to try.Another really easy
22、 thing parents can do is read the ingredients (成分) on food instructions.You might be surprised by the kinds of food that have some form of sugar added to them.One way to be a healthier eater is to reduce the amount of sugar a person eats.Read the ingredient labels,and pick a product that doesnt have
23、 extra sugar added.Start making your own type of your childs favorite foods at home instead of buying processed (加工过的) ones.Consider organic foods over the popular,wellknown foods that are full of sugar.Sometimes,all it takes to get a child to eat healthily is to offer a food in a different way.Kids
24、 that hate raw cauliflower (菜花) might eat it after the vegetable is roasted.It is possible to turn a head of cauliflower into rice.It looks the same and your child may not notice the difference between it and real rice.【语篇解读】本文给父母介绍了一些改变孩子挑食习惯的方法。9What do we know about Jane EBrody?AShe wrote a book
25、to help kids eat healthily.BHer article for The New York Times was written in winter.CShe shared some methods with parents having picky children.DHer experience as a picky eater once made her parents annoyed.C细节理解题。根据第二段的“She provides some useful views for parents who have children that are very pic
26、ky about what foods they will eat.”可知,Jane在纽约时报上面写了一篇文章,与父母们分享了一些改变孩子挑食习惯的方法。10The command of cleaning ones plate usually .Adoesnt work at allBleads to childrens stomachacheCends up with childrens hating eatingDgets children into a bad eating habitD推理判断题。根据第三段的“The command toclean your plate can end
27、 up teaching children that it is normal to continue eating after their stomach is full.”可知,强制命令孩子们“光盘”可能会让他们养成吃饱了还要继续吃的坏习惯,故D项正确。11What can parents do if they want their children to try a new food?AOffer a small amount of it.BGive all of the food to them.CTell them the ingredients in it.DReduce the
28、amount of sugar in it.A细节理解题。根据第四段的“One very simple method is to offer your children a small amount of newly introduced food.”可知A项正确。12Which of the following can help your kid become a healthy eater?AMaking him eat up all food.BOnly eating organic foods.CBuying processed foods.DEating less sugar.D推理
29、判断题。根据第五段的“One way to be a healthier eater is to reduce the amount of sugar a person eats.”可知,减少糖分的摄入有益于身体健康,所以作为父母,应该让孩子减少糖分的摄入。DFashion is the key word for todays teenagers. In fact,fashion exists even among school students.The bags they carry,the watches they wear and the way they carry themselve
30、s involve (涉及) so much fashion. In fact,they can be good trendsetters (时尚创造者) themselves.There are many teenagers that invent their own styles and aim at becoming a fashion icon that the others in their groups admire.In the past,fashion used to be found only among the people from the upper class. Bu
31、t now the times have changed.Now,class doesnt matter in any way on the road to becoming fashionable.In fact,everybody is fashionable these days.Being fashionconscious (赶时髦的) not only makes people popular,but also improves their confidence.One of the factors responsible for the spread of fashion amon
32、g people so much is television.Teenagers of the present day have involved themselves so much with fashion that they dont get enough time for anything else.Instead of reading textbooks they prefer to read fashion magazines.They try hard to imitate (模仿) models.The time they should be spending on their
33、 studies is spent watching programs on TV,reading fashion articles or looking for the latest fashionable clothes on the web.Unlike before,teenagers nowadays do not go out with their parents on weekends.Instead,they plan their outings with their friends.The main places for outings have now become mal
34、ls for most of them because they can do a lot of shopping there apart from having fun.But it is the duty and responsibility of parents to keep an eye on their children to see whether they are spending a lot of their time in shopping or on their studies.Too much information about recent trends and st
35、yles blocks the minds of children and distracts (转移注意力) them from their studies.Schools also should make some strict rules to ban wearing fashionable accessories (饰品)Its good to keep yourself updated with fashion,but if it disturbs your academic performance,it should be avoided.【语篇解读】青少年可以追求时尚,但是不能影
36、响学习和身心的发展。作者呼吁学校和家长要加强对青少年的关注和引导。13Many teenagers like to dress fashionably in order to .Astand out from the older generationBcompare themselves with other school studentsChave fun wearing something in a particular wayDbecome the most fashionable ones in their group of friendsD细节理解题。根据第一段的“.aim at b
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-389341.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
四年级下册语文课件-6 巨人的花园|鄂教版(共14张PPT).ppt
